Cum să curățați tapițeria mașinii

Păstrarea interioară a mașinii dvs. curată este la fel de importantă ca păstrarea exterioară bine întreținută. Locuiți în interiorul vehiculului dvs. de fiecare dată când conduceți, și este bine atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru liniștea voastră, pentru a vă menține curată. Din fericire, curățarea tapițeriei poate fi simplă datorită unei varietăți de tehnici și a produselor de curățare specifice tapițeriei vehiculului.

pași

Metoda 1
Pete curate

Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 1
1
Testați îndepărtarea petelor înainte de ao folosi. Nu doriți ca sculele de îndepărtare a pielii să ruineze tapițeria, deci asigurați-vă că mai întâi testați orice îndepărtător de pete pe o pată discretă înainte de ao folosi.
 • Imaginea cu titlul Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 2
  2
  Efectuează un tratament anterior pentru pete dificile pe piele. Pentru pete dificile pe tapițerie din piele, pre-tratați pielea cu un balsam. Apoi, aplicați un produs de îndepărtare a pielii pentru piele și frecați-l pe pete. Lăsați-o să stea aproximativ 30 de secunde și curățați-o.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria mașinii curățate Pasul 3
  3
  Curățați petele de cerneală Pentru petele de cerneală, folosiți spray de păr sau alcool amestecat cu apă. Sprayați lacul peste pată și uscați-l cu o cârpă umedă și curată, pentru a evita răspândirea cernelei sau lăsarea acesteia să curgă peste tapițerie.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 4
  4
  Curăță pete grase și uleioase. Pentru petele uleioase și grase, precum rujul sau grăsimea alimentară, utilizați o formulă diluată de diluant de vopsea și o cârpă de bumbac. Puneți puțin din solvent într-un pahar și adăugați aceeași cantitate de apă. Îndepărtați o cârpă de bumbac în pahar și frecați-l de pete. Stropiți pata cu sare sau făină de porumb și lăsați-o să stea peste noapte. Aspira această secțiune a tapițeriei.
 • Asigurați-vă că ați testat diluantul de vopsea în tapițeria dvs. pentru a vă asigura că nu pătrunde sau nu ruinează materialul.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria mașinii curățate Pasul 3
  5
  Curata petele de cafea Dacă vărsați cafea, diluează-o cu apă rece și o uscați cu un prosop de hârtie. Aplicați un pic de curățare a sticlei și lăsați-l să stea timp de 5 minute. Uscați-l din nou cu un prosop de hârtie pentru a disipa în continuare petele.
 • Uscați întotdeauna petele. Nu le frecați, astfel încât acestea să adere mai mult la tapițeria vehiculului.
 • Dacă pata de cafea este încă vizibilă, frecați tapițeria cu lichid de spălat vase și clătiți-o cu apă caldă. Uscați zona din nou cu hârtie pentru prosop și apoi o uscați cu un uscător de păr. Țineți uscătorul la cel puțin câteva centimetri distanță de pete, astfel încât să nu ardeți tapițeria.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 6
  6
  Curăță pete de vărsături Dacă cineva este amețit în vehiculul dvs. și vărsăturile pe scaun sau pe podea, curățați-o cât mai repede posibil pentru a împiedica așezarea pe tapițerie. Curățați excesul de vărsături și diluați pata cu apă rece. Spălați zona cu un săpun ușor și apă caldă. Apoi, neutralizați pata turnând o cantitate mică de apă carbogazoasă pe o cârpă și frecați-o de pete.
 • Alternativ, puteți utiliza o pastă dintr-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Bicarbonatul va ajuta, de asemenea, să absoarbă mirosul.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 7
  7
  Curățați petele de sânge Sângele poate fi un loc dificil de îndepărtat. Nu utilizați apă caldă sau săpun, deoarece acest lucru va rezolva petele. Înmuiați o cârpă în apă rece și frecați-o de petele de sânge. Clătiți cârpa în apă rece și frecați din nou până când pata se disipează.
 • Metoda 2
  Curățați tapițeria din cârpă

  Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 8
  1
  Utilizați un detergent de tapițerie de uz casnic multifuncțional. Nu trebuie să cheltuiți prea mulți bani pe mașinile de curățat pentru a vă curăța tapițeria. În schimb, pregătiți-vă propriul curățitor cu ingrediente naturale. Se amestecă aceeași cantitate de apă și lichid pentru a spăla vasele într-o găleată sau în cană. Așezați amestecul într-o sticlă de pulverizare.
  • Pulverizați amestecul pe tapițerie, ținând pulverizatorul la distanță de aproximativ 15 până la 20 cm (6 până la 8 inci).
  • Îndepărtați ușor tapițeria cu o perie moale de păr. Clătiți zona cu apă caldă folosind o cârpă curată. Clătiți frecvent cârpa.
  • Lucrați pe un singur loc sau pe o zonă în același timp. Clătiți fiecare zonă complet înainte de a trece la următoarea.
  • Utilizați o cârpă din microfibră pentru a usca zona.
 • Imaginea intitulată Tapițerie pentru curățarea mașinii Pasul 9
  2
  Utilizați un produs de curățare din amestec de săpun, borax și apă fierbinte. Pentru a pregăti un alt curățitor natural care nu este corosiv, grăbiți o bară de săpun până când aveți 6 linguri. Adăugați această și 2 linguri de borax într-o găleată. Adăugați încet 2 cesti de apă clocotită. De asemenea, puteți adăuga 10 picături de ulei esențial de lavandă pentru a da parfum, dacă doriți. Lăsați-l să se răcească și apoi bate-l cu o mână până când este spumante.
 • Aplicați spuma pe tapițeria dvs. cu o perie moale de peri. Clătiți zona cu apă caldă folosind o cârpă curată. Clătiți frecvent cârpa.
 • Lucrați pe un singur loc sau pe o zonă în același timp. Clătiți fiecare zonă complet înainte de a trece la următoarea.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 10
  3
  Utilizați un detergent comercial pentru tapițerii. Aceste dispozitive de curățare sunt disponibile la magazinele de alimentare la domiciliu și nu sunt foarte scumpe. Cu toate acestea, ele tind să utilizeze substanțe chimice mai puternice. Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru utilizarea corectă. Aplicați curățatul la tapițerie și utilizați o pensulă pentru al freca. Clătiți bine cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 11
  4
  Închiriați un aparat de curățat cu aburi. Aparatele de curățare cu aburi sunt disponibile pentru închiriere în multe supermarketuri. Acestea vor curăța cu atenție tapițeria și mocheta prin trecerea apei calde prin zona pe care o curățați și apoi absorbția acesteia imediat. Aceasta va extrage apa din tapițerie, împreună cu murdăria. Aparatele de curățat cu aburi pot costa între 35 și 40 de dolari pentru 24 de ore de închiriere.
 • Urmați instrucțiunile pentru a utiliza corect aparatul de curățat aburul.
 • Puteți să cumpărați o mașină de curățat tapițerie și covor pentru a fi folosită cu această mașină sau puteți să preparați o soluție naturală cu cantități egale de oțet alb și apă cu câteva picături de ulei esențial de lavandă.
 • Schimbați adesea apa în interiorul aparatului de curățat cu abur, astfel încât să nu curățați tapițeria cu apă murdară.
 • Imaginea intitulată Tapițeria curată a mașinii Pasul 12
  5
  Utilizați o periuță de dinți pentru curățarea cusăturilor. În tapițeria scaunelor, există cusături la care a fost atașată tapițeria. Mizeria și reziduurile se pot acumula ușor și este adesea dificil să eliminați murdăria cu un aspirator sau cu o cârpă. Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge în aceste zone, frecându-l ușor cu substanța de curățare.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria mașinii curățate Pasul 13
  6
  Curățați covorașurile. Scoateți covoarele din mașină și curățați-le folosind același detergent pe care l-ați utilizat în restul tapițeriei. Clătiți-le bine și uscați-le cu o cârpă din microfibră.
 • Pentru covorașele din cauciuc sau vinil, după curățare, aplicați bitum de ceară lichidă. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea stralucirii și, de asemenea, le va facilita clătirea și menținerea curățeniei.
 • Imaginea intitulată Tapițeria curată a mașinii Pasul 14
  7
  Utilizați o rolă de scame. Un cilindru de scame are o hârtie adezivă pentru a lipi mici bucăți de scame, miez și păr. Îndepărtați-le de pe croitorii de tapiserie și de părul greu de accesat trecând o rolă de scame pe scaun. Schimbați periodic hârtia rulată pentru a vă asigura că este suficient de adezivă pentru a îndepărta scamele, părul și murdăria.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei auto Pasul 15
  8
  Utilizați o cârpă din microfibră pentru a reduce transferul de scame. Când frecați petele sau curățați tapițeria din cârpă, folosiți o cârpă din microfibră care nu lasă un strat mai scump pe țesătură.
 • Metoda 3
  Curățați tapițeria de vinil

  Imaginea cu titlul Tapițerie pentru curățarea mașinilor Pasul 16
  1
  Utilizați un detergent de sticlă pe tapițeria de vinil. Scaunele din vinil sunt cele mai ușoare tipuri de scaune pentru curățare, deoarece scurgerile și murdăria pot fi, de obicei, îndepărtate cu o cârpă. Pulverizați un detergent multiplu de sticlă pe scaune și ștergeți-l cu o cârpă moale.
  • Lucrați pe o zonă a scaunului la un moment dat, astfel încât agentul de curățare a sticlei să nu curgă și să picure pe podea.
 • Imaginea intitulată Curățarea mașinii de tapițerie Pasul 17
  2
  Utilizați bicarbonat de sodiu și apă în tapițeria de vinil. De asemenea, puteți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța și lustrui scaunele din vinil. Faceți o pastă cu cele două ingrediente și frecați-o pe tapițerie, câte un loc pe rând. Pentru a termina lucrarea, clătiți scaunele cu un amestec ușor de săpun și apă. Curățați scaunele cu o cârpă moale și curată.
 • Uleiurile de curățare pe bază de ulei vor întări scaunele din vinil, deci nu trebuie să utilizați aceste tipuri de detergenți.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 18
  3
  Utilizați o periuță de dinți pentru curățarea cusăturilor. În tapițeria scaunelor, există cusături la care a fost atașată tapițeria. Mizeria și reziduurile se pot acumula ușor și este adesea dificil să eliminați murdăria cu un aspirator sau cu o cârpă. Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge în aceste zone, frecându-l ușor cu substanța de curățare.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 19
  4
  Curățați covorașurile. Scoateți covoarele din mașină și curățați-le folosind același detergent utilizat în restul tapițeriei. Pentru a curăța covorașurile, pregătiți un detergent multifuncțional pentru tapițerii amestecând cantități egale de lichid și apă de spălat vase. Pulverizați amestecul pe covor și frecați-l cu o perie moale de păr. Clătiți covoarele bine cu apă caldă și utilizați o cârpă din microfibră pentru a le usca.
 • De asemenea, puteți aplica bitum de ceară lichidă pe covorașe de cauciuc sau de vinil. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea stralucirii și, de asemenea, le va facilita clătirea și menținerea curățeniei.
 • Metoda 4
  Curățați tapițeria din piele

  Imaginea cu titlul Tapițerie pentru curățarea mașinilor Pasul 20
  1
  Pentru scaunele din piele, utilizați un kit de curățare din piele. Pielea necesită o îngrijire mai prudentă decât tapițeria din cârpă sau vinil, deoarece este mai susceptibilă la îmbătrânire și decolorare. Cea mai bună opțiune pentru curățarea pieilor este folosirea produselor fabricate special pentru piele, cum ar fi curățare și balsamuri. Acestea sunt adesea disponibile ca kit, cum ar fi kitul de îngrijire a pielii Wolfgang pentru cabină sau kitul interior Pinnacle Contours.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 21
  2
  Porniți încălzirea. Pielea răspunde la căldură și va accepta mai ușor curățarea și tratamentul într-un mediu cald. Dacă este fierbinte unde locuiți, atunci nu trebuie să porniți încălzirea. Dar dacă sunteți în mijlocul iernii, opriți încălzirea timp de câteva minute pentru a încălzi mașina înainte de a curăța pielea.
 • Imaginea cu titlul Curățarea mașinii de tapiserie Pasul 22
  3


  Efectuează un tratament anterior pentru pete dificile pe piele. Pentru pete dificile pe tapițerie din piele, pre-tratați pielea cu un balsam. Apoi, aplicați un produs de îndepărtare a pielii pentru piele și frecați-l pe pete. Lăsați-o să stea aproximativ 30 de secunde și curățați-o.
 • Imaginea intitulată Tapițeria curată a mașinii Pasul 23
  4
  Utilizați un detergent de piele. Aplicați curățitorul de piele la tapițerie, concentrându-vă pe o secțiune sau pe un scaun la un moment dat. Utilizați o cârpă moale pentru a freca curățarea de pe tapițer. Clătiți bine curățatul cu apă curată.
 • Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru utilizarea corectă.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria curată a mașinii Pasul 24
  5
  Utilizați un detergent ușor de uz casnic. Puteți amesteca puțin săpun de mână cu apă caldă și spălați tapițeria din piele. Nu folosiți multă apă. Asigurați-vă că clătiți cu atenție amestecul de săpun folosind o cârpă curată udată în apă pentru a curăța săpunul.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 25
  6
  Uscați pielea complet. După ce ați curățat pielea, asigurați-vă că este complet uscată înainte de a aplica balsamul. În timp ce pielea respinge în mod natural apa, nu va reține balsamul dacă este umed.
 • Imaginea intitulată Tapițeria curată a mașinii Pasul 26
  7
  Utilizați un balsam de piele pe bază de apă cu un pH neutru. Balsamul de piele va umple uleiurile care fac ca pielea sa arate neteda si arata splendida. Curățitorii de piele mai ieftini pot fi fabricați din petrol, care tind să se agațe de piele și pot fi transferați în îmbrăcăminte. Ele pot lăsa, de asemenea, un finisaj gras pe piele. Folosind un balsam de piele pe bază de apă cu un pH neutru se va asigura că tapițeria din piele și hainele dvs. rămân în stare bună.
 • Aplicați balsamul pe o cârpă și lăsați-l pe piele. Ștergeți orice balsam de exces și lăsați-l să stea timp de 15 până la 20 de minute înainte de a utiliza mașina.
 • Imaginea intitulată Tapițeria mașinii curățate Pasul 27
  8
  Utilizați o periuță de dinți pentru curățarea cusăturilor. În tapițeria scaunelor, există cusături la care a fost atașată tapițeria. Mizeria și reziduurile se pot acumula ușor și este adesea dificil să eliminați murdăria cu un aspirator sau cu o cârpă. Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge în aceste zone, frecându-l ușor cu substanța de curățare.
 • Imaginea cu titlul Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 28
  9
  Curățați covorașurile. Scoateți covoarele din mașină și curățați-le folosind același detergent pe care l-ați utilizat în restul tapițeriei. Pentru a curăța covorașurile, pregătiți un detergent multifuncțional pentru tapițerii amestecând cantități egale de lichid și apă de spălat vase. Pulverizați amestecul pe covor și frecați-l cu o perie moale de păr. Clătiți covoarele bine cu apă caldă și utilizați o cârpă din microfibră pentru a le usca.
 • De asemenea, puteți aplica bitum de ceară lichidă pe covorașe de cauciuc sau de vinil. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea stralucirii și, de asemenea, le va facilita clătirea și menținerea curățeniei.
 • Metoda 5
  Aspirați-vă mașina

  Imaginea cu titlul Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 29
  1
  Utilizați un vid de apă. Un aspirator de apă este o mașină puternică și practică care poate face față diferitelor tipuri de locuri de muncă. Acesta are, de obicei, un furtun lung sau o duză și un cablu lung, ceea ce face mai ușor să aspirați o mașină.
  • Alternativ, utilizați un aspirator cu monedă într-o spălătorie auto. De asemenea, au duze lungi, dar necesită introducerea monedelor într-un contor temporizat, care poate întrerupe progresul curățării.
  • Există vacuum-uri mici și laptop-uri portabile pe care le puteți utiliza, de asemenea. Acestea sunt în general bune pentru curățarea petelor, dar nu au suficientă putere de aspirație pentru a sugera o mașină în mod corespunzător.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 30
  2
  Utilizați atașamentele din plastic ale aspiratorului. Cele mai multe aspiratoare au atașamente din plastic, care sunt superioare atașamentelor metalice. Cu metalul, riscați să vă zgâriați mașina sau tapițeria, mai ales dacă aveți scaune din piele sau din vinil.
 • Accesorii utile sunt periile cu o deschidere pătrată largă și un atașament subțire și îngust, care poate ajunge în interiorul fantelor.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 31
  3
  Mutați scaunele. Când aspirați un vehicul, asigurați-vă că ajungeți la toate fisurile și crăpăturile pentru a aspira murdăria și praful. Înclinați scaunele pentru a ajunge în interiorul scaunului. Deplasați scaunele înainte pentru a ajunge sub scaune.
 • Scoateți, de asemenea, scaunele pentru copii, astfel încât să aveți grijă să le curățați sub ele, care tind să acumuleze cereale, granola și creioane.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria curată a mașinii Pasul 32
  4
  Scoateți covorașele. Aspirați tapițeria podelei, ajungând sub covoare. Acest lucru va facilita și curățarea profundă a acestora.
 • Imaginea cu titlul Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 33
  5
  Aspirați frecvent. Îndepărtarea murdăriei și a resturilor din mașină vă va împiedica să se așeze pe scaune și pe covor, contribuind astfel la petele dificil de îndepărtat. Stabiliți un program pentru a vă aspira mașina cel puțin o dată pe lună, sau mai des, dacă mașina se murdărește repede.
 • Metoda 6
  Închiriați un comerciant cu amănuntul profesionist

  Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 34
  1
  Găsiți un comerciant cu amănuntul. Un comerciant cu amănuntul vă va curăța complet mașina, inclusiv tapițeria, panourile de control, canalele de ventilație, ferestrele și alte zone. Consultați-vă cu familia și prietenii pentru a găsi un comerciant cu amănuntul sau căutați online pentru unul din zona dvs.
  • Asigurați-vă că comerciantul cu amănuntul este certificat sau instruit să utilizeze corect instrumentele și aparatele de curățat. De asemenea, asigurați-vă că sunteți asigurat.
  • Efectuați apeluri pentru a obține un preț aproximativ pentru a face comparații în localitatea dvs.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 35
  2
  Cereți comerciantului cu amănuntul o cotă de preț. Luați mașina la distribuitor, pentru a vedea cât de mare va fi lucrarea de curățare.
 • Cu toate acestea, comerciantul cu amănuntul nu ar trebui să vă ofere un preț înainte de a vă vedea mașina.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 36
  3
  Verificați activitatea comerciantului. Înainte de a plăti și de a ieși, verificați dacă vânzătorul v-a curățat mașina în mod corespunzător. Dacă aveți scaune pentru copii, asigurați-vă că le-ați eliminat și că ați curățat scaunul sub ele.
 • Imaginea cu titlul Tapițeria mașinii curățate Pasul 37
  4
  Adresați-vă comercianților cu amănuntul despre produsele lor de curățare. Majoritatea comercianților cu amănuntul vor folosi, probabil, produse de curățare comerciale și substanțe chimice dure pentru a vă curăța mașina. Dacă preferați să rămâneți la curățătorii ecologici, vedeți dacă puteți găsi un comerciant cu amănuntul care folosește acest tip de curățător.
 • Unii comercianți cu amănuntul pot încerca să reducă costurile prin utilizarea de produse de curățare mai ieftine, care pe termen lung pot fi dăunătoare sau nu la fel de durabil ca și alte produse.
 • Acest lucru poate fi deosebit de important dacă sunteți sensibil la mirosuri puternice sau mirosuri chimice, care ar putea rămâne în mașină.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 38
  5
  Trebuie să fiți pregătit să vă părăsiți mașina. Curățenia profesională poate dura cel puțin două ore și probabil va dura mai mult dacă aveți mai multe pete sau o mașină deosebit de murdară. Planificați alte sarcini de făcut în zonă sau cereți-le pe cineva să vă apeleze, astfel încât să nu trebuiască să așteptați în magazinul comerciantului cu amănuntul.
 • Metoda 7
  Prevenirea dezastrelor viitoare

  Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 39
  1
  Acoperiți scaunele. Cumpărați huse care vă protejează locurile. Acestea pot fi combinate fie cu scaunele dvs., fie ele pot avea modele luminoase și colorate. Acestea sunt disponibile atât pentru scaunele de tip scaun (cum ar fi scaunele din față), cât și pentru scaunele drepte (cum ar fi scaunele din spate) și pot costa între 30 și 40 de dolari. Multe tipuri pot fi spălate cu mașina, ceea ce face ca mașina să fie curată ușor.
 • Imaginea intitulată Curățați o tavă a mașinii Pasul 3
  2
  Aplicați o repellentă de pete pe tapițerie. Un agent de respingere a pensulelor va face dificilă depunerea petelor în tapițerie și prelungirea duratei de viață a tapițeriei. Spot-repellentele sunt disponibile la magazinele de aprovizionare la domiciliu.
 • Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru utilizarea corectă.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 41
  3
  Curățați imediat scurgerile și murdăria. Dacă este posibil, nu lăsați vaporii sau murdăria să rămână în mașină. Dacă nu sunt curățate imediat, ele se pot instala în tapițerie, ceea ce face dificilă îndepărtarea acestora. În plus, acestea pot contribui la un miros neplăcut în mașina dvs.
 • Imaginea intitulată Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 42
  4
  Limitați cantitatea de alimente și băuturi din mașină. Interzicerea alimentelor și a băuturilor în mașină poate reduce posibilitatea apariției multor pete și dezastre. Accidentele se vor întâmpla cu siguranță dacă vă opriți brusc sau dacă încercați să mâncați în timp ce conduceți. Eliminați acest risc prin a nu permite alimentarea sau băutura în mașină.
 • Imaginea intitulată Curățarea mașinii de tapiserie Pasul 43
  5
  Păstrați mașina fixată. Îndepărtarea gunoiului și a altor obiecte de pe autovehicul după fiecare călătorie poate reduce posibilitatea pătrunderii pungilor de fast-food înmuiate în unsoare sau în cești de cafea vărsate. Aruncați orice gunoi în exces imediat după utilizare, astfel încât să nu se acumuleze și să contribuie la dezordinea în interiorul vehiculului.
 • Îndepărtați creioanele și alte lucruri care sunt predispuse la topire, dacă este fierbinte afară. Temperatura interioară a mașinii dvs. va fi mult mai caldă decât cea exterioară, iar creioanele, de exemplu, se vor topi pe tapițerie dacă sunt lăsate să se încălzească.
 • Imaginea cu titlul Curățarea tapițeriei mașinii Pasul 44
  6
  Aspire în mod regulat. Îndepărtarea murdăriei și a resturilor din mașină vă va împiedica să vă lipiți de scaune și de covor, contribuind astfel la petele dificil de îndepărtat. Stabiliți un program pentru a vă aspira mașina cel puțin o dată pe lună, sau mai des, dacă mașina se murdărește repede.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum să eliminați petele de pe vopselele de păr de pe pieleCum să eliminați petele de pe vopselele de păr de pe piele
  Cum să curățați pielea albă brevetatăCum să curățați pielea albă brevetată
  Cum sa curatati nubuculCum sa curatati nubucul
  Cum să cureți o pungă de piele albăCum să cureți o pungă de piele albă
  Cum sa curatati pantofii SperryCum sa curatati pantofii Sperry
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum să eliminați petele de cafea dintr-o cămașă de bumbacCum să eliminați petele de cafea dintr-o cămașă de bumbac
  Cum să curăți falsulCum să curăți falsul
  Cum să curățați mucegaiul de pieleCum să curățați mucegaiul de piele
  » » Cum să curățați tapițeria mașinii

  © 2011—2020 ertare.com