Cum să cureți o vioară

Ei bine, ai deja vioara și știi cum să ai grijă de ea. Dar cum rămâne cu ritualurile zilnice de curățenie? Cum poți preveni ca acesta să fie distrus de colofonie și transpirație? Acești pași vă vor învăța ce trebuie să faceți înainte de a salva vioara pentru ao menține în stare bună în timp.

pași

Partea 1
Curățați-vă vioara

Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 1
1
Spală-ți mâinile După sesiunea de practică, probabil veți avea colofoniu, sudoare și murdărie pe mâini și nu veți dori să transferați din greșeală toate acestea în diferite părți ale vioi.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 2
  2
  Luați mai multe cârpe de curățat. Șervețelele de curățare ajută la prevenirea acumulării coloanei de colofoniu și a altor substanțe - ele vă fac și vioara să arate bine prin îndepărtarea amprentelor digitale și a altor semne. Se recomandă să aveți cel puțin două cârpe moi, curate și fără scame pentru a curăța diferitele părți ale vioară.
 • Asigurați-vă că păstrați aceste cârpe în carcasa dvs. de vioară, astfel încât să le aveți la îndemână în orice moment.
 • Puteți cumpăra cârpe de curățare făcute special pentru viori, SHAR sau Glaesel, dar puteți folosi și ceea ce aveți, cum ar fi prosoapele de flanel. Doar asigurați-vă că utilizați o cârpă moale și neabrazivă.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 3
  3
  Curățați cablurile. Este important să curățați șirurile viorii după sesiunea de practică, deoarece colofoniul se poate acumula rapid și poate schimba sunetul instrumentului. Acesta este un pas simplu care ar trebui să devină un obicei după practicare.
 • Utilizați o cârpă pentru a curăța colofoniul de pe fiecare șiruri, cu mișcări de sus în jos. Asigurați-vă că ați curățat toate fragmentele de colofoniu care s-ar putea rupe în timpul acestei etape.
 • Dacă există o acumulare de colofoniu în șiruri de caractere pe care nu le puteți curăța, puteți folosi alcool pur pentru ao elimina. Puneți câteva picături de alcool pe cârpă și frecați corzile, dar aveți grijă ca alcoolul să nu atingă nici o altă parte a vioară, deoarece poate deteriora lacul.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 4
  4
  Curățați arcul Ca și în funii, colofoniul se poate acumula relativ repede în arc. Puteți folosi aceeași cârpă pe care ați folosit-o pentru frânghii, deoarece curățați aceeași substanță.
 • Așa cum ați făcut cu frânghiile, purtați puricița de curățare pentru a curăța arcul în direcția în care au părul. Nu mergeți în direcția opusă - pur și simplu curățați în sus și în jos folosind o atingere ușoară.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pas 5
  5
  Curățați capacul frontal al vioară. Capacul frontal al vioara se refera la corpul tau, fara a numara corzile sau manerul vioara. Pentru această etapă, se recomandă să folosiți o țesătură diferită, deoarece veți dori să evitați frecarea coloanei sau a oricărei alte substanțe pe vioară.
 • Când curățați efes, asigurați-vă că pânza nu se blochează în ele. Lucrarea din lemn a efilor este delicată și poate schimba sau distruge sunetul vioi dacă este deteriorat.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 6
  6
  Curățați podul. Podul de vioară a acumulat o anumită cantitate de colofoniu în timpul sesiunii de practică. Utilizați o cârpă pentru a curăța colofoniul de sub pod, dar faceți-o cu atingeri ușoare, deoarece acest lucru este foarte fragil.
 • Încercați să utilizați un tampon pentru site-urile care sunt deosebit de greu de atins.
 • Partea 2
  Poloneză-ți vioara  Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 7
  1
  Determinați când să vă lustruiți vioara. Având o vioară lustruită păstrează vopseaua în stare bună și rezolvă, de asemenea, acumularea de murdărie care apare în mod inevitabil după ani de joc de orice instrument.
  • Dacă viorii dvs. este nouă sau în stare bună, este posibil să nu trebuiască să o lustruiți deloc. Cu toate acestea, dacă instrumentul dvs. este opac și nu a fost lustruit într-o perioadă lungă de timp (un an sau mai mult), este recomandat să îl lustruiți. Discutați cu un luthier (specialist în instrumente de șir) dacă nu sunteți sigur.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 8
  2
  Obțineți tipul de polisor potrivit. Utilizați numai un polizor comercial pentru vioară în loc de mobilier sau lustruire de apă, deoarece aceste produse pot deteriora atât vopselele, cât și sunetul vioi.
 • Nu folosiți niciodată detergenți sau lacuri pentru viori în instrumente de bază sau în antichități, deoarece uleiurile pe care le conțin pot sparge și pot face dificilă restaurarea instrumentului.
 • Dispozitivele de lustruit conțin, de obicei, un anumit tip de ulei, care poate crea fisuri în lemn de vioară și poate provoca daune instrumentului pe termen lung. Prin urmare, există unele dezacorduri cu privire la faptul că polizarii ar trebui să fie utilizați pe viori sau nu.
 • Imaginea intitulată Curățați o vioară Pasul 9
  3
  Folosiți o cârpă de lustruire. Dacă vă decideți să vă lustruiți vioara, asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice care v-au fost livrate cu mașina de lustruit și că aveți grijă să lustruiți corpul vioară.
 • Aplicați polizorul pe cârpă, nu direct pe instrument. Înlăturați petele, murdăria și acumularea de colofoniu cu cârpa. Poloneze întregul instrument, dar aveți grijă în jurul valorii de efes pentru a preveni acumularea produsului. Apoi, luați o cârpă diferită pentru a curăța excesul de polish pentru a preveni intrarea umezelii și deteriorarea vioi.
 • Evitați corzile și podul vioară, deoarece nu doriți ca lustruitul să se acumuleze în aceste părți și să afecteze sunetul instrumentului.
 • Partea 3
  Menținerea curățeniei pe termen lung

  Imaginea intitulată Curățarea unui pasaj pentru vioară 10
  1
  Limitați locurile pe care le atingeți. Uleiurile și transpirația prezente pe piele pot ataca lacurile viorii dvs. și pot lăsa urme. Cu cât aveți mai puțin contact cu pielea cu vioara, cu atât va dura mai mult în ceea ce privește sunetul și aspectul bun.
  • Puneți în practică obiceiul de a vă ridica și țineți vioara cât mai puțin posibil până când devine o reacție instinctivă de a nu înțelege și atinge întreaga sa structură.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas de vioară 11
  2
  Curățați carcasa. Deși oamenii uită adesea acest pas, vioara nu va rămâne curată dacă nu este curată. Goliți și curățați carcasa o dată pe săptămână, sau de îndată ce începeți să vedeți fragmente de praf, murdărie și colofoniu.
 • Acest pas are avantajul suplimentar de a preveni acarienii care ar putea fi mancati de perii arcului de vioara.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui pasaj pentru vioară 12
  3
  Determinați când este timpul să faceți o reînnoire profesională. Dacă începeți să observați fisuri sau alte modificări ale viorii dvs., este timpul să vă aduceți instrumentul la un producător de vioară sau la un magazin de instrumente respectat.
 • sfaturi

  • Dacă locuiți într-un mediu extrem de arid sau umed, este recomandabil să căutați un umidificator de înaltă calitate, cum ar fi umezeala, pentru a vă proteja vioara, astfel încât să nu se crape sau să se îndoaie.
  • O parte din vioara care are de asemenea nevoie de curățare, dar care este adesea trecuta cu vederea, este interiorul structurii sale. Pentru a curăța praful, stropiți niște orez prin orificiile acustice și le mișcați un moment acolo. Apoi, întoarce-ți vioara pentru a cădea boabele de orez.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un clef tripluCum de a desena un clef triplu
  Cum sa curatati ochelari de soareCum sa curatati ochelari de soare
  Cum să cureți un ceasCum să cureți un ceas
  Cum de a identifica un păianjen recluse brunCum de a identifica un păianjen recluse brun
  Cum să reglați o vioarăCum să reglați o vioară
  Cum se potrivește un mandolinCum se potrivește un mandolin
  Cum să atașați șiruri de caractere la o vioarăCum să atașați șiruri de caractere la o vioară
  Cum să plasați podul de vioarăCum să plasați podul de vioară
  Cum de a cumpăra un arc vioaraCum de a cumpăra un arc vioara
  Cum de a cumpăra o vioarăCum de a cumpăra o vioară
  » » Cum să cureți o vioară

  © 2011—2020 ertare.com