Cum să organizezi un librar

Organizarea unui librar poate fi distractiv pentru acel bibliotecar sau decorator din interiorul vostru. Există mai multe metode utile pentru comanda cărților, însă unele alternative vă vor permite să experimentați aspectul și funcția.

pași

Metoda 1
Organizați cărți

Imaginea intitulată Organizați un raft de cărți Pasul 1
1
Donați cărțile nedorite. Cel mai simplu lucru este să scapi de anumite cărți înainte de a organiza întreaga colecție. Păstrați cărțile în cutii pe care nu le veți mai citi niciodată sau nu le veți mai da. Puteți să le vindeți sau să le donați magazinelor de cărți folosite, magazinelor de caritate, bibliotecilor sau paginilor web, cum ar fi Book Mooch sau Book Scouter.
 • Imaginea intitulată Organizați un registru de cărți Pasul 2
  2
  Verificați limitările de dimensiune. Înainte de a face un plan general, asigurați-vă că știți limitele. Unii vânzători de cărți au rafturi de spații diferite, ceea ce poate necesita păstrarea cărților de tip paperback pe un singur raft și a cărților pe alte cărți. Este posibil ca manualele sau cărțile de artă de pe masa de cafea să fie stivuite orizontal pentru a se potrivi. Împărțiți cărțile pentru a se potrivi cu aceste restricții și tratați fiecare stivă ca o sarcină organizațională separată.
 • Ar trebui să plasați cărți mari și grele pe rafturi robuste, de obicei cele mai mici. Nu le așezați deasupra înălțimii capului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Împărțiți-le între ficțiune și realitate. Luați toate cărțile de pe rafturile lor și plasați-le în două grămezi, una din cărțile de ficțiune și una de realitate. De obicei, doriți să citiți una sau cealaltă categorie, astfel încât acestea să fie ușor de căutat pentru o lectură spontană.
 • Imaginea intitulată Organizați un raft de cărți Pasul 4
  4
  Sortați stiva de ficțiune după gen sau autor. Împărțiți o colecție vastă și variată de ficțiune pe gen, păstrând fiecare pe un raft separat sau un grup de rafturi. În fiecare gen, sortați cărțile în ordine alfabetică, în funcție de numele autorului. Dacă aveți doar două sau trei rafturi de ficțiune sau majoritatea cărților dvs. de ficțiune sunt situate în același gen, sortați după numele de familie al autorului, fără a le împărți.
 • Genurile ficționale comune includ: misterul, literatura, minorul, fantezia și știința fictivă.
 • Imaginea intitulată
  5
  Clasificați stiva realității după subiect. Împărțiți cărțile din această grămadă în grămezi separate în funcție de temă. Aflați câte persoane aveți în fiecare categorie. Idealul este să ai 1 până la 3 rafturi în fiecare categorie. Ar putea fi necesar să se gândească la probleme mai largi sau mai scurte pentru ao realiza.
 • Există multe tematici largi ale realității, inclusiv: grădinărit, gătit, istorie, biografie, biologie și cărți de referință.
 • Puteți să comandați colecția dvs. specializată cu multe subtipuri. De exemplu, o colecție de istorie poate fi împărțită între continent, apoi țară și apoi perioadă de timp.
 • Dacă casa dvs. are mai multe cărți de realitate decât biblioteca dvs. locală, utilizați sistemul de clasificare zecimală Dewey.
 • Metoda 2
  Sisteme organizatorice alternative

  Imaginea intitulată
  1
  Sortați după dimensiune Luați în considerare dacă aveți cărți care variază de la broșuri la albume uriașe de artă. Aranjați cele mai înalte cărți de pe raftul inferior, plasând cărțile mai mici și mai mici pe măsură ce vă deplasați în sus. Aceasta creează un aspect organizat și ordonat. În unele librării, aceasta este o necesitate deoarece trebuie să adaptați organizația la înălțimea fiecărui raft.
 • Imaginea intitulată
  2
  Plasați cărțile în funcție de culoarea lor. Acest sistem pare excelent, dar este mai util dacă aveți doar un librar. În cazul colecțiilor mai mari, culorile pot face o carte greu de găsit. Acestea sunt unele sisteme de clasificare bazate pe culoarea coloanei vertebrale a cărții:
 • O culoare pe raft (un raft albastru, un raft verde, etc.). Dacă aveți dificultăți la umplerea unui raft, împachetați unele dintre cărți în hârtie kraft.
 • o "Arcoiris" Treptat curge de la o culoare la alta sau de la cele mai saturate culori la culori pastelate
 • Un model care creează un drapel sau o altă imagine simplă atunci când întreaga bibliotecă este plină. Acest lucru durează mult, dar este impresionant.
 • Imaginea intitulată Organizați un raft Bookshelf Pasul 8
  3
  Sortați în funcție de frecvența utilizării. Acesta este un sistem excelent dacă consultați frecvent cărțile pentru a căuta sau a căuta referințe. Păstrați-le pe cele pe care le folosiți zilnic pe un raft la nivelul ochilor și pe câteva rafturi de mai jos, unde le puteți vedea cu ușurință și ajunge la ele. Cărțile pe care le folosiți numai din când în când merg pe rafturile inferioare. Cărțile pe care aproape niciodată nu le deschizi sunt pe rafturile de deasupra capului tău.
 • Dacă aveți suficiente cărți pentru a umple doi sau trei librări, completați cel mai vizibil librar cu cărți importante. Dacă aveți o colecție mai mare, acest sistem poate să nu fie la fel de eficient.
 • Imaginea intitulată Organizați un raft de cărți Pasul 9
  4
  Împărțiți-le pe baza planurilor dvs. de lectură. Dacă aveți o mulțime de cărți pe care doriți să le citiți, de ce să nu le oferiți rafturile lor? Păstrați un raft gol în aceeași bibliotecă, astfel încât să puteți înlocui ușor cărțile finalizate. Puteți revizui organizația după ce ați terminat lista de lectură, dar acest lucru poate fi convenabil între timp.
 • Imaginea intitulată


  5
  Creați o cronologie a vieții voastre. Umpleți raftul de sus cu cărțile pe care le citiți în copilăria voastră timpurie și continuați prin adăugarea cărților în ordinea aproximativă în care le-ați descoperit. Această metodă este mai eficientă pentru cărțile cu amintiri puternic asociate și pentru persoanele cu amintiri profunde.
 • Imaginea intitulată
  6
  Rezervați un raft pentru cărțile dvs. preferate. Indiferent de sistemul pe care îl alegeți, aveți opțiunea de a lăsa un raft special. De obicei este cel mai vizibil. Aici păstrați primele ediții, copiile semnate sau cărțile care ți-au schimbat viața.
 • Metoda 3
  Organizați librării moderne

  Imaginea intitulată Organizați un registru de documente Step 12
  1
  Creați un fundal închis (opțional). Librăria va arăta mai impresionantă dacă fundalul este mai întunecat decât pereții și rafturile din jur. Luați în considerare pictura din spatele rafturilor pentru a crea un astfel de efect viu.
  • Pentru librarii cu spatele deschis, agățați o cârpă între ele și perete.
 • Imaginea intitulată
  2
  Adunați posibilele decorațiuni. Trebuie să știți cu ce veți lucra înainte de a începe să umpleți rafturile. Vase, vesela eleganta, figurine, margele, candelabre, etc., casa ta este limita. Adunați mai multe lucruri pe care credeți că le veți avea nevoie, astfel încât să puteți încerca mai multe opțiuni.
 • Elementele verticale lineare arată asemănătoare cărților. Acest lucru creează un aspect auster și rigid. Unele boluri, coșuri sau alte obiecte rotunde au ca rezultat un mediu mai prietenos.
 • Imaginea intitulată
  3
  Începeți cu cele mai mari obiecte. Lăsați deoparte obiectele decorative mai mari și cărțile uriașe, dacă le aveți. Separați-le de-a lungul rafturilor, lăsând mult spațiu între ele pentru a crea puncte focale separate. Un model zigzag arată bine, plasându-l pe capătul din stânga al primului raft, apoi pe capătul din dreapta al celui de-al doilea și apoi pe cel din stânga celui de-al treilea.
 • Imaginea intitulată
  4
  Puneți cărțile în diferite orientări. Asigurați-vă că atenția la cartea dvs. de carte este mai lungă, schimbând poziția cărților dvs. Așezați cărțile unul pe celălalt pe unele rafturi și unul lângă celălalt pe alte rafturi.
 • Încercați o piramidă de cărți, cu un mic trinket pe partea de sus.
 • Imaginea intitulată Organizați un registru de documente Step 16
  5
  Utilizați mici decorațiuni pentru a crea un contrast. În timp ce plasați cărțile, adăugați un obiect decorativ acolo unde pare necesar. Utilizați obiecte colorate, spre deosebire de coperțile cărților colorate plictisitoare sau invers. O pereche de candelabre înalte comportă frumos un rând de cărți scurte.
 • Imaginea intitulată Organizați un raft de cărți Pasul 17
  6
  Suport cărți cu obiecte grele. Cartile sunt foarte utile si vin intr-o varietate de forme decorative. O altă opțiune este să folosiți orice obiect greu pentru a vă menține cărțile.
 • Imaginea intitulată Organizați un raft de cărți Pasul 18
  7
  Lăsați mult spațiu liber. Spațiile goale arată adesea mai bine decât un raft înfundat cu broșuri și origami. Acest lucru este foarte important pentru librarii cu spatele deschis, care se află în mijlocul unei camere, deoarece au nevoie de spațiu suficient pentru a lăsa la lumină.
 • sfaturi

  • După îndepărtarea tuturor cărților, îndepărtați praful de pe rafturile goale și din cărți. În cazul cărților foarte prăfuite, utilizați un mic accesoriu pentru aspirator.
  • Puteți cumpăra cărți goale pentru a ascunde spatele cărților neplăcute.

  avertismente

  • Cărțile sunt mai grele decât se pare. Nu ridicați bateriile foarte grele pentru a le încărca confortabil. Ridicați-vă cu genunchii, ținându-vă spatele drept pentru a evita rănile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se obține programul Caliber pentru AndroidCum se obține programul Caliber pentru Android
  Cum să organizați cărți PokémonCum să organizați cărți Pokémon
  Cum să împrumutați cărți din bibliotecă cu o colțCum să împrumutați cărți din bibliotecă cu o colț
  Cum să împrumut cărți pe KindleCum să împrumut cărți pe Kindle
  Cum se face o carte floatCum se face o carte float
  Cum să faci cărți de schimb pentru artiștiCum să faci cărți de schimb pentru artiști
  Cum sa faci primul tau cu cartiCum sa faci primul tau cu carti
  Cum de a face o punte de Yu Gi OhCum de a face o punte de Yu Gi Oh
  Cum se joacă vechea servitoareCum se joacă vechea servitoare
  Cum se joacă viteza (cărți)Cum se joacă viteza (cărți)
  » » Cum să organizezi un librar

  © 2011—2020 ertare.com