Cum să operezi o fermă de animale

Operarea unei ferme poate fi o activitate cu normă întreagă, în special în timpul perioadelor de vârf. Este o sarcină foarte dificilă și trebuie să-ți asumi și responsabilități pe care nu le poți ignora. Nici o fermă nu este la fel ca o altă fermă, astfel încât următorul articol vă va arăta aspectele generale ale funcționării unei ferme, însă acesta este doar un ghid, deoarece informațiile incluse sunt generale. Cu toate acestea, articolul vă va oferi câteva sugestii pentru a vă folosi o fermă de succes.

Notă: Niciunul dintre pașii menționați mai jos nu trebuie urmat într-o ordine specifică, deoarece toate sunt la fel de importante.

pași

Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 1
1
Păstrați și salvați înregistrările. Acest lucru se referă la înregistrările de sănătate, rasă, muncă, sacrificii, și cumpărarea și vânzarea de ablactación cu formulare, foi de calcul sau software ca CattleMax sau $ CowProfit pentru toate animalele. De asemenea, trebuie să păstreze, de asemenea, evidența achizițiilor de echipamente, utilaje, produse alimentare, fân, reparații, garduri, etc.Todo ceea ce trebuie să se înregistreze la fermă trebuie să fie registrado-, de obicei, trebuie să facă în aceeași zi, un eveniment se întâmplă, problema sau cumpărați pentru a împiedica uitarea de ceva.
 • Cele mai importante înregistrări pe care trebuie să le păstrați sunt cele ale finanțelor. Acestea sunt cele care determină cât de reușite sunt operațiunile dvs., dacă câștigați bani prin venituri nete (rentabilitatea în afaceri) sau dacă o pierdeți. Un flux de numerar vă poate ajuta să vă pregătiți să știți ce vă așteaptă anul fiscal următor.
 • Amintiți-vă că, având un flux de numerar, nu veți face întotdeauna ceva profitabil.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 2
  2
  Reparatii si intretinere de garduri si cladiri. De obicei, clădirile necesită mai puțină atenție decât gardurile, dar când se întâmplă ceva, trebuie să le reparați și ar trebui să o faceți cât mai curând posibil. Trebuie să verificați frecvent perimetrul și gardul de pășunat, în special înainte de a lua bovinele pe pășune și după ce au dispărut.
 • Reparați orice fir detașat sau post rupt care ați găsit, scoateți și arborii căzuți pe linia gardului. De asemenea, este foarte important să reparați orice gard deteriorat de animalele de bovine care au încercat să scape (sau să intre) - mai ales dacă un taur încearcă să iasă pentru a vedea o vacă în căldura din ferma vecinului tău.
 • Fiți conștienți de legile locale legate de evadarea animalelor. În multe jurisdicții, vă puteți da răspunderea pentru daunele produse de animalele dvs. în afara fermei dumneavoastră - un alt motiv pentru importanța reparației gardurilor cât mai repede posibil.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 3
  3
  Repararea și întreținerea mașinilor. Mașina include tot ce are legătură cu funcționarea fermei, fie pentru fân, furaje și producția de semințe care au nevoie de întreținere pentru a funcționa corect atunci când ferma are nevoie de ea. Se recomandă verificarea regulată a mașinilor chiar și în stațiile care nu o folosesc.
 • Nu contează cât de multe piese au echipamente, este posibil să aveți de la un ATV si un camion de fân la tractoare, utilaje agricole, combine agricole, combine de recoltat furaje, greble, mașini de tuns și / sau baloturi de fân, tocătoare de semințe de camioane, sfredele, Piese de etc.Todas trebuie să fie inspectate, treci pe ulei, grăsime, înlocuiți piesele defecte, și se lasă totul în stare de funcționare înainte de a utiliza câmpurile.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 4
  4
  Controlează funcționarea pășunilor tale. Pământul, vegetația și topografia terenului dvs. vor decide cum trebuie să gestionați (sau cum doriți) pământul dvs. în ceea ce privește pășunatul sau densitatea pășunilor. Acordați atenție cantității de animale pe care le aveți, capacitatea de transport, perioadele de odihnă și odihnă și impactul animalului atunci când aveți pășunile.
 • Ia act de orice semnal habitatului faunei sălbatice sau animale sălbatice care ar putea fi pe ferma. Unele specii sălbatice s-ar putea simți ciudat sau să fie în pericol, ar putea avea, de asemenea, un număr limitat sau specific de a trăi, reproduce, hrana pentru animale sau rasa si sa dea nastere la puii lor de a păstra aceste spațiu specii, va trebui să gestioneze terenurile și efectivele de animale fără a afecta modelele naturale ale animalelor sălbatice. În același timp, aceste animale să revină în aceste zone sub administrația responsabilă.
 • Alăturați-vă unei organizații de conservare a faunei sălbatice, cum ar fi Ducks Unlimited, astfel veți avea mijloacele necesare pentru a continua gestionarea terenului dvs. în beneficiul animalelor sălbatice și al animalelor dumneavoastră. În unele jurisdicții, este probabil ca granturile de stat sau fundațiile organizațiilor filantropice să vă ofere sfaturi.
 • Aveți o idee clară despre diferitele tipuri de practici de pășunat care vă sunt disponibile și gestionați-le în funcție de obiectivele, obiectivele, vegetația, solul și topografia. Nu ar fi o idee proastă de a căuta date pe internet sau de a urma un curs local pe care îl puteți participa din când în când, pentru a putea beneficia de toate informațiile actualizate.
 • Rămâneți cu cele mai mari granturi care vizează menținerea și îmbunătățirea. De asemenea, uita-te pentru programe care caută să ajute nutrienți de reciclare din apele uzate în loc să le descarce în jos sau pe pământ, poate economisi mai mulți bani de reciclare a solului și a vegetației de cumpărare îngrășăminte artificiale și produse similare.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 5
  5
  Controlați hrănirea animalelor. Hrăniți-le numai atunci când au nevoie de ele, de exemplu în timpul iernii sau secetă. Vacile de obicei au nevoie de fân, dar le puteți hrăni cu furaje sau suplimente de semințe.
 • Sunt conștient de faptul că mai multe ferme americane (in special din Canada si nordul SUA) și alimentare europene în timpul iernii este cea mai mare sursă de pierderi financiare în derularea funcționării fermei. Este de multe ori ceea ce face sau rupe afacerea ferma, așa că trebuie să fie de management foarte atent pentru a surghiun nimic de pierdut.
 • Dacă locuiți într-o zonă unde iernile sunt foarte reci și zăpada durează între patru și șase luni, încercați să profitați de pășunile de iarnă pentru a reduce costurile. În general, toți producătorii de animale sunt la dispoziția lor pentru a reduce costurile totale și costurile de hrănire în timpul iernii.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 6
  6
  Gestionați companiile de furaje și de semințe. Trebuie să știți care este momentul potrivit pentru a planta, pulverizați prin pulverizare (dacă este necesar), tăiați și cultivați. În cazul fânului, trebuie doar să vă faceți griji când să tăiați, să faceți greblă și să vă bateți.
 • După cum am menționat mai devreme, fermele nu sunt la fel - înseamnă că atunci când trebuie să tăiați fânul sau să începeți însămânțarea, acesta nu va fi același într-o parte a țării (sau în lume) ca într-o altă parte a țării.
 • Rețineți că unele ferme au doar o companie de furaje și / sau de exploatare a semințelor, în timp ce altele au trei companii. Există, de asemenea ferme, fără nici un furaj companie și / sau de semințe și pot paște vitele pe tot parcursul anului, în special în zonele în care temperatura este cald și temperat.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 7
  7
  Țineți cont de vaccinuri și de deparazitare. Vaccinurile necesare în zona dvs. sunt diferite de cele necesare într-un altul, deci este mai bine să consultați medicul veterinar local al animalelor mari, care este cel mai bun vaccin pentru animalele dumneavoastră.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 8
  8
  Gestionarea și pregătirea pentru sezonul de naștere. În funcție de anotimpul anului, trebuie să aveți întotdeauna toate lucrurile pregătite atunci când începe sezonul de livrare. Urmăriți vacile care sunt gata să dea naștere și obțineți instrumentele necesare pentru ao ajuta în cazul apariției unei probleme.
 • Multe ferme preferă că junincile se împerechează înainte de vacile lor, de vreme ce junincile necesită mai multă atenție în timpul fătării decât vacile.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 9
  9
  Asistă vacile și vițeii după naștere. Va trebui sa ma uit la vițeii pentru a vedea dacă acestea prezintă semne de boală, cum ar fi diaree sau pneumonie-leziuni, cum ar fi picioare rupte sau picioare care au fost vaci pisados- nu accepta puii lor sau doresc să fure o altă vacă de reproducție , prădătorii care ar putea mânca viței, etc.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 10
  10
  Gestionarea vițeilor. După naștere, trebuie să vaccinați vițeii și să aduceți la suprafață orice vițel masculin pe care nu intenționați să-l reproduceți în scopuri reproductive. Marcați vițeii, în medie, când se află între două sau trei luni.
 • Nu este obișnuit să-ți marchezi singur vițele sau doar cu familia ta apropiată. Marcarea unui vițel într-o comunitate tradițională de ferme este un eveniment social și trebuie tratată ca atare. Sunați vecinii, familia și prietenii, spunându-le că vă pregătiți să vă marcați vițeii și că aveți nevoie de ajutor. Cu siguranță vor fi mai mult decât fericiți să vă dea o mână. Asigurați-vă că veți întoarce ajutorul partenerilor dvs. din ferme.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 11
  11
  Gestionarea și pregătirea pentru sezonul de împerechere. tauri dvs., astfel încât ați terminat achiziția sau dacă unele dintre bovine, în valoare de jumătate. Trebuie să faceți un test de spermă o săptămână sau două înainte de începerea sezonului de împerechere. Examinarea material seminal va arăta cât de bine se formează un taur, în cazul în care sperma lor sunt rapide, sanatoase, substanțială sau dacă aveți o morfologie bună. S-ar putea dori să se separe vitele în două grupe în funcție de rasă, mai ales dacă aveți mai mult de un taur de aceeași dimensiune și de vârstă. Acest lucru va reduce concurența dintre tauri și, de asemenea, leziunile posibile pe care le pot suferi.
 • Totuși, trebuie să păstrați secretul. Separarea animalelor prin rasa lor poate fi mai laborioasă decât să lăsăm taurii să-și facă lucrurile într-o pășune mai mare, cu toate vacile din interior.
 • Junii trebuie să se îmbine cu o săptămână înainte de vacile adulte, astfel încât sezonul de reproducție al acestor juninci să înceapă mai devreme decât restul vacilor de bovine.
 • Este comun ca un taur matur să se îmbine cu 30 sau 40 vaci, mai ales dacă sunt împrăștiați pe câmp. Pe de altă parte, dacă se află într-o pășune mai mică, taurul poate să cupleze până la 50 de vaci. Taurii tineri se pot împerechea la cel mult 30 de vaci sau juninci.
 • Nu toate fermele folosesc forța taurilor pentru a-și combina vacile și junincile. Inseminarea artificială sau FIA dobândesc teren în ceea ce privește operațiunile de creștere a animalelor și puteți să o considerați o altă opțiune de a vă asocia animalele.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 12


  12
  Mânerele fazei de animale după înțărcare și / sau îngrășare. Unele ferme au unul sau altul, unele au ambele sau nu. Direcționarea unei operații post-înțărcare și îngrășare împreună cu activitatea de vacă și de vițel doar depinde de dvs. și de ceea ce puteți gestiona. Pentru ambele va trebui să cumpărați sau să pregătiți alimente suplimentare, să lăsați terenul departe, să achiziționați mai multe utilaje și să vă îndreptați bovinele după înțărcare sau îngrășare într-un mod diferit de cel al vitelor de vaci și de viței.
 • Pentru a vă gestiona funcționarea după detestarea și / sau îngrășarea, trebuie să vă amintiți că faceți acest lucru pentru a crește și a obține un câștig zilnic, nu pentru a mări greutatea vițelului înțărcat.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 13
  13
  Selectați și gestionați junincile de înlocuire. Vacile voastre nu vor trăi pentru totdeauna, trebuie sacrificate sau ar putea muri dintr-o dată pentru orice motiv. Junintele de înlocuire sunt femele diferite care sunt utilizate pentru creșterea animalelor și sunt selectate pentru a avea diferite calități cum ar fi capacitatea maternă, creșterea, odihna viței, kilograme pe vițel înțărcat, printre altele.
 • Trebuie să încercați să controleze juninci ca să controlați vacile care alăptează nu le trateze în același mod în care tratează animalele de reproducere sau de după înțărcare pentru că, la urma urmei, sunt în creștere pentru a deveni vaci în tăurași îngrășare.
 • Dacă executați o operațiune cu bovine pure, va trebui, de asemenea, să gestionați junincile pe care intenționați să le vindeți în același mod în care ați fi tratat cu cele de înlocuire. Nu este obișnuit ca fermele să pună în vânzare juninci cu rasă pură în același mod în care ar ridica juninci pentru efectivele lor de vaci care alăptează.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 14
  14
  Luați decizii privind sacrificarea animalelor. juninci tale, vaci și tauri vor trebui să fie sacrificate și vândute. Sacrificiul este un mod simplu de a elimina animalele din cirezile nu doriți, în scopul de a îmbunătăți vitele tale de bază. Bovine poate fi sacrificat pentru următoarele motive: temperatura Bad, structura necorespunzătoare a animalelor, probleme materne (în cazul în care juninca sau vaca respinge puiul ei sau nu poate alăpta), lipsa de furaje, probleme de sănătate (boala Johne, umflarea cronică ), escaza dinți, capacitatea de reproducere (vaci și / sau junincile deschise [nici o posibilitate de a se reproduce], tauri care nu au trecut testul de material seminal, sa prăbușit vaci și juninci vagin), leziuni (taurine cu penis rupte, vaci cu probleme claudicație care pot fi vindecate cu antibiotice), etc.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 15
  15
  Vitelii au fost înțărcați. Există mai multe tehnici pentru a intarca viței de la vaci sau juninci: de la intarcare timpurie până la înțărcare la camion cap la cap, aceasta este tehnica de care cauzează mai mult stres la vaci și viței.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 16
  16
  Vind excesul de animale. Excesul de animale include animalele care trebuie să fie sacrificate, vițeii înțărcați, junincile, bovinele care au terminat faza de înțărcare și reproducere sau care urmează să fie vândute abatorului. Va trebui să decideți dacă vindeți bovinele printr-o licitație sau printr-un acord privat. În orice caz, o veți vinde pe baza de $ / lb sau $ / cwt.
 • Există excepții în cazul în care efectuați o operațiune de reproducere a bovinelor de rasă pură și că vindeți tauri și juninci de rasă pură altor producători.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 17
  17
  Gestionați vacile dvs. care alăptează. Vacile nu numai că trebuie să nască și să ridice vițeii, ci și să aibă grijă de ei, astfel încât să aibă o stare bună de sănătate, o stare fizică bună și să hrănească cu cantități suficiente de nutrienți și minerale în furaje.
 • Înregistrați starea fizică a vaci după înțărcarea vițeilor și, de asemenea, luați notă de precontrolul lor pentru a verifica dacă sunt gravide
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 18
  18
  Manipulează taurii. Ca și vacile, taurii trebuie, de asemenea, să aibă o stare fizică bună și sănătate bună pentru a efectua procesul de împerechere în următorul sezon. Ei trebuie să fie pe o dietă pentru a se recupera din sezonul precedent și pentru ai ajuta să-și mențină fertilitatea.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 19
  19
  În bovine veți avea animale moarte. După cum am menționat deja, vacile dvs. (și animalele în general) nu vor trăi pentru totdeauna. La o anumită etapă a operațiunii vacile, junincile, taurii și taurii vor muri - și este responsabilitatea dvs. să vă aruncați aceste animale în mod corespunzător, în conformitate cu legile comunității dvs.
 • Imagine cu titlu Run a Ranch Bovine Pasul 20
  20
  Aveți grijă de caii voștri și de câinii voștri de vită. Probabil doriți să aveți un fel de fermă care îi place să facă lucruri ca în vremurile vechi, inclusiv utilizarea cailor și a câinilor de pază pentru vite. Aveți grijă de caii dvs., astfel încât aceștia să aibă o stare bună de sănătate și o auzitate bună să lucreze cu animale când este necesar, la fel și câinii de pază pentru animale. Sunt animale pentru muncă, deci nu trebuie să le tratați nici ca parte a familiei.
 • Chiar dacă decideți să tratați lucrurile într-un mod tradițional și doriți să obțineți efective de vaci, trebuie să știți că există mulți fermieri tradiționali care nu o fac fără a avea facilități de gestionare a animalelor, unde pot lucra cu animale.
 • Facilități pentru manipularea animalelor sunt cele în care animalele sunt purtate în afara pășune sau fermă, și plasate în diferite tipuri de stilouri ca manșoane de intrare, stilouri sau tuburi incorporare, fixatori și manșoane. Dacă acestea sunt de taxare să le ia undeva în afara fermei sau de a fi trimis la o licitație, acestea vor fi plasate într-un atașament la altul sau de stocuri diferite, folosind o rampă de decolare pentru a încărca remorcii.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch Bovine Pasul 21
  21
  Efectuați aceeași procedură în anul următor. Cu toate acestea, lucrurile se schimbă în fiecare an. Ca fermieri, fermierii lucrează întotdeauna în funcție de schimbările climatice și de mediu, aceste schimbări au o mare influență asupra muncii lor. Vremea, vremea și pământul sunt câțiva factori pe care nu le poți schimba în ferma ta, dar le poți descurca și le poți adapta. Sezonul de naștere, împerecherea, tipul sau tipurile de vaci și tauri, momentul vânzării și înțărcării se pot schimba, de asemenea, în funcție de criteriile și responsabilitatea dvs. Piețele, climatul și preferințele consumatorilor nu sunt variabile. Pe de altă parte, deciziile privind gestionarea fermei dvs. nu sunt niciodată menționate și pot varia - trebuie să fiți întotdeauna flexibil și gata să învățați cum să transformați lămâi în propria limonadă.
 • Planul de afaceri nu este exact spus și se poate schimba. Dacă nu ați pregătit încă unul, ar fi o idee bună să o faceți astfel încât să știți care sunt obiectivele dvs. în ceea ce privește scopul afacerii dvs.
 • Imagine cu denumirea Run a Ranch of Bovine Pasul 22
  22
  Când poți, ia ceva timp să te odihnești. Nu există nicio îndoială că ferma este un mod de viață, totuși, nu ar trebui să fie singurul lucru care vă gestionează complet viața. Nu uitați să faceți ceva timp pentru dvs. și familia dvs. când puteți, chiar dacă este doar pentru câteva ore sau câteva zile. Un nou peisaj vă ajută mereu să clarificați mintea tuturor lucrărilor pe care trebuie să le faceți la fermă și vă oferă ocazia să faceți o scurtă pauză.
 • Faceți o înțelegere cu vecinul, pentru ca ambii să aibă grijă de fermele celorlalți când unul dintre voi este absent pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru le va oferi ambelor oportunități de a lua o odihnă bine meritată.
 • sfaturi

  • Rețineți că pașii anteriori nu sunt într-o anumită ordine. funcționarea unei ferme funcționează în funcție de anotimpuri: anotimpurile împerecherii și obiectivele și obiectivele proprietarului și / sau operatorului pentru fermă.
  • Fii responsabil, ține-ți picioarele pe teren și fii optimist în munca ta zilnică și când îți gestionezi operațiunile. Distrează-te cu ceea ce faci, aceasta este cea mai importantă parte a administrării unei ferme. Dacă nu iubiți ceea ce faceți, nu veți dura mult timp în afacere, deoarece viața fermei nu este pentru toată lumea.
  • Modul în care conduci ranchul depinde de tine. Aveți posibilitatea să alegeți să aveți mai multe sau puține companii în funcție de momentul în care doriți să lucrați în operația dumneavoastră de animale.
  • Dacă doriți să operezi o fermă, "tu ai" Știu cum să mă descurc cu animalele. Nu poți deveni fermier dacă nu știi cum să găsești bovine sau cum să controlezi comportamentul unei vaci, a unui taur, a unei vieri sau a unui taur.
  • De asemenea, este important să cunoașteți diferența dintre o vacă, o junincă, un taur și un taur. În ciuda faptului că este un fermier de debutant, ar fi foarte jenant dacă nu știi să-i diferențiezi
 • Aveți întotdeauna o poziție flexibilă și dispusă să vă schimbați, deoarece nu știți niciodată ce veți găsi la colț.
 • Aveți întotdeauna o poziție flexibilă și dispusă să vă schimbați, deoarece nu știți niciodată ce veți găsi la colț.
 • avertismente

  • Rețineți că viața fermă nu este pentru toată lumea, nu este pentru oamenii care sunt daunted, oameni timizi, sau cei care nu se bucură de schimbare, nu sunt flexibile sau care nu pot face totul în afaceri.
  • Fiți atenți atunci când lucrați cu animale și mașini. Accidentele se pot întâmpla și Legea lui Murphy "tot ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla" mereu în joc în timpul operațiunilor de creștere a animalelor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o ferma de experienta in MinecraftCum sa faci o ferma de experienta in Minecraft
  Cum să desenezi o fermăCum să desenezi o fermă
  Cum sa faci un dressing de avocadoCum sa faci un dressing de avocado
  Cum să hrăniți viermi de la o fermă de viermiCum să hrăniți viermi de la o fermă de viermi
  Cum să ridici viteCum să ridici vite
  Cum sa cresteti vacile si viile in mod naturalCum sa cresteti vacile si viile in mod natural
  Cum să începeți o grădină zoologică micăCum să începeți o grădină zoologică mică
  Cum să începeți o fermă de somnCum să începeți o fermă de somn
  Cum să porniți o fermă de capraCum să porniți o fermă de capra
  Cum de a alege bovine pentru a stabili o turmăCum de a alege bovine pentru a stabili o turmă
  » » Cum să operezi o fermă de animale

  © 2011—2020 ertare.com