Cum să curățați roțile din aluminiu ruginite

Roțile din aluminiu necooperate tind să ruineze în timp și se murdăresc și se toacă. Praful de frânare coroziv și alte tipuri de acumulări pot afecta integritatea acestor elemente. Trebuie să parcați mașina pe o suprafață plană și să evaluați acoperirea roților pentru a elimina oxidarea. Puteți utiliza apă, un detergent pentru roți din aluminiu și o perie moale pentru păr, pentru a pune capăt acestei probleme. În plus, trebuie să lustruiți roțile din aluminiu pentru a elimina părțile tăiate și pentru a le restabili luminozitatea.

pași

Partea 1
Îndepărtați reziduurile de pe suprafață

Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oțel. Pasul 1
1
Parcați mașina pe o suprafață plană. Așezați o bucată de lemn sub roțile mașinii pentru a le asigura în timp ce le curățați. Trebuie să parcați la umbră pentru a preveni uscarea prea rapidă a detergenților, ceea ce poate scădea puterea lor de dezoxidare și poate lăsa petele.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid de aluminiu Pasul 2
  2
  Verificați stratul de aluminiu. Dacă nu sunteți sigur că roțile din aluminiu sunt acoperite sau nu, trebuie să aplicați o cantitate mică de smalț peste un punct ascuns al roții folosind o cârpă din microfibră curată sau o lavetă de lustruire. Aluminiul oxidat va deveni negru în timp ce îl curățați. Dacă nu există reziduuri negre, este posibil ca roțile să fie acoperite.
 • Roțile acoperite trebuie curățate în mod similar cu aluminiul gol, dar numai cu un dispozitiv de curățare transparent (cum ar fi unul dintre brandurile Griot sau Pinnacle).
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxizi de treaptă Pasul 3
  3
  Spălați roțile cu apă. Curățați și lustruiți roțile unul câte unul. Trebuie să îndepărtați cât mai mult murdăria și să frânați praful de pe roți folosind un jet puternic de apă. Clătiți temeinic toate părțile roții.
 • Ar trebui să curățați rugina de pe roți înainte de a spăla mașina. Este probabil ca, la curățarea roților, murdăria să se răspândească spre mașină.
 • Praful de murdărie și de frânare tind să se acumuleze în jurul sau în mijlocul spițelor, al etrierilor de frână și chiar în spatele roților. Trebuie să clătiți aceste zone cu grijă.
 • Duză de tip furtun de incendiu poate îmbunătăți fluxul furtunurilor standard, deși șaibele de presiune sunt mai eficiente atunci când clătiți roțile.
 • Partea 2
  Eliminați oxidarea

  Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oțel
  1
  Aplicați un detergent pentru roțile din aluminiu. Acidul de curățare poate cauza murdărirea pe roțile din aluminiu. Trebuie să pulverizați paharul pe care tocmai l-ați clătit cu un detergent de aluminiu. Asigurați-vă că acoperiți cu atenție toate zonele roții cu un dispozitiv de curățare.
  • Multe tipuri de detergenți și polizoare de aluminiu pot irita pielea și ochii. Utilizați mănuși de cauciuc și ochelari de protecție în timp ce curățați și lustruiți.
  • Două mașini de curățat comune pentru roți din aluminiu care nu conțin acizi sunt cele ale mărcilor SONAX și Detailer din Seria Pro.
  • Există anumite produse de curățare care pot necesita o procedură specială pentru a fi eficiente. Ar trebui să urmați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta de curățare pentru a obține rezultate mai bune.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxizi pas 5
  2
  Curata toate suprafetele rotii. Ar trebui să folosiți doar o perie moale de peri pe roți, indiferent cât de murdare sunt. Puteți folosi o perie pentru a răspândi detergentul pe roată. După curățarea părții frontale, trebuie să procedați cu părțile interioare ale roții care trec prin spițe.
 • Perii cu peri groși pot crea zgârieturi sau pot afecta suprafața roților și aceste semne pot fi greu de îndepărtat.
 • Contururile și părțile interne ale piulițelor acumulează praf de frână coroziv. Puteți folosi o perie mică de lustruire sau o pensulă pentru piulițe pentru a curăța în jurul piulițelor și în interiorul găurilor.
 • Trebuie să păstrați clătirea umedă în timp ce o spălați. Prezența apei va ajuta la prevenirea zgârieturilor. În plus, mașina de curățat care se usucă pe roată va avea probabil un finisaj colorat.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxizi pasul 6
  3
  Restricționați dispozitivul de protecție. Zona ramei care înconjoară anvelopa este roata sau apărătoarea apărătoare de noroi. Re-umeziți această zonă, dacă este necesar. Aplicați un detergent multifuncțional la exteriorul mașinii pe o perie tare și curățați complet roata.
 • Deoarece acumularea de roți este mai persistentă, această parte a mașinii este proiectată să fie dură, astfel încât să puteți freca roata din greu.
 • Păstrați separat periile. Nu folosiți peria rigidă a apărătoarelor de noroi pe roți și nici nu utilizați peria moale a roților pe apărătoarele de noroi.
 • Ar trebui să păstrați clătirea umedă pe măsură ce o periați. Prezența apei vă va ajuta să evitați zgârieturile și un finisaj colorat.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid de aluminiu Pasul 7
  4
  Clătiți bine roata. Puteți folosi un furtun sau o mașină de spălare cu presiune pentru a clăti complet detergentul din toate zonele roții. Trebuie să începeți cu apărătoarea apucătorului de noroi, deoarece murdăria este posibil să se strecoare la marginea din spate când îl clătiți. Acordați o atenție deosebită spițelor și clătiți detergentul din găurile din piulițe.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxizi pas 8
  5
  Uscați roțile cu o cârpă din microfibră după curățare. Dacă lăsați roțile să se usuce pe aer, se vor forma probabil petele. Pentru a proteja finisajul, trebuie să folosiți numai o cârpă moale din microfibră pe roți. Trebuie să păstrați cârpele să se usuce separat de celelalte, pentru a împiedica praful de frână coroziv să deterioreze cele mai delicate părți ale mașinii.
 • După ce ați terminat curățarea tuturor roților, spălați hainele separate de alte articole de spălare sau curățare a mașinilor.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxizi pasul 9


  6
  Utilizați lut de curățare pentru a îndepărta particulele care sunt încorporate, dacă este necesar. Nu contează cât de multe ori freci paharul cu un detergent, probabil că există particule înglobate. Înainte de lustruire sau ceruire, trebuie să aplicați argila după ce ați curățat-o. Deși mărcile acestui produs pot varia, atunci când se aplică lut ar trebui să faceți de obicei următoarele:
 • Spray-o cu un lubrifiant de lut. Acest produs poate veni împreună cu lutul sau poate fi necesar să îl achiziționați separat.
 • Utilizați degetele pentru a forma o plăcintă cu aproximativ un sfert din lut. Trebuie să exersați o presiune moderată și să frecați lutul de pe suprafețele roții. Aveți grijă când aplicați lut în locuri greu accesibile și pe pete negre.
 • Trebuie să îndoiți lutul în timp ce se murdărește, astfel încât să puteți continua să îndepărtați particulele încorporate cu părțile curate ale lutului.
 • Utilizați un lubrifiant și o cârpă moale din microfibră moale pentru a extrage argila după ce ați terminat curățarea întregului echipament.
 • Partea 3
  Poloneză roțile din aluminiu

  Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid oxidat Pasul 10
  1
  Lustruiți ușor roțile acoperite. Roțile de aluminiu acoperite nu trebuie să aibă multe părți ruginite sau îndoite. Trebuie să aplicați numai o smalț transparentă (de exemplu, una dintre mărcile Meguiars) pe aluminiu uscat și curat. Ar trebui să urmați întotdeauna instrucțiunile de smalț, dar pentru a lustrui roțile acoperite, ar trebui să efectuați de obicei următoarele:
  • Aplicați produsul de lustruire pe o singură clătire la un moment dat folosind o cârpă din microfibră.
  • Polonezul cu ajutorul unui tampon de polizare în formă de bilă sau a unei pânze de microfibră curată și moale.
  • Odată ce smaltul se usucă sau dispare, ar trebui să folosiți o cârpă moale și rece pentru microfiber pentru a curăța roata.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid oxidat Pasul 11
  2
  Elimină oxidarea puternică înainte de lustruirea aluminiului gol. Dacă roțile sunt puternic oxidate, va trebui să folosiți un filtru de polizare pentru aluminiu. Pulverizați curățatul și lăsați-l să stea timp de aproximativ 10 minute. Trebuie să curățați zonele ruginite acolo unde este necesar. Clătiți și uscați paharul înainte de a continua.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid oxidat Pasul 12
  3
  Lustruiți manual părțile vătămate și ruginite. Trebuie să umeziți metalul roții cu apă și lustruiți-l cu un șmirghel mai gros (cu o clasificare mai mică a granulelor). Apoi clătiți-l în mod regulat și păstrați-l umed în timpul acestui proces. Pe măsură ce partea mărunțită scade, ar trebui să treceți la o hârtie fină de cereale (cu o valoare mai mare). De îndată ce piesele tăiate vor dispărea, ar trebui să terminați cu cel mai bun șmirghel.
 • În funcție de cantitatea de roți sau de ruginite părți ale roților, este posibil să trebuiască să înlocuiți șmirghelul de mai multe ori în timpul procesului de șlefuire. Piesele foarte tăiate pot necesita un șmirghel gros (cum ar fi hârtia de 320 grit).
 • Utilizați un produs puternic de lustruit pentru a lustrui roțile mai eficient și mai rapid. Dacă aveți o mașină de lustruit ca aceasta, veți economisi mai mult timp și efort depășind acest pas decât prin administrarea unei mașini de lustruit standard.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate cu oxid de aluminiu Pasul 13
  4
  Gestionați un produs de lustruit pentru roțile din aluminiu pe roți curate și uscate. Puteți folosi un aplicator, o cârpă din microfibră moale și curată sau o lavetă de lustruire a lânii pentru a aplica polizorul pe roată. Trebuie să aplicați o cantitate suficientă de lustruire pentru întregul strat sau pentru cantitatea indicată în instrucțiuni.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid de aluminiu Pasul 14
  5
  Utilizați un aparat de polizat electric, dacă este disponibil. Trebuie să activați mașina de polisat într-o poziție lentă și să împrăștiați polizorul pe suprafața roții. Odată ce produsul este extins, trebuie să măriți treptat viteza mașinii de polisat până când atinge 3000 rpm.
 • În timp ce vă lustruiți, ar trebui să păstrați tamponul care se mișcă pe roată. Când smalțul începe să se usuce sau dispare, ar trebui să curățați suprafața roții cu un prosop curat din microfibră.
 • Această procedură se poate face și manual. Polizați smalțul pe roți cu un tampon de lustruire. Dacă o faceți manual, probabil că aveți nevoie de mult timp și efort.
 • Unele polizoare pot avea mai multe etape, cum ar fi cele care servesc pentru o aplicație generală și pentru finisare. Puteți aplica agenți secundari în același mod ca și cu un produs standard de lustruit, dar trebuie să folosiți o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid oxidat Pasul 15
  6
  Scoateți produsul de lustruit rămas cu o cârpă din microfibră curată. În acest stadiu, rinul ar trebui să arate ca nou. Cu toate acestea, dacă nu sunteți încă mulțumit de starea dvs., trebuie să repetați procesul de lustruire. După fiecare lustruire, curățați-o cu o cârpă moale și curată din microfibră.
 • Dacă aveți o mașină de polizat multistrat care este utilizată pentru a obține o finisare fină, trebuie să vă lustruiți numai roata prin aplicarea produsului.
 • Dacă intenționați să lustruiți din nou, asigurați-vă că utilizați tampoane și cârpe noi. Emailele murdare sau abrazive pot reintra pe roată și pot cauza zgârieturi.
 • Imaginea intitulată Roți din aluminiu curățate din oxid oxidat Pasul 16
  7
  Curățați și lustruiți roțile rămase, aplicând aceeași metodă. Acum că roata este curată și lustruită, trebuie să repetați această procedură cu roțile rămase. Pentru a evita oxidarea ulterioară, trebuie să aplicați o ceară de roată conform instrucțiunilor de pe etichetă.
 • Puteți obține această ceară la majoritatea magazinelor de piese auto și la magazinele de hardware, în plus față de secțiunea de automobile a multor comercianți cu amănuntul general. Cu o aplicare a acestui produs, veți preveni acumularea murdăriei și a prafului.
 • avertismente

  • Deși este perfect acceptabil să lustruiți roțile cu mâna, un polisher electric vă va oferi cele mai bune rezultate.
  • Mulți curățători și polizoare din aluminiu sunt aspru și pot irita pielea și ochii. Din acest motiv, trebuie să folosiți echipament de protecție (de exemplu mănuși de cauciuc și ochelari de protecție).

  Lucruri de care ai nevoie

  • un tampon de lustruit de lână de 10 cm (4 inci)
  • un curat multifuncțional pentru exteriorul mașinii
  • un filtru de aluminiu
  • un produs de lustruit pentru roțile de aluminiu (și un filtru prefilizat pentru oxidare puternică)
  • o găleată
  • lut de curățare (opțional)
  • un furtun (cu duză)
  • cârpe din microfibră (diverse)
  • un produs puternic de lustruit (opțional)
  • o mașină de spălat sub presiune (opțional)
  • ochelari de protecție
  • mănuși de cauciuc
  • o perie moale de peri
  • o perie cu peri tari (de preferat cu un mâner lung)
  • umezeală umedă (800, 1500 și 2000 grit pentru lustruirea manuală)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o masina cu baloaneCum sa faci o masina cu baloane
  Cum sa faci o sticla cu o constelatie stelaraCum sa faci o sticla cu o constelatie stelara
  Cum se face o țeavă cu folie de aluminiuCum se face o țeavă cu folie de aluminiu
  Cum sa faci o masina din scuteceCum sa faci o masina din scutece
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum se face un tăietor de cookie folosind o folie de aluminiu obișnuităCum se face un tăietor de cookie folosind o folie de aluminiu obișnuită
  Cum se curata vasele de aluminiu decolorateCum se curata vasele de aluminiu decolorate
  Cum de a alege roți pentru skateboardingCum de a alege roți pentru skateboarding
  Cum se curata aluminiuCum se curata aluminiu
  Cum se curata aluminiu folosind acidCum se curata aluminiu folosind acid
  » » Cum să curățați roțile din aluminiu ruginite

  © 2011—2020 ertare.com