Cum să cureți o chitară

De-a lungul timpului, este posibil ca atunci când atingeți murdăria de chitară, se acumulează transpirații, resturi și praf și trebuie să-l curățați în mod corespunzător. Curățarea chitării este un proces simplu care implică doar câteva lucruri pe care probabil că le aveți acolo în casă și un pic de muncă manuală. Aveți grijă când curățați unele chitare precum chitări vechi și asigurați-vă că vă curățați chitara cu produse sigure.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă și protejați chitara

Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 1
1
Colectați-vă materialele. Curățarea unei chitări necesită doar câteva materiale. O cârpă moale, cum ar fi o cămașă sau o bomboană veche, va funcționa bine cu puțină apă, un detergent de sticlă și un detergent de chitară care conține ceară pură de carnauba. Puteți să curățați o chitară electrică în același mod ca o chitară acustică.
 • Dacă doriți să vă curățați cu atenție chitara, puteți folosi oțet alb, distilat, care este un produs sigur care nu va deteriora finisajul chitării. De fapt, ar trebui să evitați cele mai multe produse de curățare de uz casnic care conțin silicon, ceară puternică, diluanți de lac și înălbitor. Curățitorii multifuncționali și mașinile de lustruit pentru mobilier sunt, de asemenea, produse pe care trebuie să le evitați, deoarece acestea pot deteriora finisajul chitării.
 • Evitați să folosiți prosop de hârtie pentru a vă curăța chitara, deoarece poate zgâria finisajul, mai ales dacă este poloneză de șelac sau poloneză franceză. O cârpă care a fost spălată de mai multe ori va funcționa mai bine pentru că va fi practic lipsită de scame.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 2
  2
  Scoateți cablurile. Înainte de a începe procesul de curățare a chitării, este mai bine să scoateți șirurile pentru a ușura curățarea fretboard-ului. De asemenea, un moment bun pentru a curăța chitara este când schimbați șirurile. Asigurați-vă că eliminați doar câteva șiruri simultan, astfel încât să nu modificați tensiunea din gâtul chitarei.
 • Este important să eliminați corzile chitării, deoarece este posibil ca produsele de curățare să intre în contact cu corzile în timpul curățării restului chitarei. Cablurile dvs. nu trebuie să vină în contact cu nici un fel de ulei, lustruire sau țesături umede pe care le puteți folosi în timpul curățării.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 3
  3
  Salvați chitara atunci când nu o folosiți. Poate fi tentant să-ți arăți chitara sau să o lași pe platformă în timp ce nu o folosești, dar cel mai bun mod de a-ți proteja instrumentul și de a-l păstra curat este să-l dai înapoi în caz.
 • Dacă simțiți că trebuie să vă lăsați chitara pe platformă să vă amintiți că trebuie să vă exersați, asigurați-vă că camera are o umiditate de 50%. Un mediu cu umiditate scăzută poate usca lemnul chitării și poate cauza retragerea și îndoirea furcii de tuning.
 • Dacă chitara dvs. prezintă semne de uscăciune, puteți cumpăra un umidificator de chitară și puneți-l pe corpul chitării. Expunerea chitara la umiditate o poate ajuta sa-si recapete aspectul original.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 4
  4
  Fii atent chiar și cu chitare vechi. Chitarile mai vechi cu un finisaj nitro pot schimba culoarea sau pot prezenta o strălucire sau o patină în timp ca parte a procesului de îmbătrânire normală. Cel mai bine este să evitați folosirea mașinilor de lustruit pe aceste chitare, deoarece acestea pot elimina aceste finisaje. Curățați vechile chitare pur și simplu cu o cârpă și puțină apă.
 • Partea 2
  Curățați-vă chitara

  Imaginea intitulată Curățați o chitară pas 5
  1
  Curățați furca și gâtul de tuning. Aceasta este partea din chitara unde sunt situate sirurile de caractere. O furculiță de tuning trebuie curățată doar o dată sau de două ori pe an, astfel încât uleiurile naturale și umezeala de pe chitara, produsul contactului cu degetele, să rămână pe chitară. Utilizați o cârpă umedă cu apă sau oțet distilat și îndepărtați ușor murdăria sau resturile pe care le găsiți pe flancul dumneavoastră.
  • Când vă curățați chitara, asigurați-vă că strângeți cârpa umedă cât mai mult posibil. Cel mai bine este să nu exagerați cu apă sau cu produse de curățat.
  • În cazul petelor foarte murdare de pe fingerboard, puteți folosi un pic de vată de oțel foarte fin # 000 sau # 0000 pentru a elimina petele. Deoarece vata de oțel poate fi prinsă între magneții peletelor, cel mai bine este să acoperiți peleții dacă alegeți să folosiți lână de oțel.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară pas 6


  2
  Curățați corpul chitării. În timp ce continuați să curățați, curățați corpul chitării, inclusiv partea din față, spate și lateral, cu aceeași cârpă umedă. Asigurați-vă că clătiți materialul, astfel încât să nu răspândiți murdăria în alte zone ale chitării. Mutați materialul cu mișcări circulare de-a lungul corpului chitării.
 • Pe măsură ce vă curățați chitara, puteți vedea că unele pete nu dispar dacă le frecați cu o cârpă. Amprentele, petele și murdăria pot avea nevoie de puțin mai multă umiditate, deci "expiri" respiratie calda pe chitara ca si cum ai curata o fereastra. Apoi, frecați cu cârpa umezită. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți folosi o cantitate mică de detergent ușor cu apă. După curățarea acestor pete, frecați suprafața cu o cârpă uscată pentru a îndepărta reziduurile.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 7
  3
  Curățați podul în același mod ca și flancul. Podul este situat în corpul chitării, sub gaura sonoră și este suportul pentru corzile chitării. Pentru a curăța podul chitării, utilizați aceeași metodă pe care ați folosit-o cu flancul, adică umeziți o cârpă și frecați-o de pod pentru a elimina praful, murdăria și resturile. În cazul petelor încăpățânați, puteți folosi o periuță de dinți sau un produs de curățare a țevilor pentru a îndepărta cu ușurință murdăria.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 8
  4
  Curățați cârligele. Acestea sunt tunerele care se află în partea superioară a gâtului chitării dvs., în partea frontală. Pentru a curăța cârligele, puteți pulveriza un detergent pentru ferestre pe o cârpă uscată și puteți lustrui fiecare cui pentru a-și recâștiga strălucirea.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 9
  5
  Curățați pilulele. De obicei, acestea se găsesc pe o chitară electrică, în corpul chitării unde este localizată gaura de sunet. Dacă pastilele dvs. arată puțin murdare, le puteți curăța cu o cârpă umedă, dar dacă găsiți rugină pe pastilele dvs., ar trebui să le îndepărtați cu atenție de chitara. Odată ce ați deșurubat pilulele (o modalitate ușoară de a face acest lucru este de a utiliza o cheie Allen), curățați-le cu un solvent de oxid.
 • Puteți, de asemenea, elimina pete de rugină cu o gumă de alb sau cu bumbac cu puțin lichid clar.
 • Odată ce ați curățat pastilele, re-enroscarlați-le pe chitara și le uscați cu o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Curățați o chitară Pasul 10
  6
  Poloneză finisajul. Unii experți de chitară sugerează că nu lustruiesc frecvent chitara, deoarece polisorul se poate acumula și, deși arată bine din punct de vedere estetic, acest lucru poate diminua sunetul chitării. Dacă vă veți lustrui chitara, utilizați o lustruire de ceară pură de carnauba și evitați solvenții sau produsele petroliere. Pulverizați o bucată de lustruire pe o cârpă și curățați cu atenție chitara.
 • Dacă chitara dvs. are un finisaj satinat, nu încercați să o lustruiți sau să o lustruiți. Efectuarea unui strălucire în satin va da un aspect pătat.
 • De asemenea, trebuie să evitați lustruirea chitarelor vechi. Urmați instrucțiunile din pașii anteriori pentru a afla cum să vă protejați chitara veche.
 • sfaturi

  • Nu folosiți lichide de curățare. Puteți distruge finisajul chitării.
  • O sursă constantă de iritare în părțile electronice ale unei chitare electrice poate fi cauzată de o conexiune zgomotoasă a conectorului de ieșire. Demontați partea feminină a conectorului și curățați bine cu un dispozitiv de curățare a componentelor electronice (de exemplu, C-R6, WD-40 etc.). Reasamblați totul și asigurați-vă că ați reglat corect piulița. Această procedură funcționează, de obicei, bine în cazul unui volum puternic și a butoanelor de control ton, precum și a altor comutatoare.
  • Ca regulă generală, pentru a vă menține chitara în stare bună, curățați instrumentul de fiecare dată când schimbați șirurile sau curățați praful sau murdăria când o vedeți.

  Lucruri de care ai nevoie

  • cămașă veche sau prosop din microfibră sau tesatura din bumbac moale
  • instrument pentru a elimina șiruri de caractere, pensete mici
  • comenzile noi (dacă faceți o schimbare de șiruri de caractere)
  • apă
  • Opțional: produs solvent de oxid, oțet alb distilat și detergent pentru ferestre
  • periuță de dinți sau curățătoare de țevi
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un bas (instrument muzical)Cum de a desena un bas (instrument muzical)
  Cum de a desena o chitară acusticăCum de a desena o chitară acustică
  Cum de a schimba corzile unei chitari acusticeCum de a schimba corzile unei chitari acustice
  Cum să cumpărați o chitară acustică bunăCum să cumpărați o chitară acustică bună
  Cum să cumpărați o chitară onlineCum să cumpărați o chitară online
  Cum să dai o chitară un aspect vechiCum să dai o chitară un aspect vechi
  Cum să decorezi o chitarăCum să decorezi o chitară
  Cum să alegi șiruri de chitarăCum să alegi șiruri de chitară
  Cum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acusticaCum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acustica
  Cum să alegi o chitară electrică și un amplificator cu un buget redusCum să alegi o chitară electrică și un amplificator cu un buget redus
  » » Cum să cureți o chitară

  © 2011—2020 ertare.com