Cum să curățați și să mențineți clarinetul

Când terminați să jucați clarinetul și sunteți gata să îl puneți în carcasă, instrumentul trebuie curățat corespunzător. Saliva care rămâne în interiorul instrumentului trebuie curățată prin utilizare. În plus, curățarea îl păstrează luminoasă și curată. Este un instrument delicat și dacă vrei să sune bine, trebuie păstrat în stare bună. Aveți grijă atunci când îl puneți înapoi în carcasă.

pași

Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 1
1
Scoateți clema după utilizare și depozitați-o în suport pentru ao usca. Așezați restul clarinetului într-un loc sigur, care nu este nici prea fierbinte, nici prea rece. Nu o țineți în picioare, cu excepția cazului în care aveți o bază de clarinet (acest lucru vă păstrează clarinetul în poziție verticală și poate fi pliat și stocat în clopot), deoarece acesta poate cădea.
 • Imaginea intitulată Curățați și mențineți un clarinet Pasul 2
  2
  Utilizați cârpa de lustruit pentru a curăța amprentele clemei și a tastelor. Apoi, așezați cu atenție cârpa în cutie. Nu folosiți nici un polonez de metal (cu excepția cazului în clarinet este din metal, de exemplu, argint) sau alte substanțe pe clarinet dvs., cu excepția uleiului și cheile de ceară limba plută. Uleiul pentru chei le permite să se deplaseze cu ușurință, iar grăsimea pentru limbă face ca rama să rămână moale și împiedică uscarea plutelor.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 3
  3
  Utilizați peria de clarinet și împărțiți greutatea țesăturii și șirurilor prin instrumentul de la clopot la duza și trageți prin ea. Este posibil să trebuiască să repetați această operațiune de mai multe ori. Scoateți bucățile și uscați vârfurile (acestea sunt zonele în care se potrivesc articulațiile cornului). Apoi, lăsați peria să se usuce înainte să o plasați în carcasă, altfel cheile dvs. vor disparea.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 4
  4
  Ia unsoare de plută pentru duză. Lubrifiați dopurile frecandu-le cu degetele. Corpul de oțel vine în diferite forme, dar cele mai comune seamănă cu balsam de buze. Cu toate acestea, balsamul pentru buze nu este un substitut adecvat pentru unsoarea din plută și poate fi otrăvit dacă este înghițit, așa că nu confundați ambele. Nu este necesar să faceți acest lucru de fiecare dată când vă scoateți clarinetul sau chiar atât de des, deoarece excesul de grasime de plută îi va slăbi și îi va face să fie predispus la rupere. Examinați dopurile în mod regulat și aplicați vaselina cât mai mult în funcție de nivelul de uscăciune sau uzură pe pluta. Este posibil să trebuiască să aplicați grăsimea mai des în lunile uscate de iarnă. Dacă instrumentul este dificil de îmbinat sau separat, plasați unsoarea din plută pe dopuri.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 5
  5
  Folosiți cârpa de curățat și lustruiți cheile pentru a îndepărta amprentele digitale și murdăria. Apoi, dacă este necesar, puteți scoate agitatorul de praf. Lianții de praf sunt lungi, răsuciți, subțiri, subțiri, cu o perie mică la un capăt și un mic curățitor de dinți la celălalt capăt. Curățăți ușor sub și între chei cu capătul care arată ca un curățător dentar și praf cu capătul de perie. Acordați o atenție deosebită găurilor care acoperă degetele, deoarece acumulează murdărie și murdărie pe degete. Poate doriți să lustruiți instrumentul din nou după ce faceți acest lucru. Ar fi un moment bun pentru uleiul cheilor dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 6


  6
  De asemenea, trebuie să vă asigurați că ați curățat articulațiile din interiorul clarinetului cu sau fără plută pentru a elimina excesul de saliva acumulată.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 7
  7
  Folosiți periodic un tampon și curățați în interiorul și în exteriorul muștiucului pentru a elimina murdăria acumulată.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 8
  8
  Așezați capacul duzei pe acesta, apoi păstrați clarinetul în carcasă. Puneți carcasa într-un loc sigur. De asemenea, dacă este necesar, luați numai duza în sine și o treceți sub robinet pentru apă fierbinte și apoi o uscați bine.
 • Imaginea intitulată Curățarea și menținerea unui clarinet Pasul 9
  9
  Gata!
 • sfaturi

  • Lustruirea, perierea, agitarea si uleiul in mod regulat va face ca instrumentul sa dureze mai mult, dar lustruirea si agitarea obsesiv va purta finisajul cheilor.
  • Înainte de a utiliza orice instrument asigurați-vă că nu pentru a avea mâncare în gură, deoarece acest lucru se poate face instrumentul dumneavoastră nu funcționează în mod corespunzător și captura tot felul de creaturi urât mici (de exemplu, viermi), care trăiesc în gură.
  • Unii oameni recomandă perierea fiecărei bucăți separat în locul întregului instrument.
  • Din când în când, va trebui să vă aduceți clarinetul la un magazin de muzică pentru LAA (LȘtergeți în timp ce off, Aceit și ATurniruri). Unele magazine vă pot trimite un memento pentru a afla când este timpul să faceți întreținere, altfel, la fiecare șase luni până la un an, poate doi ani este bun sau chiar mai devreme dacă percepeți ceva rău pe clarinet.
  • Cazurile de clarinet cu curea de umăr sunt mai bune. Ele sunt mult mai ușor de transportat și mai greu să scadă ceva care este agățat de umerii tăi.
  • O metodă alternativă de periere ar putea fi să cumperi protectori de tampoane care arata ca niște mașini de curățat gigant. Doar introduceți-l și plasați instrumentul în carcasă. Acestea absorb umezeala din interior, astfel încât să nu petreceți timp de curățare. Protecția pernelor durează, de asemenea, o perioadă lungă de timp dacă este tratată cu grijă. Puteți cumpăra unul în diferite magazine și puteți găsi chiar și aceste protectori pentru duze. În cazul în care clarinetul este foarte umed, poate doriți să îl periați, apoi utilizați protectorul pentru tampoane. Cu toate acestea, protectorii de tampoane nu sunt recomandați pentru clarinetele din lemn, deoarece, deși pare să elimine umezeala din camera interioară a instrumentului, ele în același timp captează umezeala din peria care rămâne în interiorul instrumentului, astfel încât umiditatea nu se poate evapora.
  • Cumpărați o bază pentru clarinet. Ele sunt foarte bune atunci când trebuie să vă lăsați singur clarinetul și nu veți avea teama de a cădea și de a rupe. Nu va trebui să o țineți dacă doriți să o lustruiți, opriți-o și faceți-o! Unele baze de clarinet sunt pliate și pot fi stocate în clopot, ceea ce este chiar mai bun.
  • Pentru curățarea duzei, este o idee bună să-l înmuiați din timp în timp într-o soluție de curățare pentru a dizolva depozitele de calciu. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru la domiciliu este să amestecați trei părți de apă caldă și o parte din oțet într-o ceașcă și să amplasați vertical duza în interior. Asigurați-vă că nu este atât de scufundat sau că plută piesei bucale se va uda, ceea ce nu este bun.
  • Dacă clarinetul dvs. este făcut din lemn, uleiați clarinetul la fiecare câteva săptămâni. Așezați câteva picături de ulei pe o pensulă specială pentru ao ulega. Apoi, trageți peria prin camera clopotului (poate doriți să o rotiți în timp ce faceți acest lucru pentru a asigura o curățare uniformă). Pentru ulei la îmbinări, utilizați un tampon de bumbac, aplicați ulei și curățați-l. Ștergeți orice exces cu un alt tampon de bumbac. Lăsați-l să se usuce peste noapte (de preferință în afara cazului). Aveți grijă să nu folosiți prea mult ulei deoarece acest lucru poate distruge clarinetul. NU pui uleiul din lemn în cleiuri din plastic sau metal, deoarece acest lucru vă poate deteriora instrumentul într-un mod extrem.
  • Utilizați capătul ascuțit al unei batiuri pentru a absorbi umezeala în piesa bucală, dar nu de la deschiderea scăzută din interiorul limbii. Puteți face acest lucru și cu o perie pentru piesa bucală, care arată ca o periuță de dinți gigant (Dacă ați avut vreodată bretele, veți ști ce este). Pensulele pentru piesa bucală nu sunt, de asemenea, recomandate deoarece modifică lent dimensiunea internă a piesei bucale.
  • Dacă cazul dvs. nu este suficient de mare pentru a vă purta toate uneltele de curățare, puteți cumpăra o centură de cartuș pentru a transporta duze suplimentare, perii și alte lucruri necesare.
  • Nu trebuie să lipiți întotdeauna dopurile. Dacă faceți asta, acestea vor fi deteriorate și va trebui să le înlocuiți.

  avertismente

  • Aveți grijă la manipularea limbii. Duzele sunt fragile ca hârtie și ușor de rupt sau de cip. Cu toate acestea, odată ce au devenit plumb, este timpul să le înlocuiți.
  • Nu lăsați limba în piesa bucală. Scoateți limba ar putea părea o pierdere de timp, dar dacă nu lăsați să se usuce după fiecare utilizare, va deveni într-adevăr dezgustător și, eventual, murdăria de la lipirea la duza. Acest lucru poate determina, de asemenea, ca vârful limbii să se deformeze sau să se îndoaie, determinând-o să devină nealiniată în raport cu vârful piesei bucale, ceea ce va duce la o calitate slabă a tonului.
  • Nu apăsați prea tare tastele atunci când le curățați, deoarece le puteți îndoi.
  • Întoarceți filele! Acest lucru le va face să dureze mult mai mult și vă va ajuta să funcționați mai bine, oferindu-vă posibilitatea de a se usca. Dobândiți un caz pentru a le păstra tabelele, acestea protejează mult mai bine decât capacele cu care vin. Vă recomandăm ca LaVoz-la Vandoren să aibă tendința de a fi mai bine pentru a vă formaliza filele dacă nu le presați corespunzător înainte de a le plasa. (Drain file = curățați partea netedă în pantaloni pentru a ajuta la eliminarea ceea ce este în interiorul limbii și se agită pe suprafața limbii. Acesta poate fi, de asemenea, face pe partea buna a cazului limbii în cazul în care acest lucru curat înainte salvați-l
  • Nu așezați niciodată nici o parte a instrumentului în gură, cu excepția piesei bucale. Acest lucru poate părea evident, dar mulți oameni le place să explodeze în găuri, ceea ce lasă o substanță verzui și crocantă pe chei. Dacă aveți nevoie să uscați găurile tonurilor, utilizați o cârpă moale (cârpele pentru ochelari de vedere funcționează bine) sau capătul periei agitatorului de praf.
  • Instrumentele de suflat din lemn Nu se pot uda. Chiar dacă au puțină umiditate, tampoanele care aliniază găurile vor absorbi apa și se vor extinde și se vor umfla.
  • Nu folosiți prea mult ulei pentru chei, este suficientă o picătură mică în locul potrivit.
  • Dacă peria se blochează, Nu încercați să o trageți. Luați clarinetul la cel mai apropiat magazin de muzică și căutați ajutor profesional.
  • Încercați să nu vă loviți sau să renunțați la caz. Clarinetul va fi aproape sigur rupt sau deteriorat.
  • Asigurați-vă că ați răzuit frecvent resturile murdare de pe capătul duzei. Consultați "Curățarea duzelor" de mai sus pentru instrucțiuni.
  • Dacă sunteți entuziasmat și începeți și cu saxofonul și jucați atât în ​​același concert, investiți în filele sintetice. Acestea rezistă deformării și sunt, de obicei, bune pentru a avansa.
  • Nu deschideți carcasa într-un vehicul în mișcare, deoarece dacă vehiculul se oprește brusc, clarinetul va zbura prin parbriz.
  • Schimbă-ți filele!
  • Păstrați filele într-o carcasă de protecție împotriva umezelii pentru protecție suplimentară.
  • Desfaceți complet tamponul de curățare sau blocați-l în interiorul clarinetului.
  • Dacă agitatorul de praf nu se potrivește într-un spațiu, nu forța. Îți poți deteriora instrumentul.
  • Nu utilizați niciun tip de mașină de lustruit metalică pe clarinetul dvs., deoarece este rău pentru chei.
  • Nu treceți niciodată o perie de orice fel prin duza.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Clarinet.
  • Portavoci.
  • Duza.
  • Corp de grăsime
  • Curățați tamponul.
  • Cârpă de curățat
  • Agitator de praf
  • Duza de perie.
  • Clarinet caz.
  • Capacul duzei (vine întotdeauna cu clarinetul).
  • Curea de umăr (opțional).
  • Clarinet bază (opțional).
  • Grăsime pentru chei.
  • Ulei pentru clarinet din lemn.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un protector LifeproofCum să curăț un protector Lifeproof
  Cum sa curatati ghetele de la HunterCum sa curatati ghetele de la Hunter
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum sa curatati un colier de perleCum sa curatati un colier de perle
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum se potrivește un clarinetCum se potrivește un clarinet
  Cum să puneți o limbă pe un clarinetCum să puneți o limbă pe un clarinet
  Cum se asamblează un clarinetCum se asamblează un clarinet
  Cum se asamblează un flautCum se asamblează un flaut
  » » Cum să curățați și să mențineți clarinetul

  © 2011—2020 ertare.com