Cum se citesc acordurile de pian

Dacă puteți citi acorduri de pian, puteți sta și să se joace aproape orice melodie folosind o diagramă coardă de bază (nu aveți nevoie pentru a învăța o mulțime de teorii muzicale sau pentru a citi muzica). Notațiile în chord pot fi intimidante, dar vor avea mai multă sens când veți afla balanțele și veți înțelege puțin despre teoria pianului.

pași

Metoda 1
Citiți diagramele acordurilor

Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 1
1
Găsiți diagrama acordurilor. Scorurile convenționale vor conține notele exacte ale coardei simbolizate pe personal. În diagrama acordurilor, veți avea doar o serie de litere și numere reprezentând fiecare coardă.
 • Numele acordurilor vă spune cum să construiți coarda pe pian. Și vă oferă informații despre ce chei ar trebui să vă puneți degetele pentru a juca acea coardă.
 • Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 2
  2
  Identificați nota fundamentală a unei coarde. Într-o diagramă de coardă, nota fundamentală este prima literă majusculă a numelui coardei. Notă fundamentală este prima notă care trebuie jucată și nota pe care se construiește restul coardei.
 • Toate celelalte note dintr-o coardă sunt de obicei numite în conformitate cu nota fundamentală. De exemplu, al șaptelea coardă este numit astfel deoarece ultima notă din coardă este cea de-a șaptea notă care se numără din nota fundamentală.
 • Imaginea cu titlul Citiți Chords Piano Step 3
  3
  Ascultați diferența dintre acordurile majore și cele minore. Acordurile majore și minore sunt unele dintre cele mai de bază și compun marea majoritate a cântecelor care se cântă la pian. Un coardă minor este, în esență, o coardă majoră inversată.
 • Acordurile majore și minore sunt corzile a trei note. Acordurile majore sunt de obicei scrise pur și simplu prin utilizarea literei din nota fundamentală cu majuscule. Cu toate acestea, acordurile a șaptea sunt excepția de la această regulă. Dacă vedeți "C7" Într-o diagrama acordurilor, această notație se referă la un șir C șaptesprezecea, diferit de cel de-al șaptelea coardă majoră C. În a șaptea corzi, veți vedea termenul "major" abreviat ca "M" sau "maj" și plasate după nota fundamentală.
 • În coarde minore, va exista un "m" litere mici după litera principală. Când jucați o coardă minoră, nota de mijloc va scădea în raport cu coarda majoră, dar celelalte două note rămân aceleași. Aceasta conferă acestui ton un ton mai trist și mai serios.
 • Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 4
  4
  Găsiți obiecte ascuțite și apartamente. Multe tonuri poartă obiecte ascuțite sau apartamente în numele lor, de obicei reprezentate de "#" pentru o imagine ascuțită sau "b" pentru un apartament în numele coardei. Aceste simboluri corespund cheilor negre ale pianului.
 • Cheia neagră din dreapta cheii albe reprezintă susținerea acelei chei. De exemplu, cheia neagră situată în partea dreaptă a butonului Do este C (C #) ascuțită. Cheia neagră situată la stânga unei taste albe, pe de altă parte, este nota plată a acelei chei.
 • Cheile negre sunt atât în ​​partea dreaptă, cât și în stânga diferitelor taste albe. Deci, aceeași cheie neagră care poate fi văzută ca un C susținut (C #) poate fi, de asemenea, văzută ca un plat D (Db). Țineți cont de acest lucru când încercați să găsiți note pe tastatura pentru pian.
 • Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 5
  5
  Începeți cu acorduri simple. Există șase coarde de bază care pot fi jucate pe pian utilizând doar tastele albe (trei corzi majore și trei corzi minore). Puteți să redați mai multe melodii folosind aceste corzi, fără să vă faceți griji în ceea ce privește obiectele ascuțite și apartamentele.
 • Cele trei acorduri majore sunt cele ale Do (C), Sol (G) și Fa (F). Cele trei acorduri minore sunt cea a unui minor (Am), a unui minor (Dm) și a unui minor (Em). Aceste corzi sunt un bun punct de plecare dacă învățați să jucați pianul.
 • Imaginea cu titlul Citiți Chords Piano Step 6
  6
  Citiți următoarea parte a notei pentru a construi coarda. După nota fundamentală și specificația dacă este importantă sau minoră, numele coardei va afișa un alt tip de informație necesar pentru a juca coarda pe pian.
 • Diferitele tipuri de corzi sunt construite în moduri diferite. Pentru a înțelege construcția din numele coardei, va trebui să învățați puțin din vocabularul folosit. De exemplu, dacă vedeți "Caug" o diagramă coardă, trebuie să atingă o coardă crescută Do (C a crescut). Pentru a mări o coardă, trebuie să luați cea mai mare coarda și de a crește în ultima jumătate de ton notă. O coardă C Major (C Major) ar face Mi Sol (C E G) și o coardă Doaug (Caug) Do Mi Sol ar fi susținut (C E G #).
 • Un coardă diminuată este creată într-o manieră aproape opusă, scăzând nota de mijloc și jumătatea finală. De exemplu, dacă vedeți numele Dodim (Cdim) într-o diagramă de coardă, va trebui să jucați Do E plat B (C Eb Gb).
 • Imaginea intitulată Citiți Chords Piano Step 7
  7
  Memorați acordurile comune. Verificați diagramele de coardă ale melodiilor preferate pentru a vedea ce acorduri apar cel mai frecvent. Scrie-le și memorează notele pe care le joci. Când vedeți acele notații, veți ști ce acorduri să jucați fără a pierde timpul cu teoria muzicii.
 • Căutați pe Internet diagrame deget care arată unde să vă puneți degetele în anumite corzi. Puteți identifica "formularele" a acordurilor care vor rămâne identice indiferent de nota fundamentală. Trebuie să plasați primul deget pe cheia notei fundamentale.
 • Metoda 2
  Aflați scalele

  Imaginea intitulată Citiți acordurile pianului Pasul 8
  1
  Identificați tonurile și semidonele. Dacă vă uitați la tastatură pe un pian, veți observa cheile albe și cheile negre situate între ele. Cheile negre sunt grupate în perechi și în grupuri de câte trei, cu un spațiu între ele. Modelul este repetat pe toată tastatura.
  • Distanța dintre o tastă albă și cheia neagră situată chiar lângă ea este o semilună. Distanța dintre două taste albe cu o tastă neagră între ele este un ton.
  • Practicați ridicarea și coborârea tonurilor și a semitelor la dreapta și la stânga tastaturii, pentru a înțelege într-un mod practic modul în care funcționează și modul în care notele se raportează unul la celălalt.
 • Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 9


  2
  Atingeți scara tonurilor diferite. Scala unui ton începe în nota fundamentală a acelui ton. Toate scalele urmează modelul "semnul tonului tonului tonului tonului". Odată ce găsiți nota fundamentală, puteți reda scala completă după modelul respectiv.
 • Puteți găsi scalele pe cont propriu fără să vă faceți griji că trebuie să utilizați scoruri. Începeți la un C (C) și atingeți fiecare tastă albă până când ajungeți la următoarea C (C) de pe tastatură. Aceasta ar fi scara lui C Major (C major), care utilizează numai cheile albe.
 • Derulați până la Re (D) și urmați același model de "ton de ton de ton de tonuri de tonuri de tonifiere" pentru a găsi scala D Major. Dacă mutați o cheie și urmați același model, în acest caz trebuie să utilizați două taste negre: Sharp Fa (F #) și Sharp C (C #).
 • Puteți urma acest model din orice tastă de pian pentru a obține scara notei respective. Odată ce degetele vă obișnuiți să atingeți modelul, veți descoperi că puteți atinge o scară fără a privi cheile.
 • Imaginea intitulată Citiți acordurile pianului Pasul 10
  3
  Găsiți acorduri în cadrul scalei. După ce cunoașteți scara, puteți găsi toate acordurile majore prin gruparea de note în legătură cu nota fundamentală. Formați o coardă, jucând trei sau patru note ale scalei, pornind de la nota fundamentală.
 • Coarda majoră este o coardă majoră format de primul, al treilea și al cincilea note în scara de rădăcină. De exemplu, ca primele cinci note ale scalei de C (C) sunt Do Re Mi Fa Sol (C D E F G), coarda C Major (C Major) constau Do Mi Sol (C E G).
 • Pentru a face o coardă minoră, trebuie să coborâți semnalul celui de-al treilea semnal. De exemplu, coarda C minor (C minor) va fi compusă din Do Mi flat Eb (C Eb G). Dacă jucați coarda majoră urmată de coarda minoră cu aceeași notă fundamentală, puteți observa diferența dintre cele două tipuri de coardă.
 • Imaginea intitulată Citiți chords-ul pianului Pasul 11
  4
  Comparați numele acordurilor cu notele scalei. Odată ce cunoașteți scara, puteți deduce modul în care redați coarda prin citirea numelui. Numele acordurilor vă spune cum diferă acordurile respective de coarda majoră.
 • De exemplu, într-o coardă a șaptea veți juca 4 note în loc de 3, cea de-a patra notă fiind cea de-a șaptea a scalei care va reduce cu jumătate de ton. Deci, dacă vedeți Do7 (C7), veți ști că trebuie să jucați Do Mi Sol Si B (C-E-G-Bb).
 • Metoda 3
  Înțelegeți teoria acordurilor

  Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 12
  1
  Găsiți armura cheie. Simbolurile aflate la începutul personalului unui scor indică modul în care ar trebui să fie redată o melodie. După simbolul cheie utilizat pentru a identifica clef-ul sau faul treble, veți vedea semnătura cheie și semnătura de timp.
  • Semnătura cheie indică tonul în care melodia va fi redată. În cazul în care armura cheie este diferită de cea mai importantă C (majoră C), atunci ea va avea obiecte ascuțite sau apartamente undeva. Aceste obiecte ascuțite sau apartamente vor apărea scrise la începutul piesei muzicale.
  • Semnătura cheie indică faptul că atunci când redați această notă în timpul desfășurării piesei, trebuie să redați semnalul ascuțit sau plat semnalat în locul notei afișate. De exemplu, scara Major Sun (Major G) include o Fa ascuțită (F #). Deci, în semnătura cheie majore Sun (G Major) veți vedea un simbol (#) ascuțit pe linia de personal reprezentând nota Fa (F).
 • Imaginea cu titlul Citiți Chords Piano Step 13
  2
  Construiți o coardă majoră. Un coardă majoră este cel mai simplu tip de coardă care poate fi jucată. Este o coardă formată din trei note, compusă din prima, a treia și a cincea notă privind amploarea notei fundamentale. Construcția altor acorduri implică modificarea coardei majore.
 • Puteți începe cu o coardă C Major (C Major), deoarece este probabil cea mai ușoară. Găsiți cheia Do (C) de pe pian, apoi săriți o cheie și plasați un alt deget pe a treia cheie. Treceți o altă tastă și plasați cel de-al treilea deget pe a cincea tastă. Redați aceste trei note în același timp și veți avea o coardă C Major (C Major).
 • Aplicând aceeași teorie, cu mâna în aceeași poziție, glisați-o spre tasta Re (D) a pianului. Rețineți noua locație a degetelor. Ele trebuie poziționate pe tasta Re (D), pe tasta Sharp Fa (F #) și pe tasta La (A). Dacă joci aceste trei note în același timp, vei juca un coardă cu D Major (D Major).
 • Imaginea intitulată Citiți chordurile pianului Pasul 14
  3
  Construiți o coardă minoră. O coardă minoră se joacă în același mod ca o coardă majoră, cu excepția faptului că, în loc să redea nota de mijloc, trebuie să atingeți cheia care este doar la stânga sau o jumătate de ton mai mică. Toate acordurile minore sunt construite în același mod.
 • Puteți urma această teorie pentru a forma toate corzile minore în același mod în care ați format toate coardele majore.
 • Imaginea cu titlul Citiți Chords Piano Pasul 15
  4
  Aplică teoria acordurilor la coardele a șaptea. A șaptea corzi sunt numite după faptul că veți juca patru note în coardă, a patra notă fiind cea de-a șaptea notă din scara notei fundamentale.
 • Pentru a face a șaptea coardă majoră, pur și simplu atingeți primul, al treilea, al cincilea și al șaptelea notele de scară mare. Pentru a face al șaptelea coardă majoră (C Major al șaptelea), de exemplu, scris ca "CM7" sau "Cmaj7", trebuie să atingeți Do Mi Sol Si (C-E-G-B).
 • Pentru a face orice coardă a șaptea, care nu este al șaptelea major, trebuie să coborâți semnalul celui de-al șaptelea note. De exemplu, coarda Do7 (C7) va fi compusă din Flat Do My Sun B (C E G Bb). C minor 7 (C minor 7), abreviat ca Dom7 (Cm7), este o coardă minoră C cu a șaptea notă diminuată: C Eb flat Bb (C Eb G Bb).
 • Imaginea intitulată Citiți Chords Piano Step 16
  5
  Continuați cu acordurile suspendate. O coardă suspendată are un sunet incomplet deoarece trebuie să înlocuiți nota a treia a scalei majore cu cea de-a patra notă. Amintiți-vă, gândiți-vă să suspendați degetul pe a treia notă și să-l aruncați pe a patra.
 • În cele din urmă, te joci pentru a reglementa coardă majore, cu excepția cazului în loc să joc primul, al treilea și al cincilea note ale scalei, te joci primul, a patra și a cincea.
 • Practic, te joci o coardă majoră convențională, cu excepția faptului că în loc de a juca primul, al treilea și al cincilea notele de scară, trebuie să joace primul, al patrulea și al cincilea clasele.
 • Imaginea intitulată Citiți acordurile de pian Pas 17
  6
  Utilizați teoria acordurilor pentru a înțelege cele mai complexe acorduri. Odată ce înțelegeți teoria din spatele diferitelor corzi și cum se leagă de coardele majore, puteți combina diferite variante pentru a crea corzile mai complexe.
 • De exemplu, puteți crea al saptelea acord suspendat combinarea unui acord suspendat cu al saptelea coardă. Redați nota a patra a scalei majore în locul celei de a treia și apoi jucați a șaptea notă diminuată. Cele patru note jucate în același timp vor face o coardă a șaptea suspendată.
 • Deși aceste acorduri complexe sunt rareori folosite în muzica populară, dacă înțelegeți teoria acordurilor, nu veți avea nici o problemă atunci când le vedeți în diagramele acordurilor sau în scoruri.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să improvizați cu chitaraCum să improvizați cu chitara
  Cum să obțineți o ureche absolutăCum să obțineți o ureche absolută
  Cum să înveți să cânți cântece de pian după urecheCum să înveți să cânți cântece de pian după ureche
  Cum să învățați să jucați pianul pe cont propriuCum să învățați să jucați pianul pe cont propriu
  Cum să înveți elementele de bază ale chitării ritmiceCum să înveți elementele de bază ale chitării ritmice
  Cum să învățați notele unei tastaturiCum să învățați notele unei tastaturi
  Cum de a armoniza un cor în stilul lui BachCum de a armoniza un cor în stilul lui Bach
  Cum să plasați corect degetele pe cheile de pianCum să plasați corect degetele pe cheile de pian
  Cum să vă poziționați degetele de pe chitaraCum să vă poziționați degetele de pe chitara
  Cum să distingem notele unei melodii când le ascultăm (după ureche)Cum să distingem notele unei melodii când le ascultăm (după ureche)
  » » Cum se citesc acordurile de pian

  © 2011—2020 ertare.com