Cum să navigați pe un optimist

Navigarea este distractivă și ușoară dacă știți cum să o faceți. Optimistii sunt barci sigure si simple destinate copiilor care invata sa navigheze. Principalul ei avantaj este că există oportunități ample pentru copiii care navighează optimiștii la niveluri foarte avansate. Optimistii sunt destul de populare si in multe tari exista echipe nationale de optimisti, iar campionatele mondiale de optimisti sunt organizate anual. La un nivel mai local, sunt disponibile mii de competiții mici, organizate de cluburi nautice și programe de navigație

pași

Imaginea cu titlul Sail a Optimist Step 1
1
Obțineți toate echipamentele necesare (un cârma, o centrală, o pânză, un catarg, un braț și un pick, etc.). Toate aceste lucruri trebuie să vină cu barca. Dacă intenționați să cumpărați o barcă nouă, un vânzător decent va include întotdeauna echipamente de rigidizare, cum ar fi frânghii (frânghii) și blocuri (scripeți). Acestea sunt extrem de costisitoare pentru ceea ce sunt și sunt dificil de asamblat dacă le cumpărați separat. De asemenea, se recomandă să cumpărați o păpușă împreună cu barca. Optimistii sunt mai grei decat par si, daca vei pleca pe o plaja, glisarea lor in nisip va face ca gelcoatul sa iasa (finisajul neted pe suprafata fibrei de sticla) si viteza sa va fi redusa drastic. apa
 • Imaginea cu titlul Sail a Optimist Step 2
  2
  Asamblați lumânarea. Nodurile de pânză trebuie să fie suficient de slabe pentru a pune un deget între ele și brațul (asigurați-vă, de asemenea, că vela se poate deplasa peste braț fără a fi prinsă în setări). Nodurile pilonului ar trebui să fie mai strânse decât aceasta (astfel încât marginea pistei să fie împotriva catargului). Așezați lumânarea pe pasul catargului (accesoriul metalic din partea frontală a barcii) înainte de a introduce pick-ul. Accesoriile de pe lumanare trebuie ajustate sau eliberate astfel încât să nu existe pliuri vizibile. În general, vânturile puternice necesită o ajustare mai mare.
 • Imaginea cu titlul Sail a Optimist Step 3
  3
  Faceți barca să navigați. Glisați-l spre apă și plasați-l în direcția vântului. În timp ce stați în partea de jos sau pe doc, atașați cârma. Mai întâi aliniați bolțul inferior cu orificiul său (deoarece acesta este mai lung), asigurându-vă că zăvorul va împiedica cârma să iasă din cele două ajustări. Așezați placa centrală pe spate, dar nu o împingeți până la capăt. Într-o singură mișcare, împingeți barca de la plajă sau dock și continuați. Probabil vântul este vânt de pământ, vânt de cruce sau vânt de mare pe pământ. În fiecare caz, vor exista adrese și locuri unde navigatorul poate naviga. Există zonele permise și alte zone pentru care optimistul nu poate și nu ar trebui să navigheze numite zone interzise.
 • Imagine cu titlul Sail a Optimist Pasul 4


  4
  Poziționați-vă pe bara transversală, astfel încât să vă uitați la arcul (cel mai mic capăt al bărcii) al barcii. Piciorul pe care îl aveți înainte trebuie să fie împotriva peretelui (separatorul de picior ridicat care se află în mijlocul barcii).
 • Imaginea cu titlul Sail a Optimist Step 5
  5
  Țineți arborele prelungitor cu mâna cea mai apropiată de pupa (din spate) a bărcii și țineți-o ca un microfon. Luați foaia cu cealaltă mână. Asigurați-vă că nu vă înfășurați mâna în jurul ei, deoarece este posibil să aveți nevoie să o eliberați rapid pentru a vă opri. Țineți foaia până când lumanarea se umple și se oprește înfășurarea (deplasați înainte și înapoi). Coborâți complet centrul de fund după ce vă aflați în apă suficient de adânc.
 • Imaginea cu titlul Sail a Step Optimist 6
  6
  Asigurați-vă că pânza este întotdeauna scurtă (strânsă) astfel încât vântul să prindă. Nu navigați niciodată direct în direcția vântului. Tragerea extensiei spre dumneavoastră va face ca barca să îndrepte mai mult spre vânt, dacă vă aflați pe partea opusă a pânzei. Când mergeți la vânt, trageți vela, astfel încât capătul brațului să fie în jurul colțului din spate al barcii. Când te duci în stânga, eliberați pânza astfel încât să fie perpendiculară pe fundul barcii. Priviți întotdeauna pânza și direcția vântului, astfel încât să fiți avertizați în cazul în care navigația vrea să traverseze și să vină către dumneavoastră. În cazul în care boom-ul te lovește, doare!
 • sfaturi

  • Optimistii sunt facuti pentru copii, nu pentru adulti. Există oportunități de carieră pentru copiii de 15 ani și mai mici. Se recomandă începerea cel puțin la vârsta de 7 sau 8 ani.
  • Este o idee bună să cumpărați un indicator de vânt pentru partea superioară a catargului. Dacă nu aveți unul, priviți steagurile și bărcile ancorate pentru a vedea de unde vine vântul. Navele cu barca vă vor arăta vântul numai dacă este mai puternic decât curentul.
  • Dacă tocmai începeți, există o versiune plastic disponibilă, care este mai lentă, dar mai durabilă decât fibra de sticlă. Puteți afla mai multe despre acest lucru aici: https://elitesailor.com/IndestrOPTIble/tabid/315/Default.aspx
  • Dacă sunteți un adult, există destul de câteva bărci mici de a alege de la care sunt mult mai ușor de manevrat. Cea mai populară barcă mică manevrabilă cu o singură mână este Laserul. În general, este necesar să cântăriți 50 kg (110 lire sterline) sau mai mult pentru a naviga corect. Dacă aveți mai mult sau mai puțin greutate, o altă barcă similară este Byte, care este mai mică decât Laserul și este cea mai populară în Canada.

  avertismente

  • Stați pe partea opusă a lumanării. Poziția cea mai rapidă pentru un optimist este când cele patru colțuri ale căștii sunt în apă. Dacă există un vânt ușor, veți realiza că trebuie să vă aplecați spre pânză pentru a realiza acest lucru. Acest lucru vă va ajuta să împiedicați boom-ul să vină la dvs. dacă vântul nu este suficient de puternic pentru a vă menține afară.
  • Ca și în cazul tuturor sporturilor nautice, navigația poate deveni periculoasă atunci când vremea nu este favorabilă. Dacă vă aflați prins într-o furtună, vârf (flip) barca dvs. imediat, astfel încât pilonul este sub apă și perpendicular pe fundul mării. Rămâi cu barca ta. Nu vă duceți afară dacă credeți că condițiile de vânt sunt foarte dificile pentru dvs., cu toate acestea, trebuie să vă încurajați întotdeauna să vă ocupați de condiții mai dificile decât vă obișnuiți, deoarece acesta este modul în care vă veți îmbunătăți.
  • Deci, există vânturi ușoare și un cer albastru clar, trebuie să utilizați întotdeauna un element de flotație.
  • Asigurați-vă că aveți o frânghie la arc cu un nod de bowline la capătul care este atașat la pasul catargului. Nu treceți prin orificiul de scurgere din centrul fasciculului și în partea din față a optimistului. Dacă faceți acest lucru, veți cheltui treptat coarda atunci când o remorcați și o puteți face să se spargă atunci când face acest lucru. Capătul deteriorat va sari în spate și poate provoca vătămări grave marinarului, în special deteriorarea ochiului. De asemenea, va preveni evacuarea rapidă în cazul unei furtuni.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se construiește un model de barcăCum se construiește un model de barcă
  Cum să atragă o barcăCum să atragă o barcă
  Cum să atragă o barcăCum să atragă o barcă
  Cum de a desena o barcă cu pânzeCum de a desena o barcă cu pânze
  Cum sa alegi o barca cu panza miniatura cu telecomandaCum sa alegi o barca cu panza miniatura cu telecomanda
  Cum sa faci o barca de hartieCum sa faci o barca de hartie
  Cum sa faci o barca cu rame origamiCum sa faci o barca cu rame origami
  Cum să omori timpul pe o navăCum să omori timpul pe o navă
  Cum să mergeți la pescuit cu copiiiCum să mergeți la pescuit cu copiii
  Cum sa cumperi cluburi de golf onlineCum sa cumperi cluburi de golf online
  » » Cum să navigați pe un optimist

  © 2011—2020 ertare.com