Cum să puneți schimbările într-o motocicletă

Unul dintre cele mai importante procese de a conduce o motocicletă este de a face schimbările de viteză. Deși poate părea o provocare, modificarea este un proces simplu.

pași

Metoda 1
Modificați vitezele cu o transmisie manuală

Imaginea intitulată Shift Gears pe o motocicletă Pasul 1
1
Aflați folosirea comenzilor necesare. Pentru a modifica viteza într-o motocicletă cu transmisie manuală, trebuie să strângeți ambreiajul, să accelerați motorul și să reglați maneta schimbătorului de viteze. Ambreiajul este responsabil pentru transferarea cuplului de la motor la transmisie, accelerarea motorului împiedică oprirea acestuia și schimbarea vitezelor datorită pârghiei de schimbare a vitezelor.
 • Ambreiajul este situat în spatele ghidonului stâng al motocicletei, în timp ce pârghia de viteză este o bară care se află lângă piciorul stâng.
 • Pentru a pune bicicleta la prima viteza, trebuie sa apasati maneta de viteza in jos si sa o pozitionati la alte viteze pe care trebuie sa o impingeti.
 • 2
  Porniți motocicleta. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să porniți bicicleta în poziție neutră. În acest moment trebuie să stați pe scaunul pentru motociclete.
 • 3
  Plasați prima viteză. Începeți prin rotirea clapetei de accelerație și apoi strângeți complet ambreiajul. În același timp, deplasați maneta de schimbare la prima viteză prin apăsarea butonului de control. Apoi accelerați încet motorul.
 • 4
  Schimbați la viteze mai mari. Pentru aceasta, utilizați același proces pe care l-ați aplicat pentru a plasa prima viteză. Rotiți clapeta de accelerație, apăsați ambreiajul, deplasați maneta schimbătorului de viteze în sus și accelerați motorul.
 • Puteți continua să măriți viteza deplasând mai mult pârghia de viteze. Dacă faceți o mișcare ascendentă, plasați a doua viteză, o altă mișcare plasează a treia, alta a patra, și așa mai departe.
 • Dacă omiteți o viteză accidentală, nu vă faceți griji, deoarece motocicleta nu va fi avariată atâta timp cât vă asigurați că accelerația se potrivește cu viteza la care ați schimbat.
 • 5
  Acesta scade la o viteză mai mică. Când încetinești sau te pregătești să te oprești, poți să încetinești prin simpla apăsare a manetei schimbătorului de viteze la un nivel în același timp. Când veți opri mașina, puneți bicicleta în poziția neutră, care se află între prima și a doua viteză a manetei de viteze.
 • Metoda 2
  Modificați vitezele cu o transmisie semi-automată

  Imaginea intitulată Shift Gears pe o motocicletă Pasul 6


  1
  Cunoașteți controalele necesare. Tot ce trebuie să faceți pentru a schimba vitezele pe o motocicletă cu transmisie semi-automată este de a accelera motorul și de a folosi maneta schimbătorului de viteze. În acest tip de motocicletă, ambreiajul este atașat la pârghia de schimbare, astfel încât acesta din urmă să acționeze simultan ambele comenzi.
 • 2
  Porniți motocicleta. Urmați-vă pe bicicletă și asigurați-vă că este în stare neutră înainte de a efectua modificările.
 • 3
  Plasați prima viteză. Acesta este un proces foarte fundamental, deoarece tot ce trebuie să faceți este să accelerați motorul și apăsați maneta de viteze cu un singur nivel în jos. Plasați întotdeauna prima viteză prin deplasarea manetei în jos, în timp ce ceilalți în sus.
 • 4
  Schimbați la viteze mai mari. Pentru aceasta, trebuie să aplicați același proces pe care l-ați făcut înainte. Accelerați motorul și împingeți pârghia cu piciorul. Dacă ridicați un nivel, setați a doua viteză, un alt nivel crește până la a treia viteză și așa mai departe.
 • 5
  Schimbați la viteze mai mici Pentru a încetini sau opri, puteți schimba la viteze mai mici prin împingerea pârghiei de schimbare în jos. Plasați întotdeauna motocicleta în poziția neutră când sunteți oprit.
 • sfaturi

  • Motocicletele moderne se bazează pe frâna față pentru a opri, deoarece frâna spate are un efect redus la viteze mari - în principal, ajută la stabilizarea bicicletei. Prin urmare, atunci când conduceți rapid, strângeți ușor frâna frontală la început și apoi strângeți-o mai încet până când ați încetinit, apoi reduceți presiunea frânei. Folosiți ușor frâna posterioară pentru a stabiliza motocicleta. Raportul de frânare care trebuie aplicat este de la 80% frâna față și 20% din cea din spate până la 100% în față și 0% în spate, în funcție de felul în care frânezi și de condițiile de drum. Cu cât vă frânți mai tare, cu atât mai puțin trebuie să utilizați frâna posterioară deoarece greutatea este transferată înainte și roata din spate se blochează mai ușor.

  avertismente

  • Ascultați motorul când încărcați viteze. Dacă produce o mișcare foarte scăzută, se schimbă la o viteză mai mică - și dacă sună tare, se schimbă la o viteză mai mare.
  • Dacă nu schimbați viteza atunci când motorul atinge limitatorul de viteză, motorul poate exploda în timp.
  • Când poziționați poziția neutră, eliberați ușor ambreiajul pentru a vă asigura că sunteți cu adevărat neutru. În caz contrar, dacă eliberați-o repede în timp ce este la o viteză, va cauza oprirea vehiculului (în cele mai bune cazuri) sau avansarea neașteptată.
  • Când coborâți la o altă viteză, schimbați unul câte unul!
  • Dacă ambreiajul dvs. "lovește" puțin, experimentați cu injectorul până când găsiți punctul potrivit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să legați o motocicletăCum să legați o motocicletă
  Cum să porniți o mașinăCum să porniți o mașină
  Cum să porniți o motocicletă apăsând-oCum să porniți o motocicletă apăsând-o
  Cum să conduci în picioareCum să conduci în picioare
  Cum să conduci o mașină cu transmisie manuală bineCum să conduci o mașină cu transmisie manuală bine
  Cum să conduci o mașină cu transmisie automatăCum să conduci o mașină cu transmisie automată
  Cum să conduci o motocicletăCum să conduci o motocicletă
  Cum să conduci o mașină cu transmisie manuală fără a utiliza ambreiajulCum să conduci o mașină cu transmisie manuală fără a utiliza ambreiajul
  Cum să combatem o motocicletăCum să combatem o motocicletă
  Cum se creează un motocicletă cu motorul de tuns iarbaCum se creează un motocicletă cu motorul de tuns iarba
  » » Cum să puneți schimbările într-o motocicletă

  © 2011—2020 ertare.com