Cum să vă ajutați chihuahua în timpul travaliului

Chihuahua sunt câini mici - prin urmare, femelele pot suferi unele complicații în munca lor și în procesul de naștere. puii au capete mari Chihuahuas și disproporționate, care crește probabilitatea ca să rămână blocat în canalul de nastere al mamei sale. Trebuie să ne pregătim pentru nașterea din acest motiv și pentru a preveni si puii chihuahua ei sufera de stres mai mare sau a alerga riscuri mai mari. De asemenea, dacă știți semnele unei probleme, acest lucru vă poate ajuta să obțineți câinele prin muncă și livrare în siguranță.

pași

Partea 1
Pregătește cățea pentru muncă

Imaginea intitulată Ajută-ți Chihuahua în timpul Muncii Pasul 1
1
Cunoașteți evoluția normală a sarcinii în Chihuahua. Perioada medie de gestație pentru o cățea este de 58 până la 68 de zile. Încercați să identificați momentul în care a apărut concepția pentru a anticipa munca de câine, după caz. Chihuahua, de obicei, nasc la 8 săptămâni de gestație.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 2
  2
  Ia-ți câinele la veterinar. Dacă doriți să vă reproduceți câinele, ar trebui să o luați la medicul veterinar pentru a fi revizuit în prealabil. Luați-o înapoi la aproximativ 30 de zile însărcinate. Cu toate acestea, dacă nu ați planificat sarcina, ar trebui să o luați la medicul veterinar de îndată ce ați descoperit că sunteți gravidă.
 • Medicul veterinar vă poate furniza informații vitale care vă vor permite să vă asigurați că câinele are o sarcină sănătoasă. Un subiect important de consultat va fi o nutriție adecvată. Femelele gravide cu supraponderali sunt mai predispuse la dificultăți în timpul livrării. Cu toate acestea, sarcina nu va fi o etapă ideală pentru a face o dietă de chihuahua, deoarece mama va avea nevoie de mai multe calorii pentru a da substanțe nutritive puilor lor. Se recomandă amânarea consumului de alimente cu conținut ridicat de calorii și de energie înaltă (cum ar fi alimentele pentru catelus) în ultimele 2 sau 3 săptămâni de sarcină. În acest moment, uterul câinelui dvs. va fi mărit și va dori doar să mănânce gustări.
 • De asemenea, medicul veterinar poate număra numărul de cățeluși din așternut prin radiografii. Aceasta se va întâmpla la 45 de zile după sarcină. Un așternut comun de cihuahuas este de obicei compus din 3 sau 4 pui. Dacă știți câți câini va avea câinele dvs., acest lucru vă poate ajuta să vă pregătiți pentru naștere. Dacă vă așteptați să aveți un număr foarte mare sau mic de cățeluși, câinele dvs. ar putea suferi complicații în timpul travaliului. Medicul veterinar vă poate spune dacă trebuie să se efectueze o naștere naturală sau o operație cezariană. De asemenea, dacă știți cât de multe cățeluși veți avea, acest lucru vă va permite, de asemenea, să determinați cu certitudine când ați terminat nașterea. De exemplu, în cazul în care câinele a da naștere la 4 pui a dat deja naștere la 3 și se oprește de muncă, acest lucru va indica faptul că ceva este greșit și poate comunica cu medicul veterinar.
 • Image cu titlul Ajută-ți Chihuahua-ul în timpul muncii Pasul 3
  3
  Cumpara lapte de formulare pentru pui in avans. Ar trebui să aveți lapte de formulă la îndemână, în cazul în care un cățel are dificultăți de hrănire, deoarece nou-născuții ar putea să mănânce la fiecare 2 până la 4 ore.
 • Puteți cumpăra lapte de formulă pentru pui și sticle la cele mai multe magazine de aprovizionare cu animale. Dacă nu puteți găsi lapte de formula pentru catelusii, le puteți da și laptele de capră, dar nu va fi ideal pentru consumul pe termen lung. Ar trebui să le dați numai lapte de capră în situații de urgență, până când puteți cumpăra lapte de lapte.
 • Partea 2
  Fă-ți chihuahua să meargă calm în muncă

  Imaginea intitulată Ajută-vă Chihuahua în timpul Muncii Pasul 4
  1
  Separați mama celorlalți câini cu 3 săptămâni înainte de livrare. Ar trebui să protejezi mama și puii ei de boli cum ar fi herpesul canin, separându-l de ceilalți câini cu 3 săptămâni înainte de data preconizată de livrare.
  • De asemenea, este foarte recomandat să îl țineți departe de alți câini în cele 3 săptămâni de la naștere.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 5
  2
  Pregătește o zonă pentru așternut. Creați o cutie pentru naștere într-un loc liniștit și privat cu o săptămână înainte ca câinele să înceapă să muncească. Această cutie va proteja catelusii în timpul nașterii și în stadiul incipient al vieții, deoarece le va găzdui în condiții de siguranță și le va proteja.
 • Puteți folosi ceva simplu, ca o cutie de carton. De asemenea, puteți cumpăra o cutie specială sau puteți construi unul singur. Există multe planuri pe Internet care variază de la cutii simple la modele mai complicate, care pot fi adaptate la creșterea căței.
 • Acestea sunt câteva caracteristici pe care trebuie să le aibă cutia: trebuie să fie ușor de curățat și dezinfectat, trebuie să poată fi extinsă și trebuie să fie durabilă. În funcție de situația dvs. specifică, este posibil să aveți nevoie și de o cutie portabilă.
 • Asigurați-vă că părțile laterale ale cutiei permit mamei să intre și să iasă cu ușurință, dar că sunt suficient de puternice pentru ca nou-născuții să nu poată ieși din cutie.
 • O altă opțiune este de a utiliza rapid o o piscină pentru copii, cu așternut (cum ar fi prosoape sau pături vechi și curate) - astfel, poate funcționa ca o cutie de gunoi eficientă.
 • Puneți cutia într-o zonă liniștită și liniștită, departe de alte animale de companie și de activitățile din casă. Transformați-l într-un spațiu confortabil și cald în care câinele dvs. poate da naștere în siguranță.
 • Imagine cu titlul Ajută-ți Chihuahua în timpul muncii Pasul 6
  3
  Observați comportamentul chihuahua. Puteți observa că, odată ce se apropie sfârșitul sarcinii, câinele dvs. începe să prezinte un comportament de cuibărit sau o tendință de retragere. Acest lucru este normal și trebuie să vă așteptați ca acest lucru să se întâmple în ultimele săptămâni ale sarcinii. Cu toate acestea, se poate întâmpla și contrariul și este normal ca un câine gravidă să fie foarte afectuos și să aibă nevoie de atenție.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 7
  4
  Identificați semnele unei forțe iminente de muncă. Vor fi multe semne care vă vor ajuta să anticipați timpul în care va avea loc forța de muncă. Ar trebui să acordați o atenție deosebită pentru a vă putea pregăti când vine timpul.
 • În cazul în care câinele dvs. va naște în curând, sfârcurile sale vor fi lărgite din cauza laptelui ei. Acest lucru se poate întâmpla cu câteva zile înainte de muncă sau când începeți, deci ar trebui să acordați o atenție deosebită.
 • Vulva se va mări și va fi mai relaxată cu câteva zile înainte de muncă.
 • Majoritatea cățelelor nu vor mai mânca atunci când începe munca lor. Este, de asemenea, obișnuit să vomită sau să deveniți mai "fussy" cu alimente.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți chihuahua în timpul muncii Pasul 8
  5
  Luați temperatura. Temperatura câinelui va scădea cu aproximativ 24 de ore înainte de muncă. Aveți o noțiune de temperatură normală luată în fiecare dimineață timp de 1 sau 2 săptămâni înainte de sfârșitul sarcinii.
 • Lubrifiați un termometru rectal și introduceți-l aproximativ 1,5 cm (1/2 inch) timp de 3 minute, astfel veți lua temperatura. Este posibil ca temperatura sa normală să fie între 38 și 39 ° C (101 și 102,5 ° F).
 • Dacă observați că temperatura a scăzut puțin, acest lucru va fi un semn că puteți începe munca în 24 de ore sau mai puțin.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți Chihuahua în timpul Muncii Pasul 9
  6
  Identificați prima fază a travaliului. Acest lucru se întâmplă atunci când corpul câinelui se pregătește să dea naștere. Vor fi eliberați hormoni care vor relaxa ieșirea uterului (colul uterin). Acest lucru va permite ca puii să plece când inițiază contracțiile reale. Acești hormoni vor pregăti, de asemenea, mușchii uterului cu contracții practice. Această fază de practică vă va ajuta să vă pregătiți pentru contracțiile mai continue ale celei de-a doua faze a travaliului.
 • În general, această primă fază de muncă durează 24 de ore. Dacă câinele dvs. începe să se comporte ciudat și nu se întâmplă nimic pentru o zi întreagă, nu va exista nici un motiv imediat să vă faceți griji.
 • Este posibil să nu realizați că câinele dvs. este în prima fază a travaliului. Ea poate retrage sau arata semne de cuib, dar aceste comportamente pot aparea si inainte de debutul travaliului.
 • Partea 3
  Ajutați-vă în timpul travaliului

  Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul Muncii Pasul 10
  1


  Lasă ca câinele să preia controlul. Chihuahua vostru ar putea să pătrundă, să strige, să se miște dintr-un loc în altul, ca și cum ar fi fost inconfortabil sau ascuns. Probabil vrea să fie cu tine sau să rămână singur.
  • Mențineți luminile la o intensitate scăzută și asigurați o atmosferă relaxată și privată.
  • Cu cât mama are mai multă încredere și mai puțin stresantă, cu atât va fi mai bine pregătită să răspundă nevoilor puilor ei.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 11
  2
  Adu-ți apă la chihuahua ta. Când câinele dvs. este în muncă activă, nu ar trebui să mâncați (și probabil că nu doriți să). Totuși, ar trebui să-i dați apă, chiar dacă poate că nu vrea să bea.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul Muncii Pasul 12
  3
  Vezi dacă aveți contracții. Când câinele dvs. are o contracție, o veți putea identifica cu ușurință, deoarece se va asemăna cu un val în burtă. Dacă vă puneți mâna pe burtă, veți simți contractul uterin și va fi tensionat.
 • Când vine timpul să dai naștere unui cățeluș, vei observa că contracțiile sale devin mai frecvente sau mai pronunțate. Ar putea să se ridice și nu are nici o problemă cu ea, așa că nu o forța să se culce.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți chihahua-ul în timpul muncii Pasul 13
  4
  Pregătește-te pentru a doua fază a muncii. Aceasta va fi faza activă în care va trebui să "licitați" pentru ca puii să plece. În această fază, cățea se va culca pe partea ei și efortul pe care îl face atunci când împinge ea va fi vizibil. Probabil că o veți vedea răsuflarea, întinderea și apăsarea mușchilor flancurilor. Ea poate mârâi sau gemește atunci când apasă și, în general, va da impresia că face un efort.
 • O medie de 30 de minute de muncă grele pentru fiecare catelus va fi necesar. Cu toate acestea, acest lucru poate varia foarte mult, deoarece unele catelusi se vor naște câteva minute mai târziu, în timp ce altele se vor naște la intervale de o oră.
 • Imagine cu titlul Ajută-ți Chihuahua în timpul travaliului Pasul 14
  5
  Fiți atenți la orice semne de vigilență sau complicații. Cea mai probabilă complicație este că un catelus rămâne blocat în canalul de naștere. Capul Chihuahuas are o dimensiune mare și poate fi foarte mare pentru a părăsi canalul. Trebuie să luați legătura cu medicul veterinar dacă vedeți că există picioare pe buzele vulvei și câinele continuă să depună eforturi pentru mai mult de 60 de minute fără a expulza orice cățeluș. Nu trageți picioarele, deoarece puteți provoca o rupere internă. În general, trebuie să luați legătura cu medicul veterinar dacă apare următoarele:
 • Catea nu începe faza de efort intens după 24 de ore în prima etapă a travaliului.
 • Nu expulzați niciun catel după ce ați făcut un efort intens timp de 60 de minute.
 • Câinele pare să aibă dureri extreme sau anormale.
 • Toate puii nu s-au născut, dar câinele a încetat să împingă timp de 2 ore.
 • Rețineți că unii câini se odihnesc între nașteri. O cățea se poate relaxa cu până la 2 ore înainte de următoarea fază de efort.
 • Cu toate acestea, dacă știți cât de multe cățeluși aveți în burtă, dar nu ați dat naștere la toate și contracțiile puternice s-au oprit mai mult de 2 ore în urmă, acest lucru ar putea însemna că există o problemă.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți Chihuahua în timpul muncii Pasul 15
  6
  După ce ați dat naștere unui cățeluș, ar trebui să urmăriți foarte atent mama și acest copil. Puii pot fi nascuti in coada sau in cap si ambele pozitii sunt normale. Când mama dă naștere, fiecare catelus va fi în propriul sac amniotic. Va trebui să le deschidă, să mușcă codonul ombilical și să lingă catelul. În general, este mai bine să le lăsați fără ajutor, deoarece aceasta face parte din legătura pe care o veți stabili cu cățelele. Nu ezita să-i dai câteva minute pentru a lua controlul asupra situației.
 • Dacă nu deschideți sacul amniotic în maxim 2 minute, va trebui să o faceți cu atenție cu o mână curată. Scoateți capacul alunecos și frecați catelul cu un prosop curat. Îndreptați cordonul ombilical cu un nod de aproximativ 3 cm (1 inch) de la catel și trageți cea mai îndepărtată parte a acestui nod cu o pereche de foarfece.
 • Dacă catelul nu răspunde, îndepărtați lichidul din nas și bot. Tăiați-l cu energie și presați ușor pentru a stimula respirația. Încurajați mama să-și lingă copilul. Este posibil să fiți nevoit să plasați catelul în fața ei de mai multe ori, mai ales dacă aceasta este prima ei puiet.
 • Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 16
  7
  Lăsați câinele dvs. să experimenteze a treia fază a travaliului. Aceasta implică îndepărtarea placentei. Acest lucru se întâmplă de obicei după nașterea fiecărui catel. Verificați cât de multe placente au fost expulzate, astfel încât veți ști dacă în uter este mai rămas. Dacă da, ar trebui să contactați medicul veterinar.
 • Este posibil ca câinele să mănânce placentele și nu trebuie să intervină atunci când este vorba, deoarece este un proces biologic normal.
 • Partea 4
  Îngrijirea Chihuahua după naștere

  Imaginea intitulată Ajutați-vă pe Chihuahua în timpul muncii Pasul 17
  1
  Hrăniți bine câinii. Va fi important ca atât mama cât și puii să obțină suficienți nutrienți, astfel încât să se poată recupera, iar tinerii se pot dezvolta într-un mod sănătos.
  • Majoritatea catelilor vor mânca placenta. Acesta este foarte bogat în substanțe nutritive și îi va da mamei energia de care are nevoie atât de mult încât să aibă grijă de tinerii ei.
  • Oferiți mâncare catelă mamei care alăptează. Trebuie să vă pregătiți să oferiți o cantitate de alimente de până la 3 ori mai mare decât consumul obișnuit. Ar trebui să aibă apă curată și proaspătă în orice moment. Așezați totul aproape de catelusii dvs., deci nu va trebui să le lăsați să mănânce și să bea apă. Dacă mama nu consumă suficientă hrană și apă, acest lucru poate face ca laptele ei să se usuce.
 • Imaginea intitulată Ajută-ți Chihuahua în timpul Muncii Pasul 18
  2
  Supraveghează mama în săptămânile după naștere. Lucrurile vor fi bine, dar trebuie să te pregătești pentru complicații. Chihuahua-urile sunt o rasă mică - prin urmare, infecțiile pot pune rapid viața în pericol. Consultați medicul veterinar dacă credeți că câinele dvs. are oricare dintre următoarele boli:
 • Metritis (uter inflamat): printre simptomele febrei, evacuări cu miros rău, reticență, pierderea poftei de mâncare, scăderea producției de lapte și lipsa interesului pentru pui.
 • Eclampsia (sau febra laptelui): simptomele includ nervozitate, agitație, lipsa interesului pentru pui și o plimbare rigidă și dureroasă. Dacă nu este tratată, aceasta poate genera spasme musculare, incapacitatea de a opri, febră, convulsii și deces. Această boală se dezvoltă de obicei la aproximativ 2 până la 4 săptămâni după naștere.
 • Mastita (inflamația sânilor): simptomele sale includ glandele mamare roșii, întărite sau dureroase. Mama poate încerca să împiedice puii de la lacten, dar ar trebui să continue să facă acest lucru, deoarece aceasta poate elimina infecția (fără să dăuneze puiilor).
 • Imaginea intitulată Ajută-ți Chihuahua în timpul Muncii Pasul 19
  3
  Observați mama și căței. Regula generală după ce un câine a dat naștere este să verifice că nu se oprește să aibă grijă de tinerii săi sau că nu arată semne de a fi bolnav.
 • O mamă sănătoasă va fi atentă și atentă la tinerii ei. Le va lăsa doar să se ușureze și se va întoarce rapid la ele. Ar trebui să-și petreacă timpul lingându-i și hrănindu-i.
 • Poate mâncați sau nu, dar ar trebui să vă faceți nevoile normale și să consumați apă. Mama va continua să sângereze, dar nu ar trebui să simtă durerea.
 • sfaturi

  • Au un prieten sau un membru de familie în apropiere pentru a vă ajuta. Este posibil să aveți nevoie de cineva care să aibă grijă de puii nou-născuți, mângâindu-vă mama. Dacă apar complicații, veți avea nevoie de ajutor suplimentar.
  • Aveți telefonul veterinarului și o clinică de urgență pe animale în zilele dinaintea livrării.
  • Majoritatea nașterilor câinilor apar fără complicații grave. Va fi important să supravegheați procesul și să interveniți doar dacă este necesar.

  avertismente

  • Nu completați dieta chihuahua gravidă cu calciu suplimentar, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă spune. Febra de lapte sau eclampsia apare deseori la rase mici la cateva saptamani dupa nastere si este mult mai probabil sa apara din suplimente de calciu in timpul sarcinii. Câinele dvs. va obține tot ce este necesar din conținutul ridicat de calciu al mâncării catelului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un câine chihuahueñoCum de a desena un câine chihuahueño
  Cum să adopți un catelusCum să adopți un catelus
  Cum să-i ajuți pe câine să dea naștereCum să-i ajuți pe câine să dea naștere
  Cum să scalzi de o cățea gravidăCum să scalzi de o cățea gravidă
  Cum să ridici câiniiCum să ridici câinii
  Cum de a crește pugsCum de a crește pugs
  Cum să ai grijă de câinele tău după ce a născutCum să ai grijă de câinele tău după ce a născut
  Cum să ai grijă de chihuahua taCum să ai grijă de chihuahua ta
  Cum să aibă grijă de un câine după ce a fost sterilizat sau sterilizatCum să aibă grijă de un câine după ce a fost sterilizat sau sterilizat
  Cum să ai grijă de o cățea gravidăCum să ai grijă de o cățea gravidă
  » » Cum să vă ajutați chihuahua în timpul travaliului

  © 2011—2020 ertare.com