Cum să curăț injectorii de combustibil ai mașinii

În cazul în care consumul de carburant scade ale vehiculului, motorul începe să nu răspundă atunci când apăsați pedala de accelerație sau nu pornească corect, acesta poate fi timp pentru a curăța injectoarele de carburant. Un mecanic poate avea grijă de el, dar este mai ieftin dacă îl faci singur. Tot ce aveți nevoie este un kit de curățare a injectorului de combustibil și o unealtă pentru a deconecta debitul de combustibil. Unele injectoare nu pot fi curățate și trebuie înlocuite cu altele noi în caz de blocare. Rețineți că utilizarea lichidelor de curățare neautorizate poate deteriora componentele interne ale sistemului de alimentare cu combustibil.

pași

1
Cumpărați un kit de curățare a injectoarelor de carburant Puteți să le cumpărați la orice magazin de componente auto, dar le puteți cumpăra și online. Kituri de curatare cuprinde un recipient cu lichid de curățare, un manometru pentru a determina presiunea carburantului și un furtun pentru atașarea injectorului de combustibil curat.
 • Cele mai multe kituri de curățare injectoare pot fi folosite în orice vehicul, dar nu uitați să citiți manualul pentru a vă asigura că alegeți este potrivit pentru a ta.
 • Uneori, lichidul de curățare de care aveți nevoie poate fi vândut separat de celelalte unelte care alcătuiesc setul de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 2
  2
  Verificați aspectul motorului vehiculului. Uitați-vă la manualul vehiculului pentru a afla unde sunt injectoarele de combustibil. Identifică poziția pompei de injecție a combustibilului, precum și a componentelor sale.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 3
  3
  Deconectați pompa de injecție a combustibilului de la injectoare. Este posibil să conectați o conductă de retur sau să introduceți un tub în formă de U pentru a readuce combustibilul în rezervor în timp ce curățați injectoarele. La unele vehicule, va trebui să scoateți siguranța de la pompa de injecție sau releul.
 • Urmați instrucțiunile din manualul vehiculului în cazul în care nu sunteți sigur cum să deconectați pompa de injecție a combustibilului, conectați furtunul de refulare sau introduceți un tub în formă de U.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 4
  4
  Deconectați furtunul de reglare a presiunii în vid.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 5
  5
  Conectați setul de curățare la portul de testare pentru reglarea presiunii carburantului. Acesta este atașat la tubul de combustibil al motorului.
 • Setul de curățare a injectorului de carburant va conține instrucțiuni detaliate despre cum să atașați furtunul și să îl încadrați în portul de combustibil.
 • Asigurați-vă că injectorii nu sunt expuși la combustibil deoarece agentul de curățare este inflamabil.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 6
  6
  Scoateți capacul rezervorului de combustibil. Agentul de curățare va elimina resturile și murdăria prin explozia presiunii atunci când se injectează lichidul de curățare în injectorii de carburant. Deschiderea capacului va împiedica formarea prea mare a presiunii, ceea ce ar putea provoca arderea.


 • Imaginea intitulată Curățați injectorul de combustibil Pasul 7
  7
  Porniți vehiculul și lăsați motorul să funcționeze. Înainte de aceasta, verificați și asigurați-vă că pompa de injecție a carburantului este deconectată.
 • De obicei, durează între 5 și 10 minute pentru ca agentul de curățare să circule prin toate injectorii. Urmați instrucțiunile care apar împreună cu kitul de curățare.
 • Motorul se va opri automat după ce a fost utilizat tot curățatul.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 8
  8
  Scoateți curățatul.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorul de combustibil Pasul 9
  9
  Reatașați siguranța pompei de injecție a combustibilului și a furtunului de reglare a presiunii de vid.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 10
  10
  Așezați capacul rezervorului de combustibil în locul acestuia.
 • Imaginea intitulată Curățați injectorii de combustibil Pasul 11
  11
  Porniți din nou vehiculul pentru a vă asigura că injectoarele funcționează. Fiți atenți să ascultați posibilele zgomote ciudate. Transportați vehiculul pe o distanță mică pentru a vă asigura că funcționează corect.
 • În cazul în care ați urmat corect procesul și auziți zgomote ciudate, contactați un mecanic profesionist.
 • În cazul în care vehiculul continuă să aibă un consum de combustibil necorespunzătoare, nu funcționează când presiunea gazului sau nu boot-eze în mod corespunzător, duceți-l la un atelier de reparații, deoarece este posibil să trebuiască să înlocuiți injectoarele de combustibil sau de a trata alte probleme.
 • sfaturi

  • Nu vărsați lichid de curățat pe exteriorul mașinii, deoarece va deteriora vopseaua.
  • Dacă injectorul de carburant este prea înfundat, lichidul de curățare nu va putea trece și nu îl curăță corespunzător. Prin urmare, este posibil să trebuiască să efectuați curățiri suplimentare pentru a îndepărta depozitele de murdărie mai mari sau mai grele.
  • Aveți un stingător pentru a lucra cu incendiile produse de combustibil, cum ar fi de exemplu un tip ABC.

  avertismente

  • Agenții de curățare puternici pot deteriora componentele din cauciuc și din material plastic ale sistemului de alimentare cu combustibil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să pierdem în greutate cu o curățare nutriționalăCum să pierdem în greutate cu o curățare nutrițională
  Cum să spăl o casă sub presiuneCum să spăl o casă sub presiune
  Cum să curăț un filtru spaCum să curăț un filtru spa
  Cum să reglați un carburatorCum să reglați un carburator
  Cum să porniți o mașinăCum să porniți o mașină
  Cum puteți calcula costul de conducere a mașiniiCum puteți calcula costul de conducere a mașinii
  Modificarea unui filtru de combustibilModificarea unui filtru de combustibil
  Cum să conduci eficient o mașină diesel cu transmisie manualăCum să conduci eficient o mașină diesel cu transmisie manuală
  Cum să descoperiți erorile într-o pompă de ștergătoare de parbrizCum să descoperiți erorile într-o pompă de ștergătoare de parbriz
  Cum să determinați de ce o mașină se oprește la intersecțiiCum să determinați de ce o mașină se oprește la intersecții
  » » Cum să curăț injectorii de combustibil ai mașinii

  © 2011—2020 ertare.com