Cum de a determina dacă o pisică este în muncă

O pisică domestică are o perioadă de gestație de aproximativ 63 de zile. Cu toate acestea, dacă nu cunoașteți data exactă a concepției, este posibil să nu aveți o idee clară despre momentul când pisica dvs. va fi pregătită pentru muncă (cunoscută și ca naștere). Cu toate acestea, dacă vă uitați cu atenție la unele semne comportamentale și fizice care arată că livrarea este aproape, puteți avea grijă de ea și știți dacă livrarea progresează normal sau nu.

pași

Metoda 1
Uită-te la semnele comportamentale

Imaginea intitulată
1
Vezi dacă pisica caută un cuib. În zilele de dinaintea livrării, o pisică gravidă va începe să caute un cuib sau un loc potrivit pentru a da naștere și a îngriji pisicile. Multe pisici care sunt pe punctul de a da naștere vor căuta intimitate, de exemplu, un dulap sau alt loc unde se pot ascunde. Dacă vă vedeți animalul în căutarea unor locuri ca acesta, puteți răspândi o pătură sau prosoape pentru ao face mai confortabilă.
 • De asemenea, puteți oferi pisicii dvs. un cuib, de exemplu, o cutie de carton. Rețineți că multe pisici vor dori să-și aleagă propriul cuib și ar putea chiar schimba locurile.
 • Imaginea intitulată
  2
  Căutați schimbări comportamentale. Pe măsură ce se apropie data de livrare, pisica dvs. poate începe să se uite neliniștită și să se plimbe frecvent. S-ar putea să observați, de asemenea, că acesta prezintă obiceiuri în schimbare. De exemplu, dacă aveți o pisică care este, de obicei, îndepărtată, puteți deveni mai afectuoasă în apropierea datei nașterii sau invers.
 • Imaginea intitulată
  3
  Vezi dacă pisica ta lasă mâncare. În general, pisicile gestante mănâncă mai mult decât de obicei. Cu toate acestea, odată ce livrarea este aproape, este posibil să aveți un apetit redus sau chiar să nu mănânce deloc.
 • Imaginea intitulată
  4
  Vezi dacă pisica ta curăță partea genitală. Debutul livrării implică schimbări fiziologice, pe care pisica dvs. va începe să le simtă. În special, puteți vedea că vă curăță sau linge organele genitale. Acest lucru poate sau nu să fie însoțit de o descărcare mucoasă, ceea ce va indica faptul că livrarea este foarte apropiată.
 • Metoda 2
  Examinează-ți pisica

  Imaginea intitulată
  1
  Luați temperatura pisicii. Controlul temperaturii unei pisici de la ziua 60 după împerechere poate da o indicație relativ sigură că livrarea este aproape. Chiar dacă nu sunteți sigur de data împerecherii, controlul regulat al temperaturii pisicii după ce este gravidă poate fi un indicator util.
  • Temperatura rectală a unei pisici gravide variază între 38,5 și 39 ° C (100,5 și 102 ° F).
  • Cu două ore înainte de sarcină, temperatura rectală ar trebui să scadă, chiar până la 2 grade.
 • Imaginea intitulată
  2
  Uită-te la starea fizică a pisicii tale. Când se apropie data de livrare a unei pisici gravide, sfarcurile și glandele mamare se vor mări. De asemenea, puteți începe să vă lingeți sfârcurile. Alte semne fizice au un abdomen coborât (căzut) și o vulvă mărită și moale. Toate aceste semne trebuie să fie foarte evidente atunci când faceți o inspecție vizuală.
 • Imaginea intitulată


  3
  Acordați atenție tiparelor de respirație ale pisicii. Dacă bănuiți că nașterea este iminentă și că pisica dvs. vă permite să vă apropiați, ascultați cu atenție respirația ei. Rata de respirație poate deveni mai rapidă și poate chiar să începeți să pantofi. Este posibil ca pisica dvs. să se hrănească, de asemenea, ritmic și continuu.
 • Imaginea intitulată
  4
  Simțiți presiunea și tensiunea în abdomen. Când livrarea este foarte aproape, pisica va începe să aibă contracții. Puteți ști dacă le aveți, simțindu-vă abdomenul moale. Astfel, presiunea și tensiunea din zona abdominală probabil indică faptul că aveți contracții. De asemenea, puteți vedea cum abdomenul animalului dvs. de companie contractează și eliberează. Pisica dvs. ar putea să stea pe partea sa în acest timp, astfel încât să faciliteze mai multă inspecție.
 • Metoda 3
  Vezi semnele de avertizare

  Imaginea intitulată
  1
  Sunați un medic veterinar dacă munca este prelungită. Majoritatea pisicilor pot da naștere pe cont propriu. Cu toate acestea, urmăriți îndeaproape dacă se pare că forța de muncă este pe cale să înceapă. Dacă semnele (cum ar fi contracțiile) indică faptul că pisica ta este în muncă forțată, dar nu se întâmplă nimic după o oră de efort, contactați imediat un medic veterinar. El sau ea poate determina cum să vă ajute animalul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Urmăriți cu atenție pisica dacă crește temperatura. Controlul temperaturii pisicii nu va indica doar cât de aproape este livrarea, ci va indica și dacă există probleme potențiale. În general, temperatura pisicii va scădea aproape de momentul nașterii. Dacă temperatura crește, priviți-o îndeaproape și revizuiți-o din nou cât mai curând posibil. Dacă temperatura este încă mai mare decât în ​​mod normal, contactați un medic veterinar.
 • Imaginea intitulată
  3
  Căutați secreții suspecte. Procesul de naștere poate fi însoțit de o mică sângerare. Pisicile gravide vor avea, de asemenea, secreții ale lichidului amniotic și ale mucoasei atunci când nașterea este aproape. Cu toate acestea, dacă observați sângerări excesive sau secreții mirositoare, contactați un medic veterinar, deoarece aceste semne pot indica o problemă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Acordați atenție dacă pisica dvs. pare să sufere. Livrarea va implica un anumit disconfort și schimbări în comportament, prin urmare, ar putea fi dificil de știut dacă pisica ta este bună. Majoritatea pisicilor vor da naștere pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă mușcați organele genitale sau plângeți și lingeți, luați în considerare chemarea unui medic veterinar pentru a exclude eventualele probleme.
 • Imaginea intitulată
  5
  Rămâneți atenți la comportamentele de avertizare. Abordarea muncii vă va face pisica să se comporte într-un mod neobișnuit. Cu toate acestea, letargia și depresia nu sunt frecvent asociate cu forța de muncă și pot indica o problemă. Contactați un medic veterinar pentru a descrie comportamentul și pentru a primi recomandări cu privire la ce trebuie făcut.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți o pisică să dea naștereCum să ajuți o pisică să dea naștere
  Cum să pensați o pisicăCum să pensați o pisică
  Cum sa cumperi un pisoiCum sa cumperi un pisoi
  Cum să scapi de puricii unei pisici foarte mici pentru a folosi unguente topiceCum să scapi de puricii unei pisici foarte mici pentru a folosi unguente topice
  Cum de a determina sexul unei pisiciCum de a determina sexul unei pisici
  Cum să-ți disciplinezi pisiculCum să-ți disciplinezi pisicul
  Cum să-i înveți pe pisică să vorbeascăCum să-i înveți pe pisică să vorbească
  Cum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinciCum să-i înveți pe pisici să lovească toate cele cinci
  Cum să-i înveți pe pisici să facă trucuriCum să-i înveți pe pisici să facă trucuri
  Cum să înveți o pisică să se descurce singură în afara casei și să prindă rozătoareleCum să înveți o pisică să se descurce singură în afara casei și să prindă rozătoarele
  » » Cum de a determina dacă o pisică este în muncă

  © 2011—2020 ertare.com