Cum să se ocupe de explozia unei anvelope

Nu există nici o îndoială că o puncție într-o anvelopă ocupă cel mai înalt loc pe lista temerilor fiecărui șofer de drum. Există un motiv bun pentru acest lucru, deoarece explozia unui pneu poate duce la pierderea totală a controlului asupra mașinii. În plus, vehiculele de teren ("SUV") și vehiculele multifuncționale ("MUV") se confruntă cu posibilitatea de a se răsturna. O puncție este periculoasă, indiferent cât de bun este șoferul sau cât de sigur este mașina.

Vestea bună este că, odată cu îmbunătățirea continuă a tehnologiei anvelopei, perforațiile devin din ce în ce mai rare. Cu toate acestea, ele se întâmplă și mai bine știți ce să faceți dacă suferiți unul.

pași

Imaginea intitulată Manipulați o explozie a pneurilor Pasul 1
1
În primul rând, conduceți la o viteză sigură, pur și simplu nu mai este nimic de spus. Cu cât viteza este mai mică, cu atât mai mare este șansa dvs. de supraviețuire. O puncție de la 80 la 90 de kilometri pe oră (între 50 și 60 de mile pe oră) va fi mult mai puțin dramatică decât cea între 140 și 150 de kilometri pe oră (între 87 și 93 de mile pe oră). De fapt, dacă supraviețuiți perforării într-o anvelopă de 150 de kilometri pe oră, considerați-i un dar de la Dumnezeu.
 • Imaginea cu titlul Manevrați o erupție a pneurilor Pasul 2
  2
  Nu pedala complet pe pedala de frână. Desigur, acest lucru este mai ușor de zis decât de făcut, deoarece creierul este programat să împingă pedala de frână din greu instinctiv în caz de urgență. Frânarea violentă este, în realitate, cel mai rău lucru pe care îl puteți face, deoarece va cauza un dezechilibru al vehiculului și va cauza pierderea controlului.
 • Imaginea intitulată Manipulați o erupție a pneurilor Pasul 3
  3
  Nu vă scoateți brusc piciorul de pe pedala de accelerație. Fă-o încet și încet. De fapt, Michelin recomandă să nu mișcați piciorul de pe pedală de accelerație și apoi să-l eliberați încet. Forța de decelerare generată de o anvelopă perforată este atât de mare încât oricum mașina va încetini repede. Dacă ați activat sistemul de control al vitezei de croazieră, asigurați-vă că îl dezactivați imediat.
 • Imaginea intitulată Gestionarea unei erupții a anvelopei Pasul 4


  4
  Faceți tot posibilul pentru a păstra vehiculul într-o direcție dreaptă. Îndoirea sau rotirea cu o pneu pumnat va schimba foarte mult calmul mașinii. Dacă mașina se trage în lateral, este posibil să fiți nevoit să direcționați volanul mașinii în direcția opusă pentru ao face să meargă drept. Acest lucru este esențial, în caz contrar riscați să vă dați drumul spre separatorul rutier sau, chiar mai rău, spre banda opusă.
 • Imaginea intitulată Manipulați o erupție a pneurilor Pasul 5
  5
  Nu încercați să corectați excesul de perforare. Cheia este aceea de a menține stabilitatea vehiculului. Tragerea bruscă a volanului poate duce la o răsturnare. Chiar și atunci când ați câștigat controlul și vă mișcați încet la un loc sigur de parcare, faceți-o cu cea mai netedă mișcare a volanului posibil.
 • Imaginea intitulată Manipulați o erupție a pneurilor Pasul 6
  6
  Permite vehiculului să treacă treptat în neutru până la un semnal de "oprire". Utilizați frâna de motor, dacă este necesar. Frânați ușor frâna numai când autovehiculul a decelerat la o viteză redusă. Utilizați semnalele de direcție și stați pe marginea drumului pentru a fi sigur. Conduceți cu anvelopa, care este acum numai metal, dacă trebuie să o faceți, dar nu se oprește în mijlocul drumului, deoarece aveți riscul ca mașina cu viteză să lovească partea din spate a mașinii.
 • sfaturi

  • Dacă autovehiculul se sprijină spre stânga sau spre dreapta și conducerea a devenit mai intensă, unele dintre pneurile din față au explodat. Direcția spre care este înclinată mașina este partea anvelopei deteriorate. Pe de altă parte, în cazul șerpilor auto, a explodat o pneu din spate. Din nou, nu opriți: acest lucru poate provoca deplasarea mașinii dvs.
  • Dacă conduceți un vehicul pentru toate tipurile de teren (SUV) sau un vehicul multifuncțional (MUV), probabilitatea de răsturnare este extrem de ridicată. Off-roaders au, de asemenea, o șansă mai mare de a pierde stabilitatea și controlul direcției. Se recomandă menținerea unei viteze care să nu fie prea mare.
  • Părțile din cauciuc ale unei pneuri rupte au deteriorat alte componente ale mașinii. Înainte de a monta anvelopa de rezervă și de a conduce mașina, verificați cu atenție un mecanic. Dacă gradul de deteriorare este grav, sunați la un camion de remorcare. Majoritatea producătorilor și autostrăzilor oferă în prezent asistență rutieră.
  • Întotdeauna conduceți cu ambele mâini pe volan. Este dificil să controlați mașina într-o situație de urgență dacă aveți doar o mână pe roată (iar cealaltă are o ceașcă de cafea).
  • Mai mult decât orice, încercați să rămâneți cât se poate de calm. Nu trebuie să vă panicăți și, cu siguranță, nu ar trebui să reacționați prea mult. În cele mai multe cazuri (dar nu întotdeauna), un sunet exploziv sau un "boom" puternic însoțește explozia unui pneu.
  • Situația se înrăutățește dacă drumul este umed. Este mai bine să mențineți o viteză mai mică de conducere în timpul sezonului ploios. Pe de altă parte, șansele de supraîncălzire a pneurilor sunt, de asemenea, mai scăzute în timpul ploii sau în vreme rece.
  • Înțelegeți că mașina se va comporta foarte diferit cu o anvelopă plană. Într-adevăr, vehiculul are acum doar 3 zone de contact cu drumul (în loc de 4). Evitați acțiunile bruște (cu volanul, frâna și accelerația).
  • În unele țări, în locul aerului se utilizează gaz de azot pur pentru a umfla anvelopele. Acest lucru le poate împiedica să se supraîncălzească și, prin urmare, poate să iasă din control.

  avertismente

  • Inflația insuficientă este cauza numărul 1 al exploziilor. Unele studii sugerează că este responsabilă pentru 75% din toate focarele. Pneurile cu umflare insuficientă suferă de îndoire excesivă și, prin urmare, de supraîncălzire. Verificați presiunea aerului pentru toate anvelopele (inclusiv pneurile de rezervă) înainte de a vă deplasa pe șosea. Verificați întotdeauna presiunea când anvelopele sunt reci (în mod normal, la mai puțin de 5 kilometri de la pornire). Investiți într-un manometru de bună calitate, deoarece citirile pompei de combustibil pot fi inexacte.
  • Dacă o roată a suferit un prejudiciu în banda laterală, scapă de ea. Rețineți că deplasarea unei distanțe considerabile cu o pneu punctiform poate deteriora banda laterală.
  • Dacă mașina dvs. este echipată cu hubcaps prost proiectate, scapa de ele. Unele hubcaps pot, în mod surprinzător, să se frece de banda laterală și să-l deterioreze.
  • Nu supraîncărcați niciodată mașina. Asigurați-vă că nu depășiți niciodată capacitatea de încărcare a anvelopelor (specificată în banda laterală) și capacitatea de încărcare a vehiculului.
  • Utilizați anvelope de înaltă calitate ale unui brand respectabil. Evitați importurile ieftine și necunoscute. De asemenea, nu cumpărați niciodată anvelope uzate sau recuperați anvelope vechi. Trebuie adăugat că anvelopele "Run Flat" vă pot salva viața într-o situație de explozie.
  • În timp ce materialul de etanșare a anvelopei nu poate împiedica supraîncălzirea pneului (sau o explozie finală), acesta poate repara perforațiile cu viteză redusă și, prin urmare, poate preveni inflația insuficientă.
  • Se recomandă o pauză după ce ați condus între 90 și 120 de minute. Această oprire de răcire nu numai că va face șoferul un pic mai bun, ci și să lase anvelopele, frânele, ambreiajul, printre altele, să se răcească. Dați automobilului și anvelopei o verificare vizuală în timpul acestor pauze.
  • Verificați adâncimea profilului rămas (testul monedei pentru a verifica uzura anvelopei) a anvelopei. Adâncimea profilului suplimentar nu numai că ajută la prevenirea perforațiilor, dar ajută și la nivelul aderenței. Dacă profilul sa deteriorat, obțineți unul imediat.
  • Nu efectuați lucrări de reparații temporare sau de proastă calitate. Tipul de reparații "ciupercă și fișă" este cel mai recomandat.
  • Nu este nimic mai important pentru a conduce în condiții de siguranță decât pneurile sănătoase. Verificați vizual toate anvelopele, fără a exclude rezervorul. Dacă schimbați legături sau tăieturi, este o veste proastă. Anvelopele pot fi de asemenea deteriorate prin impact împotriva bordurilor, distanțierelor și gropilor mari.
  • Evitați apropierea de "capacitatea de viteză" a anvelopei. Dacă călătoriți mult pe drum, asigurați-vă că anvelopele au o capacitate cu mult peste viteza medie pe șosea.
  • Verificați presiunea aerului în fiecare săptămână sau două săptămâni. În acest fel, un mic vârf (de asemenea, cunoscut pentru a provoca explozii) vă va atrage atenția.
  • Drumurile din beton pot face ca pneul să fie mai fierbinte în timpul funcționării.
  • Dacă anvelopele au o vârstă de 5 ani sau mai mult sau 25.000 de mile (oarecum mai mică pentru cauciucul de performanță, cum ar fi anvelopele "Eagle F1"), ar trebui să le înlocuiți. Cu cât anvelopa este mai veche și mai uzată, cu atât va fi mai probabilă o perforare.
  • Programele de control al stabilității (cum ar fi Programul electronic de stabilitate, "ESP") salvează viața într-o situație de explozie a pneurilor. Țineți cont atunci când cumpărați mașina următoare.
  • Utilizați anvelopele fără cameră. Anvelopele vechi cu o cameră foto sunt mai susceptibile de a suferi o puncție periculoasă. Vestea bună este că anvelopele fără tuburi sunt accesorii dezvoltate de producătorul original de echipamente (OEM) în aproape toate autoturismele vândute astăzi - în plus, norma de pe piața secundară este, de asemenea, una bună. știri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se convertește mph la km / hCum se convertește mph la km / h
  Cum să fixați o prăjitură de bicicletăCum să fixați o prăjitură de bicicletă
  Cum să măriți eficiența combustibilului în mașinăCum să măriți eficiența combustibilului în mașină
  Cum să schimbi o anvelopă pentru motocicleteCum să schimbi o anvelopă pentru motociclete
  Modificarea unei anvelope pentru bicicleteModificarea unei anvelope pentru biciclete
  Cum să schimbi o anvelopăCum să schimbi o anvelopă
  Cum să conduci defensivCum să conduci defensiv
  Cum să conduci în ploaie fără incidentCum să conduci în ploaie fără incident
  Cum să diagnosticați o problemă de aliniereCum să diagnosticați o problemă de aliniere
  Cum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturismeCum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturisme
  » » Cum să se ocupe de explozia unei anvelope

  © 2011—2020 ertare.com