Cum să menținem o mașină

Deși o mulțime de oameni încearcă cu adevărat atunci când vine vorba de alegerea mașinii de a cumpăra, puțini oameni evaluează într-adevăr cerințele de întreținere. O mașină modernă are aproximativ 75.000 de piese, iar funcționarea defectuoasă a unuia poate face mașina ta să se comporte ciudat. Păstrarea unui vehicul în stare bună vă va ajuta să fiți în siguranță, să conduceți mașina multă vreme și într-o bună zi să o puteți vinde la un preț bun.

conținut

pași

Imaginea intitulată
1
Stabiliți un plan simplu de atac. Este important să se mențină starea bună a anvelopelor, a uleiului, a ferestrelor, a frânelor, a interiorului și a fluidelor. Utilizați manualul de utilizare pentru a stabili un calendar pentru întreținerea mașinii dvs. în toate aceste aspecte.
 • Imaginea intitulată
  2
  Tu jante. Asigurați-vă că acestea sunt umflate corespunzător în funcție de presiunea aerului recomandată de producători. Măsurătorile pentru presiunea aerului sunt ușor de utilizat și ieftine. Roțile trebuie înlocuite imediat ce sunt purtate. În mod normal, acestea ar fi trebuit să fie schimbate când uzura a atins indicatorii slotului central. Adresați-vă la un centru de service dacă aveți întrebări. Presiunea roților trebuie verificată frecvent.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ulei. Uleiul este sângele vehiculului dvs. și, fără el, mașina nu va merge prea departe. Mecanicul tău te-a învățat cum să verifici nivelul uleiului mașinii în mod corespunzător? Nu uitați să schimbați uleiul la fiecare 6.400-8.000 kilometri. Deși producătorii de petrol spun că durează până la 16.000 de kilometri, este mai bine să nu utilizeze același ulei pentru mai mult de 8.000 kilometri pentru a maximiza fiabilitatea și eficiența motorului pe termen lung. Verificați uleiul în mod regulat, o dată pe săptămână.
 • Imaginea intitulată
  4
  Windows. Toate geamurile, oglinzile și luminile trebuie să fie curate și fără rupere. Înlocuiți orice lumină care este ruptă ca oglinzile. Având fisuri în parbriz este foarte periculos, aveți un reparator profesionist să le verificați și să vă spun dacă este necesar să-l schimbați sau poate fi reparat. Verificați periodic pentru fisuri sau deteriorări.
 • Lasati spatiu intre masina dumneavoastra si cea care o precede, mai ales daca puteti scapa de ceva care ar putea deteriora ferestrele. Chiar și o piatră mică de pietriș vă poate sparge parbrizul.
 • 5
  Frâne, benzi și baterii.
 • Sistemele de frânare ale autoturismelor moderne sunt proiectate să fie înlocuite periodic și astfel să mențină eficiența maximă de frânare. Verificați mecanicul să verifice frânele o dată pe lună. Dacă observați Oricare problemă cu frânele, luați-o imediat pentru revizuire. Dacă frânarea eșuează, puteți avea un accident grav.
  Imaginea intitulată
 • Verificați dacă benzile au tensiunea corectă. Când trupele sunt puțin libere, ei fac un zgomot scârțâit. Dacă ați auzit-o, duceți-o la centrul dvs. de service.
  Imaginea intitulată
 • O dată pe lună trebuie să verificăm bateria pentru a detecta coroziunea și pentru ao curăța. Evitați să conduceți cu bateria cu puțină încărcare cât mai mult posibil. Pornirea unei baterii cu puțină încărcare este dificilă chiar și cu cablurile să o facă. Bateriile devin mai devreme sau mai târziu. Dacă doriți să înlocuiți bateria, trebuie să verificați alternatorul și distribuitorul pentru a vă asigura că funcționează corect.
  Imaginea intitulată


 • Imaginea intitulată
  6
  Interior. Curățați și aspirați interiorul atunci când este necesar. Interiorul este adesea unul dintre cele mai observate aspecte când mergeți să cumpărați o mașină, deci dacă doriți să obțineți un preț bun pentru mașina dvs., curățați-o. Unii cumpărători nici măcar nu le pasă de ulei sau de anvelope, cu toate acestea, dacă stereo-ul nu funcționează sau interioarele sunt murdare, vânzarea mâinilor va dispărea. Dacă intenționați să vindeți sau să vă schimbați mașina în orice moment, încercați să plătiți o aspirație profesională în fiecare trimestru, este o investiție pentru atunci când încercați să vindeți mașina.
 • Imaginea intitulată
  7
  Fluid (lichid). Celelalte elemente vitale pentru masina sunt lichidele pe care le solicita mecanismul motorului. Nivelul lichidului de răcire, lichidul servodirecției, lichidul de transmisie, lichidul de spălare a parbrizului, lichidul de frână și alte lichide trebuie verificate cel puțin o dată pe săptămână. Întrebați-vă mecanicul cum să verificați fiecare dintre aceste niveluri.
 • Imaginea intitulată
  8
  Lumini. Dacă aveți unde să parcați unde există un pahar care reflectă luminile, atunci le puteți verifica singuri sau puteți cere unui prieten să meargă în jurul mașinii dvs. în timp ce porniți diferite lumini și verificați dacă totul funcționează. Asigurați-vă că verificați reflectoarele lungi și scurte, stopurile, luminile de mers înapoi, semnalele de direcție și lămpile de frână.
 • Uită-te unde indică luminile tale și dacă nu este corect să o ajustezi sau să o ajustezi. Ar trebui să îndrepte în jos și să iasă din șosea, nu direct, în sus sau în centru. Puteți vedea modelul luminilor uitându-se la drumul din fața dvs. Lămpile necorespunzătoare pot fi distragătoare sau periculoase pentru dvs. și pentru ceilalți șoferi.
  Menținerea-a-Car-Step-8Bullet1.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată
 • Imaginea intitulată
  9
  Ștergătoare de parbriz Nu este greu să înlocuiți lamele ștergătoarelor atunci când sunt rupte sau inutilizabile. Înlocuiți ștergătoarele de parbriz o dată pe an înainte de sezonul ploios. De asemenea, puteți schimba întregul sistem de ștergătoare a parbrizului, dacă este necesar. Dacă conduceți foarte des în condiții de ploaie, puteți aplica un tratament rezistent la apă parbrizului.
 • Imaginea intitulată
  10
  Controlul sistemelor de emisie. În funcție de locul în care locuiți, este posibil să vi se solicite să revizuiți periodic emisiile de gaz ale mașinii. În general, un profesionist poate face acest diagnostic. Doi factori care vă pot face să nu reușiți acest lucru sunt senzorii de oxigen și supapele EGR.
 • sfaturi

  • În portbagaj (sau orice opțiune de depozitare a autovehiculului dvs.) este bine să aveți o cârpă pentru a verifica nivelurile diferitelor lichide, un manometru și o lanternă specială pentru lucrările de întreținere.
  • Înregistrați kilometrajul și cheltuielile cu combustibilul. Nu numai că veți învăța să economisiți combustibil și să conduceți mai moderat, dar veți observa, de asemenea, dacă ceva schimbă brusc eficiența consumului de combustibil. Dacă observați brusc o scădere a kilometrajului pe litru de combustibil, acesta poate fi un semn al unei probleme de întreținere. De asemenea, este important să controlați schimbările de ulei prin controlul kilometrajului.
  • Păstrați legătura cu mecanicul și puneți întrebările necesare! Aș putea rezolva îndoielile. Dacă un mecanic nu are chef să vă dea câteva minute pentru a răspunde la o întrebare, întrebați-l când vă poate da acel timp.
  • În manualul proprietarului mașinii dvs. puteți găsi o mulțime de informații utile specifice mașinii dvs.
  • Dacă se pare că ceva nu are loc, anormal, revizuiți-o cât mai curând posibil. Un miros neobișnuit, un sunet, o vibrație, o lumină care a fost aprinsă pe tabloul de bord. Ca șofer, responsabilitatea dvs. este să vă păstrați mașina cât mai sigură pentru dvs. și pentru cei care împărtășesc drumul cu dvs. O mașină cu întreținere bună este un factor care vă favorizează siguranța pe șosea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă dați mașina la o caritateCum să vă dați mașina la o caritate
  Cum să deschizi capota mașinii taleCum să deschizi capota mașinii tale
  Cum să fixați cornul mașiniiCum să fixați cornul mașinii
  Cum să schimbi discurile de frână ale mașiniiCum să schimbi discurile de frână ale mașinii
  Cum să cumpărați o baterie de mașinăCum să cumpărați o baterie de mașină
  Cum să ai grijă de prima mașinăCum să ai grijă de prima mașină
  Cum să menținem o mașină la 80.000 de kilometriCum să menținem o mașină la 80.000 de kilometri
  Cum să răciți o mașină supraîncălzită cât mai repede posibilCum să răciți o mașină supraîncălzită cât mai repede posibil
  Cum să intrați în arenă cu SUV-ul dvs.Cum să intrați în arenă cu SUV-ul dvs.
  Cum să trimiteți o mașină prin țarăCum să trimiteți o mașină prin țară
  » » Cum să menținem o mașină

  © 2011—2020 ertare.com