Cum să curățați anvelopele mașinii

Când vă spălați mașina, adesea vedeți anvelopele ca ceva ce puteți lăsa pentru sfârșit. Cu toate acestea, îi puteți da o atingere suplimentară prin curățarea și tratarea anvelopei cu produse de curățare, straturi clare sau geluri proiectate special pentru a le face să arate la fel de bine ca și restul mașinii.

pași

Metoda 1
Utilizați un detergent pentru anvelope

Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașina dvs. Pasul 1
1
Utilizați un detergent proiectat pentru anvelope. Există mai multe produse special concepute pentru curățarea anvelopelor. Spray-o pe pneuri un curățitor și urmați instrucțiunile pe cât timp ar trebui să-l lăsați să acționeze.
 • Detergentul pentru spălarea mașinii este destinat să curățe și să protejeze vopseaua și stratul transparent (nu cauciucul). Prin urmare, produsul lasă un film pe anvelope și îi împiedică să strălucească.
 • Așa cum detergentul de spălare nu curăță bine anvelopele, agentul de curățare a pneurilor are un efect negativ asupra vopselei vehiculului. Prin urmare, faceți tot ce este mai bine pentru a evita contactul cu pictura.
 • Există niște detergenți proiectați pentru a fi utilizați pe roți și anvelope. Dacă nu cumpărați un dispozitiv de curățare conceput pentru ambele aplicații, acesta împiedică contactul de curățare a anvelopei cu roțile.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașină Pasul 2
  2
  Lasa-l pe curatorul sa stea pentru un minut. Deoarece cauciucul este o suprafață foarte poroasă, poate fi dificil să se îndepărteze murdăria și praful de pe anvelope. Lasa-l pe curatatorul anvelopei sa stea pe el timp de una sau doua minute, astfel incat sa poti inmuia si elimina cat mai mult praf si murdar.
 • Urmați instrucțiunile referitoare la cât timp trebuie să lăsați curățatul să se așeze pe jantă, astfel încât efectul să fie optim.
 • Curățați imediat orice exces de curățare pe care l-ați pulverizat pe roți sau vopsiți cu o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașină Pasul 3
  3
  Utilizați o perie tare pentru a curăța anvelopele. Dacă anvelopele au un film alb sau au devenit maro datorită depunerilor de murdărie, ar trebui probabil să le curățați pentru a le curăța. Pentru a face rezultatele mai bune, utilizați o perie cu fire foarte tari și nu vă fie teamă să aplicați o mare presiune atunci când frecați anvelopele.
 • Nu contează dacă frecați anvelopele cu o mișcare circulară sau de o parte a celeilalte, atâta timp cât curățați uniform toată suprafața.
 • Utilizați o perie cu fire mai rezistente decât ar folosi pentru a picta. Cu toate acestea, evitați periile cu dinți din oțel, deoarece acestea pot pătrunde în cauciuc și pot provoca dezumplerea anvelopelor.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele din mașină Pasul 4
  4
  Clătiți jantele cu un furtun. După spălarea anvelopelor pentru a îndepărta cât mai mult murdăria, spălați-le cu un furtun. Dacă este posibil, utilizați o mașină de spălare sub presiune sau un furtun de înaltă presiune pentru a limita cantitatea de murdărie care rămâne pe pneu.
 • Anvelopele de curățare a anvelopelor sunt proiectate să fie ecologice, astfel încât nu există nici o problemă dacă curățătorul și apa intră în curtea dumneavoastră.
 • Dacă intenționați să utilizați o mașină de spălat sub presiune, asigurați-vă că folosiți protecția ochilor.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașină Pasul 5
  5
  Dacă este necesar, repetați procesul de curățare. După ce ați curățat jantele cu un detergent și le-ați clătit, ar putea să mai fie un film alb sau maro pe ele. Aplicați din nou agentul de curățare a anvelopei și lăsați-l să se așeze din nou. Apoi, frecati si clatiti a doua oara pentru a indeparta cat mai multa murdarie.
 • Citiți instrucțiunile pentru dispozitivul de curățare a pneurilor achiziționat. Este posibil ca unii să precizeze că trebuie să-l aplicați pe cauciuc uscat. În acest caz, așteptați până când anvelopele sunt uscate înainte de a le aplica din nou.
 • Repetați procesul de curățare și spălare după cum este necesar pentru a atinge nivelul de curățenie dorit.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașină Pasul 6
  6
  Utilizați gelul anvelopei pe pneurile maro-pătate. În cazul în care anvelopele sunt încă maronii după o curățare profundă, ar trebui probabil să utilizați un gel pentru a face ca cauciucul să-și recupereze tonul negru original. Există mai multe tipuri de gel pentru anvelope, deși majoritatea sunt aplicate cu un burete pe întreaga parte a pneului. Aplicați gelul și apoi clătiți-l, câte o anvelopă, pentru a preveni uscarea acestuia pe jantă.
 • Gelurile pentru anvelope pot inversa petele roșii de pe anvelope din cauza uzurii.
 • Este recomandat să aplicați gel pentru a curăța anvelopele la o anvelopă deja curată.
 • Metoda 2
  Aplicați un balsam de anvelope sau un strat transparent

  Imaginea intitulată Curățați anvelopele din mașina dvs. Pasul 7


  1
  Uscați anvelopele cu propriul prosop. Utilizați un prosop pe care nu îl veți folosi pe restul vehiculului. Dacă utilizați un prosop de anvelope pe mașină, puteți zgâria stratul sau vopseaua clară cu murdăria care a fost construită pe anvelopă.
  • Uscați complet benzile laterale ale anvelopei înainte de a continua.
  • Partea anvelopei care are amprentele digitale nu este ușor de văzut sau curățată, astfel încât să se concentreze în principal pe peretele lateral deoarece este mai vizibilă.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele din mașină Pasul 8
  2
  Aplicați un aparat de condiționare a anvelopei. Înainte de a cumpăra un balsam de pneu, citiți ingredientele de pe etichete și alegeți unul care nu conține silicon. Alegeți un balsam pe bază de apă care nu asigură stralucirea imediată, dar necesită mai puțină întreținere. În aproape toate cazurile, trebuie să aplicați balsamul în straturi uniforme prin curățarea suprafeței cu buretele atașat ca și cum ați picta banda laterală.
 • Puteți aplica mai multe straturi de balsam de apă pe bază de apă pentru a oferi aceeași strălucire ca și produsele pe bază de silicon.
 • Urmați instrucțiunile de pe marca specifică de balsam pe care ați ales-o.
 • Înainte de a conduce autovehiculul, lăsați aparatul de aer condiționat să se usuce.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele din mașină Pasul 9
  3
  Utilizați un strat de anvelope sau un strat transparent. În loc să folosiți un aparat de condiționare a anvelopei, probabil că alegeți și un strat de protecție pentru anvelope care creează un strat de protecție strălucitor peste cauciucul anvelopei. Unele straturi de anvelope sunt permanente și protejează cauciucul de luni de zile, chiar și în condiții meteorologice extreme. Aplicați anvelopa cu buretele atașat, formând un strat subțire pe întreaga bandă laterală.
 • Nu este necesar să aplicați o mulțime de învelișuri pentru a obține un efect semnificativ în întunericul și luminozitatea jantei.
 • Pentru rezultate optime, urmați cu atenție instrucțiunile pentru garniturile de anvelope.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașina dvs. Pasul 10
  4
  Lăsați anvelopa să se usuce și apoi să o acoperiți. În funcție de marca de acoperire a anvelopei pe care o alegeți, probabil durează o oră pentru a se usca. Odată uscat, utilizați dopul de lustruire închis sau un prosop de microfibră pentru a lustrui stratul de acoperire. Odată ce ați lustruit anvelopa, va arăta ca și cum ar fi nouă.
 • Polizați căptușeala anvelopei în mișcări circulare.
 • Uneori puteți lustrui unele straturi imediat după aplicarea acestora, în timp ce altele vă pot cere să le uscați complet în avans. Citiți instrucțiunile celui pe care l-ați ales pentru a fi sigur.
 • Metoda 3
  Curățați anvelopele în timp ce spălați mașina

  Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașina dvs. 11
  1
  Mai întâi curățați roțile și anvelopele. Deoarece roțile și jantele sunt, de obicei, cea mai murdară parte a autovehiculului, curățarea acestora va împiedica în primul rând împrăștierea murdăriei și murdăriei pe mașina curată în timpul spălării și clătirii acestora.
  • Spălarea autovehiculului după curățarea anvelopelor vă permite să îndepărtați rămășițele oricărui tip de pneu sau de curățare a roților care ar putea intra accidental în contact cu vopseaua mașinii.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele pe autovehicul Pasul 12
  2
  Utilizați o găleată separată pentru roți și anvelope. Roțile și anvelopele mașinii nu sunt acoperite doar de murdărie, ci și de praf de frânare cauzat de uzura pneurilor de frână atunci când autovehiculul se oprește. Praful poate crea zgârieturi mici în vopsea, deci este important să păstrați găleata, bureții și prosoapele, pe care le folosiți pe roți și anvelope, departe de cele pe care le folosiți pe vopsea.
 • Păstrați o găleată cu bureți pentru spălarea mașinii și un altul pentru roți și anvelope.
 • Nu folosiți niciodată un burete sau un prosop pe care l-ați folosit pe roți și anvelope ale caroseriei.
 • Imaginea intitulată Curățați anvelopele în mașina dvs. 13
  3
  Împiedicați curățarea anvelopei să intre în contact cu roțile sau vopseaua. Agentul de curățare a pneurilor poate bloca vopseaua și chiar poate îndepărta ceara sau stratul curat din caroserie. Este conceput pentru a elimina murdăria blocată și chiar și substanțele chimice pot fi suficient de puternice pentru a deteriora roțile pictate sau capacele de praf. Aveți grijă atunci când aplicați agenți de curățare a pneurilor și ștergeți imediat orice lichid de curățare în exces.
 • Dacă utilizați o mașină de curățat roțile și anvelopele, nu există nici o problemă dacă vine în contact cu roțile.
 • Unele mașini de curățat roțile și roțile sunt proiectate numai pentru anumite tipuri de roți, deci citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a pulveriza roțile cu mașina de curățat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontalăCum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontală
  Cum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din fațăCum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din față
  Cum să curățați asfaltulCum să curățați asfaltul
  Cum sa curatati cauciuculCum sa curatati cauciucul
  Cum să curățați o scurgere de detergentCum să curățați o scurgere de detergent
  Cum sa curatati o masina de spalat cu otetCum sa curatati o masina de spalat cu otet
  Cum să curățați o mașină de spălatCum să curățați o mașină de spălat
  Cum să diagnosticați o problemă de aliniereCum să diagnosticați o problemă de aliniere
  Cum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturismeCum se face distincția între dimensiunile anvelopelor pentru autoturisme
  Cum să eliminați pete de ou din vopseaua mașiniiCum să eliminați pete de ou din vopseaua mașinii
  » » Cum să curățați anvelopele mașinii

  © 2011—2020 ertare.com