Cum să laptezi o capră manuală

Ați vrut vreodată să laptați o capră? Laptele de capră este o alternativă populară pentru laptele de vacă, deoarece este mai ușor de digerat. În plus, pentru că conține puțină grăsime, folosirea laptelui de capră pentru a pregăti brânza câștigă popularitate. Cu toate acestea, mulsul unei caprine nu este la fel de ușor precum pare și nu este același lucru cu mulgerea unei vaci. Cu toate acestea, cu puțină răbdare, perseverență și o capră care doresc să fie muls, puteți deveni expertul în mulsul de capre pe care voi ați dorit dintotdeauna să fiți!

pași

Partea 1
Pregătiți stația de muls

Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 1
1
Dezinfectează toate materialele pe care le veți folosi. Trebuie să spălați cu atenție toate echipamentele și echipamentele cu apă fierbinte, a căror temperatură variază între 37 ° C și 48 ° C și o soluție de curățare bazată pe cloruri alcaline. Trebuie să efectuați această procedură pentru a preveni proliferarea și răspândirea bacteriilor. Se recomandă să dezinfectați echipamentul cu 30 de minute sau mai puțin înainte de al utiliza.
 • Imagine cu denumirea Lapte și capră cu mâna Pasul 2
  2
  Pregătește un cub cu boabe. Așezați 450 grame (1 lire) sau mai puțin boabe în găleata de capră, deoarece dacă utilizați mai mult, puteți provoca umflarea stomacului.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 3
  3
  Duceți capra la stația de muls. Așezați puțină mâncare în dispozitivul de alimentare, astfel încât să introduceți capul prin suport. Odată ce se întâmplă, închideți strutura.
 • Stâlpul trebuie să fie confortabil, dar nu atât de lat încât să permită caprei să-și retragă capul când este închis. Dacă capra este folosită la acea rutină, ea va veni cu ușurință și va sari spre suport.
 • Partea 2
  Pregătiți capra

  Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 4
  1
  Rănim umerul. Această procedură va împiedica pătrunderea murdăriei și a pietrișului în lapte, ceea ce este esențial atunci când este menținut curat și sigur.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 5
  2
  Curățați umerii și mameloanele. Utilizați o cârpă sterilă și apă caldă. Strângeți cârpa astfel încât să nu fie prea umedă și curățați bine mamelonul.
 • Este important să folosiți apă caldă deoarece permite caprei să se relaxeze și să stimuleze producția de lapte.
 • De asemenea, ar trebui să masați cu grijă sfarcurile și umerul în timp ce le curățați cu o cârpă. Masajul ugerului produce eliberarea de oxitocină, care stimulează producția de lapte la bovine.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 6
  3
  Utilizați un pre-sigiliu pe mamifere. Produsele de pre-sigilare elimină bacteriile fără a usca mameloanele și trebuie să le permiteți să acționeze timp de minimum 30 de secunde.
 • Unii fermieri preferă pre-etanșarea în loc să spele sfarcurile, deoarece această metodă nu creează un mediu cald și umed care ar putea provoca proliferarea bacteriilor.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 7
  4
  Utilizați prosoape de hârtie de unică folosință pentru a spăla sau usca sfarcurile. De asemenea, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile înainte de muls fiecare capră. Este important să luați acest pas pentru a minimaliza riscul de răspândire a bacteriilor mastitice de la caprine infectate la caprine sănătoase. Este posibil să fie util să folosiți mănuși de unică folosință în timp ce mulgeți fiecare capră pentru a reduce în continuare riscul de infectare.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 8
  5
  Verificați mameloanele pentru semne de mastită. Vedeți dacă acestea sunt roșii, inflamate, fierbinți, dacă capra arată semne de durere și dacă observați secreții anormale în timpul mulsului.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 9
  6
  Începeți mulsul de capră timp de 60 până la 120 de secunde pentru a pregăti mameloanele. Trebuie să efectuați această procedură pentru a profita de timpul optim de producție a laptelui din capră.
 • Partea 3
  Mănâncă capra

  Imaginea intitulată
  1
  Plasați găleata în stația de muls. Așezați cupa pentru muls astfel încât să fie aliniată cu direcția de descărcare a laptelui de la șuvițele de capră.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 11
  2
  Aplicați pre-etanșarea, utilizați paharul de muls și curățați sfarcurile. Îndepărtați sfarcurile într-o soluție iodată dacă nu ați utilizat preselectat. Apoi, stoarceți primul flux de lapte din capră, care este mai probabil să conțină bacterii. Apoi, curățați șuruburile cu un prosop de hârtie de unică folosință și începeți să mulsem în mod normal.
 • Utilizați o cană de muls pentru a colecta primul flux de lapte. Această ceașcă ar trebui să aibă o plasă neagră de-a lungul vârfului pentru a colecta orice fulg sau neregulat neregulat și să detecteze rapid aceste nereguli.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 12


  3
  Acoperiți baza mamelonului cu degetul mare și arătătorul. Țineți mânerul ferm, dar nu prea strâns. Pur și simplu aplicați suficientă presiune pentru a prinde laptele din mamelon.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 13
  4
  Strângeți mamelonul cu degetul mijlociu, apoi cu degetul inelului și apoi cu degetul mic, cu o mișcare netedă și succesivă de sus în jos, de la uger până la mamelon. Nu uitați întotdeauna să țineți ferm baza suportului. În caz contrar, laptele se va întoarce în umer în loc de găleată, ceea ce ar putea provoca o infecție.
 • Nu trageți mamelonul! În caz contrar, ați putea răni capra și chiar ați deteriora sfarcul.
 • Imagine cu denumirea Lapte și capră cu mâna Pasul 14
  5
  Luați în considerare procedura care se potrivește cel mai bine caprei dumneavoastră. Toate caprele sunt diferite. Fiecare capră are sfârcuri de mărime și formă diferite. Prin urmare, dacă mâinile sunt mai mari decât sfarcurile caprelor, probabil că va trebui să folosiți mai puține degete.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 15
  6
  eliberare un pic de bază a mamelonului pentru a permite să se umple din nou cu lapte.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 16
  7
  Repetați pașii 6 până la 8 cu o mână pe fiecare mamelon. Alternativ stoarceți un mamelon în timp ce celălalt este reumplut. Cu practica, veți găsi un ritm eficient.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 17
  8
  Opriți când observați că nu mai este mult lapte. Sfarcurile vor arata flasc si aproape "dezumflat". Masați ugerul pentru a elibera laptele rămas. Ar trebui să obțineți între 4 și 8 uncii mai mult lapte, dar "nu" strângeți până la ultima picătură.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 18
  9
  Masați sfârcurile după mulsul caprei. Această procedură va împiedica proliferarea bacteriilor după terminarea procesului de muls.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 19
  10
  Scoateți cubul și plasați-l undeva unde o persoană curioasă sau o capră distrasă nu o poate transforma. Trebuie să refrigerați laptele la 4 ° C (40 ° F) sau mai puțin în două ore de la mulsul caprei.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 20
  11
  Utilizați o preordonare (soluție iodată) după ce ați terminat mulsul caprei. În acest fel, veți împiedica bacteriile să vă infecteze sfârcurile după terminarea procesului de muls.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 21
  12
  Țineți capra pe gulerul său (sau puneți o curea pe el) și deschideți strutura.
 • Imaginea intitulată Lapte și capră cu mâna Pasul 22
  13
  Luați capra înapoi în stiloul său.
 • Asigurați-vă că aveți suficientă apă deoarece caprele pot deveni deshidratate în timpul procesului de muls.
 • Asigurați-vă că capra obține suficiente substanțe nutritive. Amintiți-vă că o capră care are o mare producție de lapte trebuie să mănânce mult fân pe parcursul zilei și aproximativ 450 de grame de boabe pe 1 kilogram de lapte pe care le produce. Este important să vă asigurați întotdeauna că capra ta are hrană și apă adecvată, dar acest aspect este deosebit de important în timpul perioadelor de muls. Satisfacerea acestor nevoi va permite caprelor dvs. să fie fericit și sănătos.
 • sfaturi

  • Este important să spălați ugerul de capră înainte de a începe să-l lapte. În acest fel, veți îndepărta murdăria și pielea care se scurg de la uger către galeata de lapte. De asemenea, apa calda relaxeaza ugerul si elibereaza laptele.
  • Fiecare capră are un uger și două sfârcuri. Sfarcurile sunt partea pe care o strângeți pentru a obține laptele. Mulți oameni se referă în mod eronat la sfârcuri ca "ugere". De fapt, un animal cu mai mult de un uger este unul neobișnuit.
  • Dacă capra produce lapte mic, masați ugerul timp de treizeci de secunde. În acest fel veți obține mai mult.
  • Există, de asemenea, spray-uri comerciale, agenți de etanșare și balsamuri disponibile pentru a preveni mastita. Mulți oameni preferă folosirea de aerosoli în loc de agenți de etanșare pentru a preveni contaminarea încrucișată.
  • Asigurați-vă că capra are cantități suficiente de boabe pentru a păstra distracția în timp ce-l laptezi. Dacă se va sfârși, numai caprele cu temperamentele cele mai calme vor aștepta cu răbdare până când veți termina. Totuși, nu dați prea mult boabe caprei. În caz contrar, vă va da diaree. Și nu vrei să se întâmple asta. Se recomandă plasarea câtorva pietre mari în găleata de boabe, astfel încât capra să găsească greu să obțină ultimele bucăți de boabe.
  • Nu vă bazați doar pe puterea mâinilor. Răsucirea mamelonului în jumătate lângă uger va sigila partea superioară. Nu trageți sau răsuciți mamelonul. În caz contrar, veți provoca durere caprei și veți avea probleme.

  avertismente

  • Majoritatea caprelor, deși nu toate, pot da lovituri foarte grele. Nu plasați fața prea aproape de cub. În caz contrar, ați putea fi grav răniți sau uciși.
  • Ca și în cazul tuturor celorlalte animale, nu țipa niciodată la caprine, nu le-a lovit sau nu le-o manipulează în nici un fel, mai ales când le laptezi. Cheia este aceea de a face mulsul o experiență pozitivă și plăcută, nu una înspăimântătoare. O capră nervoasă este imposibil de tratat.
  • În cazul în care laptele are bucăți, sânge sau aspect "fibros", capra ar putea avea o mastită, o infecție bacteriană în interiorul ugerului. Puteți confirma acest lucru folosind un test de mastită din California (CMT), disponibil la multe companii de aprovizionare cu animale. Un medic veterinar poate recomanda un tratament în funcție de cauza infecției.

  Lucruri de care ai nevoie

  • una sau mai multe capre femele
  • stație de muls
  • fider
  • cereale
  • cupă de metal
  • colier sau frânghie
  • apă pentru spălare în care ați fiert cârpa de curățare (diluați apa cu părți egale de apă rece înainte de ao folosi sau utilizați cârpe ude de orice marcă)
  • postordeño sealer, balsam sau spray pentru a evita infecția
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face o loțiune de lapte de caprăCum se face o loțiune de lapte de capră
  Cum să curețe piele de căprioarăCum să curețe piele de căprioară
  Cum să gătești carne de caprăCum să gătești carne de capră
  Cum sa faci prajituri cu brânză topităCum sa faci prajituri cu brânză topită
  Cum să faci endives umpluteCum să faci endives umplute
  Cum sa faci biscuiti cu branza de capraCum sa faci biscuiti cu branza de capra
  Cum se face chefirulCum se face chefirul
  Cum de a face brio venezueleanaCum de a face brio venezueleana
  Cum să faci brânzăCum să faci brânză
  Cum să faci brânză de caprăCum să faci brânză de capră
  » » Cum să laptezi o capră manuală

  © 2011—2020 ertare.com