Cum să rămâi calm în timpul violenței rutiere

Potrivit Departamentului de Transport al Statelor Unite, dacă conduceți zilnic la și de la serviciu, este posibil să petreceți cel puțin o oră pe zi în mașină. Și uneori, acel moment vă poate distorsiona natura normală și pașnică și vă va transforma într-un taur sălbatic plin de aroganță. Cu toate acestea, să rămână calm în timpul unui episod de furie rutier, fie pe cineva pentru tine sau de la tine la altcineva, este important să rămânem concentrați, reducând nivelul de stres și de a scăpa de experiență fără griji. Violența rutieră implică comportamente cum ar fi făcând gesturi obscene sau provocatoare, strigând, blestemat și condus foarte aproape de un alt vehicul. De asemenea, poate fi oprirea unei mașini și mersul spre șofer să-l strige și să-l insulte. În unele cazuri, violența fizică are loc, ceva cu siguranță pe care doriți să evite, astfel încât acest articol are ca scop primul set de comportamente și își propune să păstreze calmul pentru a evita atingerea contactul fizic sau urmărit pe drum de un conducător auto sau o victimă violentă.

pași

Metoda 1
Violența de la o altă persoană

Imaginea intitulată Stați liniștită în timpul furiei de drum Pasul 1
1
Gândiți-vă la motivul pentru care cealaltă persoană prezintă semne de violență rutieră spre dvs., cum ar fi afișarea degetului mijlociu. Îți blochezi ritmul, accelerandu-te atunci când vei depăși sau vei trece prea lent pe calea rapidă? Dacă nu este vorba despre conducerea dvs., poate aveți un decalaj care a cauzat reacția voastră violentă? Evident, există multe alte motive pentru un produs de comportament ridicol al furiei unei persoane, dar dacă contribuieți într-un fel la acest comportament, este bine să știți că puteți încerca să schimbați ceea ce ar putea cauza acest lucru.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 2
  2
  Înțelegeți că persoana violentă este o ființă umană. Ca tine, această persoană este, de asemenea, va merge, are un număr de experiențe pe tot parcursul zilei, urăște blocajele de trafic, mormăieli si respiratie fum de la mașini, și ca tine, nu este întotdeauna perfect. Cu toate acestea, poate, spre deosebire de dvs., această persoană ar fi putut avea experiențe rele care au condus la un comportament rău în timpul călătoriei. Pentru unii șoferi, drumul aduce întotdeauna dorințele lor cele mai primitive și îi face să vadă de conducere ca un fel de competiție sau un joc ofensiv în cazul în care aveți nevoie pentru a dovedi altora că ele sunt în control și că sunteți singuri pe drum sau nu vă urmați regulile dvs. Acest lucru nu vă justifică comportamentul în nici un fel, dar vă ajută să înțelegeți că raționamentul dvs. nu este probabil corect. Acesta este un motiv mai mult decât suficient pentru a rămâne cât se poate de calm - în acest fel, puteți răspunde cu claritate și puteți continua să apreciați calitățile umane ale acestora. Majoritatea motivelor care ar fi putut provoca această persoană să se comporte necorespunzător pe drumuri pot include un element de iraționalitate sau aroganță pe care trebuie să-l aveți grijă să nu dați mai multe motive. Aceste motive ar putea fi:
 • oboseală
 • A avut o zi proastă
 • Droguri sau alcool
 • Companioni de călătorie care te deranjează sau te provoacă
 • Furie față de viață în sine
 • Temeri sau neliniști legate de conducere sau în mijlocul traficului
 • O nevoie urgentă de a ajunge undeva
 • Imaginea intitulată Stați liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 3
  3
  Încetați-vă, părăsiți-o și lăsați-o să plece. Cei mai mulți oameni furioși se grăbesc să ajungă undeva (chiar dacă nu este important, le pare important pentru ei) și sunt convinși că sunteți în calea lor. Evitați orice contact, cu atât mai mult și mai repede vă lăsați în urmă, cu atât mai bine. Dacă este necesar, schimbați traseul pentru a evita contactul ulterior. Veți fi mai calmi când ajungeți la destinație.
 • Image cu titlul Stați liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 4
  4
  Utilizați umorul pentru a înlătura furia. Când cineva vă arată degetul mijlociu și doriți să rămâneți calm, pretindeți-vă că vă spun că sunteți numărul unu sau doar râdeți de gesturile lor obscene sau de strigând. Gândește-te la el ca pește de aur prins într-un rezervor de pește care își mișcă gura.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 5
  5
  Concentrați-vă pe lucrurile pe care le veți face atunci când părăsiți traficul și vă aflați departe de acest comportament enervant. Gândește-te la ce vei face când vei ajunge acasă, ca la o baie relaxantă, la culcare, la lectură etc. Gândiți-vă la copiii dvs., la familia dvs. sau la prietenii dvs. și petreceți timpul cu ei cât mai curând posibil.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită în timpul furiei pe șosea Pasul 6
  6
  Ignoră comportamentul conducătorilor auto din cauza violenței rutiere. Acționați ca și cum v-ar insulta sau va striga la mașina de lângă dvs. sau cea din spatele voastră. Continuați să priviți în față, fără a fi deranjați de nimic.
 • Imagine cu denumirea Stay Calm During Road Rage Pasul 7
  7
  El zâmbește. Zâmbind la un șofer violent este o modalitate bună de al supăra pe el. Ia-o cu bunătatea ta.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 8
  8
  Porniți postul radio pe postul preferat. Cântați ritmul muzicii, pentru a vă distrage atenția de la traficul de ore de vârf, nu vă fie teamă să aduceți volumul mai departe. Pe de altă parte, puteți alege muzica care vă relaxează în loc de una care vă stimulează sau vă încurajează. În orice caz, ar trebui să puteți să creați un balon care să vă despartă mai târziu de braguțul lipsit de respect.
 • Ca alternativă, puteți conecta iPod-ul și puteți asculta un podcast care vă interesează sau poate un audiobook.
 • Metoda 2
  Controlează-te după ce inițiezi singur actul violent  Imaginea intitulată Stai liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 9
  1
  Faceți-vă propria înclinație de a se comporta necorespunzător pe drum. Deși nu este frumos să recunoști că cedezi momente de antipatie și de gesturi inadecvate în timpul conducerii, dacă o faci, este important să o recunoști, ca să poți face ceva în legătură cu asta. Unele semne care indică faptul că contribuieți la violența rutieră sunt:
  • Se pare nemulțumire și furie prin oglinda retrovizoare
  • Murmurat cu voce joasă și mormăind
  • Oferiți insulte sau strigă, poate chiar amenință cu pumnul
  • Conduce foarte aproape de un vehicul
  • Simți mânia pentru ceilalți șoferi.
 • Imaginea intitulată Stați liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 10
  2
  Observați cum corpul dvs. reacționează la sentimentul dvs. de furie, ură sau iritare la gândul că ignorați drepturile "dvs.". Când vă simțiți că sunteți supărat sau în pericol, reacțiile corpului dvs. includ o creștere a ratei de respiratorie, ritmul cardiac, tensiunea arteriala si adrenalina, cortizol și alți hormoni induse de stres. Când se întâmplă rar, este ceva la care vă puteți recupera. Deși dacă prezentați aceste reacții în mod regulat, de a începe să pună în pericol pe termen lung, inclusiv boli, cum ar fi ridicat de stres, probleme cardiace, hipertensiune arterială și scăderea sistemului imunitar, ca urmare a stresului sănătatea dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Stai liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 11
  3
  Utilizați tehnici de respirație pentru a vă liniști. Respirarea profundă din diafragmă este importantă pentru a vă liniști și a vă relaxa. De asemenea, vă ajută să încetați reacțiile menționate în etapa anterioară, inclusiv ritmul cardiac și tensiunea arterială. De asemenea, ar trebui să observați o scădere a nivelului de transpirație. Obișnuindu-se să respirați adânc de fiecare dată când se întâmplă ceva enervant în timp ce conduceți, vă poate ajuta să vă liniștiți. Faceți acest lucru de fiecare dată când cineva vă traversează calea, conduce foarte încet în fața dvs. sau când întoarceți în mod neașteptat. Fă-o de fiecare dată când se întâmplă ceva care poate mări furia ta.
 • Image cu titlul Stați liniștit în timpul furtului de drumuri Pasul 12
  4
  Părăsiți perfecționismul și lăsați-l. Asta este Percepția dvs. că sunteți un șofer bun, nu a voastră. Fără îndoială, el crede că ești șoferul prost. Probabil realitatea este undeva între cele două. Cu toate acestea, ambele sunt cu siguranță predispuse să facă greșeli la un moment dat sau altul, iar unele dintre aceste erori se vor manifesta pe drum. Ești destul de matur să recunoști că greșeala ta, dacă este nefericită, este ceva ce ai putea să faci și tu cu ușurință?
 • Imaginea intitulată Stai liniștită în timpul furtului de drumuri Pasul 13
  5
  Gândiți-vă că cealaltă persoană este o ființă umană. Așa cum sa discutat în secțiunea anterioară, pentru a umaniza persoana care te supara, ai mai vedea-o ca o fortăreață impenetrabilă de furie și să înceapă să perceapă că este atât de vulnerabilă, epuizat, traficul plictisit și nerăbdători să ajungă la destinație în timp ce .
 • Persoanele din mașinile din jurul tău sunt mame, tați, frați, copii, veri, unchi, șefi și colegi. Sunt plini de speranțe, temeri și dorințe la fel ca tine. Poate că unii dintre ei sunt mai puțin concentrați decât de obicei și au făcut o greșeală în judecată, dar sunteți atât de perfect pentru a vă simți îndreptățiți să îi judecați?
 • Imagine cu denumirea Stay Calm During Road Rage Pasul 14
  6
  Salvați imagini în panoul de instrumente pentru a vă reaminti lucrurile sau persoanele care contează cu adevărat. O fotografie a soției dvs., a copiilor, a prietenilor sau a unui animal de companie vă poate ajuta să vă concentrați atunci când începeți să vă simțiți supărat de un alt șofer. Priviți această imagine în timp ce respirați profund, pentru a vă ajuta să vă amintiți ce contează și de ce este important să rămâneți liniștiți.
 • Image cu titlul Stați calmi în timpul furtului de drum Pasul 15
  7
  Arătați conducătorului furios semnul păcii și al zâmbetului. Acest lucru calmează adesea situația. Dacă nu, continuați pașii și încercați să găsiți o cale de ieșire dacă crește la un nivel periculos.
 • sfaturi

  • Dacă șoferul violent va începe să vă urmărească sau aruncă ceva la mașină, păstrați-vă calmul. Sunați la poliție sau la patrula de autostrăzi. Încercați să vă amintiți descrierea vehiculului, șoferului și, dacă este posibil, numărul plăcuței de înmatriculare pentru a informa poliția. Mergeți la cea mai apropiată secție de poliție sau zonă populată. Pe drum, conduceți liniștit și, dacă este posibil, faceți cel puțin patru viraje spre dreapta (sau stânga pentru Regatul Unit, Noua Zeelandă, Australia sau Irlanda). Este posibil ca urmăritorul dvs. să renunțe pentru că conduceți în cercuri.
  • Acționați cu maturitate în fața situației.
  • Dacă vă insultă sau vă strigă dintr-un motiv bun (chiar dacă a fost o greșeală), spuneți "simțiți-o". Asta ar putea să vă reamintească că sunteți pur și simplu o ființă umană și că nu doar căutați să-l iritați.
  • Psihologia modernă a arătat că gândurile pe care le avem despre o situație adesea precede modul în care ne simțim. Cu toate acestea, în căldura momentului, aceste gânduri sau cunoștințe nu pot fi percepute întotdeauna într-un mod rațional sau conștient, dar consecințele emoționale și comportamentale nu o vor face. Vestea bună este că aceste gânduri iraționale pot fi înlocuite cu alte mai rațională și, astfel, a îmbunătăți profund modul în care ne simțim și să reacționeze la anumite situații încărcate emoțional în mod automat. Revizuiți o carte de auto-ajutorare bună despre terapia comportamentală cognitivă.
  • Întotdeauna gândiți-vă înainte de a face lucruri, imaginați-vă în situații pe care le-ați considera "riscante" și analizați, discutați și puneți în practică ceea ce ați face înainte de a vă afla în fața uneia dintre ele.
  • Amintiți-vă: oricine vă arată degetul mijlociu sau se înfurie în mijlocul traficului o face pentru că are probleme. Nu are nimic de-a face cu tine. Această persoană merită compasiunea dvs., deoarece ceva nu este în neregulă în viața sa.
  • Amintiți-vă că sunt doar un deget mijlociu și câteva insulte. Degetul mijlociu este lașii care nu spun ceea ce cred. Insultele provin de la oameni plini de furie care sunt prea temători sau prea aroganți pentru a obține ajutor pentru a-și controla emoțiile. Fiți capabili să simțiți simpatie, nu doar să vă arătați mânia.

  avertismente

  • Ține-ți ochii pe drum. Dacă vă distrați pentru o secundă, ar putea fi fatală.
  • Violența rutieră nu este niciodată sigură. Încearcă să rămâi calm cu orice preț.
  • Dacă copiii dvs. se află în mașină, evitați gesturile neplacute și gesturile necorespunzătoare. Amintiți-vă că ei o vor observa și o vor imita.
  • Evitați tentația de a se confrunta cu un șofer furios. Este posibil ca o mișcare de mână sau un sărut suflat (sau chiar un zâmbet real) să fie înțeleasă ca sarcasm sau batjocură și ar putea provoca o persoană supărată chiar mai mult. În momentul în care începeți să interacționați cu cealaltă persoană, deveniți combatant, nu victimă, deci nu o faceți.
  • Nu lăsați agățat de fereastra mașinii dvs. sau aruncați obiecte sau corn, ceea ce va provoca mai multe probleme. În loc de unul, vei avea mai mulți oameni enervanți care te privesc.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Muzică relaxantă și audiobook-uri
  • Fotografii ale celor dragi sau locuri prețioase
  • Aer condiționat dacă este fierbinte, încălzirea dacă este prea rece (rămâne la temperatura potrivită vă poate ajuta să vă mențineți temperamentul intact)
  • Un GPS care vă ajută să găsiți cea mai sigură și mai ușoară rută printre destinațiile dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să rămâi calm în vremuri dificileCum să rămâi calm în vremuri dificile
  Cum să calmezi o persoană supăratăCum să calmezi o persoană supărată
  Cum să facem față agresiunii impulsiveCum să facem față agresiunii impulsive
  Cum să rămâi calm când părinții tăi țipă la tineCum să rămâi calm când părinții tăi țipă la tine
  Cum să încetezi să-ți placi un băiat după ce i-ai dat speranță falsăCum să încetezi să-ți placi un băiat după ce i-ai dat speranță falsă
  Cum să împiedici un prieten să conducă beatCum să împiedici un prieten să conducă beat
  Cum să faci față unei persoane violenteCum să faci față unei persoane violente
  Cum se asamblează un echipament de urgență rutier într-un mediu deșertCum se asamblează un echipament de urgență rutier într-un mediu deșert
  Cum să alegeți între o mașină cu transmisie automată sau manualăCum să alegeți între o mașină cu transmisie automată sau manuală
  Cum să începeți să conduceți pe drum dacă sunteți începătorCum să începeți să conduceți pe drum dacă sunteți începător
  » » Cum să rămâi calm în timpul violenței rutiere

  © 2011—2020 ertare.com