Cum să iei piesa la radio

Una dintre cele mai bune moduri de a vă distribui muzica este să vă jucați la radio, indiferent dacă sunteți un solist sau într-o trupă. Puteți obține o expunere națională chiar dacă începeți la o mică stație radio a unei universități. Trimiterea cântecelor poate părea o slujbă intimidantă, dar nu vă faceți griji! Citiți acest articol pentru a afla în detaliu cum să trimiteți muzica la o stație de radio.

pași

Partea 1
Pregătiți transportul

Imagine intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 1
1
Pregătiți-vă muzica pentru distribuție. Va trebui să vă puteți trimite muzica pe un disc compact fizic sau electronic printr-un format digital, cum ar fi mp3, deși va depinde de locul în care îl trimiteți.
 • În mod normal, nu este nevoie să aveți un pachet elegant sau să pregătiți dosare de presă pentru o distribuție compactă a discurilor. De fapt, multe posturi de radio vor cere acest lucru nu trimite materiale de acest tip. Unii muzicieni insistă că tot ce aveți nevoie este un simplu disc compact de argint cu numele dvs. și titlul piesei, însoțit de o listă a pieselor muzicale dintr-un carcasă din plastic transparent.
 • Asigurați-vă că informațiile dvs. sunt clare, complete, concise și corecte, indiferent de pachetul pe care îl alegeți. Nu doriți ca un regizor de muzică să se îndrăgostească de cântecul dvs. și să nu poată afla cine îi aparține!
 • Imaginea intitulată
  2
  Asigurați-vă că muzica ta este ușor de împărțit online. Unele posturi de radio pot accepta atașamente într-un e-mail, dar nu vor dori un link către o sursă online pentru a vă asculta muzica. Aveți multe opțiuni pentru o distribuție digitală.
 • Puteți folosi anumite servicii cum ar fi iTunes, Amazon Music sau Bandcamp dacă doriți ca muzica dvs. să fie mai accesibilă publicului. iTunes vă permite să vă înscrieți pentru a vă vinde muzica gratuit - Amazon Music vă cere să utilizați un distribuitor pentru a vă vinde muzica prin magazinul dvs. de muzică digitală. Vă puteți înscrie gratuit în Bandcamp, care devine foarte popular pentru artiștii pe care îi conține. Examinați mai multe opțiuni și alegeți cea mai bună pentru situația dvs.
 • Puteți să vă plasați muzica online folosind câteva pagini web, cum ar fi YouTube și Vimeo. Citiți cu atenție termenii și condițiile site-ului - trebuie să vă asigurați că păstrați drepturile de autor și permisiunea de a vinde muzica!
 • Paginile web, cum ar fi Soundcloud, Mediafire și Sendspace, utilizează servicii legale de partajare a fișierelor, care permit directorilor de muzică să descarce muzică fără a fi nevoiți să vă faceți griji cu privire la viruși și alte probleme de securitate.
 • Imagine cu titlul Ia-ți cântecul pe radio Pasul 3
  3
  Efectuați un dosar de presă. Este posibil să vi se solicite să trimiteți un dosar de presă cu muzica dvs. Cu toate acestea, nu este rău să aveți o listă de prezentat. Cele mai multe kituri de presă includ multe elemente de bază care vă vor ajuta pe oameni să vă cunoască rapid.
 • Scrieți o scrisoare de intenție Aceasta trebuie trimisă persoanei cărora le trimiteți muzica. Includeți informațiile dvs. de contact, paginile web (YouTube, Facebook, pagina web etc.) pe care le aveți și toate informațiile de bază despre muzică (gen, teme etc.).
 • Scrieți o scurtă biografie. Scrieți o scurtă descriere despre tine (sau trupa ta dacă ai unul) și realizările tale până acum. Puteți vorbi despre influențele și interesele dvs., dar păstrați această parte orientată într-o poveste. Luați în considerare acest lucru ca prezentarea dvs. unui nou prieten.
 • Creați o fișă de informații Acestea ar trebui să includă informații esențiale despre dvs.: numele dvs., stilul dvs. de muzică, alți artiști sau alte trupe care sunt similare cu dvs., instrumentele pe care le jucați etc.
 • Partea 2
  Investigați mediul

  Imaginea intitulată
  1
  Stabilește opțiunile postului de radio. Genul de muzică pe care îl jucați vă va ajuta să determinați posturile de radio care ar putea reda melodia dvs. De exemplu, posturile publice de radiodifuziune (cum ar fi filialele postului național de radio public din oraș) tind să se concentreze asupra genurilor indie și jazz și asupra cântăreților-compozitori. Postul de radio al universității locale poate fi o opțiune bună pentru muzica care atrage publicul mai tânăr, cum ar fi rap, hip hop și rock. Asigurați-vă că trimiteți cântecul dvs. la o stație care vă arată că redați acea muzică.
 • Imaginea intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 5
  2
  Investigați posturile de radio locale. Probabil că va trebui să începeți câteva, mai ales dacă nu ați semnat încă cu o companie înregistrată. Posturile de radio ale universităților sunt excelente pentru a începe, deoarece tind să fie receptive la muzică nouă și mai puțin convențională. În mod similar, ele tind să fie mai puțin conduse de preocupările de publicitate și de afaceri în comparație cu o stație de radio comercială, astfel încât acestea ar putea fi mai dispuse să-și asume riscuri cu muzica ta. Cu toate acestea, posturile de radio comerciale pot fi interesate de muzica ta, mai ales dacă sunteți din localitate, așa că verificați site-urile posturilor de radio unde locuiți.
 • Puteți găsi paginile unei posturi de radio pe Internet. Acestea vă vor permite să căutați după stat, oraș sau județ.
 • Căutați unele titluri, cum ar fi "regizor muzical". "manager de stație". "manager de producție" sau "DJ". În mod normal, aceștia sunt cei care se ocupă de recepția, alegerea și redarea muzicii noi.
 • Încercați să apelați linia generală de informații a postului și cereți-i să fie contactat de către persoana responsabilă de programarea muzicii.
 • În același mod, puteți apela postul în timpul unui program, deoarece jockey-urile de disc răspund la telefon în timpul programelor și le puteți întreba despre transmiterea melodiei. Acest lucru funcționează bine dacă numiți un program care se concentrează pe genul de muzică pe care o jucați.
 • Imagine intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 6
  3
  Luați în considerare o stație alternativă. Posturile de radio pe internet sunt în continuare cele mai tinere prime de posturi de radio regulate, dar ele reprezintă un alt mijloc pentru artiști care apar. Multe posturi de radio pe Internet permit și chiar să primească expedieri de muzicieni care sunt noi în mediul înconjurător.
 • Pandora permite transferuri directe. AmazingRadio.com este o altă stație online care acceptă artiști independenți și emergenți. Live365.com vă va organiza muzica în biblioteca muzicală, ceea ce va permite accesul la stațiile dvs. online.


 • Imaginea intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 7
  4
  Asigurați conexiuni. În prezent, multe disc-jockeys și multe posturi de radio au conturi de social media. Urmați-le pe Twitter și Facebook și verificați blogurile și listele de redare ale acestora. Veți avea mai multe șanse de personalizare a expedierii dvs. dacă știți la cine trimiteți cântecul dvs.
 • Puteți comunica cu posturile de radio și jockey-urile de disc prin intermediul rețelelor sociale. Un tweet la acestea despre muzica ta va face ca numele tau sa se raspandeasca fara sa apara foarte energic.
 • Imaginea intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 8
  5
  Citiți cu atenție instrucțiunile. Regulile de expediere variază foarte mult, deși depinde de locul în care trimiteți muzica. În general, muzica pe CD pare a fi metoda preferată de trimitere. Foarte puține locuri acceptă un fișier digital care este trimis ca atașament într-un e-mail.
 • Urmați regulile specifice ale site-ului web al postului de radio dacă le aveți! Nimic nu va dezamăgi mai mult personalul decât faptul că nu-i respectați instrucțiunile. Multe posturi elimină muzica fără să o asculte dacă nu este trimisă în mod corespunzător.
 • Comunicați direct cu postul de radio cu întrebarea dvs. dacă nu puteți găsi informații despre trimiterea muzicii online. Trimiteți un e-mail scurt și prietenos, care vă explică cine sunteți, experiențele dvs. muzicale și despre ce cântec este vorba. Includeți un link la contul dvs. YouTube, la Facebook sau la altă pagină media dacă aveți. Nu trimiteți atașamente într-un e-mail, deoarece multe locuri nu le vor deschide din cauza securității și a unui posibil virus.
 • Partea 3
  Trimiteți melodia

  Imaginea intitulată Ia-ți cântecul pe radio Pasul 9
  1
  Personalizați transportul. O livrare personalizată este mult mai probabil să atragă atenția unui director de muzică sau a unui jockey de disc decât un e-mail care a fost în mod clar trimis la 500 de posturi de radio.
  • Acest lucru se aplică și în cazul expedierii unui CD fizic. Pe cât posibil, personalizați trimiterea dvs. utilizând numele poporului (dacă îl puteți găsi) și o scurtă declarație despre motivul pentru care vă încadrați în mediul postului de radio.
 • Imaginea intitulată
  2
  Trimiteți-vă muzica Trimiteți-l după ce ați stabilit instrucțiunile pentru a le trimite! Este esențial să furnizați informații complete: informațiile dvs. de contact și lista pieselor muzicale de pe discul compact. Cu toate acestea, nu trimiteți nimic care nu vi se cere.
 • Imaginea intitulată
  3
  Așteptat. Este posibil să dureze zile, săptămâni sau chiar luni pentru ca cântecul dvs. să ajungă la mâna unui director de muzică, mai ales dacă l-ați trimis la o post de radio mare. Nu hărțuiți persoanele cu apeluri sau e-mailuri. Amintiți-vă că primesc multe observații de la artiști optimi ca tine și că durează un timp pentru a asculta pe toți.
 • Postul de radio vă poate da un anumit timp pentru a vă răspunde. Este potrivit să trimiteți un e-mail prietenos cu o interogare dacă acel moment a trecut, dar încercați să nu sunați acuzator sau enervant. Va fi suficient cu un e-mail simplu în care întrebați dacă directorul de muzică a avut timp să asculte muzica pe care ați trimis-o.
 • Imaginea intitulată
  4
  Pregătește-te pentru respingere. Este minunat când un artist are succes. Cu toate acestea, există mulți artiști și multe trupe, și doar un spațiu mic în posturile de radio. Este posibil să fiți respins de primele posturi de radio cu care ați comunicat, dar nu există nicio problemă cu asta. Fiți persistenți și răbdători. Faptul că te resping nu înseamnă că muzica ta este rea!
 • sfaturi

  • Fii politicos Ar trebui să vă amintiți de calitatea muzicii, nu din cauza iritării pe care ați exprimat-o în al cincilea e-mail pe care l-ați trimis directorului de muzică.
  • Urmați instrucțiunile. Nu trimiteți un e-mail cu un cântec în format mp3 dacă un post de radio indică faptul că acceptă numai muzică pe discuri compacte! Asigurați-vă cât mai ușor de lucru. În acest fel, vor exista mai multe șanse să vină să lucreze cu dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se trimite automat mesaje electronice la diferite e-mailuri din OutlookCum se trimite automat mesaje electronice la diferite e-mailuri din Outlook
  Cómo escuchar TV en una radioCómo escuchar TV en una radio
  Cum se înregistrează radioul pe internetCum se înregistrează radioul pe internet
  Cum se face o rază de cristalCum se face o rază de cristal
  Cum să începeți propria stație de radioCum să începeți propria stație de radio
  Cum să obțineți o licență de radio amator în Statele UniteCum să obțineți o licență de radio amator în Statele Unite
  Modul de funcționare a posturilor de bandă cetățeneascăModul de funcționare a posturilor de bandă cetățenească
  Cum să găsiți muzică indie nouăCum să găsiți muzică indie nouă
  Cum se scrie un joc radioCum se scrie un joc radio
  Cum să ascultați muzică electronică online cu Radio importate digitalCum să ascultați muzică electronică online cu Radio importate digital
  » » Cum să iei piesa la radio

  © 2011—2020 ertare.com