Cum să măsurați dimensiunea bicicletei

Dacă bicicleta dvs. are o dimensiune greșită, aceasta nu este numai ineficientă și lentă, dar poate provoca și vătămări din cauza stresului sau vă poate cauza pierderea periculoasă a controlului. Din fericire, este destul de ușor să obțineți o bicicletă de dimensiunea corectă. Având puțină răbdare pentru a lua măsurătorile și a încerca diferite biciclete, puteți călători cu confort și stil în clipi de ochi.

pași

Metoda 1
Măsurați cadrul

Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclic 1
1
Rețineți că trebuie să obțineți cadrul potrivit pentru stilul pe care îl montați. Cadrul constituie corpul metalic al bicicletei și nu poate fi reglat, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu ghidonul, scaunul și pedalele. Prin urmare, atunci când cumpărați o bicicletă, cel mai important lucru este să cumpărați cadrul potrivit. În piață există o gamă largă de cadre disponibile. Cu toate acestea, forma acestor modificări se schimbă de obicei pe baza tipului de utilizare pentru care este construită bicicleta, deși trebuie să aveți în vedere faptul că numărul de configurații de cadre care există există este la fel de variat ca numărul de producători de biciclete și fiecare configurație are funcții "specializate". În ciuda acestui fapt, funcția bicicletei este de obicei determinată de forma sa, în general.
 • biciclete rutiere Acestea sunt cele folosite de cei care se mută la lucru, care călătoresc să rămână în formă și călătoresc în curse. Ramele constau, de obicei, din triunghiuri isosceles (cu aceeași lungime pe toate laturile) mari, cu o bară sau un tub superior paralel cu solul. În general, bicicletele de curse au cadre mai mici, iar cele pentru mersul pe jos sau bicicletele pentru cei care le folosesc pentru a se deplasa au de obicei cadre mai mari. Dimensiunea cadrelor bicicletelor este măsurată în centimetri.
 • biciclete de munte au un centru de greutate inferior. În acest fel, vă puteți menține echilibrul prin trecerea peste rădăcini, roci și noroi pe o cale. Triunghiul său central este mai compact și tubul superior este în unghi descendent în direcția opusă față de ghidon. Dimensiunea cadrelor pentru biciclete de munte este măsurată în centimetri.
 • plimbare cu bicicletele ele au cadre ciudate în formă de S în formă de S pe o parte, astfel încât să puteți sta aproape vertical în timpul călătoriei. Tetierele sunt bine deasupra scaunului, iar pedalele sunt ușor în fața dvs., astfel încât să puteți merge confortabil în jurul orașului. Uneori sunt chemați "biciclete urbane" sau biciclete pentru cei care le folosesc pentru a călători și care sunt proiectate să acopere distanțe scurte. Pentru a determina mărimea acestor biciclete, nu contează la fel de multă măsură ca și confortul pur la momentul montării lor ca test.
 • biciclete pentru copii Acestea au cadre mai mici asemănătoare cu cele ale bicicletelor de munte. Acest lucru le ajută să mențină echilibrul cu un centru de greutate inferior. Acestea pot fi ajustate foarte ușor pentru a compensa creșterea rapidă a copiilor și sunt de obicei măsurate în funcție de dimensiunea roții.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclic 2
  2
  Măsurați-vă imaginea de tip crotch (cea mai importantă măsură pentru bicicletă). Stați cu picioarele în afară la o distanță de 15 cm (6 inci). Apoi, măsurați-vă de la interiorul piciorului la picioare, unde piciorul atinge talia. Gândește-te la coaserea pe interiorul unei perechi de blugi. Măsurați distanța de la partea inferioară a piciorului la locul unde ar trebui să fie scaunul. Măsurați în centimetri pentru a obține dimensiunea unei biciclete de munte și în centimetri pentru o bicicletă rutieră. Pentru a obține cele mai exacte măsurători, efectuați următoarele:
 • "Stați jos" pe spatele unei cărți groase, ca și cum ar fi scaunul bicicletei.
 • Continuați să stați și măsurați de la podea până la vârful cărții.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 3
  3
  Se calculează lungimea șezătorului folosind ștafeta (în cazul bicicletelor). Pentru a obține lungimea recomandată a tubului pentru scaun (adică bara care se extinde de la scaun la pedale), înmulțiți măsurarea șinei în centimetri cu 0,67.
 • De obicei (deși acest lucru nu este întotdeauna cazul), tubul scaunului este măsurat de sus în punctul central al arborelui cotit.
 • Trebuie să rețineți că aceasta este doar o măsură inițială și că este probabil că va trebui să faceți ajustări specifice mai târziu.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 4
  4
  Găsiți lungimea adecvată a tubului de vârf folosind fotografie (în cazul bicicletelor de munte). Înmulțiți filmul în inci cu 0,67 și apoi scade între 4 și 5 țoli până la rezultat pentru a obține lungimea tubului superior. Dacă conduceți o bicicletă montană, ar trebui să utilizați cât mai mult tubul superior pentru această măsură, deoarece este dificil să măsurați tubul scaunului (cel care se deplasează de la pedale la scaun), iar aceste măsurători se modifică în funcție de producător.
 • De exemplu, dacă împușcarea măsoară 84 cm, tubul superior ar trebui să măsoare 44 cm, din moment ce este dificil să obțineți tuburi de 17,75 țoli (45 cm)
  33 x 0,67 = 21,75
  21,75 - 4 = 17.75
 • Lapierre & NeilPryde, producătorii de biciclete specializate, au o geometrie diferită pentru care sunt necesare calcule diferite. Dacă intenționați să cumpărați una dintre aceste biciclete, trebuie să multiplicați cu 0,62 în loc de 0,67.
 • În unele cazuri, cei care călătoresc cu bicicletele de munte preferă să obțină dimensiunea prin măsurarea lungimii tubului scaunului, ca și în cazul bicicliștilor. În cazul în care magazinul de biciclete măsoară cadrul ghidat de lungimea tubului scaunului, înmulțiți-l cu 0,185. Rezultatul va fi distanța recomandată între scaun și centrul arborelui cotit (adică piesa circulară pe care se rotesc pedalele).
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas pentru biciclete 5
  5
  Ajutați-vă cu diametrul roții pentru a cumpăra biciclete pentru copii. În cea mai mare parte, bicicletele pentru copii sunt ajustabile și se pot adapta la șuruburi aleatorii. Prin urmare, nu este necesar să cumpărați o bicicletă nouă în fiecare an. Cu toate acestea, bicicleta trebuie să fie oricum adecvată pentru dimensiunea copilului, astfel încât să poată fi asamblată în siguranță și ușor.
 • Înălțimea de la 70 la 95 cm (28 până la 38 inci): Jante de 30 cm (12 inch)
 • Înălțimea de la 95 cm până la 1,2 m (38 până la 48 de centimetri): 40 cm (16 inch) roți
 • Înălțimea de la 1,2 până la 1,5 m (48 până la 60 țoli): Jante de 50 cm (20 inch)
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 6
  6
  Reglați înălțimea scaunului înainte de a testa cadrul unei biciclete, astfel încât picioarele să se potrivească. Puteți regla cu ușurință înălțimea unui scaun pentru biciclete, astfel încât să puteți potrivi. Dacă scaunul nu este suficient de mare, un cadru de dimensiune corectă nu se va simți bine. Trebuie să ridicați scaunul astfel încât, în partea de jos a mișcării pedalei (adică atunci când piciorul dvs. este la cel mai de jos punct), genunchiul să fie ușor îndoit în loc de drepte. Cereți unui prieten sau unei persoane din magazinul de biciclete să îl țineți în timp ce călătoriți și pedalați înapoi. Opriți când unul dintre picioare este în partea inferioară a rotației pedalei și reglați scaunul astfel încât genunchiul să fie ușor îndoit.
 • Deoarece este foarte rar ca ultimul persoană care a încercat bicicleta să aibă aceeași înălțime a scaunului de care aveți nevoie, trebuie să o ajustați înainte de a stabili că cadrul este greșit.
 • Aveți grijă să nu mutați sau să vă scăpați șoldurile cu fiecare mișcare a pedalei. Dacă faceți acest lucru, piciorul dvs. va fi într-o poziție inferioară decât ar trebui să fie și veți obține o dimensiune incorectă.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist
  7
  Găsiți lungimea dintre scaun și ghidon care este cel mai confortabil pentru dvs. În timp ce există multe măsuri care vă permit să găsiți o lungime potrivită între scaun și ghidon, pe termen lung aceștia oferă același sfat: alegeți cel mai confortabil pentru dvs. Distanța la ghidon va fi corectă dacă apar următoarele:
 • Dacă puteți ajunge confortabil la toate schimbările și frânele.
 • Dacă coatele sunt ușor flexate.
 • Dacă vă puteți apleca peste îndoirea taliei și nu a spatelui.
 • În general, cei care călătoresc cu bicicletele în mod obișnuit preferă ghidonuri mai aproape și mai înalte, în timp ce cei care călătoresc cu bicicletele pentru curse preferă să fie mai departe ghidonul.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 8
  8


  Încercați cadrul sugerat înainte de al cumpăra. Deoarece toți avem corpuri puțin diferite, este posibil ca, datorită proporțiilor brațelor, picioarelor și torsului, să aveți nevoie de un cadru diferit pentru a fi confortabil. Puteți obține o dimensiune inițială a cadrului cu măsurătorile împușcăturii și apoi încercați să mergeți la un magazin de biciclete și apoi încercați o mărime plus o mărime mai mică. În cazul în care există două dimensiuni care sunt confortabile pentru dvs., ar trebui să luați în considerare stilul în care montați:
 • În general, bicicletele mai mici sunt mai ușoare și mai ușor de manevrat, deși aceasta este o diferență nesemnificativă și este posibil să nu puteți modifica bicicleta cu o mărime dacă nu vă simțiți confortabil mai târziu. În multe cazuri, cei care conduc biciclete de munte și curse aleg cadrul mai mic.
 • În timp ce bicicletele mai mari pot face distanța până la ghidon un pic mai mare, aceasta este, de obicei, capabilă să meargă în sus și în jos mai mult, ceea ce vă oferă mai multe opțiuni de personalizare dacă decideți că mai târziu trebuie să ajustați bicicleta mai bine. În multe cazuri, cei care călătoresc cu bicicletele rutiere optează pentru dimensiunile mai mari, deoarece le oferă o formă mai confortabilă.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 9
  9
  Utilizați un ghid online pentru a măsura dimensiunea în cazul în care nu puteți testa bicicleta. Aceste ghiduri nu sunt perfecte, deoarece nu este posibil să țineți cont de textura dvs. unică, dar în orice caz ele servesc la măsurarea unui cadru. Puteți căuta rapid pe Internet "ghid pentru măsurarea cadrului bicicletelor montane, drumurilor, copiilor, BMX etc.". În cele mai multe dintre ele, trebuie să vă asigurați înălțimea și măsurarea fotografiei și, de asemenea, stilul în care vă plimbați. Apoi, vă vor da o serie de cadre pentru a încerca.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 10
  10
  Nu uitați că principalul lucru este confortul dumneavoastră. Suntem cu toții diferiți. Dacă o bicicletă asta "să" stați bine nu este confortabil atunci când de echitatie, trebuie să schimbați dimensiunea. Înainte de a cumpăra, încercați mai multe dimensiuni diferite de cadre și nu ezitați să experimentați cu scaunul și ghidonul până când găsiți punctul exact.
 • Înainte de a cumpăra o bicicletă, puteți închiria mai multe pentru a putea să le conduci timp de 2 sau 3 zile.
 • Discutați cu personalul de la magazinul local de biciclete, chiar dacă puteți cumpăra bicicleta online. Informați-i despre problemele specifice pe care le-ați avut și despre posibilele motive.
 • Metoda 2
  Reglați dimensiunea

  Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclist 11
  1
  Rețineți că, pentru a măsura cu adevărat dimensiunea unei biciclete, trebuie să reglați scaunul și ghidonul. Obținerea unui cadru de dimensiune corectă este doar o parte a măsurării corecte a dimensiunii unei biciclete. Luați în considerare măsurile de dimensiune ca și cum ar fi fost un prim proiect, adică ele sunt baza pentru tot ce vine ulterior, dar va trebui să faceți ajustări mai fine pentru ca totul să fie bine.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas bicicletă 12
  2
  Efectuați ajustări minore la înălțimea scaunului în cazul în care simțiți durere în genunchi. Scaunul trebuie să fie stabilit înainte de a cumpăra bicicleta, dar, pentru ca marimea să fie confortabilă, este esențial să se facă ajustări mai mici. Nu uitați că trebuie să pedalați cu bilele picioarelor și nu trebuie să lăsați șoldurile să oscileze de sus în jos cu fiecare mișcare a pedalei.
 • În cazul în care partea din spate a genunchiului doare atunci când călătoresc, acest lucru înseamnă că scaunul este prea mare, deci ar trebui să-l coborâți între 1 și 2 cm.
 • Dacă partea din față a genunchiului dăunează la călătorie, înseamnă că scaunul este prea mic, deci trebuie să îl ridicați între 1 și 2 cm.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas pentru bicicletă 13
  3
  Reglați cât de departe este înainte scaunul pentru a schimba distanța până la ghidon. Slăbiți șurubul de sub spătarul scaunului pentru ao deplasa cu câțiva centimetri înainte sau înapoi. Aveți grijă ca aceasta să fie suficient de avansată încât să puteți ajunge la ghidon confortabil.
 • Când scaunul este în poziția corectă, puteți sta pe pedale fără a vă împinge cu ghidonul.
 • Dacă aveți dificultăți de a sta în picioare sau de a ajunge la ghidon sau dacă degetele devin amorte, aceasta înseamnă că scaunul este mult înapoi.
 • Dacă aveți dificultăți la ciclism pe dealuri sau dacă vă simțiți durere în umăr, aceasta înseamnă de obicei că scaunul este departe.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas biciclete 14
  4
  Începeți cu scaunul la un unghi de nivel uniform cu solul. Aveți posibilitatea să vă asigurați că scaunul este plat, folosind un nivel de tâmplărie. În acest fel, vă veți asigura că greutatea dvs. este distribuită uniform. Unii consideră că scaunul trebuie înclinat, dar este aproape întotdeauna cel mai bine să începeți cu nivelul scaunului. Cu toate acestea, puteți încerca următoarele dacă vă simțiți disconfort în picioare:
 • În general, femeile tind să obțină mai mult confort prin înclinarea scaunului.
 • Bărbații primesc de obicei mai mult confort prin înclinarea scaunului.
 • Slăbiți șurubul de pe partea laterală a scaunului pentru a schimba unghiul. Puteți slăbi bolțul, schimbați unghiul și reglați-l din nou cu ușurință. În unele cazuri, scaunele vechi au două șuruburi mici sub scaun, unul în partea din față a stâlpului și celălalt în spate. Pentru a ridica scaunul pe de o parte, trebuie să-l setați în acest fel, în același timp, slăbiți de altă parte, aproape ca rampele.
 • Imaginea intitulată Dimensiunea unui pas pentru biciclete 15
  5
  Reglați ghidonul astfel încât să puteți călători confortabil. Obiectivul dvs. este de a călări o bicicletă într-un mod care este confortabil pentru dvs., care variază în funcție de fiecare persoană. Trebuie să simțiți că aveți controlul asupra bicicletei, dar fără a suferi dureri în partea inferioară a spatelui. În cea mai mare parte, călăreții de biciclete doresc ca ghidonul să fie la același nivel cu scaunul sau între 2,5 și 5 cm mai mic în cazul bicicletelor de curse sau de munte. Ar trebui să vă curățiți puțin coatele și degetele ar trebui să fie puțin peste ghidon. Dacă acolo era un pian, ar trebui să poată să se joace liber. Există patru factori care determină poziția ghidonului:
 • Lungimea tubului superior este lungimea barei care se află între ghidon și scaun. Această bară este ajustată pentru a se potrivi cadrului și, dacă obțineți un cadru de dimensiune corectă, tubul superior va avea dimensiunea corectă, cu excepția cazului în care corpul dvs. este foarte disproporționat (adică, trunchiul este mult mai mare sau mic ca picioarele).
 • Lungimea tulpinii este distanța dintre tubul superior și ghidon. Cu cât este mai lungă tija, ghidonul va fi mai departe de scaun. Puteți obține tulpini între 15 și 150 $ și reprezintă principala modalitate de a ajusta cadrul astfel încât acesta să poată găzdui trunchiul. O tulpină mai mare vă va pune într-o poziție mai aerodinamică, în timp ce o tulpină mai scurtă vă va face să vă montați mai erect și mai liniștit.
 • Unghiul ghidonului Se poate schimba independent de tulpină. Pentru a face acest lucru, trebuie să slăbiți șuruburile 4 în cazul în care tija îndeplinește ghidonul și plasați într-un unghi în sus sau în jos, după cum vă convine. Aceasta este o modalitate excelentă de a crește poziția ghidonului între 2,5 și 7,5 cm (1 până la 3 inci) și acest lucru poate face o mare diferență în confort.
 • Înălțimea ghidonului Se poate schimba numai dacă adăugați sau eliminați distanțiere metalice în punctul în care tija intră în cadru. Pentru aceasta, slăbiți șurubul de pe partea superioară a tijei și cele două șuruburi care fixează tija pe cadru. Apoi, scoateți ghidonul și adăugați sau îndepărtați distanțierele corespunzătoare. Cu toate acestea, rețineți că sunt posibile doar modificări minore, deoarece nu există prea mult spațiu pentru a adăuga distanțiere noi.
 • sfaturi

  • Este mai ușor să utilizați o bicicletă prea mare decât prea mică. Prin urmare, dacă trebuie să decidă între două dimensiuni, luați în considerare a opta pentru mai mare, deoarece este mult mai dificil să se adapteze unei mici biciclete și acest lucru poate provoca leziuni articulare.
  • În cazul măsurătorilor unei biciclete rutiere, este posibil să fie necesară conversia măsurătorilor de la inci la centimetri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să se plimbe cu bicicletaCum să înveți un copil să se plimbe cu bicicleta
  Cum să includă băiatul tău pe biciclete de familieCum să includă băiatul tău pe biciclete de familie
  Cum se face saltul de iepure pe o bicicletăCum se face saltul de iepure pe o bicicletă
  Cum să reglați scaunul bicicleteiCum să reglați scaunul bicicletei
  Cum să coborâți de pe bicicletăCum să coborâți de pe bicicletă
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Modificarea unei pârghii de eliberare rapidăModificarea unei pârghii de eliberare rapidă
  Cum să închideți o bicicletăCum să închideți o bicicletă
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  Cum să cumpărați o bicicletăCum să cumpărați o bicicletă
  » » Cum să măsurați dimensiunea bicicletei

  © 2011—2020 ertare.com