Cum să curățați o centură de siguranță

Centura de siguranță este un dispozitiv care protejează integritatea oricărei persoane din interiorul unei mașini. Pe acest dispozitiv, transpirația de pe piele, scurgerile de cafea și petele de alimente se acumulează adesea. Din păcate, este ușor de uitat pentru a curăța restul mașinii, făcând pete, mirosuri și mucegai pentru a deveni un lucru obișnuit. Pentru a curăța o centură de siguranță, trebuie să-l dețină în întregime, se aplică un strat subțire de un produs de curățare și apoi se lasă să se usuce cu aer.

pași

Metoda 1
Efectuați o curățare generală

1
Scoateți centura de siguranță. Trageți ușor cureaua înainte ca să nu mai puteți mișca. Când faceți acest lucru, toată centura se va desface și va fi mult mai ușor de atins.
  • 2
    Așezați o clemă în apropierea rolei centurii. Uită-te la partea de sus a centurii pentru a localiza bobina. În acest moment, cea mai mare parte a centurii este stocată atunci când nu este utilizată. Așezați o clemă metalică pe curea chiar lângă bobină, astfel încât să nu se răstoarne.
  • Puteți găsi cleme de metal într-un magazin de hardware.
  • 3
    Sprayați centura cu un produs de curățare. Pentru a îndepărta petele de pe centură, este sigur să aplicați un detergent multifuncțional sau unul pentru țesături. Puteți obține aceste produse în sticle de aerosoli într-un magazin general. Produsele de curățare multifuncționale sunt formulate chiar și pentru țesături delicate și nu trebuie să conțină înălbitor. Pulverizați curățatul de-a lungul centurii pentru a crea o lumină, uniformă. Nu uitați să pulverizați partea din spate a centurii.
  • Alternativ, puteți utiliza un amestec de părți egale de apă și detergent slab pH neutru (de exemplu, o mașină de spălat vase de marcă zori sau săpun lichid pentru copii).
  • Oțeturile și produsele de curățat pe bază de oțet sunt utile pentru eliminarea mirosurilor. Totuși, acest element este acid și, dacă îl aplicați excesiv, puteți deteriora integritatea centurii în timp. În schimb, puteți utiliza șervețele pentru bebeluși și detergenți pentru țesături.
  • 4
    Restrângeți centura. Luați o perie tare și avansați din capătul superior al curelei. Nu mișcați peria în cercuri sau în partea de sus a centurii. Ar trebui să curățați ușor pentru a evita ca firele curelelor să se desprindă.
  • Puteți aplica un al doilea strat de agent de curățare pe curele cu puncte adânci.
  • 5
    Utilizați un prosop din microfibră. Împingeți centura cu prosopul. Apoi, trageți prosopul de-a lungul centurii. În acest fel, veți elimina excesul de umiditate. Ar trebui să folosiți numai prosoape din microfibră, deoarece acestea sunt mai moi pentru firele curelei.
  • Imaginea cu titlul Curățați o centură de siguranță Pasul 6
    6
    Lasati cureaua uscata. Ar trebui să lăsați centura să se usuce cel puțin peste noapte. Dacă nu este complet uscat, ar trebui să-l lăsați mai mult timp. Este important să vă asigurați-vă că centura este complet uscat înainte de a scoate clema și rana din nou, pentru a preveni formarea mucegaiului.
  • Metoda 2
    Tratarea petelor dificile

    1
    Pregătiți un amestec de detergent și apă. Umpleți o ceașcă mică cu apă caldă. Adăugați trei cupe dintr-o mașină de spălat vase ușoară sau un detergent multifuncțional. Nu utilizați un produs de curățare care să conțină înălbitor sau oțet, deoarece acidul poate deteriora centura. Puteți trata cele mai multe pete cu un detergent sau un detergent de țesături (indiferent de unde provine). Nu aveți multe opțiuni de curățare, deoarece unele sunt prea aspre pentru centura de siguranță.
  • Imaginea intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 8
    2
    Îndepărtați o perie tare cu greu în amestec. Îndepărtați perii periei în recipient pentru a ridica un pic de curățare. Ar trebui să minimalizați cantitatea de umiditate din perie pentru a evita înmuierea centurii de siguranță.


  • 3
    Restricționați pata. Treceți de la vârful pătării. Aveți grijă să nu mutați peria în cercuri sau să mergeți înapoi în centură. Ar trebui să frecați ușor pata și să aplicați cantități mici de detergent atunci când este necesar pentru a forma o lumină și uniformă.
  • Imaginea intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 10
    4
    Utilizați un vaporizator. Dacă nu doriți să o faceți singur, puteți angaja un profesionist pentru a folosi un fier vertical cu abur sau un extractor de apă caldă. După ce ați aplicat un strat de material textil curat sau șampon tapițerie, trebuie să setați vaporizatorul umiditate puțin pentru a trece pe centura.
  • Metoda 3
    Eliminați mucegaiul și mirosurile

    Imaginea cu titlul Curățați o centură de siguranță Pasul 11
    1
    Scoateți centura de siguranță. Încă o dată, ar trebui să trageți ușor cureaua înainte să se deruleze complet. Această procedură vă va permite să detectați orice spori de mucegai și să ajungeți la toată centura pentru a elimina mirosurile.
  • 2
    Așezați o clemă în apropierea rolei centurii. Găsiți bobina pe care este rulată centura atunci când nu este utilizată. Așezați clema metalică pe curea de lângă bobină, astfel încât să nu se răstoarne.
  • Imaginea intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 13
    3
    Pregătiți un amestec de detergent într-un recipient. Se toarnă aproximativ o lingură (15 ml) dintr-o mașină de spălat vase fără bleu într-o ceașcă (240 ml) de apă caldă. Adăugați două linguri de oțet (30 ml). Se amestecă până se pare săpun.
  • 4
    Restrângeți centura. Utilizați o perie moale pentru a aplica curățarea. Împingeți-l în amestec și mutați-l din partea de sus a centurii. Nu mișcați peria în cercuri sau în partea de sus a centurii. Trebuie să efectuați această procedură pentru a aplica un strat mic și uniform care nu poartă firele centurii.
  • 5
    Uscați centura de siguranță cu un prosop din microfibră. Trebuie să utilizați un prosop microfibră uscat pentru a preveni acumularea de umiditate și deteriorarea integrității firelor centurii. Împingeți centura cu prosopul și mișcați-o ușor în sus și în jos pentru a elimina excesul de umiditate.
  • Pentru tratarea mucegai recurente, trebuie să pulverizați un produs preventiv (de exemplu, unul dintre Concrobium sau Armour mărcilor de mucegai) pentru a controla formarea ei în timp ce cureaua este încă umed. Încercați să alegeți un produs care nu conține înălbitor în lista ingredientelor.
  • Imaginea intitulată Curățați o centură de siguranță Pasul 16
    6
    Lasati cureaua sa se usuce in aer. Ar trebui să lăsați centura să se usuce peste noapte sau să așteptați până când se usucă complet. Cureaua trebuie să fie complet uscată înainte de a scoate clema. În caz contrar, umiditatea va asigura o bază amplă pentru formarea mucegaiului și a mirosurilor neplăcute din interiorul bobinei.
  • sfaturi

    • Nu trebuie să folosiți înălbitor, deoarece acest produs va înmuia centura de siguranță. În plus, nu va împiedica formarea mucegaiului.
    • Odorizatoarele comune nu elimină mirosurile profunde ale centurii, dar un eliminator de miros poate funcționa fără a fi nevoie de o curățare profundă.

    avertismente

    Sporii de mucegai pot fi periculoși. Luați în considerare utilizarea unei măști de praf în timp ce tratați matrița mașinii.

    Distribuiți pe rețelele sociale:

    înrudit
    Cum sa faci o curea de chitara personalizataCum sa faci o curea de chitara personalizata
    Cum să instalați scaunul pentru copii în mașinăCum să instalați scaunul pentru copii în mașină
    Cum de a descoperi o centură Gucci falsăCum de a descoperi o centură Gucci falsă
    Cum să pui lenjerieCum să pui lenjerie
    Cum sa faci o centuraCum sa faci o centura
    Cum sa faci o centura de jartieraCum sa faci o centura de jartiera
    Cum sa poti purta o curea (pentru barbati)Cum sa poti purta o curea (pentru barbati)
    Cum de a lega o curea de karateCum de a lega o curea de karate
    Cum se identifică centurile de karateCum se identifică centurile de karate
    Cum să obțineți o centură neagră în KarateCum să obțineți o centură neagră în Karate
    » » Cum să curățați o centură de siguranță

    © 2011—2020 ertare.com