Cum să vă plimbați câinele dacă plouă sau zăpește

Când vă plimbați câinele într-o zi cu vreme rea, asigurați-vă că vă asigurați cât mai multă protecție. Este necesar ca câinele dvs. să fie pregătit și echipat pentru vreme, de exemplu, cu ceva care îl face mai izbitoare atunci când vizibilitatea este rea. De asemenea, va trebui să verificați dacă drumurile sunt în siguranță și să pregătiți intrarea casei când vă întoarceți cu animalul dvs. umed.

pași

Partea 1
Pregătește-ți câinele să se confrunte cu vremea

Imaginea intitulată Plimbați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 1
1
Puneți o vesta pe câinele dvs. Unii câini pot suporta clima rece, cum ar fi rasa Husky din Alaska. Alții, în special cei mai tineri, au probleme de a ține pasul cu frigul și zăpada. În acest caz, o vesta vă poate ajuta să rămâneți cald în condiții nefavorabile. În plus, puteți pune bandă reflectorizantă pe vesta pentru ao vedea mai ușor.
 • Puteți obține veste la un magazin local de animale de companie sau pe Internet.
 • Imagine intitulată Plimbare câine în ploaie sau în zăpadă Pasul 2
  2
  Luați în considerare obținerea unui sacou impermeabil pentru vremea umedă. Nu toți câinii sunt confortabili cu o jachetă rezistentă la apă, dar acest lucru poate ajuta la menținerea lor uscată atunci când ar trebui să plece într-o zi de vreme rea. Cele mai multe magazine de animale de companie oferă aceste tipuri de jachete de câine, și le puteți obține, de asemenea, pe Internet.
 • Imaginea intitulată Plimbați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 3
  3
  Protejați picioarele câinelui dvs. Gheața și zăpada pot răni picioarele animalelor de companie, mai ales dacă există sare unde merge. Pentru a avea grijă de picioare, luați în considerare punerea boot-urilor pe acestea sau aplicarea unei ceară de protecție specială. Pălării sunt, după cum indică și numele, pantofi pentru câini. Mulți dintre ei vor lua ceva timp să se obișnuiască să le folosească, așa că practicați mai întâi acasă. Puneți cizmele pe câinele dvs. pentru perioade mai lungi și mai lungi.
 • Încercați să aplicați o mică ceară de protecție pe timp de noapte. Pentru a face mai ușor, așteptați până câinele dvs. adoarme aproape de tine. Aveți câteva premii la îndemână și plasați unul în fața nasului. Apoi, masați încet picioarele cu ceară. Când câinele se trezește, el va fi distras de premiu. Amintiți-vă că puteți da mai mult, dacă este necesar. Va trebui să aplicați un strat bun pentru a vă proteja bine picioarele. Rețineți că poate fi necesar să perseverezi până când puteți acoperi toate cele patru.
 • Partea 2
  Concentrați-vă pe vizibilitate și securitate

  Imagine intitulată Plimbare câine în ploaie sau în zăpada Pasul 4
  1
  Alegeți un colier reflectorizant. Dacă plouă sau ninge, câinele tău va fi mai puțin vizibil pentru cei care merg pe stradă. Pentru a remedia această situație, puteți obține un guler reflectorizant la magazinele de animale de companie sau pe Internet. Indiferent de unde îl cumpărați, faptul că câinele dvs. este mai vizibil îl va menține mai sigur.
  • O altă opțiune ar fi să punem o lumină intermitentă.
 • Imagine intitulată Plimbărați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 5
  2
  Folosește o curea reflectorizantă. Ca și gulerul, lesa ar trebui să fie, de asemenea, reflexivă pentru a face ca câinele să fie mai vizibil atunci când vremea este rea. Aveți posibilitatea să obțineți o curea reflectorizantă sau să puneți o bandă reflectorizantă într-o bandă normală pentru ao face mai vizibilă.
 • Imaginea intitulată Plimbărați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 6
  3
  Asigurați-vă că câinele are o placă cu numele său. Atunci când vizibilitatea este proastă, cum ar fi când plouă sau zăpadă, este greu să-ți vezi câinele. Prin urmare, în cazul în care scapă, asigurați-vă că aveți informațiile necesare care permit oricui îl găsește să se întoarcă acasă.
 • O placă reflectorizantă va adăuga un alt nivel de vizibilitate animalului dvs. de companie.
 • Imaginea intitulată Plimbăște-ți câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 7
  4
  Alegeți un traseu mai puțin călătorit. Dacă este posibil, rămâneți în zone unde traficul nu este atât de mare. Masinile pot provoca anxietate la caini. În plus, dacă există o băltoacă, atât tu, cât și câinele tău veți fi înmuiate, ceea ce poate genera haos, mai ales dacă animalul tău nu-i place apa. Prin urmare, este mai bine să alegeți cât mai mult posibil un traseu mai puțin călătorit.
 • Partea 3
  Țineți drumurile în siguranță

  Imaginea intitulată Plimbati-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 8


  1
  Îndepărtați zăpada. Unele animale de companie au probleme cu mari prin mormane de zăpadă. Dacă credeți că acest lucru este cazul cu câinele, utilizați o lopată pentru a goli calea. În plus, câinele (ca tine) ar putea aluneca în cazul în care există gheață sub zăpadă, deci este mai bine pentru a goli calea pentru gheața să se topească.
 • Imaginea intitulată Plimbarea câinelui în ploaie sau în zăpada Pasul 9
  2
  Se topește gheața. La fel ca oricine, câinele tău poate aluneca pe gheață. Prin urmare, este mai bine să topiți orice resturi de pe drumurile și scările care înconjoară casa dumneavoastră. Cu toate acestea, nu este recomandat să folosiți sare, deoarece acest lucru poate irita picioarele câinelui. În schimb, utilizați produse pentru îngheț, care sunt sigure pentru animalele de companie. Le puteți obține în supermarketuri, magazine de animale de companie și online.
 • Imaginea intitulată Coboară-ți câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 10
  3
  Strângeți deșeurile. Este ușor să ne gândim că mizeria câinelui dispar cu zăpadă sau ploaie. Cu toate acestea, nu este de obicei. Atunci când zăpada se topește, resturile rămân acolo, care este neigienic și poate cauza germenilor de contaminare încrucișată la alte câini (de multe ori miros ceea ce găsesc). Prin urmare, colectează deșeurile de la câinele cu o pungă de plastic ca pe la alte perioade ale anului.
 • Partea 4
  Pregătiți-vă pentru întoarcerea acasă

  Imaginea intitulată Plimbați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 11
  1
  Dacă plouă, clătiți-vă câinele înainte de a intra în casă. În cazul în care câinele a sărit în bălți de noroi, încercați să-l clătiți departe cu un furtun dacă nu este foarte rece. În caz contrar, încercați să-l curățați cu cald, prosoape umede în interiorul, lângă ușă, în scopul de a scăpa de cea mai mare parte noroi.
 • Imaginea intitulată Plimbati-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 12
  2
  Au prosoape la îndemână. Indiferent dacă plouă sau ninge, câinele se poate uda în timpul călătoriei. Prin urmare, asigurați-vă că aveți prosoape pregătite în apropierea ușii, astfel încât să le puteți usca de îndată ce veți ajunge acasă. În acest fel, veți preveni murdărirea casei și vă veți asigura că câinele este uscat și cald.
 • Imaginea intitulată Plimbați-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 13
  3
  Aveți la dispoziție un uscător de păr. Este o idee bună să aveți un uscător de păr pentru câinele dvs. lângă ușă atunci când vă întoarceți. În acest fel, puteți folosi mai întâi prosoapele și apoi uscătorul pentru a vă asigura că animalul dvs. este complet uscat.
 • Imagine intitulată Plimbarea câinelui în ploaie sau în zăpada Pasul 14
  4
  În timpul iernii, pregătiți o cârpă umedă. Dacă câinele dvs. nu poartă cizme de gleznă, este o idee bună să-i curățați picioarele atunci când ajunge acasă. În timpul iernii pot apărea substanțe chimice suplimentare pe stradă și pe trotuar, iar câinele dvs. le poate ingera lingându-și labele. Prin urmare, este mai bine să le curățați repede cu o cârpă caldă și umedă când ajungeți acasă.
 • Imaginea intitulată Plimbati-vă câinele în ploaie sau în zăpada Pasul 15
  5
  Verificați dacă nu există arsuri la rece. Atunci când câinele este expus la temperaturi extreme, riscați să fiți arși (la fel ca dumneavoastră). Pielea cu arsuri reci pare palidă și rece (chiar și după ce a fost acasă pentru o vreme), deși se poate umfla și se poate roși. Verifică în special nasul, coada, urechile și tampoanele picioarelor.
 • Dacă bănuiți că câinele dvs. a suferit o arsură, aplicați apă caldă (nu fierbinte) în zonă și puneți pături (dar nu și pături electrice). Contactați medicul veterinar dacă situația pare gravă.
 • sfaturi

  • Nu uitați să vă încălziți. Investește-te într-o jachetă bună și impermeabilă, deoarece poate fi dificil să poarte o umbrelă în timp ce te plimbi cu câinele. Dacă este rece, asigurați-vă că ați încheiat și purtați pantofii corecți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți un câine rănitCum să ajuți un câine rănit
  Cum să-ți speli câineleCum să-ți speli câinele
  Cum să cumpărați o cușcă pentru câiniCum să cumpărați o cușcă pentru câini
  Cum să ai grijă de câinele tăuCum să ai grijă de câinele tău
  Cum să determini rasa câinelui tăuCum să determini rasa câinelui tău
  Cum sa alegi un surfboard pentru cainele tauCum sa alegi un surfboard pentru cainele tau
  Cum să înveți un câine să dea piciorulCum să înveți un câine să dea piciorul
  Cum să-i înveți pe câinele dvs. să se târascăCum să-i înveți pe câinele dvs. să se târască
  Cum să înțelegi ce vrea câinele tăuCum să înțelegi ce vrea câinele tău
  Cum să-ți antrenezi câinele să meargă fără un guler de strangulareCum să-ți antrenezi câinele să meargă fără un guler de strangulare
  » » Cum să vă plimbați câinele dacă plouă sau zăpește

  © 2011—2020 ertare.com