Cum să conduci o motocicletă (pentru începători)

Învățarea de a conduce o motocicletă poate fi distractivă, dar cel mai bun mod de a face acest lucru este siguranța și controlul. Întotdeauna practici siguranța și asigurați-vă că aveți echipamentul de protecție adecvat pentru ceea ce veți face. Începătorii se pot înscrie în cursuri de siguranță pentru motociclete care vă oferă instrumentele necesare pentru a le asambla în mod corespunzător.

pași

Partea 1
Obțineți echipamentul potrivit

Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 1
1
Luați o cască. Casca este cel mai important echipament pentru a face față unei motociclete, deoarece vă protejează capul de rănire în cazul în care motocicleta cade. Pentru a funcționa corect, casca trebuie să rămână bine în timp ce vă menține câmpul vizual. Cea mai bună cască pentru dvs. este o chestiune personală.
 • Pentru a obține protecția dorită, obțineți o cască proiectată pentru motocicliști care respectă standardele de siguranță stabilite. Nu trebuie să obțineți cea mai scumpă cască pentru a vă proteja bine. O cască care respectă aprobările DOT (Departamentul de Transport al SUA) sau ECE (Economic Commission for Europe) va fi concepută pentru a vă proteja capul într-un accident. Aceste două omologări au fost verificate riguros față de standardele de siguranță necesare pentru a conduce o motocicletă pe drumurile publice. Caracteristicile sale de siguranță suplimentare vă oferă o mai mare protecție și confort. Unii motocicliști preferă omologarea căștilor Snell deoarece îndeplinesc cele mai înalte cerințe de siguranță (cele stabilite de Fundația Snell non-profit), inclusiv operarea la viteze mai mari și pe suprafețe mai grele.
 • Pentru a găsi dimensiunea potrivită, obțineți un test profesional la un magazin specializat în echiparea cu motociclete. Ca o altă alternativă, vă puteți măsura folosind o bandă în jurul capului, aproximativ 1 cm (0,5 inci) deasupra sprâncenelor. Comparați dimensiunea capului cu diagrama de măsurare a mărcii pe care doriți să o cumpărați. Rețineți că dimensiunile fiecărei mărci sunt diferite, așa că verificați tabelele fiecărei mărci pe care o analizați.
 • Pentru a găsi o căști care se potrivește cu tine, încercați. Casca corectă ar trebui să aibă portul de ochi chiar deasupra sprâncenelor și să fie suficient de strâns pentru ca degetul să se potrivească între cap și coif. Acest lucru trebuie ajustat pentru a vă proteja corespunzător capul. Căști diferite se potrivesc pe capete în moduri diferite. Dacă casca ta are dimensiunile potrivite, dar nu se potrivește confortabil, gândește-te la una diferită. Pentru a obține cea mai completă protecție, luați în considerare căștile complete sau modulare.
 • Imaginea intitulată Călărește o motocicletă (începători) Pasul 2
  2
  Ia-ti un sacou. Un sacou de motocicletă vă protejează trunchiul, inclusiv organele interne, într-un accident. Jachetele pentru motociclete sunt fabricate din piele sau materiale fabricate, cum ar fi Kevlar. Căutați un sacou cu o cochilie care absoarbe impactul. Dacă sacoul are o marcă CE (certificare europeană), înseamnă că a respectat standardele de certificare pentru vânzarea sa în Europa.
 • O jachetă de motocicletă este mai bună atunci când este reglată prin trunchiul cu libertatea de mișcare a brațelor. Luați în considerare condițiile de mediu în care veți folosi această jachetă, astfel încât greutatea și caracteristicile să fie adaptate nevoilor dumneavoastră. De exemplu, jachetele pentru un climat mai cald au mai multe fermoare și ventilație pentru a putea ajusta fluxul de aer prin corp.
 • Dacă optați pentru un sacou din piele, asigurați-vă că este specific motocicletelor. Jachetele de piele regulate nu sunt făcute pentru a vă proteja.
 • Pe lângă protecția în timpul accidentelor, jachetele oferă, de asemenea, protecție împotriva condițiilor de mediu, cum ar fi soarele, vântul, precipitațiile și temperaturile scăzute. Fiind confortabil vă ține alertă și face călătoria mai plăcută.
 • Imaginea intitulată Ride a Motorcycle (începători) Pasul 3
  3
  Obțineți cizme, mănuși și alte echipamente pentru motociclete. Toate aceste piese vă oferă o mai mare siguranță și confort atunci când conduceți o motocicletă. Cizmele oferă protecție pentru picioare și glezne, mănușile oferă protecție mâinilor, iar pantalonii oferă protecția șoldurilor și picioarelor.
 • Picioarele dumneavoastră pot suferi mult atunci când conduceți o motocicletă, așa că protejați-le. Cizmele drepte pentru motociclete acoperă gleznele și au tălpi anti-alunecare cu vârful metalic integrat. Încercați să înțelegeți vârful și călcâiul și să le întoarceți pentru a vedea cum ar reacționa cizma într-un accident. Dacă vă întoarceți mai ușor, vă va oferi o protecție mai mare într-un accident.
 • Scopul mănușilor este de a reduce leziunile cauzate de lovituri de insecte și de resturi de zbor, în plus față de menținerea degetelor calde. Luați mănuși care vă permit o dexteritate mai mare. Căutați persoane cu o curea de reținere în jurul încheieturii mâinii. Această curea este destinată să păstreze mănușile în mâinile dvs. într-un accident. Mănușile Kevlar vă mențin degetele în mișcare, în timp ce sunt puternice și absorbante.
 • Pantalonii tind să fie trecuți cu vederea. Jeans-urile sunt concepute mai mult pentru stilul lor decât pentru funcția lor, astfel încât adesea sunt zdrobite în accidente. O opțiune mai bună sunt pantalonii fabricați din aceleași materiale ca jacheta, deoarece sunt proiectate pentru a face față forțelor distructive ale unui accident.
 • Partea 2
  Învățați să conduceți o motocicletă

  Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 4
  1
  Luați o cursă de siguranță pentru motociclete. Un curs vă oferă cele mai bune instrucțiuni privind tehnica și siguranța corespunzătoare. Este foarte recomandat ca punct de plecare pentru toți motocicliștii care încep. Aceste cursuri sunt doar o cerință pentru a obține o licență în anumite locuri, deci dacă aceasta va fi o cerință pentru dvs. sau nu va depinde de locul în care locuiți.
  • Noii motocicliști cu experiență foarte mică (sau niciunul) pot să urmeze un curs de bază. Consultați departamentul de transport și autovehiculele locale pentru a vedea dacă există cursuri disponibile în zona dvs. Este posibil ca cursurile de bază oferite prin intermediul municipalității sau al unei alte agenții guvernamentale să nu fie întotdeauna disponibile în localitatea dvs. Cu toate acestea, există, de obicei, cursuri disponibile care nu sunt administrate de guvern.
  • Un curs de formare vă poate oferi o motocicletă dacă nu aveți una. Cursul vă va învăța, de asemenea, conceptele de bază privind funcționarea și siguranța acestuia.
  • Multe cursuri constau atât dintr-o parte într-o clasă, cât și dintr-o parte practică, culminând cu un test pentru a primi licența.
 • Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 5
  2
  Aflați controalele. Familiarizați-vă cu controalele de bază înainte de a conduce o motocicletă. Când mergeți cu adevărat, va trebui să vă gândiți rapid și, dacă nu sunteți familiarizați cu controalele, ar putea fi periculos.
 • Maneta ambreiajului manual este amplasată în mod obișnuit pe ghidonul din stânga și este utilizată pentru a dezactiva puterea roții din spate atunci când efectuați modificări.
 • Pârghia de viteză este localizată de obicei lângă piciorul stâng și este utilizată pentru a schimba vitezele în timp ce trageți maneta ambreiajului.
 • Accelerația este pe ghidonul drept și este utilizată pentru a accelera. Frâna de mână, care frânează roata din față, este pârghia de pe ghidonul din dreapta.
 • Pârghia din dreapta bicicletei lângă piciorul dvs. acționează frâna posterioară.
 • Ca regulă generală, partea stângă a bicicletei controlează schimbările, în timp ce partea dreaptă controlează accelerația și frâna.
 • Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 6
  3
  Urcă pe bicicletă. Pentru a ajunge bine pe bicicletă, apropiați partea stângă. Luați ghidonul stâng și învârtiți piciorul drept de pe scaun. Plantați picioarele ferm pe teren.
 • Cea mai bună modalitate de a ști cum funcționează o motocicletă este să stați pe ea și să revizuiți funcțiile comenzilor înainte de al porni.
 • Obțineți o idee despre modul în care vă potriviți pe bicicletă. Țineți mânerul, maneta ambreiajului și pârghia de frână. Asigurați-vă că puteți ajunge la aceste comenzi confortabil. Brațele ar trebui să se îndoaie ușor la cot atunci când țineți ghidonul. Comutatoarele trebuie să fie la îndemână.
 • Asigurați-vă că puteți planta cu ușurință picioarele pe sol. Luați o idee despre greutatea bicicletei de dedesubt. În plus, trebuie să puteți acționa pârghia de schimbare a vitezei fără ridicarea piciorului sau alunecarea de pe suportul pentru picioare.
 • Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 7
  4
  Practicați-vă să vă familiarizați cu ambreiajul. Ambreiajul este folosit pentru schimbarea treptei de viteză. Când apăsați ambreiajul, separați motorul de transmisie. Acest lucru pune bicicleta în trepte neutre, ceea ce vă permite să schimbați vitezele.
 • Gândiți-vă la ambreiaj ca regulator de intensitate atunci când îl utilizați. Spre deosebire de un întrerupător pornit / oprit, trebuie să apăsați și să eliberați ambreiajul treptat și fără probleme pentru a preveni oprirea bicicletei.
 • La pornirea motocicletei, apăsați maneta ambreiajului și puneți motocicleta în prima treaptă de viteză împingând pârghia de viteză în jos cu piciorul stâng. S-ar putea să trebuiască să împingeți de mai multe ori. Veți ști că vă aflați într-o primă treaptă când nu vă simțiți nici o rezistență sau indicii că mișcările se mișcă.
 • Cele mai multe motociclete funcționează într-un model de schimbări de "1 de mai jos, 5 de mai sus". Acest model este de obicei prima treaptă, treapta neutră, a doua treaptă, treapta a treia, etc. Când efectuați modificări, veți vedea că numărul corespunzător este aprins în indicator.
 • Când conduceți, trebuie să efectuați modificări apăsând mai întâi ambreiajul cu mâna stângă pentru a decupla roata din spate. În timp ce apăsați ambreiajul, eliberați pedala de accelerație. Eliberarea acceleratorului va împiedica agitarea bicicletei când reintroduceți roata din spate. Continuați să faceți modificări cu piciorul stâng. Stabilizați acceleratorul cu mâna dreaptă pentru a menține o transmisie lină. În cele din urmă, eliberați ambreiajul, blocând roata din spate.
 • Imaginea intitulată Ride a Motorcycle (începători) Pasul 8


  5
  Porniți motorul. Apăsați maneta ambreiajului și localizați comutatorul de urgență. Acesta este de obicei un buton roșu situat pe ghidonul din dreapta. Apăsați-l pentru al plasa în poziția pornit. Cele mai multe motociclete moderne nu vă vor cere să porniți motorul, dar dacă aveți o motocicletă mai veche, va trebui să o faceți. Puteți găsi pârghia de pornire, dacă o aveți, în spatele suportului drept al bicicletei.
 • Rotiți cheia în poziția inițială și verificați dacă luminile și indicatoarele sunt aprinse și funcționează.
 • Așezați bicicleta în unelte neutre. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este să coborâți pârghia de viteze în prima treaptă de viteză și apoi să o împingeți o dată. Asigurați-vă că "N" în indicator.
 • Cu degetul mare drept, apăsați butonul de alimentare. Acest lucru este de obicei sub comutatorul de urgență. Butoanele de alimentare pot fi adesea identificate deoarece au o săgeată circulară cu un fulger în centru.
 • Odată ce motorul a început, lăsați bicicleta să se încălzească timp de aproximativ 45 de secunde pentru a funcționa corespunzător.
 • Când picioarele se odihnesc pe pământ, apăsați din nou maneta ambreiajului. Apoi, stați pe tocuri și repetați până când vă obișnuiți cu ambreiajul.
 • Imagine cu denumirea Ride a Motorcycle (începători) Pasul 9
  6
  Încearcă să faci a "rapid marș" cu motocicleta Începeți cu picioarele în fața dvs. pe podea. Eliberați ambreiajul lent până când motocicleta începe să meargă înainte.
 • Folosind doar ambreiajul, faceți bicicleta să meargă înainte, ținând-o fermă cu picioarele.
 • Repetați până când puteți menține bicicleta în poziție verticală prin ridicarea picioarelor de pe sol. Trebuie să dobândiți un echilibru bun pe bicicletă.
 • Partea 3
  Conducerea unei motociclete

  Imagine cu titlul Ride a Motorcycle (începători) Pasul 10
  1
  Începeți să conduceți o motocicletă. Odată ce motorul a fost pornit și încălzit, puteți începe să conduceți. Acest lucru se face prin așezarea bicicletei în prima treaptă de viteză și eliberarea manetei ambreiajului în timp ce apăsați accelerația.
  • Asigurați-vă că suportul nu este atașat.
  • Eliberați ușor maneta ambreiajului până când motocicleta începe să se deplaseze înainte.
  • Este posibil să fie nevoie să apăsați ușor pedala de accelerație pentru a împiedica oprirea bicicletei în timp ce eliberați ambreiajul.
  • Odată ce vă aflați în mișcare, accelerați ușor și puneți-vă picioarele pe picioare.
  • Încercați să conduceți într-o linie dreaptă. Când eliberați ambreiajul și apăsați accelerația pentru a obține un pic de viteză, continuați să avansați într-o linie dreaptă. Când sunteți gata să opriți, apăsați încet maneta ambreiajului și frânele față și spate împreună. Utilizați piciorul stâng pentru a stabiliza bicicleta până când se oprește. Odată ce ați oprit, puneți piciorul drept pe pământ.
 • Imaginea intitulă Ride a Motorcycle (începători) Pasul 11
  2
  practică efectuați modificări. Odată ce puteți începe să conduceți în linie dreaptă, faceți schimbările. Luați o idee despre "zona de frecare". Zona de frecare este zona de rezistență care este creată pe măsură ce ambreiajul este apăsat. Această zonă permite transferul puterii motorului pe roata din spate. Transmisiile pe biciclete sunt secvențiale, ceea ce înseamnă că trebuie să schimbați vitezele consecutiv, fie în sus, fie în jos. Va fi nevoie de puțină practică pentru a vă simți și a auzi când este timpul să schimbați vitezele. Motorul va începe să se rotească la un număr mai mare de rotații pe minut când este timpul să schimbați vitezele.
 • Cu bicicleta aprinsă, schimbați viteza întâi. Veți ști că vă aflați în prima treaptă de viteză când pedala nu mai poate coborî. Ar trebui să auziți un ușor clic atunci când sunteți la început.
 • Eliberați ambreiajul foarte încet până când motocicleta începe să avanseze. Când doriți să începeți să vă mișcați mai repede, apăsați accelerația când eliberați ambreiajul.
 • Pentru a vă deplasa la cea de-a doua treaptă de viteză, apăsați ambreiajul, eliberați clapeta de accelerație și apăsați ferm maneta de viteze pentru a trece prin treapta neutră și continuați cu cea de-a doua. Verificați pentru a vă asigura că indicatorul luminos neutru nu este pornit. Eliberați ambreiajul și apăsați din nou pedala de accelerație. Repetați acest proces pentru a vă deplasa la treptele superioare.
 • După a doua viteză, nu trebuie să vă împingeți cu vârful piciorului stâng atât de mult încât să nu treceți prin treapta neutră.
 • Pentru a încetini, eliberați accelerația prin apăsarea ușoară a pârghiei de frână. Apăsați ambreiajul și împingeți maneta schimbătorului de viteze. Apoi eliberați ambreiajul.
 • Odată ce vă stăpâniți schimbările la treapta inferioară de viteză, puteți să vă opriți în viteza a doua. Apoi, odată ce ai oprit, poți să te întorci la prima treaptă.
 • Imaginea intitulată Ride a Motorcycle (începători) Pasul 12
  3
  Practica întoarcere. Ca o bicicletă, o motocicletă viraje în direcția opusă, odată ce ați ajuns la aproximativ 16 km / h (10 mph). Apăsați în jos ghidonul de pe partea laterală a bicicletei pe care doriți să o deplasați. Uită-te de-a rândul.
 • La introducerea rândului, nu uitați să micșorați viteza. Nu opriți în timpul virajului. Eliberați pedala de accelerație și frânați dacă trebuie să o faceți înainte de a începe să virați.
 • Ridicați-vă capul și priviți-vă de-a lungul virajului. Apăsați ghidonul în direcția în care doriți să mergeți. Apăsați brusc pedala de accelerație pe măsură ce treceți prin rotiță pentru a menține impulsul.
 • Când coborâți viteza, întoarceți-vă capul spre uita spre sfârșitul rândului. Motocicleta va urmări ochii. Găsiți un loc la sfârșitul rândului pentru a indica și păstrați-vă ochii pe el. Nu priviți niciodată la pământ sau în jos în timpul unui viraj. Deși poate părea ciudat pentru dvs. și poate doriți să vă uitați la rândul său, acest lucru este periculos și vă poate determina să nu îl finalizați în mod corespunzător.
 • Apăsați pe partea pe care doriți să o întoarceți. Dacă aveți de gând să rândul său, la stânga, împingeți în direcția opusă cu tine în partea dreaptă a ghidonului. Aceasta va face bicicleta să se încline spre stânga. Înclinați-vă împreună cu ea și apăsați încet accelerația pentru a crește viteza puțin. Când părăsiți rândul, păstrați fermoarul de accelerație sau apăsați-l puțin mai mult în timp ce vă îndreptați. Lăsați bicicleta să se îndrepte - nu trageți ghidonul.
 • Imaginea intitulată Ride a Motorcycle (începători) Pasul 13
  4
  Practicați viteza de coborâre și opriți. În cele din urmă, acum că ați practicat activarea, modificarea și transformarea bicicletei, trebuie să știți cum să încetinească și să se oprească. Amintiți-vă că pârghia de pe maneta dreaptă acționează frâna frontală, în timp ce frâna de lângă piciorul drept acționează frâna posterioară. Ca regulă generală, ar trebui să începeți frânarea cu frâna frontală și apoi folosiți frâna posterioară pentru a vă ajuta să încetați și să opriți.
 • Pentru a opri complet, este mai bine să începeți cu frâna din față și apăsați frâna din spate după ce ați scăzut puțin viteza.
 • Atunci când coborâți viteza, asigurați-vă că reduceți viteza. Nu trebuie întotdeauna să mergeți direct la prima treaptă. Puteți să vă duceți la a doua viteză și să vă opriți înainte de a merge la prima treaptă de viteză.
 • Apăsați ambreiajul când rotiți și coborâți treapta de viteză.
 • Aplicați presiune asupra frânei față și spate atunci când coborâți viteza și începeți să frânați. Asigurați-vă că nu apăsați pe pedala de accelerație. Aceasta este facilitată de faptul că pârghia frânei față este poziționată astfel încât trebuie să vă luați mâna înainte pentru a ajunge la ea.
 • Creșteți treptat presiunea asupra frânelor. Nu apăsați complet frânele, deoarece acest lucru va face ca bicicleta să se oprească brusc și să se târască.
 • Odată ce ați oprit, țineți frâna frontală și plasați-vă ferm picioarele pe pământ. Începeți cu piciorul stâng și apoi plasați cel drept.
 • sfaturi

  • Găsiți un prieten care deja știe să conducă o motocicletă. El te poate învăța ce să faci.
  • Utilizați întotdeauna toate echipamentele de protecție: cască, mănuși, protecție pentru ochi, încălțăminte care acoperă gleznele etc. amintiți-vă: "tot echipamentul tău, tot timpul".
  • Găsiți un curs de siguranță pentru motociclete în zona dvs. Acestea sunt oferite gratuit în unele state din SUA. și poate și în alte țări, și au costuri în altă parte. Veți învăța modul corect și sigur de a vă bucura de conducerea unei motociclete și puteți obține reduceri la asigurare după finalizarea cursului.
  • Găsiți un spațiu deschis pentru a practica. Locurile de parcare ale școlilor servesc atunci când nu există nimeni.
  • Familiarizați-vă cu motocicleta. Asigurați-vă că știți în cazul în care toate controalele sunt și că puteți ajunge confortabil la fiecare dintre ele, fără a privi în jos. Acest lucru este foarte important. Nu poți să-ți iei ochii de pe drum de fiecare dată când schimbi viteze.

  avertismente

  • Nu utilizați niciodată o motocicletă fără echipamentul de siguranță adecvat.
  • Nu utilizați niciodată o motocicletă sub influența oricărei substanțe.
  • Majoritatea motocicliștilor au un șoc mai devreme sau mai târziu. Conducerea unei motociclete este periculoasă și poate provoca vătămări grave. Utilizați întotdeauna tehnica potrivită.

  Lucruri de care ai nevoie

  • motocicleta casca
  • mănuși
  • protecție pentru ochi
  • pantofi rezistenți care acoperă gleznele
  • o motocicletă (de preferință una mică)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o cască de fotbalCum de a desena o cască de fotbal
  Cum de a desena o motocicletăCum de a desena o motocicletă
  Cum sa faci o casca samurai in origamiCum sa faci o casca samurai in origami
  Cum să plasați echipament de hocheiCum să plasați echipament de hochei
  Cum să legați o motocicletăCum să legați o motocicletă
  Cum să porniți o motocicletă apăsând-oCum să porniți o motocicletă apăsând-o
  Cum să cumpărați baterii de motocicleteCum să cumpărați baterii de motociclete
  Cum să cumpărați o motocicletă pentru toate terenurileCum să cumpărați o motocicletă pentru toate terenurile
  Cum să conduci o motocicletă pe timp de noapte în siguranțăCum să conduci o motocicletă pe timp de noapte în siguranță
  Cum să combatem o motocicletăCum să combatem o motocicletă
  » » Cum să conduci o motocicletă (pentru începători)

  © 2011—2020 ertare.com