Cum să luați o bicicletă în tren

În mai multe orașe și țări, puteți lua biciclete pe trenuri de navetă, atâta timp cât respectați regulile stabilite de operatorul feroviar. Dacă aveți de gând să luați o bicicletă într-un tren local, va trebui să efectuați o mică investigație preliminară, astfel încât să nu aveți probleme când călătoriți și să vă extindeți astfel posibilitățile cu trenul.

pași

Metoda 1
Trenuri locale sau locale

Imagine cu denumirea Ia-ti bicicleta pe tren Pasul 1
1
Sună înainte. Sunați la linia de informații privind serviciul feroviar sau vizitați site-ul web înainte de a părăsi locuința. Aflați dacă există vreo taxă, restricție sau cerință, cum ar fi obținerea unei autorizații sau efectuarea unei rezervări.
 • Este posibil să fiți nevoiți să împachetați bicicleta într-o cutie. Dacă da, asigurați-vă că are o etichetă clară cu numele și informațiile de contact.
 • Unele trenuri au uși speciale pentru pasagerii care călătoresc cu biciclete. Adresați-vă la acest birou de informare.
 • Imaginea intitulată Luați bicicleta pe trenul 2
  2
  Planificați traseul, inclusiv transferurile, și luați în considerare timpul de călătorie. Este o idee bună să aveți exact banii pentru a cumpăra biletul sau cardul de tranzit. Unele linii de transport public acceptă doar suma exactă, deoarece este mai ușor pentru toată lumea.
 • Evitați călătoria cu trenul la ore de vârf. Unele linii feroviare interzic transportul bicicletelor în timpul orelor de vârf. Dacă trebuie să transportați bicicleta la o oră de vârf, asigurați-vă că este permisă și că sunteți politicos față de ceilalți bicicliști și pasageri.
 • 3
  Separați un timp suplimentar.
 • Dați-vă încă 5 - 10 minute pe călătorii scurte pentru a vă aduce bicicleta prin turnicheți și prin lift.
 • Pentru călătorii mai lungi sau când trebuie să dezasamblați bicicleta și să o împachetați într-o cutie, trebuie să ajungeți cu o oră înainte de plecarea trenului.
 • Dacă aveți o bicicletă pliabilă, acordați-vă timp suficient pentru ao plia.
  Image cu titlul Ia bicicleta pe tren Pasul 3
 • Imaginea intitulată Ia bicicleta pe tren Pasul 4
  4
  Plătiți rata corectă. Cumpărați biletul pentru călătoria dvs., inclusiv taxa pentru transportul bicicletei. În multe cazuri, va trebui să plătiți o sumă suplimentară pentru a acoperi transportul bicicletei.
 • Imaginea intitulată Ia bicicleta pe tren Pas 5
  5
  Stați pe platformă. Stați cu bicicleta în spatele liniei de îmbarcare până când trenul se oprește. Se așteaptă ca alți pasageri să intre și să părăsească trenul înainte de îmbarcare.
 • Imagine cu denumirea Ia-ti bicicleta pe tren Pasul 6
  6
  Urcați în tren cu bicicleta. Găsiți bicicleta departe de ușile și culoarele, într-o poziție în care nu va cădea. Dacă aveți bicicleta lângă dvs., țineți-o și țineți-o într-un loc sigur în timpul călătoriei.
 • Utilizați suporturile pentru biciclete ale trenului, dacă acestea sunt disponibile. Citiți instrucțiunile sau cereți șoferului să vă ajute să poziționați corect bicicleta.
 • Dacă nu aveți bicicleta lângă dvs., verificați dacă este într-un loc sigur. Nu lăsați bicicleta într-un loc în care îi deranjează pasagerii sau într-un loc ușor de furat. Trebuie să vă urmăriți bicicleta în orice moment.
 • Imaginea intitulă Ia-ți bicicleta în tren Pasul 7


  7
  Ieșiți din tren. Când ajungeți la destinație, lăsați ceilalți pasageri să părăsească trenul. Scoateți trenul cu bicicleta și urmați indicatoarele pentru a merge la ieșirea corespunzătoare a stației.
 • Metoda 2
  Turneele sau trenurile lungi

  Această secțiune va vorbi mai ales despre călătoriile pe trenuri pe distanțe lungi. Informațiile furnizate sunt generalizate, deci asigurați-vă că ați citit detaliile termenilor și condițiilor serviciului feroviar pe care îl veți utiliza.

  Imagine cu denumirea Ia-ti bicicleta pe tren Pasul 8
  1
  Faceți o rezervare prin telefon, dacă este posibil. Confirmați că punctele de sosire și de plecare se află la opriri în care este timpul să descărcați bagajele. Nu vrei ca bicicleta ta să se blocheze în tren atunci când te desparți de ea.
  • Trebuie să fiți dispus să plătiți o sumă pentru transportul unei biciclete, așa că informați-vă și aduceți destui bani.
  • Dacă este în bugetul dvs., plătiți pentru un compartiment de dormit pe întreaga durată a călătoriei (inclusiv în timpul nopții).
 • Imaginea intitulă Ia-ți bicicleta pe tren Pasul 9
  2
  Verificați biletele cu cel puțin o săptămână înainte de a călători. Verificați biletele pentru a verifica dacă totul este așa cum ar trebui să fie. Sunați la serviciul feroviar dacă aveți întrebări.
 • Imaginea intitulă Ia-ți bicicleta pe trenul 10
  3
  Împachetați bicicleta cu atenție. Utilizați o cutie pentru biciclete sau o geantă pentru a vă menține bicicleta în stare bună.
 • Cântăriți toate bagajele și bicicleta pe care urmează să le înregistrați înainte de a vă părăsi casa. Acest lucru vă poate ajuta să știți că nu veți avea prea multă greutate în tren. Verificați site-ul web al serviciului feroviar pentru a cunoaște restricțiile privind greutatea.
 • Imaginea intitulă Ia-ți bicicleta pe trenul 11
  4
  Înainte de a vă părăsi casa, apelați la serviciul feroviar sau verificați site-ul web pentru a vă asigura că trenul nu este întârziat. Ajungeți la gară cu o oră înainte de ora de îmbarcare în caz de schimbări neașteptate. Aflați unde ar trebui să luați bicicleta pentru ao pune cu celelalte bagaje sau dacă o puteți lua cu dvs. (puțin probabil pe majoritatea trenurilor). Verificați dacă bicicleta dvs. este bine etichetată și asigurată.
 • sfaturi

  • Pentru metrou sau pentru un transport similar, folosiți o pungă de bicicletă. Tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați anvelopa din față înainte de ao pune în geantă. Puneți bicicleta în geantă înainte de a trece poarta de îmbarcare. Un sac de biciclete costă aproximativ 20 de dolari. Trebuie să încărcați bicicleta pe partea laterală a scaunului și anvelopa din față cu cealaltă mână.
  • Supraîncălzitoarele Amtrak oferă spațiu nesigur la parter pentru bagajele de mână. În plus, ele au compartimente externe unde pot fi stocate bagajele (șoferul și asistentul au acces la aceste compartimente externe, care sunt disponibile numai în cazuri speciale).
  • Lăsați compania tren să știe ce credeți despre serviciile și politicile sale în ceea ce privește bicicletele. Dacă au un serviciu bun, spune-le. Dacă procesul este foarte dificil, costisitor sau complicat, spuneți-le și reamintiți-le că trenurile și bicicletele sunt mijloace de transport care se completează foarte bine.

  Lucruri de care ai nevoie

  • bicicletă
  • Bicicleta sau geanta
  • bilet
  • Abordați trenul sau metroul
  • Programul de circulație și regulile privind transportul de biciclete (consultați site-ul web al serviciului feroviar)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să se plimbe cu bicicletaCum să înveți un copil să se plimbe cu bicicleta
  Cum se face mișcarea bicicletei cu picioare drepte folosind o minge de exercițiiCum se face mișcarea bicicletei cu picioare drepte folosind o minge de exerciții
  Cum să conduci o bicicletă în mijlocul traficuluiCum să conduci o bicicletă în mijlocul traficului
  Cum se face un cuier de la un inel de bicicletăCum se face un cuier de la un inel de bicicletă
  Cum se montează monoraiele Walt Disney WorldCum se montează monoraiele Walt Disney World
  Cum să ajungi în DC Metro Washington DCCum să ajungi în DC Metro Washington DC
  Cum să ajungi la Machu PichuCum să ajungi la Machu Pichu
  Cum să coborâți dintr-o cădere de biciclete montaneCum să coborâți dintr-o cădere de biciclete montane
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  » » Cum să luați o bicicletă în tren

  © 2011—2020 ertare.com