Cum să gândești ca Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este cunoscut pentru a fi un detectiv strălucitor, cu toate acestea majoritatea oamenilor se pot instrui să se gândească puțin mai mult la faimosul personaj al scriitorului Sir Arthur Conan Doyle pur și simplu imitând comportamentul lui Sherlock. Învățați să faceți mai multe observații și să analizați mai eficient aceste observații. Dacă sunteți interesat de o provocare și mai mare, construiți o "palatul memoriei" sau "magazin de memorie" pentru a vă salva informațiile.

pași

Partea 1
Vezi și observați

Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 1
1
Înțelegeți diferența dintre vizionare și observare. Watson Am văzut, dar Holmes M-am uitat. În mod implicit, probabil aveți obiceiul de a vă vedea în jurul dvs. fără a procesa informațiile de bază. Observând toate detaliile unei circumstanțe este primul pas pe care trebuie să-l luați dacă vreți să gândiți ca Sherlock Holmes.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 2
  2
  Rămâi concentrat și total angajat. Este necesar să cunoașteți limitele. Creierul uman nu este structurat pentru a efectua mai multe sarcini complexe. Dacă vrei cu adevărat să faci observații semnificative, nu te poți implica în multe activități în același timp în care distrage mintea ta de gândire.
 • A fi angajat în observație îi permite minții să reziste mai mult și să-l tragă pentru a rezolva problemele mai eficient și mai eficient.
 • Starea angajată este de fapt unul dintre cele mai simple aspecte ale observării. Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați numai asupra problemei la îndemână. Când faci observații, trebuie să ai grijă de ceea ce observi. Pune telefonul mobil pe vibreze si nu lasa mintea obține gândire sidetracked despre acel e-mail ar trebui să scrie mai târziu sau un comentariu pe Facebook că ai citit acum o oră.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 3
  3
  Fii selectiv. Dacă încercați să observați cu atenție tot ceea ce vedeți, într-un timp scurt, veți ajunge obosiți și copleșiți. Trebuie să învățați să vă respectați împrejurimile, dar trebuie să fiți și ele selectivi atunci când vă concentrați atenția asupra ceva.
 • Calitatea merită mai mult decât cantitatea. Este necesar să învățăm cum să observăm lucrurile mai bine și nu pur și simplu cum să observăm mai multe lucruri.
 • Primul lucru pe care trebuie să-l facem într-o situație este acela de a evalua domeniile care sunt esențiale și care nu sunt relevante. Acest lucru necesită practică și nu este nimic altceva de făcut pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a diferenția unul de celălalt.
 • Odată ce ați stabilit ce aspecte sunt importante, trebuie să le respectați până la ultimul detaliu.
 • Dacă zonele pe care le observați nu vă oferă detaliile de care aveți nevoie, este posibil să vă extindeți încet câmpul de observație la alte aspecte ale situației pe care ați exclus în trecut ca fiind irelevante.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 4
  4
  Fii obiectiv Prin natura, ființele umane tind să aibă prejudecăți și idei preconcepute care influențează modul nostru de a percepe lucrurile. Cu toate acestea, dacă doriți cu adevărat să faceți observații semnificative, scăpați de aceste prejudecăți și fiți obiectiv atunci când vă uitați în jurul dvs.
 • Deseori, creierul captează ceea ce vrea să vadă și îl interpretează ca pe un fapt, când în realitate este doar o percepție. Odată ce creierul înregistrează ceva ca un fapt, poate fi dificil să se înțeleagă altceva. Trebuie să te concentrezi pe a fi obiectiv atunci când observi, astfel încât să nu-ți pierzi sursa de informații.
 • Amintiți-vă că observarea și deducerea sunt două părți diferite ale procesului. Când vine vorba de observare, tot ce faceți este să observați. Doar în timpul etapei de deducere vă puteți exprima opinii cu privire la informațiile pe care le-ați adunat.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pas 5
  5
  Faceți observații incluzive. Nu acordați atenție doar ceea ce vedeți. Observațiile dvs. ar trebui să includă, de asemenea, note mentale având în vedere celelalte simțuri (auz, miros, gust și atingere).
 • Concentrați-vă pe ascuțirea simțurilor de vedere, auzul și mirosul. Aceste trei simțuri sunt cele pe care vă depindeți cel mai mult, dar ele sunt, de asemenea, cele pe care le considerați cel mai mult dreptate. După ce învățați să folosiți aceste sensuri în mod obiectiv, acesta trece la atingere și gust.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 6
  6
  Meditează. O modalitate practică de a-ți exercita și dezvolta abilitatea de a observa este să meditezi timp de cincisprezece minute pe zi. Meditația vă poate ține mintea tăiosă și vă poate ajuta să vă familiarizați cu conceptul de a fi complet concentrat asupra mediului înconjurător.
 • Nu este necesar să ieșiți din ceea ce faceți în mod normal pentru a medita. Singurul lucru de care aveți nevoie este să vă petreceți câteva minute pe zi, departe de distragerile și să vă dezvoltați capacitatea de concentrare. Vă puteți concentra asupra unei imagini specifice în mintea voastră sau într-o imagine externă în timpul meditației. Ideea principală este pur și simplu să vă asigurați că rămâneți pe deplin concentrată asupra a ceea ce meditați.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 7
  7
  Puneți-vă provocări Rezolvarea unui puzzle pe zi, o săptămână sau o lună vă poate ajuta să vă perfecționați puterile de observare. Găsiți un mister pentru a rezolva, dar asigurați-vă că necesită utilizarea deplină a puterilor dvs. de observare.
 • O provocare simplă este să observi ceva nou în fiecare zi. De exemplu, faceți o fotografie pe zi dintr-o perspectivă diferită. Concentrează-te pe realizarea de imagini care arată noi perspective în locurile de zi cu zi.
 • Observarea oamenilor este o altă provocare simplă, dar puternică pe care o puteți stabili. Începeți cu detalii simple, cum ar fi hainele pe care o poartă o persoană sau modul în care acestea merg. În cele din urmă, observațiile dvs. ar trebui să includă detalii despre limbajul corpului și despre semnale emoționale intense specifice.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 8
  8
  Luați note. Deși Sherlock Holmes nu are nevoie să transporte un notebook și stilou, în timp ce încearcă să dezvolte puterile tale de observare, luând note pot fi benefice. Asigurați-vă că notele pe care le luați sunt suficient de detaliate pentru a vă aminti diferitele atracții, sunete și mirosuri ale situației.
 • Procesul de luare a notițelor vă forțează mintea să acorde atenție situațiilor într-un mod detaliat. Sperăm că veți ajunge la un punct în care aceste note nu vor mai fi importante. Deși, la început, această activitate ar putea ajuta să vă îndreptați mintea spre a observa în loc să vedeți pur și simplu.
 • Partea 2
  Dezvoltați capacitatea de deducere

  Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 9


  1
  Puneți întrebări Uitați-vă la totul cu un nivel acceptabil de scepticism și puneți întrebări în mod constant despre ceea ce observați, gândiți și simțiți. În loc să mergeți direct la cel mai evident răspuns, fragmentați orice dilemă în câteva întrebări și răspundeți fiecăruia, pentru a ajunge la cea mai amănunțită soluție.
  • Trebuie, de asemenea, să puneți la îndoială toate informațiile noi adunate înainte de a le depozita în minte. Întrebați-vă de ce este important să amintiți aceste informații sau cum se leagă de ceea ce deja știți.
  • Pentru a pune întrebări importante, trebuie să vă cultivați mintea. O înțelegere aprofundată a lecturii și o bază solidă de cunoștințe vor ajuta foarte mult. Studiați teme importante, experimentați cu subiecte care vă atrag curiozitatea și păstrați un jurnal pentru a urma modelele gândurilor. Cu cat stiti mai mult, cu atat este mai probabil sa puneti intrebari care conteaza cu adevarat.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 10
  2
  Aflați diferența dintre imposibil și improbabil. Prin natura dumneavoastră, ați putea fi tentați să renunțați la o posibilitate dacă pare improbabilă sau improbabilă. Cu toate acestea, ar trebui să păstrați aceste posibilități în minte. Numai imposibilul (care nu poate fi adevărat indiferent de ceea ce se întâmplă) poate fi exclus în totalitate.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 11
  3
  Păstrează mintea deschisă. Așa cum trebuie să scapi de vechile prejudecăți atunci când observi o situație, trebuie să elimini acele prejudecăți atunci când analizezi o situație. Lucrurile care numai intuyes nu cântăresc la fel de mult ca lucrurile care știți sau deduceți. Intuiția are locul ei, dar trebuie să echilibrați intuiția și logica.
 • Evitați să faceți o teorie înainte de a avea toate dovezile. Dacă trageți o concluzie înainte de a aduna și analiza toate faptele, vă veți strica procesul de reflecție și va fi mai dificil să stabiliți o soluție precisă.
 • Trebuie să învățați să adaptați teoriile la fapte și nu la contrariul. Strângeți faptele și aruncați orice idee sau teorie posibila care nu este conformă cu aceste fapte. Nu face presupuneri cu privire la posibilitățile care există numai în teorie, și nu de fapt, mai ales dacă te uiți tentat să faci doar pentru a face să funcționeze teoria anterioară.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 12
  4
  Discutați cu o persoană în care aveți încredere. Deși Sherlock Holmes este celebrul geniu, intelectul său ar fi fost puțin incomplet dacă nu ar fi avut dr. John Watson să-și împingă ideile. Găsiți un prieten sau un coleg în care aveți încredere din cauza inteligenței lor și discutați despre observațiile și concluziile cu persoana respectivă.
 • Este important să permiteți celeilalte persoane să modeleze teoriile și concluziile fără a renunța la informațiile pe care deja le știți că sunt adevărate.
 • Dacă discuția dvs. aduce noi idei care vă modifică teoriile, permiteți-le să se întâmple. Nu lăsați mândria între voi și adevăr.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 13
  5
  Dă-ți mintea o pauză. Mintea ta va fi epuizată dacă l-ai lăsat programată tot timpul în modul "Sherlock". Chiar și acest mare detectiv se oprește în cazuri deosebit de epuizante. Permiteți-vă să vă odihniți vă îmbunătățește capacitatea de a forma concluzii precise pe termen lung.
 • Concentrarea prea mult pe o problemă poate determina uzura minții dvs. și, în consecință, va procesa informațiile într-un mod mai puțin precis. Dându-ți mintea o șansă de a te relaxa, îți poți permite să faci conexiuni într-un mod constant și inconștient. Deci, atunci când reveniți să se concentreze asupra problemei, ai putea realiza o ordine de idei aparent evidente nu au observat înainte de a da mintea ta o pauză.
 • Partea 3
  Construiți un palat de memorie

  Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 14
  1
  Cunoașteți beneficiile unui palat de memorie. Un "palat de memorie" sau "magazin de memorie" vă permite să organizați informațiile într-un mod care le face mai accesibile și mai ușor de memorat. Holmes a folosit această tehnică, dar conceptul în sine vine de la mult mai înainte.
  • Oficial, această tehnică este numită "metoda Loci" (loci en latín este pluralul lui "locație"). Aceasta datează din Grecia antică și din Roma.
  • Vă puteți aminti faptele și informațiile prin asocierea acestora cu o anumită locație fizică.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 15
  2
  Construiți-vă spațiul Alegeți o imagine pe care o puteți vizualiza în mod clar și în detaliu în interiorul minții. Locul pe care îl alegeți pentru palatul dvs. de memorie poate fi oriunde ați creat sau undeva unde ați vizitat.
 • Este de preferat să aveți un spațiu mare deoarece puteți stoca mai multe informații. De exemplu, dacă vă imaginați un adevărat palat, puteți aloca o cameră diferită pentru fiecare disciplină sau zonă tematică.
 • Dacă alegeți un loc care există în lumea reală, asigurați-vă că acesta este un loc pe care îl cunoașteți suficient pentru a îl vizualiza în detaliu.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 16
  3
  Desenați un traseu Vizualizați-vă că vă deplasați spre palatul dvs. de memorie. Traseul trebuie să fie același de fiecare dată când vizitați palatul. De asemenea, practica trece prin acest traseu adesea pentru a deveni cea de-a doua natură.
 • După stabilirea rutei, trebuie să identificați semne de-a lungul căii. De exemplu, vă puteți imagina o jumătate de duzină de scaune sau un set de lămpi într-un hol mare sau puteți identifica fiecare piesă de mobilier într-o sală de mese sau cameră. Petreceți timp la fiecare punct de-a lungul rutei și definiți cât mai multe semnale posibil.
 • Chiar și atunci când nu ai nevoie de palatul tău de memorie, ar trebui să-ți dai timp să-l vizitezi mental. Detaliile și traseul ar trebui să fie identice de fiecare dată când mergeți. Trebuie să faci acest loc să arate la fel de real pentru tine ca orice alt loc din viața reală.
 • Imagine cu denumirea Gândiți-vă ca Sherlock Holmes Pasul 17
  4
  Plasați punctele cheie de-a lungul rutei. Odată ce știi cum să călătorești prin palatul tău de memorie, trebuie să începi să completezi informații de-a lungul rutei. Imaginați-vă că plasați informațiile într-o anumită locație. Ca și până acum, practică călătorind de-a lungul acestui traseu și accesând astfel de informații suficient de des pentru a vă obișnui cu acea acțiune.
 • Utilizați detaliile pe care le-ați specificat mai devreme în timp ce atribuiți informații diferitelor părți ale palatului dvs. de memorie. De exemplu, dacă vă imaginați o lampă în colțul unei camere în interiorul palatului de memorie, ai putea ajunge să imagineze o persoană-cheie de iluminat lampa pentru a aminti un detaliu despre acea persoană.
 • Asigurați-detalii cât mai specifice și neobișnuite. Mintea îți va aminti mai ușor ceva ciudat în loc de ceva pe care îl faci ca să pari prea obișnuit sau obișnuit.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se determină tipul de memorie RAMCum se determină tipul de memorie RAM
  Cum să scanați un document cu HP Deskjet 5525 direct pe cartela de memorieCum să scanați un document cu HP Deskjet 5525 direct pe cartela de memorie
  Cum puteți salva o prezentare PowerPoint pe un stick USBCum puteți salva o prezentare PowerPoint pe un stick USB
  Cum să te observi pe YouTubeCum să te observi pe YouTube
  Cum de a crește capacitatea unui stick USBCum de a crește capacitatea unui stick USB
  Cum de a crește memoria unui laptopCum de a crește memoria unui laptop
  Cum de a construi un palat de memorieCum de a construi un palat de memorie
  Cum să atragă BatmanCum să atragă Batman
  Cum să vă ascuțiți puterile de observareCum să vă ascuțiți puterile de observare
  Cum să dezvolți intuiția lui Sherlock HolmesCum să dezvolți intuiția lui Sherlock Holmes
  » » Cum să gândești ca Sherlock Holmes

  © 2011—2020 ertare.com