Cum să curățați șiruri de chitară

Corzile chitării sunt parte integrantă a instrumentului tău: fără ele, nu poți să joci nimic. Cu toate acestea, șirurile pot fi ușor murdare, încât pot fi observate cu ochiul liber, ceea ce poate avea un impact negativ asupra longevității lor și asupra calității muzicii pe care o joci. Pentru a ține strunele chitara în stare optimă, învățați să recunoașteți când trebuie să le curățați, să îndepărtați murdăria și să le lubrifiați.

pași

Metoda 1
Îndepărtați murdăria din cabluri

Imaginea intitulată Curățenie șir de chitară Pasul 1
1
Plasați chitara în poziția necesară. Eliberați-vă mâinile pentru a începe să lucrați și așezați chitara cu fața în sus. Puteți să-l puneți pe o masă, într-o cutie, în cazul său și chiar pe picioare. Ca alternativă, dacă chitara dvs. are o curea atașată la gât, agățați-o și puneți-o cu fața în sus. Asigurați-vă că capul de chitară nu atinge nimic, astfel încât niciun șir nu este deflectat. Idealul este să pună chitara pe o suprafață stabilă.
 • Imagine intitulată Curățenie șir de chitară Pasul 2
  2
  Alegeți o cârpă și o soluție de curățare. Unii oameni preferă să folosească hârtie absorbantă, o cârpă din microfibră sau o cârpă pentru a usca frezii îndoiți în opt părți. Alții preferă să folosească un scutec de bumbac curat. Orice tip de cârpă sau produs din hârtie va face, trebuie doar să vă asigurați că este curat, uscat și relativ moale. Aplicați mai întâi soluția de curățare pe o cârpă, nu direct pe șir, deoarece aceasta ar putea cauza căderea produsului pe chitară. De asemenea, veți preveni acumularea deșeurilor din soluție, care ar putea fi dificil de curățat.
 • Dacă aveți o chitară de corzi din nailon, puteți folosi o cârpă uscată sau ușor umedă.
 • Pe de altă parte, există produse concepute special pentru curățarea cablurilor metalice, cum ar fi mărcile Fast-Fret String Cleaner, Dunlop Ultraglide, Dr. Stringfellow și multe altele. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați aceste produse dacă nu le puteți cumpăra. Alcoolul dezinfectant de 70 până la 90% poate fi, de asemenea, foarte eficient pentru curățare, precum gelul de bărbierit.
 • Imaginea intitulată Curățarea șirului de chitară Pasul 3
  3
  Puneți o cârpă în locația corectă. Odată ce cârpa este umedă și gata să înceapă, glisați jumătate sub șirul de chitară pe pod sau cât de jos poți. Apoi, pliați cealaltă jumătate peste cabluri, astfel încât pânza să acopere ambele părți ale cordurilor.
 • Imaginea intitulată Curățarea șirului de chitară Pasul 4
  4
  Glisați pânza pliată de-a lungul șirurilor. Asigurați-vă că acoperiți întreaga zonă, de la pod către mașina de tuning de chitară. Să acorde o atenție mai ales în zona de siruri de caractere ramase pe vase, pentru că este acolo în cazul în care acestea au întotdeauna contactul cu pielea si daca joci de obicei, arpegii, curata, de asemenea, zona de peste gura chitara. Aplicarea de presiune ascendentă în funcție șterge partea de sus a cablurilor și să uitați de ridicare pentru a asigura, de asemenea curăța partea de jos.
 • Este important să curățați ambele părți ale corzilor, deoarece este important să curățați ambele părți ale dinților.
 • Nu vă faceți griji dacă corzile sunt ridicate de pe mânerul lor pe vârf sau dacă pinii se deplasează puțin, așa cum puteți întotdeauna rafinați-vă chitara.
 • S-ar putea să observați că șirurile dvs. schimba puțin culoarea sau că cârpa este colorată cu linii gri. Acesta este un semn că efortul dvs. funcționează.
 • Metoda 2
  Lubrifiați cablurile

  Imaginea intitulată Curățenie șir de chitară Pasul 5
  1
  Determinați de ce sunt fabricate șirurile dvs. În cazul chitarelor cu șiruri de nailon, nu este necesară lubrifierea, deoarece acest material nu corodează. Cu toate acestea, dacă aveți o chitară cu șiruri de metal, ar fi mai bine să utilizați un lubrifiant pentru a nu le împiedica să devină lipicios, să se murdărească și să ruineze. Puteți observa ambalajele șirurilor dvs. pentru a afla ce material este făcut.
  • Dacă nu mai aveți ambalajul siruri de caractere, ca regulă generală, puteți identifica șirul de tipul de tipul de chitara ai si stilul muzical pentru care a fost creat. Chitare acustice și flamenco făcute pentru a reda muzică clasică și populară, de obicei, nailon, în timp ce chitari si basuri făcute pentru a juca blues, country, rock si pop siruri de caractere de metal, de obicei, au muzica.
 • Imaginea intitulată Curățenie șir de chitară Pasul 6


  2
  Răspândiți un lubrifiant pe o cârpă. Puteți utiliza aceeași cârpă pe care ați folosit-o pentru a curăța șirurile de la început. Trebuie doar să-l folci și să folosești partea curată. Dacă vă simțiți foarte murdar si grasimea de pe maini a fost, de asemenea, atașat la partea „curat“, atunci puteți folosi o cârpă diferit pentru acest pas. Ca lubrifiant, cel mai bine este de a utiliza unul care nu are un ulei de bază, deoarece acest lucru poate penetra și deteriora corzile în timp.
 • Produsele Dunlop ulei de lamaie, Tone Finger-ease GHS Fast Fret Corzi lubrifiant și sunt uleiurile comerciale puteți obține în magazine și sunt concepute special pentru siruri de caractere chitara.
 • Dacă aveți nevoie de un produs ieftin și ușor de utilizat, puteți utiliza ulei de măsline, ulei pentru copii sau vaselină.
 • Nu aplicați niciodată lubrifiantul direct pe cabluri, deoarece este posibil ca stratul de grăsime excesiv să pătrundă gâtul și să împiedice curățarea.
 • Imaginea intitulată Curățarea șirului de chitară Pasul 7
  3
  Treceți cârpa de-a lungul frânghiilor. Așezați pânza pliată la fel ca și pentru a îndepărta murdăria și a o deplasa de pe pod către gâtul casetei. Cu degetele, aplicați presiune pe ambele laturi ale șirurilor. Când este făcut corect, șirurile sunt mult mai luminoase. De asemenea, ei trebuie să obțină o senzație umedă și moale la atingere.
 • Metoda 3
  Determinați când să curățați

  Imaginea intitulată Curățarea șirului de chitară Pasul 8
  1
  Curățați cablurile la sfârșitul fiecărei sesiuni. Pielea dvs. produce uleiuri naturale care, combinate cu praful și pământul mediului, creează o murdărie care se lipsește de corzile chitării. Este posibil să nu vedeți murdăria care se acumulează, dar asta nu înseamnă că nu este acolo, aplicând mai multă stres asupra șirurilor și slăbind ușor sunetul. Curatandu-le in mod regulat, veti ajuta la incetinirea procesului de oxidare care va distruge materialul sirurilor.
 • Imaginea intitulată Curățenie șir de chitară Pasul 9
  2
  Curățați cablurile între sesiuni. Este o idee bună pentru a curăța șirurile între fiecare sesiune, mai ales dacă jucați într-un loc cald, umed sau cu praf sub lumini care te fac sa transpiri sau un ecran în cazul în care veți obține nervos și transpira foarte mult. De fiecare dată când luați o pauză între melodii, mai ales dacă vă aduce un scor nou sau de a lua niște apă, să ia un moment pentru a șterge șirurile.
 • Imaginea intitulată Curățați șirul de chitară Pasul 10
  3
  Curățați cablurile înainte de fiecare sesiune. Luați în considerare curățarea chitarei înainte de ao folosi, mai ales dacă lăsați-o în aer liber pe un suport și dacă a trecut ceva timp de când ați jucat ultima oară. În acest fel, veți fi siguri că eliminați murdăria sau praful acumulat, astfel încât să nu se combine cu transpirația și grăsimea naturală a mâinilor.
 • sfaturi

  • În cazul în care simt gras al corzilor este foarte gras și artificiale, puteți folosi un prosop de hârtie uscată, ori în jumătate și se îndepărtează excesul de ulei din șirurile în același mod în care ați curățat și lubricaste.
  • Această tehnică se aplică aproape tuturor tipurilor de chitară. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de un bas, datorită grosimii fiecărui șir, este mai bine să cureți fiecare individ pentru a obține un rezultat mai bun.

  avertismente

  • Nu utilizați niciodată produsul WD-40 pentru corzile chitării. Acesta este un produs de curățare, nu un lubrifiant, și vă poate distruge chitara sau aveți nevoie de o reparație costisitoare.
  • Dacă aplicați o presiune prea mare asupra corzilor atunci când le curățați, chitara dvs. ar putea ieși din ton. În acest caz, va trebui să rafinați-l înainte de ao atinge din nou.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena o chitară acusticăCum de a desena o chitară acustică
  Cum sa faci cercei cu corzi reciclateCum sa faci cercei cu corzi reciclate
  Cum să înveți să joci basul pe cont propriuCum să înveți să joci basul pe cont propriu
  Cum sa inveti sa joci chitara electricaCum sa inveti sa joci chitara electrica
  Cum de a schimba corzile unei chitari acusticeCum de a schimba corzile unei chitari acustice
  Cum să începeți să învățați să jucați chitaraCum să începeți să învățați să jucați chitara
  Cum să cumpărați o chitară acustică bunăCum să cumpărați o chitară acustică bună
  Cum să cumpărați o chitară onlineCum să cumpărați o chitară online
  Cum să alegi șiruri de chitarăCum să alegi șiruri de chitară
  Cum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acusticaCum sa alegi siruri de caractere pentru chitara acustica
  » » Cum să curățați șiruri de chitară

  © 2011—2020 ertare.com