Cum sa curatati covoarele vehiculului

Poate că curățarea covoarelor vehiculului dvs. nu pare la fel de importantă ca menținerea motorului și a altor componente mecanice. Cu toate acestea, curățarea interiorului mașinii dvs. poate face diferența și reflectă mai degrabă dedicația decât lipsa de neglijență. Făcând-o ușor și destul de rapid. În plus, beneficiile pe care le obțineți, sentimentul de pace și curățenie sunt mai mari decât puținul timp pe care trebuie să-l dedicați pentru a îndeplini această sarcină simplă.

pași

Metoda 1
Se spală și se spală covoarele mașinii cu șampon

Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 1
1
Organizați interiorul vehiculului dvs. Ridicați orice element pe care îl vedeți pe covor și eliminați obiectele pierdute pe care le găsiți în interior. Există o mare varietate de organizatori speciali pentru mașini pe piață, dar astăzi multe vehicule includ compartimente care sunt la fel de utile pentru organizarea articolelor pe care le purtați cu dvs. Eliminați cât mai multe lucruri și plasați-le pe partea laterală a vehiculului sau în interiorul casei.
 • Imaginea intitulată Curățarea covoarelor în vehicule Pasul 2
  2
  Scoateți covorașele de cauciuc. Scoateți-le și scuturați-le pentru a scăpa de murdărie și gunoi, dar nu o faceți în interiorul mașinii. Odată ce le-ați îndepărtat - le puteți pur și simplu plasa pe partea laterală a mașinii într-un loc uscat.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 3
  3
  Aspirați complet autovehiculul. Asigurați-vă că ați aspirat sub pedalele, scaunele și crăpăturile mașinii pentru a scăpa de murdăria, miezul și gunoiul de pe podea. Dacă există încă prea mult gunoi atunci când începeți să spălați covorul, nu veți curăța aproape nimic.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 4
  4
  Alegeți un produs pentru a curăța covoarele și pentru a obține o perie bună. Există o mare varietate de produse destinate curățării covoarelor auto și sunt destul de asemănătoare. Indiferent de produsul pe care îl alegeți, metoda este aceeași. Puteți folosi chiar și un detergent pentru rufe. Ia o perie moale de păr cu care poți pune șamponul pe covor.
 • Imaginea cu titlul Curățați covoarele în vehicule Pasul 5
  5
  Curățați covorul. Pulverizați șamponul pe suprafața covorului și lăsați-l să stea timp de aproximativ 10 minute. Cu peria, introduceți produsul pe covor încet și metodic. Amintiți-vă să utilizați mișcări circulare - acesta este cel mai bun mod de a îndepărta solul și murdăria. Dacă este necesar, repetați procesul în zone cu pete sau cu prea mult murdărie.
 • Imaginea intitulată Curățarea covoarelor în vehicule Pasul 6
  6
  Clătiți șamponul de pe covor. Utilizați o cârpă umedă și umeziți zonele cu șampon. Încercați să absorbiți cât mai mult din produs posibil. Amintiți-vă că este mai bine ca covorul să nu se ude prea mult, deoarece acest lucru ar putea determina apariția mucegaiului. Dacă puteți scoate cea mai mare parte a șamponului din covor, nu va fi nici o problemă.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 7
  7
  Lăsați mașina să se usuce. Acest pas este foarte important, deoarece, în caz contrar, produsul nu se va evapora și covorul ar putea să putrezească. Deschideți toate ușile mașinii și lăsați-o să se usuce în căldura soarelui. Probabil ar trebui să așteptați cel puțin câteva ore. După ce a trecut timpul, reveniți și simțiți covorul. Dacă este încă umed, lăsați-l să se usuce timp de o oră sau poate puțin mai mult. În caz contrar, ați terminat cu acest pas.
 • Metoda 2
  Curățați covorașele din cauciuc

  Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 8
  1
  Scoateți tampoanele de cauciuc și aspirați-le. Scoateți-le și puneți-le pe podea, de preferință ciment, beton sau asfalt. Utilizați un aspirator obișnuit sau unul mai puternic, cum ar fi marca Shopvac, pentru a scăpa de murdăria și alte reziduuri evidente pe covorasele de podea. Asigurați-vă că ați aspirat ambele părți. De asemenea, le puteți scutura pentru a elimina murdăria și murdăria rămasă.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 9
  2
  Spălați spatele covorașelor de cauciuc. Rotiți rogojinile în jurul lor, astfel încât partea din plastic să fie orientată în sus. Luați câteva picături de săpun și folosiți un furtun pentru a muta deșeurile și a crea spumă. Limitați cu un prosop sau burete. De asemenea, puteți utiliza o perie dacă există murdărie blocată. Re-clătiți plasticul cu furtunul și uscați-l cu un prosop.
 • Imaginea intitulată Curățarea covoarelor în vehicule Pasul 10
  3
  Pulverizați un produs de curățare pe partea tapițată. Răsturnați covorașurile astfel încât partea tapițată să fie orientată în sus. Obțineți un produs pentru a curăța covoarele sau pentru a folosi un detergent de rufe. Pulverizați sau turnați o cantitate bună pe cârpă și, cu un furtun, presărați apă pe ea. În acest fel, veți activa formula de curățare și veți înmuia orice reziduuri.
 • Imaginea intitulată Curățirea mochetelor în vehicule Pasul 11
  4
  Restrângeți țesătura covorașelor de cauciuc. Utilizați o pensulă de dimensiuni medii și curățați suprafața pânzei de covor cu mișcări circulare. Poate că unele zone necesită mai multă presiune decât altele. Puteți pulveriza puțin apă în timp ce curățați diferitele zone ale țesăturii. Odată terminat, clătiți-l cu apă până când nu mai apar bule.
 • Imaginea intitulată Curățați covoarele în vehicule Pasul 12
  5
  Uscați și agățați covorașurile de cauciuc. Scoateți excesul de apă cu un aspirator. Apoi, terminați uscarea cu un prosop sau o cârpă. Aplicați presiune pentru a absorbi cât mai multă apă posibilă. Pentru a termina, agățați covorașele pe o linie de îmbrăcăminte sau într-un loc în care să se poată suspenda liber.


 • Metoda 3
  Curățați petele uscate de pe covorul mașinii

  Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 13
  1
  Scapa de pete comune cu apa fierbinte. Acestea sunt considerate puncte comune celor cauzate de apă, noroi, sol, umiditate excesivă, printre altele. Într-o găleată, se toarnă 4 L (1 galon) de apă fierbinte, câteva picături de săpun și o ceașcă de oțet alb. Apoi, utilizați o perie cu fire tari pentru a aplica amestecul pe covor cu mișcări circulare. În cele din urmă, apăsați bucăți de hârtie absorbantă pe cârpă pentru ao usca.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 14
  2
  Se diluează petele de cafea, băuturile alcoolice și sucurile cu apă rece. În primul rând, aplicați o cantitate bună de apă rece peste zonă. Nu utilizați apă caldă, deoarece acest lucru va face ca pata să fie mai gravă. Apoi, apăsați bucăți de hârtie absorbantă în zona pe care tocmai ați curățat-o pentru ao usca. Lăsați-l să se usuce pentru o vreme.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 15
  3
  Curăță vărsați petele cu apă aerată. Cumpărați o sticlă sau o cutie de apă carbogazoasă fără aromă. Se toarnă puțin în zona colorată. Apoi, utilizați o cârpă umedă pentru a curăți cu mișcări circulare. Uscați zona umedă cu un prosop. O altă metodă la fel de eficientă este folosirea unui amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru curățarea zonei colorate.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 16
  4
  Îndepărtați petele de pe cerneală cu spray de păr sau sare. Spray spray-ul de păr pe zona colorată cu cerneală stilou. Utilizați o cârpă umedă pentru a freca zona cu mișcări circulare și apoi o uscați cu un prosop. Puteți adăuga și puțină sare. Pur și simplu pulverizați o cantitate bună și așteptați câteva minute. În cele din urmă, clătiți cu o cârpă umedă.
 • Imaginea intitulată Curățirea mochetelor în vehicule Pasul 17
  5
  Îndepărtați petele de grăsime cu un produs de vopsea subțire, cum ar fi "mai subțire". Aplicați o cantitate mică de diluant pe o cârpă din bumbac. Așezați zona cu mișcări circulare pentru a îndepărta grăsimea. Apoi, luați o bucată de hârtie absorbantă și apăsați-o pe suprafață pentru a usca ce rămâne din produs. Rețineți că diluantul de vopsea poate decolora o parte din covor. Prin urmare, este mai bine să încercați mai întâi într-o parte izolată sau, de preferință, în portbagaj.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 18
  6
  Spray lichid de curățare a sticlei în zona colorată. Acest produs poate fi utilizat pentru a îndepărta petele comune sau mai uscat și dificil de curățat. Pur și simplu pulverizați curățatul de sticlă în zona afectată. Așteptați 5 până la 10 minute în timp ce produsul acționează și scoateți pata. În cele din urmă, curățați rămășițele cu o cârpă umedă și lăsați zona să se usuce.
 • Imaginea intitulată Curățirea mochetelor în vehicule Pasul 19
  7
  Faceți o pastă cu apă oxigenată. Unele pete sunt incredibil de dificil de îndepărtat și necesită un produs mai puternic. Faceți o pastă cu apă oxigenată 3% (10 volume) și o cantitate mică de pastă de dinți care nu are o consistență de gel. Aplicați amestecul pe zona colorată a covorului și creați spumă. Lăsați să stea aproximativ 5 minute și apoi utilizați o cârpă pentru a freca amestecul și a introduce produsul pe covor în mișcări circulare. Pentru a termina, apăsați o bucată de hârtie absorbantă în zonă pentru a usca excesul de apă.
 • Imaginea intitulată Curățirea mochetelor în vehicule Pas 20
  8
  Tratați petele de sânge cu o pastă de amidon de spălare. Într-o găleată, puneți cantități egale de amidon de spălare și apă rece. Se amestecă ingredientele pentru a crea o pastă destul de consistentă. Aplicați-o pe sânge și lăsați-o să se odihnească timp de 30 de minute. Apoi, curățați amestecul cu o cârpă. Puteți extrage excesul cu o bucată de hârtie absorbantă umedă.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 21
  9
  Înghețați guma de mestecat pentru al elimina. Așezați unul sau două cuburi de gheață pe bucata de gumă de mestecat blocată pe covorul mașinii. Lăsați-i acolo timp de aproximativ 10 minute. În acest fel, guma de mestecat se va întări (deoarece se va îngheța). Apoi, puteți utiliza un instrument pentru a-l răzui și a-l scoate sau puteți să o faceți cu mâinile. Pentru a termina, spălați zona cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce.
 • Imaginea intitulată Curățirea covoarelor în vehicule Pasul 22
  10
  Aplicați borax pentru a scăpa de mirosurile animalelor. Când animalele dvs. de companie petrec o anumită perioadă de timp în mașina dvs., începe să dobândească mirosul animalului. Dacă se întâmplă acest lucru, pulverizați niște borax pe covor. Lăsați-o să stea aproximativ o oră în timp ce absoarbe mirosurile. Apoi, aspirați praful și ștergeți rămășițele cu o cârpă uscată.
 • Imaginea intitulată Curățarea mochetelor în vehicule Pasul 23
  11
  Se rupe un amestec de pudră de pulverizator de carne. Într-o găleată, se toarnă cantități egale de apă rece și pulbere de pulverizator de carne. Se amestecă bine ingredientele până când pulberea este diluată. Apoi, folosiți un prosop pentru al aplica în zona colorată. Lăsați amestecul să stea timp de 30 de minute. Pentru a termina, puteți curăța zona cu o cârpă umedă și lăsați-o să se usuce.
 • sfaturi

  • Asigurați-vă că ați curățat cu mișcări circulare când frecați o pată.
  • Ia-ți timp Luați în considerare investiția între două și trei ore pentru curățare.
  • Este întotdeauna o idee bună să curățați a doua oară, în loc să lăsați pata să se usuce din nou.
  • Dacă intenționați să utilizați un produs de casă, încercați mai întâi într-o zonă mică. În acest fel, dacă ar trebui să apară vreun prejudiciu, acesta ar fi vizibil numai la acel punct ascuns.

  avertismente

  • Încercați să nu umezi covorul prea mult. În caz contrar, mucegaiul poate să apară și să deterioreze partea dintre metal și covor.
  • Cumpărați produse de curățat care nu vă pot afecta pielea. Dacă suferiți de alergii, asigurați-vă că verificați ingredientele de pe eticheta produsului.
  • Folosiți mănuși de protecție în timpul curățării covorului, în special dacă utilizați un amestec cu peroxid de hidrogen.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati un covor cu aburCum sa curatati un covor cu abur
  Cum să curăț un covor de iutăCum să curăț un covor de iută
  Cum să cureți un covor orientalCum să cureți un covor oriental
  Cum să obțineți bani de la mașini inutilizabileCum să obțineți bani de la mașini inutilizabile
  Cum se determină prețul unei mașini deteriorateCum se determină prețul unei mașini deteriorate
  Cum să elimini mirosul laptelui descompus în interiorul mașiniiCum să elimini mirosul laptelui descompus în interiorul mașinii
  » » Cum sa curatati covoarele vehiculului

  © 2011—2020 ertare.com