Cum să rămâi treaz în timpul conducerii

Când conduceți pe distanțe lungi, mai ales pe timp de noapte, este normal să vă simțiți obosiți. Dacă trebuie să stați treaz în timpul conducerii, asigurați-vă că acumulați energie înainte de a lua călătoria, luând un pui de somn scurt. În timpul călătoriei, beți cofeina și mâncați niște gustări sănătoase. De asemenea, puteți asculta programe muzicale sau radio pentru a rămâne atent. Dacă sunteți prea obosit, opriți-vă pe marginea drumului și luați un pui de somn. Este extrem de periculos să conduci când nu reușești să stai treaz.

pași

Metoda 1
Acumulați energie înainte de a conduce o călătorie lungă

Imaginea intitulată Rămâi treziți când conduceți pasul 1
1
Luați un somn înainte să începeți să conduceți. Un somn scurt de 20 de minute vă poate ajuta să vă reîncărcați energiile înainte de a începe să conduceți. Dacă trebuie să conduceți o distanță mare, încercați să faceți un mic somn de 20 de minute în prealabil. A dormi chiar și mai puțin de o oră vă va oferi odihna necesară pentru a vă menține în alertă în timp ce conduceți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Ia o masă sănătoasă. Hrana vă va da corpului energia de care are nevoie pentru a se menține. Înainte de a conduce, aveți o masă sănătosă care include alimente care vă dau energia pentru a vă ține treaz pentru mai multe ore de conducere spre conducere.
 • Alegeți carbohidrații și proteinele complexe. Cerealele integrale și proteinele slabe, cum ar fi curcanul și carnea de pui, vă pot ajuta să rămâneți în alertă în timpul orelor lungi de conducere.
 • Evitați alimentele pre-preparate, cum ar fi alimentele fast-food sau altele care conțin o cantitate mare de zahăr sau carbohidrați procesați. Aceste alimente pot face ca energia dvs. să scadă la scurt timp după masă.
 • Imaginea intitulată Rămâneți treaz când conduceți pasul 3
  3
  Luați vitamine Vitaminele B și C vă oferă energie. Luați o pilulă de vitamina C sau B după o masă sănătoasă. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți treaz pentru o călătorie lungă.
 • Consultați-vă cu medicul înainte de a lua vitamine frecvent, astfel încât să știți doza sigură pentru dumneavoastră. De asemenea, asigurați-vă că vitaminele pe care le luați nu interferează cu medicamentele pe care le consumați în prezent.
 • Imaginea intitulată
  4
  Alegeți momentul potrivit pentru a conduce vehicule. Dacă aveți abilitatea de a alege momentul în care veți conduce, faceți-o când vă simțiți mai energizați. Acordați atenție vârfurilor dvs. naturale și picăturilor de energie și conduceți atunci când sunteți mai activ.
 • De exemplu, dacă te trezești și te simți mai energizat la 9 a. m., planificați călătoria dvs. în acel moment.
 • Metoda 2
  Consumați alimente și băuturi pentru a rămâne în alertă

  Imaginea intitulată
  1
  Consumați gustări care au 100 de calorii. Gustările de 100 de calorii vă vor ajuta să rămâneți treji și să oferiți suficientă hrană pentru a combate oboseala. Orice produs alimentar care conține mai mult de 100 de calorii poate determina pierderea de energie după masă, deci ar trebui să alegeți să consumați 100 de calorii sănătoase în acest timp.
  • Semințele de floarea-soarelui sunt de obicei vândute în pachete de 100 de calorii și vă pot menține energic. Stocați-vă pe câteva pachete din aceste semințe și mâncați-le după cum este necesar în timpul conducerii.
 • Imaginea intitulată
  2
  Bea cafeina O singură cană de cafea conține aproximativ 75 mg de cafeină. Acest lucru este suficient pentru a rămâne treaz în timp ce conduceți și rămâneți alertat. Beți o ceașcă de cafea dacă începeți să vă simțiți obosiți. În acest fel, veți avea un impact energetic suplimentar care vă va menține activ.
 • Acordați atenție stațiilor de distribuție a carburanților și a cafelelor de-a lungul autostrăzii. Când vă simțiți obosiți, opriți-vă la unul dintre aceste locuri și beți o ceașcă de cafea.
 • Imaginea intitulată
  3
  Guma de mestecat Acest lucru vă va menține gura ocupată, ceea ce vă va ajuta să vă concentrați și să nu adormiți. Luați câteva pachete de guma de mestecat pentru o călătorie lungă și, dacă începeți să vă simțiți somnoroși, mestecați unul.
 • Asigurați-vă că purtați o gumă fără zahăr. Zahărul guma de mestecat poate provoca o scădere a zahărului, ceea ce vă va face să vă simțiți mai obosit decât înainte.
 • Imaginea intitulată Rămâneți treaz când conduceți pasul 8
  4
  Acordați atenție mărimii porțiunilor alimentare. Dacă trebuie să parcați și să mâncați, optați pentru porțiuni mici. Mâncărurile mari și grele vă pot da o scădere a energiei și vă pot face obosiți. Din acest motiv, optați pentru porții mici și mese mai mici de fiecare dată când vă pregătiți, și alimente ușoare de-a lungul drumului. Multe mese mici vă vor oferi mai multă energie decât una sau două mese mari.
 • De exemplu, mâncați o jumătate de sandwich la o oprire și, când vă e foame din nou, stați și mâncați cealaltă jumătate.
 • Nu uitați să consumați alimente care vă dau energie, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele slabe.
 • Metoda 3
  Rămâneți alertat prin alte metode

  Imaginea intitulată


  1
  Încercați să luați un pui de somn la jumătate. Dacă vă obosiți în timpul călătoriei, stați și luați un pui de somn. Cu numai 15-20 de minute, vă puteți reîncărca creierul, ceea ce vă va oferi energia pentru a vă menține în continuare. Găsiți un loc sigur pentru a parca și a lua un pui de somn pentru 15 la 20 de minute.
  • Alegeți un loc suficient de departe de drum pentru ca o altă mașină să nu se prăbușească în a ta. Pentru siguranța dvs., trebuie să alegeți și o zonă care nu este prea izolată, cum ar fi o parcare lângă o stație de carburant.
  • Puneți o alarmă. Împiedicați un pui de somn de 20 de minute să devină o pauză de o oră de o oră.
 • Imaginea intitulată Rămâi trezită când conduceți pasul 10
  2
  Redați muzică la 90 de decibeli. Dacă simțiți somnolență, profitați de sistemul stereo al mașinii. Porniți muzica la cel puțin 90 de decibeli. Acest lucru trebuie să fie suficient de deranjant pentru corpul tău să rămână treaz.
 • Aflați dacă radioul mașinii dvs. măsoară decibele. Dacă nu, încercați să faceți o estimare. Porniți radioul mașinii până când zgomotul este suficient de puternic pentru a vă trezi.
 • Cu toate acestea, trebuie doar să porniți sistemul radio sau stereo la acest nivel de intensitate pentru perioade scurte atunci când vă simțiți obosiți. În general, ascultarea de muzică atât de înaltă poate afecta auzul.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ia pe cineva cu tine Dacă este posibil, luați-vă pe altcineva în cazul în care trebuie să conduceți mai multe ore. Dacă există o altă persoană în mașină, puteți rămâne atent pentru că ambii pot vorbi. Ei pot, de asemenea, să se rotească la roată. Dacă vă simțiți foarte obosit, rugați-l să conducă un timp.
 • Imaginea intitulată
  4
  Deschideți o fereastră Sentimentul răcoritor al vântului care vă lovește pe față poate să vă trezească. Dacă începeți să vă simțiți obosiți, deschideți o fereastră pentru câteva minute. În plus față de a avea un sentiment revigorant, veți avea o mulțime de zgomot de fundal, care vă va împiedica să începeți să vă atingeți.
 • Imaginea intitulată
  5
  Găsiți o modalitate de a vă păstra distrați. Ascultă ceva la care trebuie să te concentrezi. Ascultarea muzicii în timpul unei călătorii întregi vă poate face să pierdeți concentrarea. Pe de altă parte, puteți asculta cărți, podcast-uri și programe radio. În acest fel, veți rămâne concentrați asupra cuvintelor, ceea ce vă va atrage atenția și vă va ajuta să evitați somnolența.
 • Metoda 4
  Păstrați-vă în siguranță

  Imaginea intitulată Rămâi treziți când conduceți pasul 14
  1
  Recunoașteți semnele că sunteți prea obosit să conduceți. Dacă sunteți prea obosit să conduceți în siguranță în timpul nopții, opriți, deoarece este extrem de periculos și poate provoca accidente. Dacă observați oricare dintre următoarele semne, înseamnă că sunteți prea obosit să conduceți:
  • frecvente clipește și ochii grei
  • dificultate în păstrarea capului în sus
  • frecvente de vis
  • omiterea liniilor de trafic, ocolirea altor benzi
  • dificultăți de reamintire a ultimilor kilometri parcurși
 • Imaginea intitulată
  2
  Citiți cu atenție etichetele medicamentelor. Unele medicamente pot provoca somnolență, așa că dacă luați una, citiți cu atenție eticheta. Asigurați-vă că somnolența nu este un efect secundar.
 • Dacă un medicament provoacă somnolență, utilizarea acestuia nu este probabil sigură în timpul conducerii. Dacă luați una care ar trebui luată frecvent, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă oferi recomandări privind modul de conducere sub efectul medicamentelor.
 • Imaginea intitulată
  3
  Evitați să conduceți între miezul nopții și 6 a. m. În aceste ore, ritmul tău circadian are o cădere naturală. Prin urmare, este periculos să conduci în aceste ore, deoarece riscul de a adormi la roată este mai mare. Evitați conducerea cât mai mult posibil între miezul nopții și șase dimineața.
 • Imaginea intitulată Rămâneți treaz când conduceți pasul 17
  4
  Nu beți alcool înainte de a conduce vehicule. Alcoolul, chiar și în cantități mici, cauzează somnolență. Evitați să beți înainte de a vă așeza la volan.
 • avertismente

  • În unele locuri, ele te pot aresta pentru că conduci fără somn suficient.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să te odihnești fără să adormiCum să te odihnești fără să adormi
  Cum să te trezești repedeCum să te trezești repede
  Cum să dormi într-un avion sau trenCum să dormi într-un avion sau tren
  Cum să vă energizațiCum să vă energizați
  Cum să evitați adormirea la locul de muncăCum să evitați adormirea la locul de muncă
  Cum să ieșiți din pat în momentul în care doriți doar câteva ore de somnCum să ieșiți din pat în momentul în care doriți doar câteva ore de somn
  Cum să facem față oboseliiCum să facem față oboselii
  Cum să rămâi treaz când ești obositCum să rămâi treaz când ești obosit
  Cum să rămâi treaz timp de trei zile la rândCum să rămâi treaz timp de trei zile la rând
  » » Cum să rămâi treaz în timpul conducerii

  © 2011—2020 ertare.com