Cum să conduci o bicicletă într-o zonă plină de noroi

Nămolul este o parte inevitabilă a vieții oamenilor care călătoresc cu bicicletele în călătorii de teren. La început, încercarea de a călări o bicicletă în zone cu noroi vă va descuraja, dar există tehnici care vă vor ajuta să o atingeți fără a încetini, aluneca sau a cădea în ea! Acest ghid are scopul de a vă arăta câțiva pași care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru călătorie, să conduceți într-o zonă plină de noroi și să vă curățați bicicleta după călătorie, pentru a vă distra și bicicleta să funcționeze mai mult.

pași

Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 1
1
Înainte de a pleca, verificați starea vremii și condițiile rutei prin care veți conduce. Dacă nu știți starea lor, luați în considerare o probabilitate ridicată de noroi pe traseu dacă a plouat recent sau dacă există o temperatură în care se formează pulverizare cu apă pe copacii și plantele din jur. Dacă există râuri și alte corpuri de apă de-a lungul traseului, presupuneți prezența noroiului în unele locuri. Celelalte surse de noroi pot fi excursionisti, calareti si alti sportivi care calatoresc pe traseu.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 2
  2
  Pregătește-te înainte de a pleca să conduci. Ca de obicei, purtați îmbrăcăminte potrivită pentru condițiile meteorologice, dar asigurați-vă că purtați și legături pentru a proteja partea inferioară a picioarelor de noroi. Deși este adevărat că nu puteți evita murdărirea cu noroi, conducerea nu va fi așa de inconfortabilă dacă partea inferioară a picioarelor dvs. este lipsită de noroi. Alte elemente pe care ar trebui să le luați în considerare includ:
 • Multe trasee sunt "închise" în această perioadă a anului pentru a evita eroziunea - asigurați-vă că drumul spre care vă îndreptați nu este unul dintre ele.
 • Utilizați ochelari de protecție Nu puteți fi întotdeauna sigur de ceea ce conține "noroi". Dacă nu sunteți atenți, unele obiecte și particule dure care provoacă infecții ar putea intra în ochii dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 3
  3
  Pregătiți bicicleta pentru a rezista noroiului. Bicicleta dvs. de munte ar trebui să fie întotdeauna pregătită să reziste noroiului, astfel încât să fie mai ușor să-l păstrați curat și să-l protejați. Unele elemente care vă vor ajuta să includeți:
 • Alegeți jantele groase - cu cât sunt mai groase șuruburile de rulare, cu atât mai mare este cantitatea de noroi care va fi îndepărtată înainte de a avea o șansă de a se solidifica pe jantă.
 • Intre anvelopele care sunt bune pentru a gestiona într-o zonă cu noroi avea roți direcționale (model chevron) și roțile netede (semi semi slick), o buză mai lină permite bicicletei să treacă prin suprafața de noroi și poate ajungeți la un strat mai gros de pământ inferior. Cele mai subțiri (1 1/2" sau 40 mm) pot fi, de asemenea, bune pentru a conduce în zonele noroioase.
 • Stropiți întregul cadru cu lubrifiant. Acest lucru poate ajuta la prevenirea acumulării de noroi în cadru în condiții simple de noroi.
 • Utilizați un ulei greu de lubrifiere pentru lanț. Trebuie să fie groasă pentru a proteja împotriva noroiului. Utilizarea ceară pentru lanț este preferată, este mai scumpă, dar, spre deosebire de lubrifiant, nu va reține noroiul noroiului. Un lubrifiant sau un protector vâscos dizolvat într-un solvent mai ușor, cum ar fi un lubrifiant pentru lanțurile de motociclete sau "Boeshield T-9", se aplică mai ușor și se fixează ferm.
 • Mențineți presiunea în anvelope scăzută, în jur de 35 până la 40 psi. Acest lucru permite ca janta să se adapteze mai bine condițiilor.
 • Schimbați plăcuțele de frână înainte de a pleca sau aduceți o pereche de rezervă. Plăcuțele de frână se uzează până la pinii sau în carcasă atunci când coborâți în mod constant pantele cu noroi - dacă noroiul este ud, acționează ca șmirghel și îl poartă.
 • Adăugați ansambluri la tubul frontal și roata din față pentru a proteja partea frontală cât mai mult posibil.
 • Asigurați-vă că uneltele sunt curate înainte de a conduce. În caz contrar, noroiul va cauza scoaterea treptelor de viteză.
 • Dacă conduceți frecvent în zone noroioase, asigurați-vă că cablurile de frână și schimbările bicicletelor sunt de înaltă calitate, pentru a obține schimbări ușoare și frâne atunci când există multă noroi.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 4
  4
  Practicați-vă astfel să vă obișnuiți cu noroiul puțin câte puțin. La început, ar trebui să vă obișnuiți cu conducerea în zonele noroioase. Este important să rețineți că noroiul care se formează într-o singură stație poate fi foarte diferit de cel care se formează în altul. Cunoașterea condițiilor locale și răspunsul bicicletei la schimbări este ceva pe care îl veți dezvolta cu timpul și experiența. Obiectivul principal al tuturor celor care conduce o bicicleta de munte se simte confortabil de condus continuu, fără a fi nevoie de a reduce, prin urmare, rhythm- face cu noroi dexteritate ar trebui să fie un obiectiv pe care ar trebui să includă în repertoriul dumneavoastră de management al abilităților tuturor sol. Pe lângă cunoașterea modului în care condițiile locale afectează condusul, iată câteva sfaturi generale despre trasee de noroi și apă:
 • Nămolul face ca terenul să devină alunecos.
 • Indiferent de capacitatea ta cu bicicleta, noroiul te va face să conduci mai încet. Cu cât terenul este mai umed, cu atât este mai probabil ca bicicleta să se scufunde în pământ atunci când conduce într-o zonă noroioasă.
 • Traseele pentru a merge umed de ploaie Nu se întâlnesc cu oamenii care călătoresc cu bicicletele pe călătorii de pe șosea, evitându-le cât mai mult posibil. Evitați, de asemenea, trasee mlaștină care sunt acoperite în mod clar de noroi.
 • Tracțiunea este mai dificilă pe trasee de lut sau calcar care sunt umede sau au noroi.
 • Fiți întotdeauna foarte atent cu colțurile. Rădăcinile copacilor din colțuri vă pot face să vă alunecați. Când vă apropiați de colțuri, pregătiți-vă, ridicați-vă dacă roata se rotește. Utilizați frâna moderat când vă apropiați de colțuri.
 • Cu cât este mai umedă traseul, cu atât mai mult veți avea.
 • Dacă puteți alege, alegeți întotdeauna o cale vizibilă în locul unei căi acoperite de noroi sau apă.
 • Zonele terestre ale unei trasee pot asigura tracțiunea pe noroi. Cu toate acestea, rădăcinile și rocile îl pot face foarte alunecoase și necesită o tehnică foarte experimentată.
 • Fii atent cu șanțurile de apă și nu conduce spre ele din greșeală, mai ales când ești începător. Multe trasee au șanțuri pentru a se asigura că apa pe părțile laterale ale traseului și nu erosione-, în general, acest lucru se aplică trasee utilizate pentru drumetii, mersul pe jos, cu bicicleta, schi și cabalgatas- pot fi folosite pentru o mai bună aderență și, Uneori, pentru a curăța bicicleta.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 5
  5
  Știu luate în considerare. Uneori, provocarea este atât de mare încât uitați să o plimbare cu bicicleta din nou această cale poate eroda și poate provoca pagube, nu numai pentru el, ci și pentru alte persoane care vor traversa cu bicicleta, alți utilizatori și în același mediu. În cazul în care calea este într-o stare proastă pe care o strabat cu bicicleta va face doar sloturi mari și șanțuri apar, nu conduceți până când se îmbunătățește condițiile meteorologice sau de a găsi o cale care nu este într-o astfel de formă proastă.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 6


  6
  Aflați câteva tehnici de manipulare într-o zonă noroioasă. Porniți la viteză maximă cu mult înainte ca bicicleta să ajungă în zona noroioasă. Când vă apropiați de zona cu noroi, stați relaxat pe scaun și pregătiți-vă să intrați în zona alunecoasă. Ori de câte ori este posibil, rămâneți aproape de vegetația unde linia de traseu este mai puțin probabil să aibă noroi.
 • Atunci când conduci la viteză mare și simți că ai de gînd să aluneci, nu înclina bicicleta în nici un fel sau anvelopele vor aluneca și vei cădea. În schimb, manevrați cu ghidonul exact. Acest lucru va necesita o ușoară înclinare, totuși bicicleta dumneavoastră va avea un echilibru centrat și tracțiune continuă pe anvelopele dumneavoastră. Este, de asemenea, o idee bună să vă distribuiți greutatea pe bicicletă, dar dacă aveți nevoie să alunecați înapoi pe scaun, utilizați capetele ghidonului.
 • Mențineți presiunea pe pedale.
 • Când vă apropiați de sfârșitul zonei cu noroi, începeți să alergați la viteză maximă. Veți simți legătura anvelopei cu pământul tare și apoi veți mări viteza.
 • Înclinați-vă ușor când conduceți în jos pentru a pune mai multă greutate pe roata din spate. Anvelopa din spate va avea grijă de orice se întâmplă - oricum, anvelopa din față nu are nevoie de toată greutatea pe care o are.
 • Nu face nimic drastic! Obiectivul dvs. este de a menține viteza, de a nu-l crește sau de a vă schimba linia.
 • Selectați întotdeauna schimbările corecte înainte de alpinism sau de coborâre. Când coborâți, controlați viteza înainte de a ajunge în zona acoperită cu noroi, sau puteți fi aruncată de pe bicicletă atunci când ajungeți la noroi.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 7
  7
  Bucurați-vă de ea și nu fi agitat. Mulți cicliști Ei iubesc noroi pentru că își testează abilitățile și tehnica la maxim și pentru că le place să se murdărească! După ce ați petrecut ceva timp să vă obișnuiți cu acest sentiment și să învățați să vă mențineți ritmul chiar și pe noroiul de pe șosea, este posibil să găsiți această activitate mai relaxantă și să începeți să vă bucurați de această experiență.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 8
  8
  Curățați bicicletă. După fiecare călătorie într-o zonă noroioasă, asigurați-vă că ați curățat cu atenție bicicleta. S-ar putea fi surprins în cazul în care se acumulează de noroi, deci va trebui să efectueze o inspecție amănunțită pe bicicletă, pentru a vă asigura că nu este nicăieri nămolurilor recenzii capetele ghidonului, între lanțul de păstăi sub coroana furculiță etc. Nămolul este mai ușor de curățat atunci când este umed - deci încercați să curățați bicicleta cât mai repede posibil. Rețineți că îndepărtarea noroiului uscat cu o cârpă uscată (mai ușor pentru un strat subțire) poate, de asemenea, plictisi sau îndepărta vopseaua.
 • Curățați nămolul acumulat în pinioane folosind o racletă de pinion.
 • Îndepărtați bicicleta cu susul în jos pentru a se usca după manipularea acesteia într-o zonă noroioasă. Acest lucru va ajuta la asigurarea că apa nu rugină tuburile. Scoateți doar suportul scaunului înainte de a îl agăța.
 • Spray bicicleta cu lubrifiant ca măsură de protecție rapidă, dacă nu aveți timp să spălați bicicleta în aceeași zi.
 • Imaginea intitulată Ride Through Nud Pasul 9
  9
  În cele din urmă, curăță-te. După ce ați condus într-o zonă cu noroi, vă felicit pentru că ați folosit o tradiție veche pentru a înfrumuseța pielea, dar asigurați-vă că o spălați cu atenție și cu mare grijă. O baie bună la cald este ideală după o zi grea pe bicicletă.
 • Curățați interiorul și spatele urechilor, sunt două locuri unde noroiul se poate ascunde.
 • sfaturi

  • Luați haine suplimentare în mașină. Este o idee bună să aveți întotdeauna o pereche suplimentară de șosete.
  • Dacă conduceți frecvent o bicicletă într-o zonă noroioasă și în condiții umede, ar trebui să înlocuiți rulmenții neizveliți cu cartușe sigilate.
  • Nu uitați să aduceți un prosop. Luați un duș după călătorie, ați putea fi murdar.
  • Alt lucru pe care ar trebui să-l luați în considerare este cum să vă transportați bicicleta atunci când vă întoarceți acasă. Puțini oameni vor să-și murdărească mașinile cu noroi acumulat atunci când conduc o bicicletă. Dacă puneți bicicleta în interiorul mașinii, asigurați-vă că acoperiți în mod corespunzător scaunele și spațiul de încărcare folosind un obiect asemănător cu un capac de protecție care prinde noroi. Deoarece veți fi acoperite și cu noroi, va trebui să acoperiți scaunele cu hârtie de ambalaj din plastic sau cu pungi de plastic și va trebui să puneți toate hainele murdare în alte pungi de plastic, nu despre scaune.

  avertismente

  • Fiți atent cu locurile în care vă spălați bicicleta. Dacă ați condus într-o zonă care are probleme cu bolile plantelor sau animalelor locale, nu spălați bicicleta la pământ, în apropierea plantelor sau a animalelor când ajungeți acasă. În acest fel, veți evita transferul de paraziți sau de bacterii nedorite sau de alți germeni care pot călători în noroi. Pe de altă parte, dacă sunteți sigur că zona este curată, luați în considerare curățarea noroiului din grădină, pentru a profita de apă și de apă plantele în același timp.
  • Găsiți ceva care este ascuns sub noroi (bara de armare) sau care poate fi înșelător, cum ar fi 60 cm (2 f) de noroi, unde anterior au fost doar 5 cm (2 in).
  • Veți deveni murdar, vă obișnuiți cu asta.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Jambiere, îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare
  • Ochelari de protecție
  • cască
  • Mountain bike
  • Echipamentele indicate mai sus pentru a proteja bicicleta montană
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să se plimbe cu bicicletaCum să înveți un copil să se plimbe cu bicicleta
  Cum să includă băiatul tău pe biciclete de familieCum să includă băiatul tău pe biciclete de familie
  Cum se aplică o mască de noroiCum se aplică o mască de noroi
  Cum să conduci o bicicletă cu două persoaneCum să conduci o bicicletă cu două persoane
  Cum de a sătura rădăcinile copacilorCum de a sătura rădăcinile copacilor
  Cum să coborâți de pe bicicletăCum să coborâți de pe bicicletă
  Cum să pierdeți greutatea prin călătoria cu bicicletaCum să pierdeți greutatea prin călătoria cu bicicleta
  Cum să coborâți dintr-o cădere de biciclete montaneCum să coborâți dintr-o cădere de biciclete montane
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  » » Cum să conduci o bicicletă într-o zonă plină de noroi

  © 2011—2020 ertare.com