Cum să conduci o mașină în timpul ierniiConducerea mașinii atunci când străzile sunt acoperite de zăpadă și gheață poate fi o sarcină stresantă. În timp ce unele vehicule sunt ideale pentru zăpadă, altele nu sunt și necesită pregătire și cunoștințe pentru a le menține sub control.

pași

Imaginea intitulată Conduceți o mașină în vremea iernii Pasul 1
1
Nu uita să ții mașina în stare bună. Prevenirea întreținerii este esențială. Asigurați-vă că bateria, sistemul de răcire a motorului și ștergătoarele de parbriz sunt în stare perfectă. Veți cheltui mai puțini bani pentru a vă întreține mașina decât o veți petrece forțându-l și dacă o veți face pe o stradă întunecată și înzăpezită.
 • Imaginea intitulată Stop hidroplanarea Pasul 6
  2
  Dacă locuiți într-un oraș unde zăpada este frecventă, cumpărați anvelope de zăpadă sau adăugați lanțuri la cele pe care le aveți deja. Aceste anvelope au modele speciale care săpe în zăpadă și asigură o mai mare tracțiune a vehiculului. Ele sunt, de asemenea, realizate dintr-un tip de cauciuc moale, care nu le permite să înghețe în condiții climatice extreme. Anvelopele normale nu se curăță și se blochează în zăpadă adâncă. Este recomandabil să obțineți roți speciale pentru toate cele patru roți, dar dacă nu aveți bugetul și mașina dvs. are tracțiune spate, le puteți cumpăra numai pentru roțile din spate. Această practică nu este recomandată în proporție de 100%, deoarece, deși va fi ușor de accelerat, nu veți avea timp bun atunci când vine vorba de dublare. Cele mai multe magazine de anvelope instalează numai roți speciale pe toate cele patru roți ale unei mașini care are tracțiune față. Roțile din spate trebuie să aibă mai mult sau același nivel de prindere ca și anvelopele din față pentru a asigura o bună performanță de frânare, în special atunci când conduceți în coborâre.
 • Imaginea intitulată Conduceți o mașină în timpul iernii. Pasul 3
  3
  Manipularea practicii în timpul iernii: Dacă învățați să conduceți sau nu sunteți familiarizați cu condusul în condiții de gheață și în condiții de zăpadă, se recomandă să vă exersați într-o parcare liberă după o furtună cu ajutorul unui sofer experimentat. Învață să te oprești în siguranță, să practici cum să ieși dintr-un șican și să afli despre comportamentul mașinii tale în aceste situații. Acest lucru poate fi foarte distractiv!
 • Imaginea intitulată Împiedicați pisicile să urineze pe covor Pasul 6
  4
  Puneți câteva pungi de nisip direct pe puntea spate dacă și numai dacă aveți un vehicul cu tracțiune spate. Aceasta nu este cea mai sigură idee. Greutatea nisipului pune mai multă presiune pe roțile din spate, cu toate acestea, aceeași greutate pe spate poate înrăutăți manevrabilitatea și frânarea când crește ritmul. Dacă adăugați o mulțime de greutate, spatele mașinii poate "trage" într-o curbă. Pungile de nisip pot fi utilizate pentru a crește tracțiunea atunci când sunt lipite. Turnați nisip în fața anvelopei blocate și puneți pungile pe scaunul pasagerului. Asigurați-vă că le legați bine, astfel încât să nu se rotească în cazul în care vă sfârșesc de cotitură. Trebuie să fii atent când frânezi dacă forțele din mașină nu sunt bine distribuite (de exemplu: aplicați frânele atunci când intri într-o curbă), deoarece veți avea tendința de a vă deplasa înapoi.
 • Imaginea intitulată Conduceți o mașină în timpul iernii. Pasul 5
  5
  Priviți în față și păstrați o distanță "foarte" sigură cu vehiculele din fața dvs. (de două ori distanța pe care o veți avea în mod normal) Continuați să scanați calea pentru a localiza celelalte mașini în căutarea luminilor de frână. Dacă ți-ai păstrat distanța corect, poți să-ți oprești mașina cu mult spațiu, în loc să trebuiască să faci pasul pe frâne și să eviți mașina să se alunece la mașinile din față.
 • Image title Evitați un obstacol pe o suprafață alunecoasă fără ABS Pasul 5
  6
  Dacă autovehiculul este oprit și doriți să vă deplasați înainte, dar începeți să alunecați, aplicați mai puțin presiune asupra pedalei de accelerație. Amintiți-vă că anvelopele au o tracțiune mai bună atunci când nu alunecă. Dacă aveți o mașină cu transmisie automată, folosiți maneta de selectare în poziția 2. Multe mașini blochează transmisia în treapta a doua pentru a facilita accelerația în condiții alunecoase.
 • Imaginea intitulată Treci în siguranță pe un drum cu două căi Pasul 7
  7
  Conduceți încet și cu atenție. Indiferent de pregătirea și experiența pe care o aveți, felul în care se comportă mașina în condiții de zăpadă sau gheață va fi întotdeauna imprevizibil. Anticipați curbele și opriți-le să vă apropiați încet. Nu accelerați în curbe. Confruntarea cu turnul fără energie funcționează cel mai bine pe zăpada adâncă sau pe pista înghețată.
 • Imaginea intitulată
  8


  Planificați-vă frânarea în avans și apăsați ușor pe frâne, în loc să le faceți totul odată. Intersecțiile sunt adesea acoperite de gheață, deci nu intenționați să frânați la aceeași distanță pe care o faceți în mod normal când pavajele sunt clare. Dacă mașina dvs. este echipată cu frâne anti-blocare, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a frâna este aplicarea presiunii ferme și constante asupra pedalei. Sistemul ABS va menține tracțiunea și veți putea direcționa mașina în timp ce se oprește. Dacă mașina dvs. nu are acest sistem și anvelopele sunt blocate în mod egal, eliberați frâna și reaplicați-o într-o manieră lină și constantă. De obicei, dând mici mișcări ușoare pedalei de frână, rezultă rezultate bune. Nu încercați să manevrați o mașină care nu este echipată cu ABS dacă roțile sunt pe punctul de a fi blocate. Dacă există un obstacol în calea ta și o coliziune este iminentă, este mai bine pentru a elibera frânele pentru a debloca roțile din față și încercați pentru a manevra masina in jurul obstacol fără a apăsa pedala de accelerație.
 • Imaginea intitulată
  9
  Există o mulțime de confuzie cauzată de ambiguitatea instrucțiunilor date cu privire la derapaj și la direcția tragerii. Un număr mare de oameni nu reușesc să-și dea seama că deraparea implică pierderea aderenței pe roțile din spate (pe autovehiculele cu tracțiune spate) și că se întâmplă când partea din spate a mașinii încearcă să depășească partea din față. Pentru a corecta o alunecare, eliberați accelerația și, cu ajutorul cârmei, direcționați roțile în direcția în care doriți să mergeți. Este foarte natural să doriți să vă întoarceți în această direcție, prin urmare, nu este greu să vă amintiți în ce direcție ar trebui să mergeți. Aveți grijă să nu supra-corectați și să nu apăsați pe accelerator până când nu vă deplasați în direcția în care doriți să mergeți. Dacă vedeți pe cineva care a ieșit din cale și se îndreaptă spre direcția opusă la care se mișcă, nu există nici o îndoială că ei nu au eliberat acceleratorul sau au mers în direcția opusă.
 • Image title Evitați un obstacol pe o suprafață alunecoasă fără ABS Pasul 2
  10
  Dacă mașina nu se îndoaie sau face curbe foarte largi, eliberarea acceleratorului poate ajuta. Dacă acest lucru nu este eficient, utilizați foarte ușor frânele și faceți curba mai închisă. Panicând și îndreptându-vă agresiv curba, veți pierde controlul asupra mașinii.
 • Imaginea cu titlul Manevrați un pedale de accelerație blocată Pasul 3
  11
  Dacă mașina cu hidroplan: Scoateți încet pedala de accelerație continuând să o parcurgeți complet. Dacă este necesar, scoateți piciorul de pe pedală. Dacă acest lucru nu ajută, puneți mașina în poziția neutră (transmisie manuală) sau apăsați din nou o presiune mică asupra acceleratorului (transmisie automată).
 • Imagine intitulată Trecerea printr-un ghetou Pasul 3
  12
  Nu accelerați în colțuri! Când oamenii spun "accelerați", aceștia se referă, de obicei, la "viteza voastră". Amintiți-vă fizica pe care ați studiat-o la școală și gândiți-vă la cele trei forme de accelerare (schimbare de viteză). Toate pot cauza derapaje, acestea sunt: ​​(1) creșterea vitezei, (2) reducerea vitezei și (3) schimbarea direcției. Dacă utilizați oricare dintre cele trei, nu utilizați unul simultan. De exemplu, dacă vă aflați într-o curbă, nu creșteți viteza, ci, dimpotrivă, utilizați frânele foarte ușor.
 • Manevrați-vă ușor mașina, dar lucrați la capacitatea de a folosi cârma rapidă, dar suficient de moale pentru a nu scutura mașina. În curbe abrupte, o întoarcere rapidă a cârmei va induce un răspuns ușor întârziat, dar ideal. Dacă autovehiculul nu reacționează, nu forțați-l să dea curba, așteptați să reacționeze în timp ce apăsați ușor frânele.
 • Imaginea intitulată Controlul unei mașini de derapare Pasul 2
  13
  Este de înțeles că mulți oameni se panică la dealuri atunci când conduc în condiții de gheață. Primul lucru pe care trebuie să-l amintiți este că ar trebui să aplicați frânele cât mai puțin posibil. Amintiți-vă că cu cât roțile se rotesc mai încet (și motorul este în funcțiune), cu atât se aplică mai mult cuplul. Când vă apropiați de o urcare, accelerați înainte de a ajunge la ea pentru a câștiga suficient timp pentru a vă permite să ajungeți la vârf. Încercați să nu pierdeți viteza atunci când vă apropiați sau când vă urcați. Picăturile sunt mai greu de manevrat. Când vă apropiați de una, frânați înainte de a ajunge la ea și apoi coborâți dealul fără putere în cel mai sigur mod posibil. În cazul coborârilor lungi, abrupte, faceți același lucru, dar NU permiteți autovehiculului dvs. să scape de sub control. Aplicați frânele în mod judicios pentru a vă menține viteza la un nivel ușor de gestionat. La autoturismele cu transmisie manuală, acolo unde este legal, folosirea cutiei de viteze pentru frânarea coborârilor cu condiții de degivrare este de neprețuit.
 • Imaginea intitulată Conduceți o mașină în vremea iernii Pasul 14
  14
  Dacă parbrizul din față este estompat, porniți recircularea aerului condiționat cu unul dintre geamurile din față ușor deschise. Acest lucru va elimina umezeala mai repede, cu excepția cazului în care interiorul mașinii este prea fierbinte. În acest caz ar fi mai bine să porniți aerul condiționat în "aer curat".
 • sfaturi

  • Fiți mereu în alertă. Este probabil ca o stradă care pare liberă de gheață, nu este. Dacă observați reflexia luminilor de frână ale autoturismelor aflate în fața dvs. pe pistă, este probabil că există un strat de gheață.
  • Puneți întotdeauna o găleată plină de nisip cu sare, bine sigilată, alături de o mică lopată în portbagaj. În cazul în care sunteți adorați și sunteți singuri, turnarea acestui amestec sub anvelope ajută la generarea tracțiunii pentru a ieși din barcă.
  • zăpadă afânată pe șine găsi părțile laterale sau între căile anvelopă asigură o tracțiune de manevră sau de a opri zăpada sau gheața compactă. Ghivecele de gheață sunt locul perfect pentru a fi "carnea" unui "sandwich metalic cu carne". Țineți cârma ferm și plasați încet mașina într-o banda mai sigură.
  • Acționați întotdeauna un set de cabluri de salt (cunoscuți sub numele de "crocodili") împreună cu dvs. în cazul în care bateria dvs. moare. Majoritatea oamenilor vă vor oferi să vă porniți mașina, dar puțini dintre ei vor avea cablurile să o facă. Șansele dvs. de a vă reporni mașina crește atunci când aveți propriul set de cabluri.
  • Vehiculele cu tracțiune față sunt mai manevrabile în zăpadă decât vehiculele cu tracțiune pe spate, cu toate acestea, ele trebuie manipulate în mod diferit. De exemplu, în cazul în care partea din spate a mașinii începe să alunece, într-un vehicul cu tractiune fata, trebuie să aliniați roțile din față în direcția în care doriți să mergeți și viteză pentru a merge în această direcție. Proprietarii de autoturisme cu tracțiune spate ar trebui să facă opusul și să elibereze acceleratorul.
  • Atunci când conduceți o mașină cu o transmisie automată, asigurați-vă că dezactivați schimbarea treptei de viteză pentru direcție. Acest lucru vă va oferi un control total asupra accelerației, împiedicând cutia să facă schimbările de viteză pentru dvs. Acest sfat se aplică și atunci când conduceți în ploi abundente.
  • Dacă există o mulțime noroiului între benzi și te afli într-o situație în care trebuie să se schimbe benzile, planifica acțiunile tale și fă-o cu unghiul cât mai puțin posibil ținând ferm cârma. Acest tip de zăpadă are tendința de a funcționa ca o centură de aspirație care poate provoca o schimbare bruscă a direcției.
  • Păstrați rezervorul de combustibil complet din două motive: dacă rămâneți blocat undeva și sunteți complet izolat pentru o perioadă de timp, puteți utiliza mașina ca încălzitor. De asemenea, previne condensarea apei din rezervor. (Există aditivi de combustibil care "elimină" apa amestecată cu benzină) Este recomandabil să purtați o pătură groasă sau o pungă de dormit.
  • Evitați funcția de croazieră atunci când condițiile sunt alunecoase. Această funcție vă poate determina să pierdeți gradul de conștientizare situațional cu privire la o mașină care se scapă de sub control și este mai lent să răspundă la o posibilă deplasare. De asemenea, este posibil ca roțile să se răsucească atunci când mașina pierde viteza din cauza lipsei de tracțiune și, astfel, agravează situația.
  • Dacă sunteți blocați în zăpadă, mențineți motorul în funcțiune pentru a-și păstra temperatura și nu îl opriți. Monitorizați frecvent că gheața nu se formează în jurul țevii de eșapament, deoarece acest lucru poate determina monoxidul de carbon să se acumuleze în interiorul mașinii.
  • Pentru condiții de ploaie, încearcă să facă un tratament anti parbriz fata de ploaie pentru picături rostogolească în jos geamul în loc de pete și, astfel, reduce vizibilitatea în condiții nefavorabile.

  avertismente

  • Continuați să conduceți bine în timpul iernii și să aveți un vehicul pregătit pentru acest lucru, rețineți că există și alți șoferi pe șosea care sunt mai puțin capabili să-și controleze mașina.
  • Amintiți-vă că transmisia pe patru roți vă va ajuta doar să vă deplasați înainte și nu veți face nimic pentru a vă încetini. Dacă conduceți un vehicul cu aceste caracteristici, nu fiți atât de încrezători - nu sunteți invincibil.
  • Frânarea cu ajutorul motorului nu este neapărat cea mai bună metodă de frânare pe șinele alunecoase. Este mai puțin probabil să provoace o alunecare, dar poate face acest lucru și, dacă este așa, este foarte dificil de recuperat. În loc să vă bazați pe motorul pentru decelerarea mașinii, treceți la neutru și folosiți ușor frânele. Dacă nu aveți ABS și o roată începe să alunece, apăsați frâna intermitent. În cazul autoturismelor care au ABS, frânele vor împiedica în mod automat roțile să se pulverizeze dacă le presați prea mult - nu ar trebui să utilizați această tehnică pe autoturismele cu ABS.
  • Nu parcați mașina pe o pantă în condiții de îngheț. Chiar daca masina ramane in acelasi loc o perioada de timp, dezghetarea rotilor se va ingheta din nou sub anvelope. Puteți ajunge la un punct în care mașina dvs. nu atinge piesa și nu se deplasează pe deal.
  • Dacă ați terminat de blocat cu motorul pornit pentru a da căldură ușile întredeschise, ocazional, pentru a preveni gazele de eșapament, în special monoxid de carbon acumula. Uneori, deschiderea ferestrei nu este suficientă. Deschideți ușa timp de aproximativ 20 de secunde pentru a schimba aerul exterior cu mașina.
  • Înainte de a pune lanțurile pe roți, citiți manualul de utilizare. Unele vehicule interzic utilizarea lanțurilor pe anvelope, deoarece acestea pot deteriora grav mașina. De asemenea, este important să revizuiți reglementările privind lanțurile din zona dvs. Unele state din Statele Unite le interzic de uzura excesivă pe drumuri.
  • Autovehiculele cu tracțiune față pot pierde tracțiunea pe roțile din față dacă șoferul eliberează acceleratorul când se află pe o curbă în condiții de zăpadă sau gheață. Acest lucru se datorează rezistenței produse de compresia motorului. Cu toate acestea, dacă vehiculul este o transmisie manuală, eliberarea ambreiajului elimină această rezistență și ajută roțile să mențină tracțiunea. În caz contrar, șoferul poate menține o presiune ușoară asupra acceleratorului pentru a evita această rezistență. Aceste tehnici necesită practică.
  • Nu conduceți dacă dormiți sau ați băut alcool. A fi complet treaz și sobru este esențial pentru a vă putea gestiona în condiții de siguranță în orice condiții.
  • Nu păstrați niciodată mașina cu tracțiune integrală o perioadă lungă de timp. Cele mai multe dintre aceste vehicule și cu fracțiune de normă de lucru, ceea ce înseamnă că, în mod normal, lucra numai cu doua roti motrice si se va schimba la patru când drumul devine complicat. Conducerea cu tracțiune integrală va purta în mod constant transmisia și axele și va reduce considerabil durata de viață a vehiculului.
  • O bună tehnică de vizualizare este să vă imaginați că există un ou crud sub pedala de accelerație. Nu mai fugi!
  • O zi însorită și plăcută nu garantează existența unor conditii favorabile de condus. Trebuie să fiți atenți să găsiți gheața neagră, care este un strat de gheață atât de subțire încât să ia culoarea pistei. Oamenii sunt mai puțin atenți atunci când riscurile sunt mai puțin evidente, cum ar fi gheața neagră, deci aveți grijă de obiceiurile de conducere și acordați atenție celor ale altora.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Răcită pentru gheață
  • Mătură pentru gheață
  • Scule de tracțiune
  • Porniți cablurile
  • O lopată mică cu mâner telescopic
  • Un recipient cu nisip și sare
  • Ștergător suplimentar pentru parbriz
  • Trusă de urgență: mâncare neperisabilă, haine calde, pături și un kit de prim ajutor
  • O lumânare de urgență Temperatura pe care o emite această lumânare poate păstra interiorul unei mașini calzi câteva zile. De asemenea, aveți nevoie de un pachet de potriviri impermeabile.
  • Verificați regulile în cazul în care lanțurile sunt interzise.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena Albă de zăpadăCum de a desena Albă de zăpadă
  Cum de a desena un om de zăpadăCum de a desena un om de zăpadă
  Cum se face zăpadaCum se face zăpada
  Cum să faci o fulg de zăpadă cu boraxCum să faci o fulg de zăpadă cu borax
  Cum se face o hârtie de zăpadă pentru KirigamiCum se face o hârtie de zăpadă pentru Kirigami
  Cum se face un glob de zăpadă cu un borcanCum se face un glob de zăpadă cu un borcan
  Cum să faci conuri de zăpadăCum să faci conuri de zăpadă
  Cum se face un cupcake în formă de om de zăpadăCum se face un cupcake în formă de om de zăpadă
  Cum să faci o paie cu un om de zăpadăCum să faci o paie cu un om de zăpadă
  Cum arata ca Albul de zapadaCum arata ca Albul de zapada
  » » Cum să conduci o mașină în timpul iernii

  © 2011—2020 ertare.com