Cum să păstoriști bovinele pe pășuni

Una dintre cele mai durabile și mai economice moduri de a hrăni vite este să pasc animalele în pășuni, este, de asemenea, cea mai ușoară parte a creșterii acestor animale. Singurul cost și forță de muncă care este implicat în pășunatul bovinelor este menținerea gardurilor și transformarea bovinelor în pășunile proaspete.

pași

Partea 1
Verificarea gardurilor

Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 1
1
Verificați gardurile înainte de a răsturna bovinele afară. Presupunând că gardul de iarbă este deja prezent, mergeți în jurul perimetrului pășunilor care trebuie să vă păstreze animalele și să verificați gardul dacă există fire rupte, fire întinse, ieșiri de capse, posturi sparte sau arbori căzuți pe linie a gardului. Fixați zonele slabe pe măsură ce le găsiți în consecință.
 • Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 2
  2
  Deschideți ușa și convingeți sau mituiți bovinele prin iarbă proaspătă. Foarte des, numai activitatea de verificare a gardurilor va atrage bovinele la ușă sau la gard pentru a vedea ce faceți. Bovinele sunt întotdeauna curioase și vor descoperi orice este nou sau diferit, cum ar fi activitatea din teren sau o ușă deschisă spre stânga într-un mod deliberat sau accidental deschis. Prin urmare, nu ar trebui să le ia mult timp pentru a găsi ușa deschisă și iarba proaspătă dincolo.
 • Partea 2
  Lăsând bovinele să pășească

  Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 3
  1
  Lăsați-i să participe! Păsările de la bovine reprezintă cel mai economic mijloc de a le hrăni, pentru că îi faceți să caute propria lor hrană. Ei se servesc pe ei înșiși, în loc să le slujești.
  • Șeptelul nu trebuie să fie forțat să testeze sau să mănânce iarbă - se pot hrăni cu ușurință până când veți determina când vor fi mutate pe pășuni proaspete sau când vor începe să caute pășuni proaspete.


  Partea 3
  Mutarea la pășunat pe noi pășuni

  Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 4
  1
  Repetați verificarea gardurilor de prairie pe care bovinele vor să le pătrundă în următoarea, înainte de a se deplasa acolo. Nu puteți sublinia îndeajuns importanța de a verifica gardurile înainte de bovine în mișcare. Uneori este posibil să doriți să verificați din nou gardurile în timp ce se află în pășuni, mai ales dacă se află într-o zonă suficient de mare pentru a păși acolo timp de trei până la patru săptămâni sau mai mult și mai ales dacă aceleași garduri sunt vechi și sunt susceptibile de a fi rupte de stresul pus pe ele de efectivele de animale.
 • Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 5
  2
  Deplasați animalele din pășune într-o pășune sau luncă nouă. Bovinele care se află în câmpul de creștere intensivă (MIG) se obișnuiesc curând să fie mutate la un anumit moment al zilei sau după o anumită perioadă de timp pe pășune. Bovinele care sunt pășunate continuu pe o pășune mare nu sunt instruite ca atare și necesită tehnici de pășunat liniștit pentru a le muta de la o pășune la alta.
 • Animalele ar trebui mutate pe pășuni proaspete, în cazul în care au fost îndepărtate 50% până la 70% din capacul de iarbă - aceasta este importantă pentru pășunatul rotativ care urmează unei forme de pășunat de intensitate scăzută și intensă. Animalele vor trebui mutate mai devreme într-o formă de pășunat de intensitate scăzută, de intensitate ridicată, în cazul în care acestea ajung să fie suficient de îndepărtate încât să ia doar o singură mușcătură din fiecare plantă și să-i smulgă restul.
 • Cu o combinație de pășunat continuu / rotație (în cazul în care o pășune de pășunat a fost de aproximativ o lună înainte de a trece animalele la următoarea) amintiți-vă să se miște înainte de a mai trece peste pasteau pășuni. Aceasta este în cazul în care determinarea densității densității sau a populației de animale - cea mai mare parte utilizate pentru MIG - este important. Momentul în care decideți să vă mutați animalele pe pășuni proaspete depinde de mărimea pășunilor (numărul de hectare), de greutatea corporală medie a efectivului și de calitatea și cantitatea furajelor.
 • Imagine cu denumirea Grave Bovine pe Pasul Pasul 6
  3
  Repetați procesul din pașii anteriori. Asigurați-vă că pășunilor li se acordă o perioadă de odihnă de 25 până la 30 de zile sau mai mult, pentru a permite plantelor să crească din nou la o înălțime adecvată pentru a le pasi din nou.
 • INSTRUCȚIUNI DE ÎNTREȚINERE

  • Este recomandat să utilizați pășunatul MIG sau pășunatul pentru pășuni pentru a îmbunătăți calitatea solului, diversitatea plantelor și sănătatea și pentru a minimiza necesitatea îngrășămintelor pentru pășuni!
  • Dacă vă întrebați cum să determinați numărul capului de bovine pe care trebuie să-i păstrăți pășunile cu ei, consultați articolul Cum să gestionați pajiștile folosind păscutul rotativ sau pășunatul intens gestionat pentru mai multe informații.
 • Vacile sunt destul de inteligente pentru a răspunde după nume atunci când așteaptă să fie mulse. Scriitorul a văzut acest lucru în acțiune și este destul de impresionant. Cu toate acestea, este nevoie de un pic de efort în formarea lor!
 • Când vacile pasc, acestea trec cel mai mult terenul în față și se mișcă în aceeași direcție. Acestea sunt de obicei conduse de o vaca care poate fi folosita pentru a gestiona efectivul, prin controlarea mișcărilor acestei vaci atunci când îi păstrează într-o zonă nouă.
 • Asigurați-vă că urmați perioadele de odihnă pentru pășunile dvs. pentru a asigura sănătatea plantelor și pentru a vă asigura că atunci când plantele cresc, ele se află la o înălțime optimă în cazul re-pășunatului.
 • Verificați întotdeauna gardurile înainte de a transforma vitele pe pășuni noi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești frica de viteCum să oprești frica de vite
  Cum să-ți înveți câinele la bovineCum să-ți înveți câinele la bovine
  Cum să înțelegeți comportamentul bovinelorCum să înțelegeți comportamentul bovinelor
  Cum de a alege bovine pentru a stabili o turmăCum de a alege bovine pentru a stabili o turmă
  Cum să identificați bovine cu coarne, cu coarne scurte și fără coarneCum să identificați bovine cu coarne, cu coarne scurte și fără coarne
  Cum să identificați bovinele SimmentalCum să identificați bovinele Simmental
  Cum să identificați bovine negre AngusCum să identificați bovine negre Angus
  Cum se pornește procesul de creștere a bovinelorCum se pornește procesul de creștere a bovinelor
  Cum să operezi o fermă de animaleCum să operezi o fermă de animale
  Cum se construiește un gard pentru animaleCum se construiește un gard pentru animale
  » » Cum să păstoriști bovinele pe pășuni

  © 2011—2020 ertare.com