Cum se curata farurile

În cazul în care farurile mașinii înainte de a privi cristalin, dar acum par a fi acoperite cu hârtie de ceară, acesta va fi mai sigur decât tine să învețe pentru a curăța și lustruiți-le pentru a menține durata de viață a vehiculului. Învățarea de a inspecta farurile pentru a calcula gradul de deteriorare vă va ajuta să învățați să abordați această sarcină. Apoi, puteți învăța să frecati uzura și să luați o strălucire nouă.

pași

Partea 1
început

1
Inspectați farurile pentru a vedea ce metodă este indicată. Dacă ați observat că farurile dvs. sunt opace sau nu la fel de clare ca înainte, examinați-le în lumina zilei, atât pe și în afara. Este important să calculați daunele, astfel încât să știți ce metodă de curățare va fi cea mai eficientă, deoarece este posibil să fie necesară o evaluare profesională sau căutarea unor piese de schimb. Căutați abraziuni și fisuri mari care ar putea fi semne de probleme mai grave.
 • 2
  Spălați farurile cu săpun regulat pentru mașini. Mizeria obișnuită de pe șosea ar putea murdări și întuneca farurile atât de mult încât ar putea fi dificil să se obțină un diagnostic precis. Înainte de a începe să căutați probleme specifice, spălați mașina cu apă caldă și săpun obișnuit. Curățați farurile și lăsați-le să se usuce bine. Examinați-le curate, astfel încât să căutați probleme specifice.
 • 3
  Vezi dacă arată opac. Acestea vor fi opace dacă toată acoperirea rigidă a farurilor a fost uzată și policarbonatul moale este expus, ceea ce va începe să se zgârie și plictisit. În curând, lentilele vor fi acoperite de o suprafață galbenă neagră și întunecată.
 • Dacă aceasta pare a fi problema, o scurtă și simplă curățare va fi eficientă pentru a întârzia degenerarea farurilor, deși poate fi necesară o curățare mai integrală.
 • 4
  Observați o eventuală îngălbenire. Acest lucru se întâmplă atunci când toată acoperirea rigidă a farurilor începe să se dilueze și se pierde aderența la lentilele din policarbonat. Spectrul de unde UV creează o nouă unitate care se repetă în lanțul de carbon care absoarbe lumina albastră și provoacă aspectul său gălbui.
 • Dacă observați o îngălbenire a farurilor, va trebui să optați pentru o curățare mai completă, cu Rain-X sau cu un compus de lustruire pentru a le curăța și a corecta daunele.
 • 5
  Vezi dacă este ciupit sau crăpat. Când stratul rigid începe să se deterioreze, veți observa pete în anumite zone, cum ar fi partea superioară sau colțurile. Acoperirea va părea să se coacă sau să se spargă. Cu timpul veți observa crăpături profunde în lentile, ceea ce înseamnă că acestea vor trebui să fie restaurate de un profesionist.
 • În acest caz, poate fi necesar să găsiți faruri de înlocuire sau să schimbați stratul de acoperire, ceea ce ar putea duce la costuri mai mari. Între timp, curățați-le cât mai bine cu o metodă rapidă și începeți să vedeți prețurile la farurile noi.
 • 6
  Profesioniștii trebuie să vă examineze farurile de sticlă. Cele mai multe faruri sunt fabricate din plastic și vor arăta semnele pe care le-am descris mai sus. Pe de altă parte, farurile de sticlă, așa cum se găsesc în mașinile clasice și modelele mai vechi, sunt mai complicate și este mai bine să fie verificate de tehnicienii din caroserie. Dacă farurile dvs. de sticlă se epuizează, luați-le pentru o examinare.
 • Partea 2
  Blocarea farurilor

  1
  Obțineți o șmirghel umed sau uscat de câteva grade. Pentru a începe, veți șlefui farurile cu o serie fină de șmirghel ud sau uscat. 3M este de obicei cea mai bună notă de Rechin și, în general, trebuie să fie de cel puțin un grad mai gros (1500) și mai fină pentru a termina frecarea farurile (aproximativ 2000) grade. Dacă doriți să începeți cu un șmirghel mai gros, va depinde de dvs.
 • 2


  Acoperiți farurile cu bandă. De fiecare dată când o să spargeți mașina, trebuie să vă asigurați că nu o faceți prea tare, dar veți zgâria vopseaua. Din acest motiv, este recomandabil să puneți bandă de mascare pe marginea unde farurile sunt îmbinate cu partea vopsită a mașinii pentru a evita zgârierea vopselei. Nu este obligatoriu, dar mai sigur decât îmi pare rău.
 • Înainte de a începe șlefuirea, vă recomandăm să curățați încă o dată farurile cu un prosop de hârtie curat și puțină alcool izopropilic. Se va usca rapid si vei fi gata.
 • 3
  Umpleți șmirghelul pentru a începe șlefuirea. Cu o sticlă de pulverizare sau cu o găleată mică, șlefuiți farurile bine cu șmirghelul mai gros. Fă-o prin exercitarea unei presiuni uniforme pe toate laturile, până când obțineți o finisare mată netedă.
 • Dacă stratul de acoperire al fabricii începe să se desprindă, veți observa că va apărea o "linie" neclară și veți schimba forma în timp ce o șlefuiți. În general, este mai bine să eliminați toate straturile de acoperire cu șmirghel.
 • 4
  Luați celălalt șmirghel de calitate superioară. După șlefuire farurile cu șmirghel grosier, du-te cu un număr mai mare de boabe și se repetă procesul până la schimbarea finisaj mat la „satin“.
 • În cazul farurilor cu o textură interioară care nu vă permite să vedeți becul, puteți face acest lucru numai cu șmirghel 1500. Farurile vor fi opace, dar uniforme cel puțin nu bej și va fi.
 • Partea 3
  Aducându-le strălucirea

  1
  Alegeți un compus de lustruire. Când ați șlefuit farurile și ați renunțat la opacitate, va fi timpul să aplicați un compus de lustruire de un fel. Sunt vândute multe opțiuni diferite, inclusiv compușii din mărcile McGuire, M105 și 3M. Accesați magazinul de componente auto pentru a vedea o varietate de opțiuni. Compușii de lustruire din aluminiu sunt cei mai buni și vor face din farurile dvs. să arate bine din nou.
  • Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni economice, puteți utiliza o pastă de dinți simplă albastră. Utilizați acest tip de pastă de dinți, dar nu au peroxid de hidrogen, agenți de albire sau alți aditivi.
 • 2
  Adăugați agentul de clătire la o cârpă din microfibră curată. Ia-o curat, aplícale o dimensiune picătură a unei monede mici, și pentru a alege un far zonă mică în cazul în care vă va concentra (aproximativ 10 x 10 cm sau 4 x 4 inch, de exemplu). Aplicați compusul cu mișcări circulare, lustruiți de mai multe ori și uniform pătratul mic. Pentru ca secțiunea să înceapă să pară mai clară, va dura mai puțin de cinci minute. Când ați lustruit un pătrat, continuați cu următorul.
 • Dacă doriți să utilizați un polisat electric cu un kit de unghii, puteți aplica compusul direct la polisat spuma pad, atunci va trebui sa lustrui farurile cu câteva rotații pe minut. Ea exercită o ușoară presiune, crește încet revoluțiile și mișcă uniform tamponul prin far. Mergeți încet, aproximativ 3 cm (1 inch) pe secundă. Cu acest dispozitiv va fi mult mai rapid decât lustruirea manuală.
 • 3
  Păstrați strălucirea farurilor până când acestea sunt clare. Va fi nevoie de puțină muncă, deoarece va trebui să aplicați maximum trei straturi de compus de lustruire pentru a le face să arate așa cum doriți. Fă-o până când ești mulțumit de claritatea și claritatea luminii. Pentru a testa farurile, proiectați-le pe peretele garajului sau pe altă suprafață plană.
 • 4
  Luați în considerare adăugarea unui adeziv din material plastic. Dacă doriți cu adevărat să sigilați farurile și să le păstrați în stare bună, puteți merge la un magazin de reparații corporale și le puteți pulveriza cu un agent adeziv din material plastic, cum ar fi marca Bulldog. Că, în plus față de câteva straturi de acoperire transparentă pentru autoturisme, va contribui la extinderea considerabilă a duratei de viață a farurilor și va costa între 20 și 50 USD în funcție de atelier.
 • video

  sfaturi

  • Aceștia vând și truse care sunt folosite pentru a șterge vopseaua, care includ șmirghel foarte fin (300, 600, 900, 2000 și 4000 de boabe sunt vândute). Acestea vor elimina rapid și ușor deșeurile și veți obține o finisare foarte fină, ceea ce vă va împiedica să continuați să vedeți opacitatea. Uneori vin cu compuși speciali de lustruire. Kiturile costă de obicei aproximativ 20 de dolari. Printre aceste truse se numără mărcile 3M, Meguiar, Turtle Wax, Sylvania, Wlight Wizard, Mame, printre altele.
  • Există mai multe kituri comerciale speciale pentru parbrizele de aeronave (care sunt realizate din plastic, nu din sticlă), care vor funcționa bine și pentru a elimina opacitatea farurilor. Consultați furnizorul de aeronave local. De obicei, acestea costă aproximativ 5 USD.
  • Dacă stratul UV este deteriorat, trebuie să schimbați lentilele de lampă și să-l aibă pentru a îndepărta stratul oxidat de plastic cu un procedeu mecanic, cum ar fi șlefuirea apa, apoi trebuie să sigileze lentila cu un înveliș UV inhibitor rezistent la temperaturi ridicate. Acest lucru va împiedica degradarea lentilelor.
  • Puneți mănuși de cauciuc, astfel încât agentul de clătire să nu intre în cuie.

  avertismente

  • Dacă alegeți această metodă pentru a reveni un aspect finit sau curat farurile, rețineți că trebuie să aplicați din nou această metodă de peste si peste din nou, pentru că va fi eliminat ceea ce a rămas a stratului protector. Trebuie să mențineți obiectivul farului aproximativ o dată pe lună, dar dacă aplicați un strat UV rezistent la temperaturi înalte, nu va trebui să faceți acest lucru lunar. Rețineți, de asemenea, că de fiecare dată când utilizați abrazive, cum ar fi pasta de dinți sau șmirghel, veți îndepărta stratul UV, care, într-un timp scurt, va face ca farul să pară gălbui. Vă recomandăm să căutați un deoxidant UV sigur, deoarece vă va economisi timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face un far magic în MinecraftCum se face un far magic în Minecraft
  Cum să atragă autovehiculeCum să atragă autovehicule
  Cum sa faci un model de farCum sa faci un model de far
  Cum să găsiți și să evaluați un site cu cer întunecatCum să găsiți și să evaluați un site cu cer întunecat
  Cum se pornește o mașină prin trecerea curentului (cu cleme)Cum se pornește o mașină prin trecerea curentului (cu cleme)
  Cum să schimb bateria unei mașiniCum să schimb bateria unei mașini
  Cum de a schimba farurile din Toyota Rav4 2002Cum de a schimba farurile din Toyota Rav4 2002
  Cum să conduci noapteaCum să conduci noaptea
  Cum să conduci defensivCum să conduci defensiv
  Cum să conduci în ploaie fără incidentCum să conduci în ploaie fără incident
  » » Cum se curata farurile

  © 2011—2020 ertare.com