Cum se măsoară o roată pentru biciclete

Primul lucru pe care trebuie să-l cumpărați o pneu de înlocuire sau un înlocuitor pentru bicicletă este să cunoașteți dimensiunea roților. De fapt, măsurarea roților este o parte fundamentală a întreținerii bicicletelor. Este posibil să se măsoare o roată folosind două metode diferite și simple, deși dimensiunea jantei și a jantei este, de asemenea, determinată. Poate că în anumite ocazii va trebui să cunoașteți circumferința unei roți de biciclete și să aflați că este foarte simplă, deoarece există modalități diferite de ao face.

pași

Metoda 1
Măsurați anvelopa utilizând metoda standard

Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 1
1
Păstrați bicicleta în picioare, sprijinindu-l de perete sau folosind suportul. Puteți măsura roata fără ca bicicleta să se sprijine peste dvs. odată ce stați. Dacă măsurați doar bicicleta, o măsurătoare de bandă retractabilă va fi mai utilă decât cea din plastic. Banda retractabilă este mai rezistentă și puteți avea o mână liberă.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru bicicletă Pasul 2
  2
  Măsurați distanța în centimetri de la sol sub jantă până la centrul roții. Această măsurare este raza sau jumătate din diametrul roții. Înmulțiți-l cu două pentru a calcula diametrul anvelopei. Cu excepția modelelor BMX, roțile de biciclete pentru adulți au un diametru cuprins între 26 și 29 de centimetri.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 3
  3
  Măsurați dintr-o parte a peretelui plat al jantei pe cealaltă, prin secțiunea filetată. Această distanță este lățimea anvelopei și variază în funcție de destinația sa. În general, cu cât este mai mare secțiunea filetată, cu atât este mai rugoasă terenul pentru care a fost proiectat janta. Aceasta înseamnă că secțiunile mai înguste asigură o călătorie mai ușoară și mai rapidă.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 4
  4
  Amintiți-vă că atunci când cumpărați un nou anvelope, măsurătorile tradiționale sau standard plasează primul diametru și apoi lățimea. De exemplu, o jantă de 26 x 1,75 ar avea un diametru de 26 țoli și o lățime în secțiunea filetată de 1,75 țoli.
 • Metoda 2
  Măsurați anvelopa utilizând metoda ISO

  Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 5
  1
  Identificați dacă măsurarea roților dvs. este guvernată de sistemul Organizației Internaționale de Standardizare sau ISO, în locul metodei standard. Sistemul de măsurare ISO utilizează milimetri pentru a indica dimensiunea roților dvs. Dacă nu aveți o măsurătoare de bandă cu conversii, amintiți-vă că există 25,4 milimetri în 1 inch. Determinați lățimea utilizând un calculator și înmulțiți inci cu 25,4 pentru conversie.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 6
  2
  Asigurați-vă că bicicleta se sprijină pe perete sau pe șevalet. Măsurați în milimetri de la centrul roții la marginea interioară a anvelopei. Din nou, dublați măsurarea pentru a calcula diametrul. Măsurătorile celor mai multe jante de biciclete adulte care sunt guvernate de sistemul ISO variază între 650 și 700 mm în diametru.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată bicicleta Pasul 7


  3
  Măsurați lățimea anvelopei în milimetri. Utilizează același proces menționat mai sus, măsurând de la o parte la alta prin secțiunea filetată. Rețineți că este posibil să utilizați anvelope de diferite lățimi pe aceeași roată pentru biciclete, atâta timp cât diferența nu este foarte drastică.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 8
  4
  Amintiți-vă că atunci când cumpărați un nou anvelopă cu măsurători din sistemul ISO, lățimea este menționată mai întâi și apoi diametrul. De exemplu, o dimensiune roată 53,3 x 700 au o secțiune filetată 53.3 mm lățime și un diametru de 700 mm, cu un capăt al marginii interioare a jantei la alta.
 • Metoda 3
  Calculați circumferința unei roți pentru biciclete

  Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 9
  1
  Măsurați circumferința sau distanța de-a lungul feței exterioare a roții pentru a calibra corect vitezometrul, kilometrajul, GPS-ul sau computerul. Vitezometrul și kilometrajul mașinii dvs. vor afișa informații incorecte dacă schimbați dimensiunea roților. Din acest motiv, echipamentul pentru o bicicletă trebuie calibrat în funcție de dimensiunea anvelopei. Ai nevoie pentru a afla circumferința roților dumneavoastră dacă ați achiziționat un computer utilizează una sau trebuie să calibrați deja au pentru a schimba dimensiunea anvelopelor.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru biciclete Pasul 10
  2
  Calculați cu ușurință circumferința prin înmulțirea diametrului jantei cu pi. Circumferința oricărui cerc este determinată rapid dacă știți deja diametrul jantei, care este măsurată de la o margine exterioară la alta. Valoarea lui PI este egală cu 3,14, astfel încât circumferința unei roți de 650 mm (26 inci) se calculează prin înmulțirea 650 cu 3.14. Circumferința ar fi egală cu 2041 mm (81,64 țoli).
 • Dacă știți deja diametrul și lățimea jantei, atunci aveți posibilitatea de a găsi și valoarea circumferinței în grafică pe Internet.
 • Imaginea intitulată Măsurați o roată pentru bicicletă Pasul 11
  3
  Măsurați circumferința cu o coardă. Dacă nu știți încă diametrul roții, măsurând circumferința sa cu un cordon de ambalaj uniform pe fața exterioară a jantei. Marcați sau tăiați coarda în punctul în care ambele capete se întâlnesc și măsurați lungimea acesteia pentru a determina circumferința.
 • Imaginea intitulată Măsurați un pas pentru bicicletă 12
  4
  Marcați un punct cu vopsea proaspătă pe secțiunea filetată a jantei. Împingeți cu atenție bicicleta într-o linie dreaptă, până când se termină cel puțin două rotații, asigurându-se astfel că vopseaua marchează terenul de două ori. Măsurați podeaua de la un punct de vopsire în altul pentru a determina circumferința anvelopei.
 • sfaturi

  • În general, măsurarea anvelopei este imprimată pe unul dintre pereții laterali ai acesteia. De exemplu, exprimarea diametrului și a lățimii respectiv 27 x 1,5.
  • Împiedicați rotirea anvelopei atunci când măsurați diametrul roții, deoarece scade precizia măsurătorilor.
  • Diametrul trebuie să fie un număr întreg dacă măsurați utilizând metoda standard. Dacă calculați o fracțiune, doar o rotiți.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Măsură de bandă
  • calculator
  • Biciclete sau roți și jante
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face saltul de iepure pe o bicicletăCum se face saltul de iepure pe o bicicletă
  Cum se face un cuier de la un inel de bicicletăCum se face un cuier de la un inel de bicicletă
  Cum să fixați o prăjitură de bicicletăCum să fixați o prăjitură de bicicletă
  Cum să coborâți de pe bicicletăCum să coborâți de pe bicicletă
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Modificarea unei anvelope pentru bicicleteModificarea unei anvelope pentru biciclete
  Modificarea unei pârghii de eliberare rapidăModificarea unei pârghii de eliberare rapidă
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  Cum să cumpărați o bicicletăCum să cumpărați o bicicletă
  Cum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură vitezăCum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură viteză
  » » Cum se măsoară o roată pentru biciclete

  © 2011—2020 ertare.com