Cum să cureți scaunele din piele pentru mașini

Este ușor să neglijați interiorul mașinii, mai ales atunci când este vorba de menținerea curată a scaunelor. Cu toate acestea, păstrarea scaunelor din piele în stare bună poate face ca mașina să iasă în evidență. Ar trebui să curățați praful de pe suprafață, piele și să condiționați scaunele în mod regulat. În timp ce acest lucru poate părea o activitate intensă, pașii sunt foarte simpli și, dacă se fac frecvent, curățenia va fi o bucată de prăjitură.

pași

Partea 1
Curățați scaunele

1
Verificați dacă scaunele auto au găuri. În acest caz, aveți grijă să nu scurgeri de apă, de curățare sau de balsam.
 • Verificați manualul mașinii. Înainte de a curăța și aplica orice produs, verificați manualul de utilizare al mașinii. Ar trebui să găsiți instrucțiuni specifice despre cum să vă îngrijiți corespunzător tapițeria din piele, precum și produsele pe care ar trebui să le evitați.
 • 2
  Vacuia peste scaune. Utilizați un aspirator cu o duză umedă sau uscată sau pentru a aspira toate particulele mari de murdărie. Fiți foarte atenți să nu zgâriți pielea. De asemenea, puteți utiliza un compresor de aer pentru a elimina murdăria dintre fisurile din scaun.
 • 3
  Scoateți murdăria de pe suprafață. Dacă scaunele sunt foarte murdare, veți vedea pe piele un strat de murdărie. Cu toate acestea, chiar și scaunele aparent curățate vor avea un strat de murdărie și resturi care se acumulează în timp. Pulverizați un detergent și rulați un prosop din microfibră pentru a curăța întreaga suprafață a scaunului. Utilizați un detergent de piele, un lubrifiant special sau altă substanță din piele moale.
 • Puteți utiliza un detergent comercial pentru scaune din piele sau puteți să vă pregătiți propria soluție. Combinați o parte din oțet alb cu 2 ulei de semințe de in, într-un vas sau o sticlă de pulverizare.
 • 4
  Utilizați o perie pentru a curăța bine pielea. Pulverizați curățatul direct pe scaun și utilizați o perie moale pentru a freca pielea. Aceasta va agita particulele de murdărie și le va aduce la suprafață.
 • Dacă scaunele din piele au găuri, evitați să le pulverizați pe acestea. În schimb, pulverizați peria și folosiți-o pentru a freca pielea. Apoi, curățați-o cu o cârpă din microfibră.
 • 5
  Curățați scaunele. Utilizați o cârpă din microfibră curată și uscată pentru a îndepărta agentul de curățare pe care îl frecați de piele. Ar trebui să observați murdăria, uleiul și murdăria prezente în cârpă.
 • 6
  Curățați scaunele în mod regulat. Deși trebuie să efectuați o curățare superficială a scaunelor în fiecare lună, încercați să le curățați la adâncime de 3 până la 4 ori pe an. Poate doriți să o faceți mai des dacă pielea are o culoare deschisă sau dacă observați acumularea de murdărie.


 • Partea 2
  Condiționați scaunele

  Imaginea intitulată Scaune auto din piele curată Pasul 7
  1
  Alegeți un balsam pe bază de apă și cu un pH neutru. Căutați un balsam de piele de înaltă calitate, care nu conține distilate de petrol, silicon sau ceară. Scopul balsamului este de a restabili uleiurile naturale din piele, deci alegeți unul cu câteva ingrediente de înaltă calitate. Curățitorii de piele mai ieftini pot să adere la piele și să-i dau un finisaj gras.
 • 2
  Efectuați un test pe o parte a scaunului. Alegeți o zonă discretă a scaunului și aplicați puțin din balsam. Tăiați-l ușor folosind o cârpă sau un burete din microfibră. Asigurați-vă că aparatul nu curăță sau nu decolora scaunul.
 • 3
  Condiționați scaunele. Aplicati balsam la scaunele și utilizează o cârpă din microfibră sau un burete pentru masaj ușor sau frecare pe piele. Evitați să aplicați prea mult, se va lăsa pe suprafață, făcând scaunele să pară grase sau alunecoase. Dacă aveți îndoieli, luați o cârpă uscată și curată din microfibră și o treceți ușor peste scaunele condiționate pentru a elimina balsamul excesiv.
 • Asigurați-vă că respectați instrucțiunile produsului.
 • Imaginea intitulată Curățarea scaunelor din piele din piele Pasul 10
  4
  Parcați mașina la umbra sau în garaj noaptea. Dați balsamului ceva timp departe de soare, astfel încât să se poată regla fără a primi bombardarea cu raze UV. Permiteți balsamului să se depună timp de cel puțin o oră.
 • 5
  Utilizați o cârpă din microfibră pentru a lustrui scaunele. Odată ce balsamul a pătruns în piele, luați o cârpă din microfibră curată și uscată și lustruiți scaunele. Faceți mișcări circulare și încercați să curățați excesul de balsam.
 • Nu condiționați scaunele din piele prea mult. Majoritatea locurilor necesită doar un tratament condiționat de câteva ori pe an.
 • sfaturi

  • Curățarea și condiționarea scaunelor din piele ale mașinii dvs. nu durează mult și procesul trebuie repetat cel puțin o dată la 3 luni.

  avertismente

  • Evitați utilizarea unui detergent de uz casnic pe scaunele din piele, chiar dacă este diluat. Substanțele chimice prezente într-un produs de curățare vor usca pielea, cauzând-o să se spargă și chiar să se rupă. De asemenea, puteți înlătura stratul de protecție, care va cauza decolorarea și expunerea la pete.
  • Evitați contactul cu unele mașini de curățat și alte părți ale mașinii. În funcție de substanța chimică pe care o utilizați și de partea din mașină, ați putea suferi daune dacă veniți în contact cu ei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a curăța tapițeria pentru mobilierCum de a curăța tapițeria pentru mobilier
  Cum sa curatati mobilierul din pieleCum sa curatati mobilierul din piele
  Cum să cureți fotolii din pieleCum să cureți fotolii din piele
  Cum să curățați o pată de sânge din tapițeria mașiniiCum să curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii
  Cum să menținem o mașină la 80.000 de kilometriCum să menținem o mașină la 80.000 de kilometri
  Cum să elimini mirosul rău al mașiniiCum să elimini mirosul rău al mașinii
  Cum să elimini mirosul de mucegai al mașinii taleCum să elimini mirosul de mucegai al mașinii tale
  Cum să elimini mirosul laptelui descompus în interiorul mașiniiCum să elimini mirosul laptelui descompus în interiorul mașinii
  Cum să elimini mirosurile proaste din mașinăCum să elimini mirosurile proaste din mașină
  Cum să găsiți sursa mirosului rău într-o mașinăCum să găsiți sursa mirosului rău într-o mașină
  » » Cum să cureți scaunele din piele pentru mașini

  © 2011—2020 ertare.com