Cum să conduci un autobuz

Conducerea unui autobuz nu este mult mai complicată decât conducerea unei mașini, dar trebuie să fii mai atent, având în vedere lungimea și greutatea unui autobuz, precum și responsabilitatea pe care o ai cu pasagerii. Cu toate acestea, conceptele de bază sunt aceleași, deși este posibil să trebuiască să învățați să conduceți cu schimbări, dacă nu ați condus niciodată așa ceva înainte.

pași

Partea 1
Obțineți o licență pentru a conduce un autobuz

Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 1
1
Identificați compania cu care doriți să conduceți. Majoritatea companiilor își antrenează angajații să conducă vehicule. De exemplu, multe orașe oferă un curs de formare pentru șoferii de autobuz. Decideți cu ce tip de companie doriți să lucrați și aflați dacă aveți un program de antrenament.
 • Opțiunile principale ale dvs. sunt un șofer de autobuz urban, un șofer de autobuz de lungă distanță sau un șofer de autobuz școlar.
 • Decideți în funcție de ceea ce vă atrage cel mai mult. De exemplu, este posibil să nu doriți să fiți un conducător auto la distanță dacă aveți o familie la domiciliu. Pe de altă parte, este posibil să nu doriți să fiți șofer de autobuz școlar dacă nu vă place foarte mult copiii.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 2
  2
  Respectați calificările. Cele mai multe companii au calificări de bază pe care trebuie să le îndepliniți. De exemplu, trebuie să aveți adesea vârsta legală de a conduce vehicule. De asemenea, va trebui să faceți o verificare de fond și o examinare fizică pentru a conduce. Examinarea fizică este importantă pentru că vi se va cere să ridicați o mulțime de greutate, cum ar fi tragerea de rampe și ridicarea sau asigurarea scaunelor cu rotile. De asemenea, va trebui să aveți un record curat de conducere și să fi condus timp de cel puțin 3 ani.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 3
  3
  Finalizați antrenamentul Când lucrați cu o companie, vă vor oferi instruirea. Este posibil să faceți aproximativ șase săptămâni de antrenament. Cu toate acestea, dacă preferați, puteți plăti pentru un training privat de către o companie specializată în licența de care aveți nevoie pentru a conduce un autobuz.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 4
  4
  Obțineți licența corespunzătoare. În majoritatea locurilor, trebuie să obțineți o licență de conducere comercială pentru a conduce un autobuz. Alte locuri necesită, de asemenea, să obțineți aprobarea specială în plus față de aceasta, dacă aveți de gând să conduceți un autobuz școlar. Este posibil să aveți nevoie de aprobarea pasagerilor, indiferent de tipul de autobuz pe care îl conduceți.
 • Va trebui să studiați legile locale și să faceți un examen scris pentru a obține această licență. Va trebui, de asemenea, să urmați un test de conducere. Contactați departamentul auto local pentru a afla ce material trebuie să studiați și ce teste va trebui să faceți. Dacă intenționați să obțineți licența printr-o companie, ar trebui să vă ajute cu aceste informații.
 • Pentru aceste licențe, este posibil să trebuiască să îndepliniți anumite criterii, cum ar fi trecerea unui control de fond și o examinare fizică, ca și cum ați fi pregătit cu o companie.
 • Dacă nu aveți o licență, puteți fi amendat sau chiar închis pentru mai multe infracțiuni.
 • Partea 2
  Porniți autobuzul

  Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 5
  1
  Reglați scaunul, cârma și oglinzile. La fel ca într-o mașină, trebuie să ajustați scaunul când vă așezați. Acest pas este deosebit de important atunci când conduceți autobuze, deoarece alte persoane pot conduce același autobuz în timp ce nu sunteți la datorie. De asemenea, trebuie să reglați cârma astfel încât să o puteți controla confortabil.
  • Ajustarea oglinzilor este, de asemenea, esențială. Asigurați-vă că puteți vedea roțile din spate ale oglinzilor exterioare, precum și calea din spatele dvs. În oglinda interioară, ar trebui să puteți vedea interiorul autobuzului și drumul din spatele acestuia.
  • Oglinzile vizuale transversale vă vor ajuta să vedeți partea din față a autobuzului, pe care nu o vedeți fără oglinzi din scaun.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 6
  2
  Porniți motorul. Setați frâna de mână dacă nu este deja pornită. Apăsați ambreiajul dacă autobuzul este unul standard, în loc de unul automat. Așezați vehiculul în unelte neutre înainte de a roti cheia și de a începe.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 7
  3
  Apăsați butonul de pornire. În majoritatea autobuzelor, trebuie să apăsați acum butonul de pornire. Cu toate acestea, cu unele motoare, va trebui să așteptați aproximativ cinci minute înainte de a apăsa butonul. De exemplu, dacă motorul dvs. este diesel și are un încălzitor de admisie sau dopuri, aceasta înseamnă că aceste părți trebuie încălzite înainte de a porni motorul. Ar trebui să existe o lumină care să se oprească atunci când puteți apăsa butonul de pornire.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 8
  4
  Poziționați-vă corect mâinile. Ca și în mașini, trebuie să vă poziționați mâinile într-un mod special pentru a obține cea mai bună aderență la cârma. Într-un autobuz, recomandarea este la ora 9 și la ora 3, ceea ce înseamnă că, dacă vă imaginați că cârma este un ceas, mâinile dvs. vor fi acolo unde vor fi numerele 9 și 3. O altă modalitate de a vedea este că mâinile trebuie să se afle în partea centrală a fiecărei laturi a cârmei.
 • Partea 3
  Aflați cum să schimbați viteza

  Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 9
  1
  Identificați modificările din magistrală dacă este una standard. Dacă autobuzul este automat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la această metodă, dar dacă este una standard, va trebui să o faceți. Începeți prin a afirma câte marșuri are autobuzul - de obicei, patru sau cinci pentru a avansa în continuare uneltele neutre și treapta de mers înapoi.
  • Trebuie să găsiți o diagramă în autobuz. Dacă nu puteți, căutați pe cineva cu mai multă experiență pentru a vă spune despre marșurile cu autobuzul.
  • Odată ce cineva le va arăta, poate doriți să faceți propria imagine în cazul în care o uitați.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 10
  2
  Începeți Începeți prin apăsarea piciorului stâng pe ambreiaj, care este pedala din stânga frânei. Apoi, puneți piciorul drept pe frână și treceți la a doua treaptă de viteză, care va fi uneltele inițiale.
 • Apoi, scoateți frâna de mână. Scoateți încet piciorul de la ambreiaj până când ajunge la punctul de frecare și apoi opriți. Veți ști că ați ajuns în punctul de frecare deoarece autobuzul va începe să meargă înainte. Puneți piciorul pe pedala de accelerație.
 • Pe măsură ce începeți să accelerați, eliberați ambreiajul cu piciorul stâng, împingând în jos pedala dreaptă a pedalei de accelerație.
 • Imaginea intitulată Trasează un autobuz Pasul 11


  3
  Treceți la alte marșuri. Când conduci și trebuie să mergi mai repede, va trebui să urci. Procesul este similar cu modul în care ați făcut schimbarea pentru ca autobuzul să se miște. Din nou, dacă intenționați să conduceți un autobuz automat, puteți trece peste acest pas.
 • Apăsați ambreiajul cu piciorul stâng. În acest caz, scoateți piciorul drept al acceleratorului.
 • Treceți la treapta următoare.
 • Apoi, scoateți piciorul din ambreiaj și apăsați pedala de accelerație. Va trebui să faceți acest pas mai repede decât atunci când ați început să mutați autobuzul.
 • Utilizați aceeași metodă pentru a reduce viteza.
 • Partea 4
  Rotiți și direcționați autobuzul

  Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 12
  1
  Alegeți metoda cea mai confortabilă de a vă întoarce. La fel ca într-o mașină, puteți folosi una din cele două metode atunci când rotiți cârma. Fie mutați o mână peste cealaltă pentru a întoarce cârma sau a împinge cu o mână și a trage cu cealaltă, fără a le traversa. O mână peste cealaltă metodă poate fi puțin mai fluidă, dar dacă vă simțiți mai confortabilă cu metoda push and pull, aceasta poate fi la fel de eficientă.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 13
  2
  Frânează înainte de curbe. Dacă încearcă să încetinești în mijlocul unei curbe, poate fi dezastruos pentru un autobuz. Poți să-l cauzezi, de exemplu. Ai putea chiar să pierzi controlul asupra autobuzului. Prin urmare, atunci când vă apropiați de o curbă, luați în considerare dacă va trebui să reduceți viteza și să o faceți înainte de a ajunge la curbă.
 • Imaginea intitulată Conducerea unei magistrale Pasul 14
  3
  Acesta atinge partea opusă a benzii. Aceasta este, trebuie să vă oferiți cât mai mult spațiu ca să puteți îndoi curba. Din această cauză, trebuie să vă deplasați la marginea benzii, oferindu-vă mai mult spațiu.
 • De exemplu, dacă curba se va deplasa spre stânga, veți trece la partea dreaptă a benzii.
 • Dacă curba se duce spre dreapta, veți trece la partea stângă a benzii.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 15
  4
  Accelerează la părăsirea curbelor. Această mișcare este aceeași ca într-o mașină. Adică, când ajungi la mijlocul curbei, este timpul să începem să accelerăm din nou. Reveniți la viteza anterioară când terminați curba.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui bus Step 16
  5
  Rotiți dreapta. În timp ce întorsurile din stânga sunt de obicei destul de ușoare, întoarcerea spre dreapta poate fi mai dificilă având în vedere lungimea autobuzului. Apropiați-vă o intersecție așa cum ați face într-o mașină, plasându-vă în banda corectă și încetinind.
 • Nu vă mișcați spre banda din stânga, deoarece vă puteți bate într-o mașină. Doar se freacă de acea parte a benzii.
 • Dacă trebuie să ocupați un spațiu suplimentar pentru a face o întoarcere, faceți-o în benzile la care vă veți întoarce. Adică, atunci când porniți la dreapta, puteți să vă mișcați puțin în banda de lângă noua dvs. banda dacă este necesar și apoi să reveniți la banda corectă. Asigurați-vă că acordați atenție altor vehicule și pietoni.
 • Partea 5
  Faceți alte manevre

  Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 17
  1
  Verificați pentru a vedea dacă există pete orb atunci când schimbați benzile. Când vă alăturați traficului, este important să nu depindeți numai de oglinzi, dacă este posibil. Bineînțeles, petele oarbe sunt în locuri puțin diferite într-un autobuz. După ce porniți direcția, așteptați câteva secunde înainte de a intra în banda pentru a da altor șoferi ocazia de a-și reveni dacă nu le vedeți.
  • Când intri într-o banda spre stânga, locul tău orb va fi lângă spatele autobuzului din partea stângă.
  • Asigurați-vă că mutați tot corpul și căutați să vă uitați în jurul oamenilor și să verificați spatele și părțile laterale și să vedeți tot ce puteți în oglinzi.
  • Înainte de a schimba benzile, asigurați-vă că aveți o lungime de 1 și jumătate de autobuz între dvs. și vehiculul următor.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 18
  2
  Opriți-vă pe trenuri în majoritatea locurilor dacă conduceți un autobuz școlar. Cele mai multe locuri au o lege privind autobuzele și trenurile școlare. Cu alte cuvinte, trebuie să vă opriți, să deschideți ușa și să urmăriți dacă un tren coboară pe piste. În general, ar trebui să luați această precauție, chiar dacă nu aveți pasageri în autobuz.
 • Va trebui să porniți luminile de urgență înainte de a fi frânate, deoarece este posibil ca mașinile să nu aștepte să vă opriți.
 • Opriți-vă destul de aproape pentru a obține o vedere clară, dar încercați să nu opriți la 4,5 m (15 picioare) sau mai puțin.
 • Stai oprit dacă vezi un tren care vine. Nu încercați să faceți o cursă împotriva lui. Dacă nu vedeți un tren, treceți prin trasee.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 19
  3
  Du-te înapoi cu ajutor. Evitați să vă întoarceți pe cât posibil, deoarece este întotdeauna mai sigur să vă mutați într-un vehicul ca un autobuz. Cu toate acestea, atunci când trebuie să vă întoarceți, este mai bine să întrebați pe cineva să vă ajute, dacă există unul. Cere-i să se oprească unde îl puteți vedea și apoi vă poate ajuta să vă îndrume către locul unde trebuie să mergeți.
 • Înainte de a vă întoarce, jucați cornul. De asemenea, ar trebui să activați luminile de urgență și semnalul auditiv care indică faptul că faceți o copie de rezervă.
 • Doar înapoi într-o linie dreaptă. Plasați autobuzul înapoi și întoarceți-l încet până când persoana vă spune să vă opriți. Dacă nu aveți pe nimeni, utilizați oglinzile pentru a vă ghida.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pas 20
  4
  Opri autobuzul. Amintiți-vă că un autobuz este foarte greu. Poate cântări până la 8000 kg (9 tone) fără a avea pe cineva la bord. Un autobuz complet poate cântări până la 13.500 kg (15 tone). Aceasta înseamnă că va dura mult mai mult să vă opriți într-un autobuz decât v-ar lua într-o mașină.
 • Așezați vehiculul în a treia treaptă de viteză când ați încetinit la mai puțin de 50 km / h (30 mph).
 • Apăsați ambreiajul când opriți. Eliberați ușor frâna până când opriți complet.
 • Imaginea intitulată Conducerea unui autobuz Pasul 21
  5
  Parcați autobuzul. Găsiți un loc potrivit pentru a parca. Dacă aveți de gând să intrați într-o stație de benzină, de exemplu, ar trebui să alegeți să utilizați un construit pentru autobuze și camioane, deoarece unele parcări nu sunt făcute pentru astfel de vehicule mari. Odată ce găsiți un loc, plasați autobuzul în unelte neutre.
 • Dacă autobuzul nu este în mișcare, rotiți roțile spre dreapta. Dacă autobuzul dvs. arată în sus, roțile ar trebui să privească spre stânga.
 • Setați frâna de mână și opriți motorul. Scoateți întotdeauna cheia din contact.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să conduci o bicicletă în mijlocul traficuluiCum să conduci o bicicletă în mijlocul traficului
  Cum să începeți o conversație cu o persoană în autobuz sau trenCum să începeți o conversație cu o persoană în autobuz sau tren
  Cum să vă bucurați de o călătorie lungă cu autobuzulCum să vă bucurați de o călătorie lungă cu autobuzul
  Cum să ajungeți la VersaillesCum să ajungeți la Versailles
  Cum să aruncați o notă pentru autobuzCum să aruncați o notă pentru autobuz
  Cum sa vorbesti corect limba englezaCum sa vorbesti corect limba engleza
  Cum să ajungi la Machu PichuCum să ajungi la Machu Pichu
  Cum să ajuți o persoană mai în vârstă să conducă mai puținCum să ajuți o persoană mai în vârstă să conducă mai puțin
  Cum să conduci un drum cu taxă în AustraliaCum să conduci un drum cu taxă în Australia
  Cum să conduci în Regatul Arabiei SauditeCum să conduci în Regatul Arabiei Saudite
  » » Cum să conduci un autobuz

  © 2011—2020 ertare.com