Cum se amesteca apa sarata pentru un acvariu

Mulți oameni au acvarii cu apă sărată pentru a aprecia frumusețea coralilor și a peștilor marini. Ca și în cazul peștilor din alte ecosisteme, este important să păstrați curat atât acvariul, cât și apa sărată. Deși procesul este simplu, nu este la fel de ușor ca adăugarea de sare de masă la apa de la robinet sau la robinet, deoarece ar putea dăuna peștelui tău marin. Combinați apa sărată pentru acvariu cu uneltele necesare, formula de combinație potrivită și verificarea corectă a condițiilor de apă.

pași

Partea 1
Dobândiți instrumentele necesare

Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 1
1
Cumpărați un amestec de sare de mare. Magazinele de pescuit oferă două tipuri de produse pentru a obține apă sărată. Una este cu un preparat de apă sărată, iar cealaltă este un amestec de sare de mare sintetică care trebuie combinată cu apă. Dacă doriți să amestecați propria apă sărată, cumpărați aceeași soluție de apă sărată preparată pe care o utilizați de obicei pentru apa din acvariu.
 • Obțineți un amestec uscat de apă sărată sare. Acest amestec se găsește în general în cuburi sau găleți de 10 sau 22 kg (în jur de 20 sau 50 de lire sterline). Utilizați un recipient mare sau mic în funcție de mărimea acvariului. Rețineți că, dacă aveți material suplimentar, îl puteți utiliza pentru viitoarele amestecuri de apă sărată.
 • Asigurați-vă că utilizați mărci de calitate atunci când achiziționați amestecuri sintetice de sare marină, cum ar fi "Instant Ocean" sau "Crystal Reef".
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 2
  2
  Decideți sursa de apă. Ca și amestecul de sare de mare, apa pe care o folosiți pentru acvariu este de asemenea importantă. Puteți folosi apă de la robinet sau atingeți un acvariu numai pentru pești, dar veți avea nevoie de o sursă de apă diferită pentru acvariile de recif. Idealul este de a folosi apa deionizată sau care a trecut prin osmoză inversă (AD / OI) pentru acvarii numai pești și recife.
 • Utilizați numai apă de la robinet sau atingeți dacă este de o calitate excelentă. Nu trebuie să conțină ulei, compuși organici (cum ar fi deșeurile animale) sau alte produse chimice ale activității umane. Ar trebui, de asemenea, să declorinați apa potabilă înainte de ao combina cu amestecul de sare de mare. Obțineți produse care elimină clorul și cloramina, cum ar fi "AquaCleanse" de la marca "DrTim`s Aquatics", în magazine de animale de companie și de pescuit.
 • Achiziționați apă deionizată sau care a trecut prin osmoză inversă (AD / OI) într-un magazin de pescuit sau de animale de companie. De asemenea, puteți cumpăra sistemul de deionizare sau osmoză inversă a apei.
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 3
  3
  Obțineți elemente suplimentare Apa și amestecul de apă sărată sunt elementele principale pentru combinarea apei sărate în acvariu, dar veți avea nevoie de alte elemente suplimentare dacă doriți ca acvariul dvs. să fie în siguranță pentru pești sau corali. Obțineți următoarele elemente înainte de a începe să amestecați apă sărată:
 • cuvă curată sau rezervor de plastic armat
 • încălzitor submersibil pentru acvariu
 • termometru plutitor sau baterie
 • cap sau mică pompă submersibilă pentru circulația apei
 • refractometru sau hidrometru pentru a măsura gravitatea sau salinitatea (cât de sărată este apa) specifică
 • instrument de amestecare
 • Partea 2
  Combinați sarea cu apă

  Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 4
  1
  Clătiți recipientul. Înainte de a umple recipientul cu apă, clătiți-l cu apă potabilă. Acest lucru asigură faptul că nu există contaminanți în recipient.
  • Nu utilizați niciun detergent pentru spălarea recipientului. Acest lucru poate dăuna animalelor de acvariu. Când ați terminat, plasați recipientul în apropierea acvariului pentru al face mai ușor să îl umpleți cu apă.
 • Imagine intitulată Amestecați apă sărată pentru un acvariu Pasul 5
  2
  Umpleți recipientul cu apă. Calculați cantitatea de apă de care aveți nevoie pentru acvariu în funcție de mărimea acestuia. Umpleți recipientul cu cantitatea necesară de apă de la robinet sau prin robinet sau apă deionizată sau obținută prin osmoză inversă.
 • Nu umpleți complet recipientul, deoarece amestecul de sare va ocupa spațiu în apă. Apoi, umpleți acvariul cu apă amestecată, dar lăsați suficient spațiu pentru ca peștele să se împrăștie, precum și pentru turbulența filtrului și a altor animale de acvariu, cum ar fi melcii, care își așează ouăle deasupra nivelului apei.
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 6
  3
  Introduceți termometrul în recipient. Plasați termometrul în recipientul amestecului, într-un loc unde îl puteți monitoriza cu ușurință. Aveți grijă ca temperatura în recipientul de amestecare să fie aceeași cu cea a acvariului - acest lucru vă va ajuta să vă mențineți sănătatea bună a peștilor și a coralilor.
 • Măsurați temperatura acvariului înainte de a plasa termometrul în recipientul de amestecare. Înregistrați temperatura acvariului pe o bucată de hârtie ca o înregistrare.
 • Imaginea intitulată Amestecă apa sărată pentru un acvariu Pasul 7
  4
  Așezați capul și încălzitorul în recipient. Așezați capul și încălzitorul lângă partea inferioară a recipientului de amestecare. În acest fel, sarea se va dizolva mai repede pentru ao pune în acvariu.
 • Asigurați-vă că temperatura încălzitorului este aceeași cu cea a acvariului. Ambele temperaturi trebuie să se situeze între 22 și 27 ° C (72 și 80 ° F) pentru rezervoarele numai pentru pești și între 24 și 26 ° C (75 și 78 ° F) pentru tancurile cu recife.
 • Verificați că capul creează turbulențe pe suprafața apei pentru a maximiza schimbul de gaze. Dacă nu, rearanjați capul până când observi o ușoară turbulență la suprafață.


 • Imaginea intitulă Amestecați apă sărată pentru un acvariu Pasul 8
  5
  Adăugați amestecul de sare de mare. Acum că apa este în recipientul de amestecare, este timpul să adăugați sarea de mare. Citiți instrucțiunile din pachet înainte de a adăuga amestecul, astfel încât să nu aruncați prea mult conținut. Adăugați amestecul de sare în apă puțin câte puțin în timp ce amestecați.
 • Verificați instrucțiunile producătorului. Se indică cantitatea de kg (sau kilograme) de amestec de sare de mare pe litru (sau galon) de apă pe care ar trebui să o utilizați. În cele din urmă, încercați să obțineți o greutate specifică de aproximativ 1.025 sau o salinitate de 35 ppt.
 • Adăugați amestecul de sare în 3 grupuri diferite. Se adaugă prima și se agită apa până se dizolvă complet. Apoi, adăugați următorul grup și amestecați până când sarea se dizolvă. Finalizați cu al treilea grup de sare de mare și amestecați până se dizolvă complet.
 • Imaginea intitulată Amestecă apa sărată pentru un acvariu Pasul 9
  6
  Verificați gravitatea specifică. Când ați adăugat cele trei grupe sau cantități de amestec de sare de mare, verificați gravitatea specifică a apei cu un hidrometru sau refractometru. Acest lucru vă va informa dacă ați adăugat puțin sau prea mult amestec de sare de mare.
 • Verificați dacă salinitatea sau greutatea specifică este între 1.020 și 1.024. Dacă nivelul este sub 1.020, adăugați mai multă sare până când atinge gravitatea specifică dorită. Dacă nivelul este peste 1.024, adăugați mai multă apă până când ajungeți la nivelul necesar.
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 10
  7
  Lăsați apa sărată să stea peste noapte. Înainte de a adăuga apă sărată în acvariu, lăsați-o să stea cel puțin 24 de ore. În acest fel, vă veți asigura că sarea este complet amestecată cu apa și că apa obține un echilibru corespunzător de oxigen și dioxid de carbon.
 • Lăsați capul în recipient să aerizeze corect apa. În acest fel, apa va obține echilibrul de oxigen și dioxidul de carbon adecvat. De asemenea, lăsați termometrul în recipient.
 • Partea 3
  Verificați condițiile de apă sărată

  Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 11
  1
  Monitorizați gravitatea specifică. După ce lăsați amestecul de apă sărată să stea cel puțin 24 de ore, verificați din nou salinitatea sau greutatea specifică. În acest fel veți fi conștienți dacă există vreun dezechilibru important care trebuie ajustat.
  • Reglați nivelele de greutate specifică până când ajung la nivelul optim între 1.020 și 1.024. Adăugați mai multă sare dacă este necesar și mai multă apă dacă există prea multă sare.
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 12
  2
  Măsurați temperatura acvariului. La fel cum salinitatea este importantă pentru bunăstarea peștilor dvs., la fel este temperatura apei. Când ați verificat și ați reglat greutatea specifică, verificați temperatura apei. Trebuie să fie aceeași cu apa din acvariu.
 • Păstrați încălzirea dacă temperatura este prea mică. Scoateți încălzitorul și continuați să monitorizați temperatura până când acesta atinge intervalul optim între 22 și 24 ° C (72 și 75 ° F) numai pentru pești și între 24 și 26 ° C (75 și 78 ° F) pentru sistemele de recife.
 • Rețineți că adăugarea de apă sărată la o temperatură diferită va determina o schimbare de temperatură în acvariu. Acest lucru poate afecta sănătatea peștilor dumneavoastră.
 • Imagine cu denumirea Amesteca apa sarata pentru un acvariu Pasul 13
  3
  Puneți amestecul de apă sărată în rezervor. Când toate nivelurile de apă sunt optime, puteți începe să adăugați noua apă sărată în acvariu. Asigurați-vă că se toarnă apa puțin câte puțin, astfel încât să nu afecteze nici un pește sau alte specii de acvariu. Acordați atenție temperaturii și salinității apei pentru a vă asigura că nivelurile rămân stabile.
 • Adăugați peștele dvs. din nou la acvariu, atunci când ați umplut la nivelul corespunzător. Dacă vă faceți griji, verificați din nou salinitatea și temperatura apei înainte de a adăuga peștele.
 • avertismente

  • Nu beți apă sărată - este dăunătoare pentru sănătate.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Apa produsă prin osmoză inversă sau apă distilată
  • amestec de sare marină comercială
  • container sau recipient curat
  • hidrometru sau refractometru
  • instrument de amestecare
  • acvariu încălzire
  • capul de apă sau pompa
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa desalinizati apaCum sa desalinizati apa
  Cum se face sare de mareCum se face sare de mare
  Cum de a alege un cârlig pentru a pescui în apă săratăCum de a alege un cârlig pentru a pescui în apă sărată
  Cum să creați un habitat pentru crabiCum să creați un habitat pentru crabi
  Cum sa cresti Artemia sarataCum sa cresti Artemia sarata
  Cum să aibă grijă de un pește îngerCum să aibă grijă de un pește înger
  Cum să aibă grijă de un rechin de bambusCum să aibă grijă de un rechin de bambus
  Cum să ai grijă de o scoică vieCum să ai grijă de o scoică vie
  Cum să ai grijă de crabii de vânătoareCum să ai grijă de crabii de vânătoare
  Cum să aveți grijă de un melc acvaticCum să aveți grijă de un melc acvatic
  » » Cum se amesteca apa sarata pentru un acvariu

  © 2011—2020 ertare.com