Cum să ajungi la intervale mari pe un pian

Aveți probleme la redarea unei melodii deoarece mâinile dvs. nu pot ajunge la o zecime? "Instruirea" mâinilor pentru a ajunge la distanțe mai mari este un proces lung, dar este foarte simplu.

pași

Imaginea intitulată Span Intervals Large on a Piano Step 1
1
Stabiliți că mâinile dvs. sunt probabil prea mici pentru intervale mari. Mâinile unor oameni nu vor ajunge niciodată mai mult de o octavă.
 • Imaginea intitulată Intervaluri mari de desfășurare pe un pas pian 2
  2
  Întindeți-vă de multe ori mâinile. Puneți degetul mic (sau degetul mare, în funcție de mână) în C și întindeți-vă mâna cât de mult puteți. Păstrați această poziție, dar nu vă faceți rău. Cel mai important lucru este că simțiți că mâna dvs. este întinsă - nu trebuie să depășiți această limită. Utilizarea de cremă și masajul regulat al mâinilor vă poate ajuta să vă faceți mai multă flexibilitate.
 • Imaginea intitulată Span Intervaluri mari pe un pian Pas 3
  3
  Redați melodii care au octave, novene și zecimi. În mod obișnuit, trebuie să vă întindeți mâna stângă pentru a ajunge la note, dar ocazional, mâna dreaptă va avea o distanță lungă de acoperit. Redați melodii care au amândouă. Sonata Claro de Luna de Beethoven este o piesă excelentă care vă va servi pentru acest lucru. Acest cântec include novene pentru mâna dreaptă și multe octave pentru mâna stângă. Preludiul lui Chopin nr. 20 în C minor are octave pentru ambele mâini pe toată piesa.
 • Imaginea intitulată
  4
  Practicați cu octave. Redă scala armonică a Do într-o octavă rotundă. Încercați să măriți viteza și să vă mențineți degetele extinse.


 • Imaginea intitulată Span Intervaluri mari pe un pas de pian 5
  5
  Practicați cu novene. Redați scara armonică a Do cu al nouălea (Re) înainte și înapoi, menținând din nou intervalul.
 • Imaginea intitulată Span Intervaluri mari pe un pas de pian 6
  6
  Faceți același lucru cu cel de-al zecelea sau mai mult, în funcție de ce aveți nevoie și de dimensiunea mâinilor.
 • Imaginea intitulată Span Intervaluri mari pe un pas pentru pian 7
  7
  Continuați să utilizați acești pași atât timp cât este necesar pentru a ajunge la distanța dorită sau de care aveți nevoie.
 • sfaturi

  • Dacă nu puteți ajunge la a douăsprezecea (o Do cu un al doilea Soare) sau o altă figură mare, nu vă faceți griji prea mult. Amintiți-vă că, pe măsură ce creșteți mâinile, degetele vor fi, de asemenea, mai largi, ceea ce face dificilă redarea notelor corecte, care se potrivesc cheilor. Deci, chiar dacă nu aveți cele mai mari mâini, aveți un avantaj în exactitate. Mâinile mari ajută la redarea figurilor mai mari la o octavă, dar degetele largi împiedică, de asemenea, precizia jocului. Pianistul ideal ar trebui să aibă mâini mari cu degetele subțiri, precum și tampoane bune la sfârșitul degetelor pentru o atingere mai bună sau mai tare.
  • Nu vă întindeți prea mult mâinile. Opriți dacă simțiți o durere persistentă! Și faceți-o din nou odată ce durerea a încetinit. Vrei să-ți întinzi mâinile, nu să le spargi! Acestea fiind spuse, deteriorarea mâinilor de la întinderea excesivă este foarte rară, dar Schumann a fost o victimă a acesteia. Practicați puțin și de multe ori să începeți și astfel evitați orice tensiune critică nejustificată.
  • Serghei Rachmaninoff, un pianist foarte faimos, a avut mâini care ar putea ajunge la un al treisprezecelea, sunt aproape 30 de centimetri! Unele dintre piesele sale includ intervale foarte lungi pe care majoritatea oamenilor nu le vor putea atinge niciodată.
  • Nu toată lumea are mâini suficient de mari pentru a ajunge la intervale de atingere zecime, deci dacă acest lucru nu funcționează pentru dvs., poate că este pentru că mâinile tale sunt prea mici.

  avertismente

  • O mare parte a distanței sau a distanței provine de la degetul mare și de la spațiul dintre acesta și index, deci lucrați prin întinderea acelei părți. Folosește-ți bunul simț și nu exagerează. Puteți avea mâini de dimensiuni normale și cum să ajungeți la intervale mari (de exemplu, o Do la un al doilea Mi sau Fa), dacă degetul mare se întinde bine. Nu-l apăsați prea tare, observați că se întinde atât de natural.
  • Dacă vă simțiți incomod, nu o faceți. Încercați să vă relaxați mai mult mâinile și brațele, în loc să încercați să le forțezi. Dacă vă este inconfortabil și dacă vă ocupați de această poziție pentru o lungă perioadă de timp, atunci în cele din urmă vă veți răni mâinile.
  • Un truc pe care îl puteți folosi pentru a avea o acoperire mai mare este să plasați degetul mic și degetul mare pe marginea exterioară sau pe colțul tastei alb corespunzătoare și apoi să utilizați interiorul ambelor degete pentru a ridica imediat tastele albe (de exemplu, un Re și un Mi, pentru a ajunge la Do și Fa) și apoi apăsați tastele originale. Acest lucru vă va permite să jucați mai multe note îndepărtate fără să atingeți notele care se află imediat lângă ele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să transformi mâna într-un pistol de ligaCum să transformi mâna într-un pistol de liga
  Cum se creează o scară mică folosind șirulCum se creează o scară mică folosind șirul
  Cum se face "căderea franceză"Cum se face "căderea franceză"
  Cum de a face jive mânăCum de a face jive mână
  Cum să jonglezi cu patru bileCum să jonglezi cu patru bile
  Cum sa faci un fluier cu mainileCum sa faci un fluier cu mainile
  Cum să faci un șarpe de mânăCum să faci un șarpe de mână
  Cum se joacă bastoaneCum se joacă bastoane
  Cum să-ți faci mâinile să arate mai tânărăCum să-ți faci mâinile să arate mai tânără
  Cum să vă spălați mâinileCum să vă spălați mâinile
  » » Cum să ajungi la intervale mari pe un pian

  © 2011—2020 ertare.com