Cum să observi dacă un câine are dureri

În general, se crede că câinii tolerează mai mult durerea decât oamenii, ceea ce poate face dificilă realizarea când un câine este în durere. Unii câini vă vor arăta că simt durerea, în timp ce alții pot fi foarte calm și dificil de determinat. De multe ori câinii fac tot posibilul pentru a-și ascunde durerea, deoarece acesta este un mecanism natural de supraviețuire. Cu toate acestea, există multe modalități de a determina dacă câinele dvs. are durere. Cu cât îl puteți detecta mai devreme, cu atât mai repede puteți căuta ajutor. Acest lucru vă va permite să preveniți problemele minore să devină probleme majore.

pași

Partea 1
Căutați schimbări ale corpului

Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 1
1
Observați dacă se limpezește. Unul dintre semnele cele mai evidente de durere este limping. Amețeli apare atunci când doare să pună greutatea pe un picior.
 • Dacă un picior provoacă durere, este mai puțin probabil să fie folosit și uneori se poate odihni de celelalte trei picioare.
 • Cainii cu durere se vor misca si mai putin.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 2
  2
  Stați vigilent pentru a vedea dacă aveți alte probleme de mobilitate. În afară de limp, puteți vedea și alte modificări ale mobilității. De exemplu, câinele dvs. poate avea dificultăți în a se ridica sau de a merge la culcare. De asemenea, puteți să vă mișcați mai încet decât de obicei sau să manifestați o reticență pentru a efectua anumite activități.
 • Întrebarea de alpinism sau scările descendente, alergarea sau săritura poate fi un semn de durere.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 3
  3
  Observați schimbările în poziția dvs. Observați poziția în care câinele își ține capul sau coada. Orice varianta în poziția normală (de exemplu, o coadă suspendată sau ascunsă la un câine care are în mod normal o coadă activă) poate indica durere.
 • Dacă câinele dvs. deține un picior diferit decât de obicei, ar putea fi un semn că simte durerea.
 • Durerea poate determina câinele să stea cu spatele arcuit sau rigid atunci când este în picioare sau în mișcare.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 4
  4
  Fiți atenți la respirație. În cazul în care câinele are dureri, este posibil să observați o creștere a ritmului respirației sale sau o senzație intensă de respirație.
 • Un caine care persista (mai ales atunci cand este rece) poate simti durerea.
 • Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 5
  5
  Verifică ochii câinelui tău. Ochii vostri vă pot spune multe despre orice durere ar putea să vă simțiți. Dacă există o durere în zona ochilor, este posibil să vedeți că vă străpungeți, că există o roșeață, o tulburare (ca un strat alb în ochi) sau o descărcare.
 • De asemenea, puteți freca zona care doare. Dacă câinele se freacă frecvent de ochii lui, acest lucru ar putea indica disconfort în această zonă.
 • Ochii vă pot da și o idee despre durerea din alte zone. Squinting poate fi un semn de durere in zona ochilor, dar unii caini, de asemenea, squint atunci cand au experienta durere in alta parte a corpului.
 • Copiii dilatați pot indica, de asemenea, că câinele dvs. este în durere.
 • Partea 2
  Căutați schimbări comportamentale

  Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 6
  1
  Vezi dacă mușcă. Durerea poate schimba comportamentul câinelui. Chiar și un câine prietenos care simte o mulțime de durere va fi mai predispus la muscatura.
  • Chiar și un câine care nu a mușcat niciodată înainte ar putea să se apropie de el dacă suferă o durere semnificativă.
  • Un câine cu durere poate mușca, de asemenea, dacă atingeți sau mutați zona dureroasă. Când atingi o zonă dureroasă, răspunsul tău natural este să te întorci în acea zonă. Câinele ar putea încerca să muște instinctiv.
  • Mai întâi puteai vedea semne de avertizare, cum ar fi mormăitul. Un caine pe cale de a musca ar putea sa isi puna urechile inapoi sau sa arate dintii. Acesta este un mecanism de protecție naturală pe care câinele îl poate folosi pentru a evita simțirea mai multor dureri.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 7


  2
  Monitorizați-vă consumul. Un câine inflamat ar putea reduce consumul de alimente. Dacă apetitul dumneavoastră scade brusc, acesta poate fi un semn de durere.
 • Un câine cu durere în gură ar putea, de asemenea, să renunțe la alimente la momentul mesei.
 • Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 8
  3
  Vezi dacă există semne de agitație. Un câine cu durere poate prezenta agitație sau o incapacitate de a se simți confortabil. Unele manifestări sunt: ​​umblați dintr-o parte în alta, reglați-vă din nou poziția din nou și din nou sau ridicați-vă și du-te adesea în pat.
 • Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 9
  4
  Observați schimbările în modul de a dormi. Un câine inflamat poate prezenta schimbări în programul normal de somn. Aș putea să dorm mai mult decât de obicei sau să am probleme cu somnul.
 • Imaginea intitulată Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 10
  5
  Încercați să auziți schimbări în vocalizare. Vocalizările neobișnuite (inclusiv gemete, strigăte, lătrături și chiar mormăieri) pot fi semne de durere.
 • Aceste sunete pot fi legate de anumite mișcări, cum ar fi când te ridici pentru prima dată dimineața. Acest lucru vă poate oferi o idee despre natura durerii.
 • Un câine care este de obicei expresiv cu vocea sa poate, de asemenea, să se liniștească de la un moment la altul.
 • Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 11
  6
  Căutați un comportament evaziv. Comportamente evlavive, cum ar fi ascunderea sau fugarea de contact cu oameni sau alte animale, sunt frecvente la câinii răniți. Aceste comportamente sunt eforturi pentru a evita situațiile potențial dureroase.
 • Dacă câinele își îndepărtează capul atunci când încercați să-l accidentați sau faceți alte mișcări pentru a evita atingerea acestuia, acest lucru poate indica faptul că simte durere. Acordați atenție acestor comportamente dacă câinele dvs. preferă să fie atins.
 • Aceste comportamente pot însoți un câine mai retras și mai puțin interactiv decât normal.
 • De asemenea, puteți observa o atitudine de depresie sau lipsă de vigilență dacă câinele dvs. are dureri.
 • Rețineți că unii câini pot căuta mai multă atenție decât evitarea acesteia, dacă au dureri. Prin urmare, ar trebui să fiți atenți la comportamente evazive sau la o căutare excesivă de atenție.
 • Image cu titlul Spuneți dacă un câine este în durere Pasul 12
  7
  Acordați atenție obiceiurilor urinare ale câinelui dvs. Cunoașterea obiceiurilor normale de baie vă poate ajuta să recunoașteți un număr mare de probleme diferite.
 • Când un câine simte durere, puteți observa că acesta arată o poziție diferită atunci când urinează sau defecă. De exemplu, un câine de sex masculin care în mod normal își ridică laba pentru a urina poate să nu mai facă acest lucru.
 • De asemenea, puteți vedea o schimbare în frecvența cu care câinele dvs. trebuie să meargă la baie. El ar putea, de asemenea, să se elibereze involuntar dacă este dureros pentru el să ajungă în zona în care de obicei o face.
 • Durerea poate schimba și consistența fecalelor unui câine, datorită stresului legat de acesta. În plus, poate provoca constipație.
 • sfaturi

  • Aveți grijă să faceți răul mai rău. Ocazional, trebuie să găsești durerea pentru a ști că este acolo. Cu un câine, uneori singurul mod de a atinge acest lucru este atingerea sau mutarea unei zone care poate provoca durere. S-ar putea să fi văzut medicul veterinar dvs. când faceți examinarea câinelui dvs., dar medicii veterinari sunt instruiți să facă acest lucru fără a provoca vătămări suplimentare. Dar, ai putea să-ți rănești câinele încercând să-l diagnostichezi pe cont propriu, din moment ce nu ai o astfel de pregătire.
  • Scopul dvs. nu ar trebui să fie neapărat să localizați durerea, ci să determinați dacă câinele dvs. este în durere. Odată ce ați primit un răspuns, este timpul să consultați medicul veterinar pentru a găsi soluții posibile.
  • Multe dintre semnele de durere la un câine sunt subtile. Este mult mai ușor să detectați astfel de modificări subtile dacă știți ce este normal. Dacă sunteți conștient de activitățile și comportamentele normale ale câinelui dvs., veți recunoaște mai ușor modificările.

  avertismente

  • Nu încercați să-l medicați acasă fără a primi instrucțiuni de la medicul veterinar. Medicamentele pentru oameni împotriva durerii și inflamației pot fi periculoase pentru câini, în special dacă dozele sunt greșite.
  • De asemenea, dacă bănuiți că câinele este în durere, dar nu sunteți sigur, mergeți la medicul veterinar.
  • Deși toate semnele menționate mai sus pot sugera că câinele dvs. suferă de durere, unele dintre ele ar putea indica și alte probleme. Dacă vreuna dintre aceste semne persistă sau se agravează între 24 și 48 de ore, consultați medicul veterinar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mângâi un câineCum să mângâi un câine
  Cum să tren un câine vechi să meargă calm cu lesaCum să tren un câine vechi să meargă calm cu lesa
  Cum să vă ajutați câinii să se ocupe de moartea unui alt câineCum să vă ajutați câinii să se ocupe de moartea unui alt câine
  Cum de a ajuta un câine cu un picior rupt recuperaCum de a ajuta un câine cu un picior rupt recupera
  Cum să ajuți un câine înțepatCum să ajuți un câine înțepat
  Cum să vindeci durerile de stomac ale câinelui tăuCum să vindeci durerile de stomac ale câinelui tău
  Cum să determini rasa câinelui tăuCum să determini rasa câinelui tău
  Cum de a diagnostica artrita în rottweilersCum de a diagnostica artrita în rottweilers
  Cum să diagnosticați vărsatul gălbui și spumos al unui câineCum să diagnosticați vărsatul gălbui și spumos al unui câine
  Cum se diagnostichează problemele de coapse în teckeluriCum se diagnostichează problemele de coapse în teckeluri
  » » Cum să observi dacă un câine are dureri

  © 2011—2020 ertare.com