Cum să curăț plasticul unei mașini

Întreținerea optimă a părții interne și externe a mașinii vă va ajuta să vă păstrați prețul de revânzare, astfel încât să puteți purta cu mândrie. Mașina dvs. are plastic din interior și din exterior. Pentru a curăța cel din interior, începeți prin aspirare și apoi utilizați o cârpă moale și un detergent special din plastic. Pe de altă parte, pentru a curăța exteriorul, trebuie să vă spălați mai întâi mașina și apoi să aplicați un degresor. Puteți încheia întotdeauna curățarea cu un fel de protector.

pași

Metoda 1
Curățați plasticul din interiorul mașinii

Imaginea intitulată Curățarea mașinii din plastic Pasul 1
1
Aspirați interiorul mașinii. Înainte de a începe, aspirați mașina pentru a îndepărta murdăria. Produsele dvs. de curățare vor funcționa mult mai bine dacă vă faceți vacuum înainte de a începe. Folosirea unui accesoriu cu o perie moale pe muștiucul aspiratorului vă va ajuta să evitați zgârierea.
 • Îndepărtați covoarele de pe podea și agitați-le înainte de a începe să vă aspirați.
 • Fii foarte atent cu butoanele și conductele de ventilație. Aceste zone pot fi deteriorate foarte ușor.
 • Imaginea intitulată Curățați mașina din plastic Pasul 2
  2
  Agitați plasticul. Utilizați o cârpă moale (numai cu apă) sau un mop de praf (puteți să o cumpărați în secțiunea de mașini a oricărui magazin alimentar sau de reduceri) pentru a elimina praful. O perie mică cu peri moi va funcționa bine pentru a îndepărta praful de la fisuri cum ar fi cele din jurul pârghiei de schimbare a vitezelor, frana de parcare, butoanele radio și alte spații mici în care se poate acumula praful.
 • De asemenea, puteți utiliza o perie moale de păr și tampoane pentru a curăța crăpăturile și zonele greu accesibile.
 • Dacă ați folosit o cârpă umedă, atunci va trebui să treceți o cârpă uscată și moale pentru a usca plasticul.
 • Imaginea intitulată Curățați mașina din plastic Pasul 3
  3
  Trateaza pete. Dacă plasticul este colorat, aplicați o cantitate foarte mică de săpun, detergent de rufe sau mașină de spălat vase pe o cârpă umedă. Nu aplicați soluția de curățare direct pe plastic. Tăiați zona până când este curată. Apoi, o cârpă uscată și curată trece.
 • Ar trebui întotdeauna să faceți un test mic într-o zonă care nu este atât de notorie înainte de a aplica produsul pe plasticul mașinii.
 • Dacă intenționați să utilizați un detergent comercial din plastic, urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
 • Când partea de pânză pe care o folosiți începe să se murdărească, întoarceți-o și folosiți o parte curată. Nu doriți să re-răspândiți murdăria în mașină.
 • Imaginea intitulată Curățarea mașinii din plastic Pasul 4
  4
  Aplică un protector. Odată ce ați curățat plasticul, aplicați un protector. Vizitați un magazin de mașini sau mergeți la secțiunea auto a unui magazin de vânzare cu amănuntul pentru a cumpăra un protector din plastic. Ar trebui să aplicați protector numai pentru curățarea suprafețelor. Ideea nu este de a face murdăria sau murdăria.
 • Amintiți-vă că nu trebuie să aplicați niciun produs de pulverizare direct pe plastic. Trebuie să utilizați întotdeauna o cârpă curată, moale sau spumă pentru a aplica produsul.
 • 5
  Folosiți un polisor Pentru a da un pic de strălucire plasticului, puteți folosi polimeri de plastic sau un anumit tip de ulei, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de semințe de in. Aplicați puțin ulei sau lustruiți pe o cârpă moale și apoi frecați-l pe plastic. Apoi, utilizați o cârpă moale și curată pentru a elimina orice produs în exces.
 • Puteți cumpăra ulei de fier fiert într-un magazin de feronerie sau magazin de vopsele.
 • Există, de asemenea, produse multifuncționale care acționează ca polisher și protector. Acest lucru este foarte convenabil și reduce cantitatea de produse pe care trebuie să le cumpărați.
 • Metoda 2
  Aveți grijă de plasticul din exteriorul mașinii

  Imaginea intitulată Curățarea mașinii din plastic Pasul 5
  1
  Spălați mașina. Umeziti masina numai cu apa timp de cinci minute pentru a indeparta murdaria persistenta. Puneți câteva picături de săpun lichid lichid într-o găleată de apă și folosiți un burete sau un mănuși speciale de spălat pentru a vă curăța mașina. Spălați mașina în secțiuni și clătiți numai cu apă. Începeți în partea de sus și mergeți în jos. După ce ați terminat curățarea, clătiți din nou cu apă.
  • Curatati masina intr-o zona umbroasa pentru a evita sa deveniti prea cald. Dacă suprafața este prea fierbinte, săpunul se poate usca și va trebui să îl spălați de mai multe ori.
  • Uscați mașina cu un prosop curat, moale, uscat sau mergeți în jurul blocului din mașină.


 • Imaginea intitulată Curățarea mașinii din plastic Pasul 6
  2
  Aplică un degresant. Odată ce ați terminat de spălat mașina, pulverizați un degresant ușor pe un prosop și aplicați-l în zonele de plastic ale prosopului. Curățați mașina utilizând un nivel intermediar de presiune. Dacă zona a acumulat murdărie, frecați-o cu o perie. Fiți foarte atenți să nu zgâriați vopseaua.
 • Cumpărați un degresant ușor, care este sigur pentru mașini. Mergeți la un magazin local de produse auto sau vizitați secțiunea auto a unui magazin de mari dimensiuni, cum ar fi Walmart sau Target.
 • Acest produs va elimina, de asemenea, orice acumulare de alte produse pe care le-ați aplicat.
 • Imaginea intitulată Curățați mașina din plastic Pasul 7
  3
  Reface plasticul opac. Multe mașini au margini de plastic negre. Aceste margini pot să înceapă să pară plictisitoare și uzate. Utilizarea unui produs de restaurare va oferi o curățare profundă și va reveni puțină culoare. Aplicați câteva picături mici de soluție pe un prosop moale și frecați zonele din plastic apăsând doar puțin.
 • Aceste produse vor elimina petele și vor îmbunătăți culoarea.
 • Unele produse de bună calitate pe care le puteți încerca sunt restauratorul de margini al mărcii Poorboy, setul de restaurare pentru plasticul negru TUF SHINE, negru WOW sau crema mamei negre până la negru.
 • Trebuie să citiți întotdeauna instrucțiunile înainte de a utiliza un produs în mașina dvs.
 • Imaginea intitulată Clean Car Plastic Step 8
  4
  Aplică un protector. Acest produs va proteja plasticul exterior de razele ultraviolete și va face ca marginile să pară noi. Pulverizați protectorul pe un prosop curat, moale și frecați-l peste mașina utilizând o mișcare înainte și înapoi. Protectorul va dura doar câteva minute să se usuce.
 • Adesea, aceste protectori pot fi utilizați pe diverse suprafețe, cum ar fi plasticul, vinilul și cauciucul.
 • Trebuie să degresați întotdeauna suprafața înainte de a aplica protectorul.
 • Metoda 3
  Păstrați mașina curată

  Imaginea intitulată Clean Car Plastic Step 9
  1
  Curățați mașina în mod regulat. Curățați interiorul mașinii o dată pe lună și în afara de două ori pe lună. Dacă aveți un program regulat de curățare, sesiunile de curățare nu vor fi atât de lungi. Dacă nu vă puteți curăța atât de des mașina, cel puțin ar trebui să încercați să o curățați la intervale regulate.
  • Este posibil să aveți nevoie să curățați mașina mai des dacă locuiți în apropierea coastei, conduceți pe șosele tratate cu sare în timpul iernii sau trăiți într-o zonă împădurită în care drumurile se murdăresc cu bușteni de copaci.
  • Scoateți și agitați covoarele mașinii dvs. o dată pe săptămână.
 • Imaginea intitulată Curățați mașina din plastic Pasul 10
  2
  Scoateți coșul de gunoi în fiecare zi. Mașina ta nu este o pungă de gunoi. Scapa de cupe goale, folie de plastic sau orice rest de gunoi în fiecare zi. Având pungi de gunoi în interiorul mașinii vă puteți ajuta cu colectarea deșeurilor. Apoi poți sări sacul la sfârșitul zilei.
 • Imaginea intitulată Curățați mașina din plastic Pasul 11
  3
  Citiți manualul de utilizare. Înainte de a efectua orice curățare în interiorul mașinii, citiți manualul de utilizare. Materialele autoturismului dvs. pot fi sensibile la anumite produse de curățare sau producătorul poate recomanda produse de curățare specifice. Ar trebui să încercați întotdeauna produsele de curățat într-o zonă care nu este atât de notorie înainte de a le aplica la partea internă.
 • Manualul proprietarului poate conține sfaturi de curățare pentru mașina dvs. Dacă nu aveți o copie tipărită a manualului, probabil că veți găsi pe site-ul producătorului.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să spăl o casă sub presiuneCum să spăl o casă sub presiune
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum să curățați conductele de ventilație ale podeleiCum să curățați conductele de ventilație ale podelei
  Cum să curățați parchetulCum să curățați parchetul
  Cum sa curatati covoarele cu otetCum sa curatati covoarele cu otet
  Cum să curăț un covor de pieleCum să curăț un covor de piele
  Cum să cureți cu atenție o casăCum să cureți cu atenție o casă
  Cum sa curatati o masina de spalat cu otetCum sa curatati o masina de spalat cu otet
  Cum să curățați o mașină de spălatCum să curățați o mașină de spălat
  Cum să cureți o valizăCum să cureți o valiză
  » » Cum să curăț plasticul unei mașini

  © 2011—2020 ertare.com