Cum să rămâi cool într-o mașină fără aer condiționat

Când căldura este sufocantă, nu este nimic mai nefericit decât ședința în mașină, așteptând ca traficul să avanseze. Deși nu există o soluție rapidă pentru a evita căldura, unele dintre următoarele sfaturi vă pot duce la destinație puțin mai răcoroasă și mai uscată.

pași

1
Așezați o cârpă umedă pe orificiul central al mașinii. Aerul care va intra prin aceasta va fi mult mai rece. Puneți cârpe ude gata să le înlocuiți deoarece se vor usca rapid. Un pasager ar putea fi responsabil pentru înlocuirea și umezirea cârpaților.
 • 2
  Conduceți desculți (ilegali în unele locuri). Puteți simți un pic ciudat, dar corpul tau va lăsa o mulțime de căldură prin picioare, astfel călătoresc desculț (sau cel puțin flip-flops), va ajuta sa va mentine rece.
 • 3
  Conduceți cu părul umed. Pe măsură ce umiditatea se evaporă din păr, capul se va răci, reducând temperatura corpului.
 • 4
  Adăugați o mică gheață Un bloc de 10 lire sterline de gheață pe covorașele podelei, sub masca respiratorie, va ajuta mediul să se răcească. Acest truc de gheață a fost cunoscut, deoarece locuitorii din Arizona, în anii `40 și `50, au folosit-o ca aer condiționat pentru mașinile lor. Pentru a preveni scurgerea apei în mașină, așezați blocul de gheață într-o pungă de plastic sau într-un tavă de copt. Deschiderea ușoară a ferestrei va ajuta aerul să curgă înăuntru.
 • 5
  Congelați sticlele de apă pentru a le folosi ca pachete de gheață. Împingeți sticla înghețată într-un prosop și puneți-o în spatele gâtului. Odată dezghețat, beți apa rece pentru a se răci.
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 1
  6
  Planificați orele de călătorie pentru a se potrivi cu orele cele mai tari ale zilei. Dimineața devreme este de obicei cel mai tare moment al zilei și dacă nu aveți un program fix, planificați să conduceți cât mai mult posibil înainte ca căldura să devină insuportabilă la sfârșitul zilei. Încercați să evitați de conducere acasă la mijlocul după-amiază, pentru a evita cea mai tare parte a zilei.
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 2
  7
  Colaborați cu fluxul de trafic. Acesta este un alt pas în planificarea programului dvs. de călătorie. Multe comunități medii și mari au "orele de vârf", atunci când oamenii sunt pe drumul spre muncă sau înapoi acasă. Acest eveniment vă poate determina să stagnați în trafic intens și, prin urmare, să vă deplasați foarte încet la destinație.
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 3
  8
  Căutați rute umbrite pentru destinațiile frecvente. Dacă vă îndreptați spre nord sau spre sud, veți avea adesea străzi cu copaci și drumuri la umbra pentru o mare parte a zilei.


 • 9
  Coborâți ferestrele. Acest lucru ar trebui să fie evident, dar uneori zgomotul și mirosurile orașului vă fac să vă închideți ferestrele. Pentru a crește circulația aerului:
 • Dacă aveți un ventilator manual de aer proaspăt, porniți-l și deschideți o fereastră suficientă pentru a atrage vântul care circulă prin mașină.
 • Deschiderea acoperișului alunecător al mașinii va permite o mulțime de aer proaspăt, chiar și atunci când călătoriți într-un trafic care merge în ritmul unui melc.
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 5
  10
  Instalați coli reflectorizante polarizate pe parbriz și ferestre. Acest lucru poate oferi o reducere substanțială în lumina directă a soarelui care ajunge la masina ta, și, de asemenea, oferă o oarecare protecție în vinil radiații ultraviolete, care pot deteriora tapițeria și tabloul de bord al masinii. (Notă: vedeți dacă acest lucru este legal în statul dvs.). Unele state din SUA nu permit această practică.)
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 6
  11
  Puneți un ventilator pe tabloul de bord (ilegal în majoritatea statelor, verificați legile locale) sau agățați-l de parasolarul mașinii. Există un număr de fani ieftine 12 V, disponibil în magazine și comercianții cu amănuntul piese auto. Ele sunt atașate la umbra de soare, în oglinda retrovizoare, sau în picioare pe bordură, și conectate la priza brichetei. Porniți-l în timpul deplasării, pentru a ajuta la circulația aerului și poate simți un pic mai rece.
 • Pasagerii pot folosi hârtie sau un ventilator pentru a ajuta circulația aerului în jurul lor. Dacă mișcarea vă distrage atenția în timp ce conduceți, cereți-i să coboare ventilatoarele sau să le dezactiveze.
 • Imaginea intitulată Răcoriți-vă într-o mașină fără aer condiționat Pasul 7
  12
  Scoateți niște haine. Dacă aveți o navetă lungă la muncă sau școală, încercați să conduceți în pantaloni scurți și un tricou, apoi schimbați-vă într-o baie sau dulap de lucru. A face acest lucru vă va lăsa mai curat și mai proaspete pentru ziua.
 • Se recomandă să păstrați întotdeauna haine curate și proaspete în mașină, pentru momentele în care căldura și traficul sunt prea mult pentru dumneavoastră. Poate că există o ocazie când trebuie să fiți mai prezenți în timpul zilei.
 • 13
  Nu purtați haine întunecate. Cu cât hainele sunt mai întunecate, cu atât mai cald veți avea - purtați o cămașă de culoare deschisă.
 • 14
  Coborâți puțin ferestrele (1,5 cm -1/2 inch) când parcați. Acest lucru va permite aerului cald să iasă din mașină, prin urmare aerul din interior va fi mai rece. Desigur, aerul exterior ar putea fi de 38 de grade Celsius (100 grade Fahrenheit), dar aerul din interiorul unei mașini parcate poate ajunge la 49 de grade Celsius (120 grade Fahrenheit) și mai mult! Nu numai aerul va fi foarte cald - de asemenea, scaunele și suprafețele. Cabina va rămâne mai rece dacă se menține un flux de aer mai rece. Asigurați-vă că folosiți bunul simț atunci când faceți acest lucru. Fii atent pentru ploaie.
 • sfaturi

  • În cazul în care vă parcați mașina și cum o protejezi în timpul parcării, va aduce o mare diferență în senzația de căldură. Plasați întotdeauna un parasolar pentru a preveni pătrunderea căldurii prin parbriz. Încercați să parcați mașina acoperind-o sau sub umbra copacilor, pereților etc. Cu cât țineți mai mult mașina înainte de a intra în mașină, cu atât va dura mai mult timp pentru a se încălzi la conducere.
  • Șervețele umede sunt de asemenea ideale pentru răcirea unui volan cald, astfel încât să îl puteți atinge. Strângeți apă pe volan și ștergeți cârpa umedă peste acesta. Odată ce ați făcut-o, puteți atinge volanul fără a fi ars.
  • Utilizați ventilatorul de încălzire la cea mai scăzută temperatură pentru a ajuta circulația aerului. Cea mai mică mișcare de aer vă va ajuta să rămâneți mai proaspăt.
  • Există mulți ventilatoare cu costuri reduse de 12V, proiectate pentru cazuri de computer care pot fi ușor adaptate mașinii. Este posibil să mai muncesc puțin, dar este o altă opțiune bună.

  avertismente

  • Deși poate părea tentant, nu Utilizați gheață uscată într-o mașină. Aceasta înlocuiește oxigenul, deoarece se evaporă și ar putea provoca sufocarea în spații închise (ceea ce într-adevăr este într-o mașină).
  • Interiorul masinii poate deveni periculos de cald sub soare, deci nu trebuie sa lasi animalele sau nimeni in interiorul masinii in timp ce este parcat.
  • Este ilegal în unele state și țări să aibă geamuri frontale și parbrize polarizate. Aceste state sunt Alaska, California, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, Pennsylvania și Vermont. În Canada, acesta este, de asemenea, cazul. Pentru alte țări, verificați reglementările locale privind vehiculele.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un ventilator de 12 volți cu un clip și o priză pentru brichetă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa raci rapid o bauturaCum sa raci rapid o bautura
  Cum să faci o lovitură de martiniCum să faci o lovitură de martini
  Cum să ajuți un câine să se răcească în vreme caldăCum să ajuți un câine să se răcească în vreme caldă
  Cum să țineți un iepure receCum să țineți un iepure rece
  Cum să nu mai aveți atât de mult căldură în timpul somnuluiCum să nu mai aveți atât de mult căldură în timpul somnului
  Cum de a scădea temperatura de bazăCum de a scădea temperatura de bază
  Cum să dormi confortabil într-o noapte fierbinteCum să dormi confortabil într-o noapte fierbinte
  Cum se fac comprese cu gel receCum se fac comprese cu gel rece
  Cum să rezolvați accidentele de căldurăCum să rezolvați accidentele de căldură
  Cum să rămâi răcoroasă în timpul veriiCum să rămâi răcoroasă în timpul verii
  » » Cum să rămâi cool într-o mașină fără aer condiționat

  © 2011—2020 ertare.com