Cum să păstrați o colecție de înregistrări în siguranță

Mai aveți înregistrările voastre vechi și pur și simplu iubiți stilul pe care nu îl găsiți în altă parte? Sau poate că pasiunea dvs. este de a colecta vechiul vinil sau poate pentru că vă place sunetul ultimei muzică sau să vă amestecați (la urma urmei, discurile sunt încă foarte populare în aceste scopuri, cu 2,5 milioane de albume vândute în 009). Oricare ar fi motivul, dacă doriți să păstrați colecția dvs. de înregistrări în stare bună, există câteva lucruri importante pe care să le aveți în vedere.

pași

Imagine intitulată Păstrați o colecție de înregistrări în siguranță Pasul 1
1
Protejează discurile de praf. Salvați fiecare disc în capacul său original de carton ușor sau în capacele discurilor din plastic. Căutați capace de plastic fără acid, dacă nu le aveți încă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Protejează discurile de căldură. Căldura este un inamic al discurilor și va distorsiona discurile. Păstrați discurile la distanță de sursele de căldură, cum ar fi șapcile, șemineele, sobele, încălzitoarele etc. De asemenea, păstrați-le departe de zonele umede, deoarece umiditatea va asigura un sol fertil pentru creșterea mucegaiului, ceea ce poate distruge acoperirea edițiilor dumneavoastră limitate.
 • Țineți discurile departe de lumina directă a soarelui. Lumina soarelui va deteriora discurile prin căldură și raze UV.
 • Dacă aveți un disc deformat de supraîncălzire, puteți încerca această remediere: Puneți-l între două piese groase de sticlă plană și plasați cărți grele pe partea de sus a paharului. Când faceți acest lucru, îndepărtați capacul de carton de lumină, dar lăsați capacul de protecție în poziție. În timp ce acest lucru poate să nu funcționeze, deoarece discul deformat nu mai are nici un folos pentru dvs., merită încercat. Dacă nu este reparat, încercați să faceți un ceas cu Salvador Dalí!
 • Imaginea intitulată
  3
  Salvați discurile pe verticală. Aceasta este cea mai bună poziție pentru a reduce la minimum pagubele - păstrați-le în poziție verticală și nu băuturile prea apropiate împreună în recipientul de depozitare. Unii colectori insistă, de asemenea, asupra păstrării discurilor într-un container relativ etanș sau într-un dulap pentru o protecție suplimentară, împreună cu aspirarea regulată în jurul lor, pentru a nu ține praful de pe discuri.
 • Imaginea intitulată Păstrați o colecție de înregistrări în siguranță, pasul 4
  4
  Tratați discurile cu grijă. Evident, ele sunt fragile și se vor rupe dacă vor cădea. Cu toate acestea, chiar și ținându-le cu atenție pot provoca probleme, deoarece uleiurile de pe degetele tale stau acolo și se acumulează în timp, așa că este important să țineți discurile doar de laturi sau de eticheta centrală.
 • Imaginea intitulată
  5


  Curățați înregistrările de vinil în mod regulat. Păstrarea curate a discurilor va reduce la minimum potențialul de deteriorare a prafului și a altor particule care pot duce la zgârieturi. Pentru curatare:
 • Obțineți o cârpă moale, care nu lasă scame. Bumbacul moale sau muslinul sunt opțiuni bune.
 • Umpleți cârpa cu un amestec de curățare realizat din 1 parte alcool izopropilic și 4 părți apă distilată (demineralizată) (20% alcool în 80% apă). Notă: "Nu" utilizați acest amestec în anii `78 deoarece sunt făcute din paste - a se vedea următorul pas.
 • Curățați cu o mișcare circulară netedă de la margine la centru sau invers.
 • Permite să se usuce cu aer.
 • Imaginea intitulată Păstrați o colecție de înregistrări în siguranță, pasul 6
  6
  Acordați o atenție specială discurilor de paste. Orice disc din șelac trebuie curățat cu alcool. Primele versiuni trebuie să fie curățate fie profesional, fie folosind soluții profesionale de curățare făcute special pentru acest scop, deoarece primele discuri de paste sunt foarte poroase. Pentru un disc de paste pe care credeți că este mai vechi și mai rezistent, încercați un detergent lichid de spălat vase care a fost foarte diluat și aplicați-l cu o perie fină pentru ca discurile să ridice murdăria. Nu umezi eticheta deloc. Clătiți și uscați cu un prosop, apoi lăsați-l să se usuce la aer pe un suport de farfurie (ceea ce durează ceva timp, așa că aveți răbdare).
 • Imaginea intitulată
  7
  Așezați discurile curățate într-un manșon curat. În acest fel, nu veți transfera înapoi niciuna din murdăria veche.
 • Imaginea intitulată
  8
  Asigurați-vă că playerul dvs. de disc este în stare bună. Un disc de discuri bine întreținut poate deteriora discurile. Țineți acul ascuțit și păstrați și placa curată.
 • sfaturi

  • Păstrați o bază de date a colecției de discuri utilizând un program de calculator cum ar fi Access sau chiar doar Word (tabele de utilizare). Acest lucru este util atunci când doriți să aflați dacă aveți anumite melodii. Discurile nu sunt la fel de ușor ca iPod-urile!
  • Dacă aveți mai mult de câteva discuri pentru a curăța, spuneți sute, utilizați un aspirator pentru curățarea discurilor.
  • Dacă etichetele de pe discurile dvs. se îndepărtează, aveți grijă atunci când le puneți înapoi. Căutați un adeziv fără acizi - un magazin local de cărți sau un magazin de reparații ar putea să vă sfătuiască cu privire la un adeziv adecvat.
  • Transferați discurile pe discuri digitale dacă doriți să vă asigurați că nu pierdeți niciodată muzica. Astfel, dacă se întâmplă ceva de neconceput (zgârieturi sau căderi și pauze), veți avea în continuare o copie a muzicii.
  • Majoritatea LP-urilor și single-urilor lansate de la începutul anilor 1950 au fost fabricate din materiale de polivinil.

  avertismente

  • Întotdeauna încercați să evitați atingerea sloturilor pentru a evita zgârierea. Ridicați discurile de marginea exterioară.
  • Încercați să înlocuiți vechile huse din plastic cu versiuni moderne fără acid pentru a împiedica aciditatea să afecteze negativ vinilul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cârpă moale de curățare (bumbac, muslin, etc.)
  • Amestecul de curățare: 1 parte alcool izopropilic și 4 părți apă distilată (demineralizată). Nu folosiți niciodată alcool pentru uz medical. Pentru discurile foarte murdare utilizați amestecul menționat mai sus, dar cu un raport de 1: 1. (1 parte apă demineralizată și 1 parte alcool izopropilic).
  • Acoperișuri fără praf
  • Spațiu de depozitare adecvat, care este sigur de a fi lovit și protejat de praf.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se repară un DVD zgâriatCum se repară un DVD zgâriat
  Cum să copiați DVD-uri pe un PC și să scrieți un DVD nouCum să copiați DVD-uri pe un PC și să scrieți un DVD nou
  Cum se formatează un DVD reinscriptibilCum se formatează un DVD reinscriptibil
  Cum se face copii de rezervă ale jocurilor video originale XboxCum se face copii de rezervă ale jocurilor video originale Xbox
  Cum puteți face consolele de jocuri video să dureze mulți aniCum puteți face consolele de jocuri video să dureze mulți ani
  Cum se lansează muzică în iTunesCum se lansează muzică în iTunes
  Cum să păstrați o înregistrare a colecției de discuri utilizând Microsoft AccessCum să păstrați o înregistrare a colecției de discuri utilizând Microsoft Access
  Cum să remediați o înregistrare deformată de vinilCum să remediați o înregistrare deformată de vinil
  Cum să câștigi în Conecta 4Cum să câștigi în Conecta 4
  Cum de a zgâria sau de a fi o tablă de turnCum de a zgâria sau de a fi o tablă de turn
  » » Cum să păstrați o colecție de înregistrări în siguranță

  © 2011—2020 ertare.com