Cum să curățați un carburator cu două cicluri

Motoarele cu două cicluri, cum ar fi mașinile de tuns iarba și suflantele de frunze, sunt centrale electrice simple și ușoare, care oferă în mod normal un serviciu bun, cu întreținere minimă. Cu toate acestea, amestecat cu etanol, benzină contaminată și redusă la depozitare a combustibilului, combustibil poate provoca carburatorul murdar, ceea ce face dificil să le activați și aproape imposibil de a le continua să fie difuzate. Iată câțiva pași pentru a vă ajuta să curățați carburatorul motorului cu două cicluri, dacă este nevoie.

pași

Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 1
1
Pregătiți o zonă de lucru curată și bine luminată și înainte de a începe să aveți instrumentele potrivite. Aceste dispozitive sunt părți sigure și mici să fie păstrate curate și în condiții de siguranță în timp ce lucrați pe ele, iar unele au asigurare speciale, care sunt dificil de îndepărtat fără a fi instrumentul adecvat.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 2
  2
  Periați sau utilizați aer comprimat pentru a curăța exteriorul motorului și a cadrului filtrului de aer înainte de a începe. Acest lucru va face mai ușor ca piesele interne să rămână curate în timp ce o demontați.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 3
  3
  Scoateți cadrul filtrului de aer. Poate fi fixat cu cleme sau șuruburi, pe care le puteți localiza vizual în cadru. Dacă nu puteți scoate cadrul motorului pe care lucrați, verificați manualul de utilizare sau căutați informații online.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 4
  4
  Scoateți clemele care țin carburatorul fixat pe motor. De obicei, există două șuruburi filetate cu piulițe și șaibe care îndeplinesc acest scop. Aveți grijă să nu lăsați aceste piulițe într-o locație inaccesibilă sub motor.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 5
  5
  Deconectați conexiunile accelerației carburantului și ale supapei de accelerație, notând cum și în cazul în care fiecare este asigurată. Dacă există o clemă de primăvară, încercați să nu o întindeți prea mult când o scoateți.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 6
  6
  Scoateți liniile de la manșoanele de conectare care le conectează la cadrul carburatorului. În general, puteți să le țineți cu grijă cu cleștele cu acul și să le slăbiți până devin libere. Dacă sunt fixate cu cleme, scoateți clemele înainte de a încerca să scoateți conductele de combustibil.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 7
  7
  Ridicați carburatorul din brațele de montare, având grijă să nu deterioreze garnitura care sigilează gâtul carburatorului la motor. Din nou, ia notă de poziția carburatorului. Cele mai multe sunt simetrice, astfel încât acestea pot fi reinstalate cap-on, iar sindicatele și liniile de combustibil menționate mai sus nu se vor potrivi, dacă este cazul.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 8
  8
  Suflați orice murdărie sau alte resturi de pe exteriorul carburatorului, având grijă să nu lăsați-l să intre în corpul supapei de accelerație în timpul procesului. Perie de orice murdărie care nu vrea să plece de aplicare a unui solvent de curățare pentru a carburatoare sau dopurile sau o frână de solvent de curățare declorinată o perie moale pentru a facilita munca.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 9
  9
  Scoateți șurubul de pe foaia de acoperire a diafragmei și îndepărtați foaia, având grijă să nu deformați rama metalică sau să nu deteriorați articulația. Acum, puteți slăbi marginea diafragmei pentru a vedea dacă în canalele de combustibil și în rezervorul mic există murdărie sau resturi de dedesubt. Dacă observați că există deșeuri, utilizați o cutie de aer comprimat pentru al arunca în aer. Utilizați solvent pentru a dizolva orice gumă sau lac care există, dar numai dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 10


  10
  Reinstalați foaia de acoperire atunci când sunteți sigur că zona sub diafragmă este curată. Pentru carburatoare care au o mare acumulare și vizibil de lac sau de cauciuc sub diafragmă trebuie să elimine complet, dar în acest caz trebuie să cumpere o reconstrucție calculator cu piese noi, care este mai mult decât probabil daunele diafragmei în timp ce-l.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 11
  11
  Scoateți baza carburatorului pentru a accesa ecranul intern (filtrul de combustibil). Din nou, scoateți (de obicei) cele patru șuruburi și scoateți cu grijă capacul carburatorului. Dacă deteriorați bordul, atunci va trebui să cumpărați un înlocuitor, deci fiți atenți.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 12
  12
  Căutați gaura mare, în apropierea căreia linia principală a alimentatorului de combustibil se conectează la carburator. Dacă observați că vopselele sau reziduurile se acumulează pe ecran, utilizați un solvent (carburator sau agent de curățare a dopului) pentru al dizolva. Dacă o acumulare puternică, se umple un pic îngrijite solvenți recipient și rezistente la solvent umeziri ansamblul pentru un timp scurt pentru a se dizolva.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 13
  13
  Utilizați un aplicator de tub pe recipientul de solvent de aerosol pentru a arunca în aer orificiile carcasei carburatorului. Puteți pulveriza solventul prin tuburile unde liniile de combustibil se conectează la cadru.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 14
  14
  Suflare cu aer comprimat și orice reziduu de solvent în exces rămase și cadru carburatorului porturi, apoi inspectează întregul ansamblu pentru a vă asigura că este extrem de curate.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 15
  15
  Reasamblați capacul, asigurându-vă că toate șuruburile sunt strânse.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 16
  16
  Reinstalați carburatorul inversând etapele de îndepărtare indicate mai sus în articol.
 • Imaginea intitulată Curățați un carburator cu două cicluri Pasul 17
  17
  Porniți motorul pentru al testa.
 • sfaturi

  • Verificați toate conductele de combustibil și liniile de retur, inclusiv bulbul de grund, dacă există, pentru a vă asigura că nu există scurgeri sau blocări.
  • Curățați sau înlocuiți filtrul de combustibil din interiorul rezervorului de combustibil înainte de al umple cu carburant.
  • Curățați filtrul de aer în timp ce întrețineți carburatorul la intervale regulate pentru a vă asigura că aerul ajunge suficient în motor.
  • Goliți orice combustibil rămas în rezervor înainte de deservirea carburatorului. Dacă bănuiți că combustibilul este contaminat sau stricat, aruncați-l în mod corespunzător.

  avertismente

  • Motorul nu va funcționa corect dacă conexiunile și cablurile de accelerație sunt îndoite sau instalate necorespunzător.
  • Cele mai multe carburatoare sunt fabricate din metal moale, fie din aliaje de aluminiu, fie din aliaje de aluminiu, astfel încât clemele să poată fi îndepărtate dacă nu ești atent.
  • Combustibilii și solvenții pot fi periculoși. Evitați inhalarea prelungită a vaporilor sau contactul cu pielea.
  • Combustibilii și solvenții sunt foarte inflamabili. Evitați sursele de aprindere în timp ce lucrați în prezența dumneavoastră.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Instrumentele potrivite pentru fiecare clemă
  • Solvent de curățare
  • Perie de curățare (perii mici de machiaj sunt excelente pentru curățarea pieselor)
  • Manualul părților componente ale motorului, dacă este disponibil pentru mașina dvs.
  • Aer comprimat
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ascuțiți lamele unei mașini de tuns iarbaCum să ascuțiți lamele unei mașini de tuns iarba
  Modificarea lamei unei mașini de tuns iarbaModificarea lamei unei mașini de tuns iarba
  Modul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarbaModul de schimbare a lamelor unui tractor de tuns iarba
  Cum se construiește un generatorCum se construiește un generator
  Cum să cosi gazonul în mod corespunzător (metoda rând sau coloană)Cum să cosi gazonul în mod corespunzător (metoda rând sau coloană)
  Cum să lumineze o mașină de tuns iarbaCum să lumineze o mașină de tuns iarba
  Cum se curata dispozitivele electroniceCum se curata dispozitivele electronice
  Cum să reglați un carburatorCum să reglați un carburator
  Cum se schimbă uleiul și filtrul unei motocicleteCum se schimbă uleiul și filtrul unei motociclete
  Cum să cumpărați și să instalați un motor externCum să cumpărați și să instalați un motor extern
  » » Cum să curățați un carburator cu două cicluri

  © 2011—2020 ertare.com