Cum de a îmbunătăți apetitul unui câine senior

Pe măsură ce câinele îmbătrânește, pofta de mâncare poate scădea. În cazul în care câinele mai în vârstă nu mănâncă prea mult ca am folosit pentru a, trebuie să excludeți cauze, cum ar fi boli, afecțiuni sau angoasa mentale care stau la baza. După ce ați determinat cauza, vă puteți îmbunătăți apetitul cainelui tau mai în vârstă să se adapteze obiceiurile lor alimentare, creșterea exercițiu și să se adapteze tipul de alimente da.

pași

Metoda 1
Identificați cauzele posibile

Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai înaintat Pasul 1
1
Luați câinele la veterinar pentru un examen. Determinați dacă un câine mai în vârstă suferă de o boală efectuând un examen și o examinare fizică completă la medicul veterinar. Una dintre principalele cauze ale lipsei de apetit la câinii mai în vârstă este o boală. Cainii, atunci cand in ultimii ani sufera de o varietate de conditii de sanatate care le pot afecta apetitul.
 • Boala renala, cancerul, problemele hepatice si infectiile sistemice pot determina un caine mai in varsta sa isi piarda apetitul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai înaintat Pasul 2
  2
  Verificați dacă câinele dvs. are o boală dentară. Toți câinii trebuie să fie supuși unui examen dentar profesional în fiecare an. Boala dentară este frecventă la câinii mai în vârstă și poate contribui la scăderea apetitului. Gingivita, dinții rupți sau pierduți și tumorile orale pot determina câini destul de multă durere. Dacă câinele vostru are dureri, poate că nu vrea să mănânce.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai înaintat Pasul 3
  3
  Luați în considerare orice schimbare recentă sau bruscă. O poftă de mâncare a câinelui poate varia dacă schimbați rutina zilnică. Câinele mai în vârstă poate să mănânce mai puțin dacă ați călătorit recent cu animalul dvs. de companie sau dacă v-ați mutat într-un loc nou. Plecarea bruscă a unei rude sau a unui coleg de cameră poate afecta și apetitul câinelui dvs. mai vechi.
 • Metoda 2
  Reglați obiceiurile alimentare

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 4
  1
  Stabiliți un program regulat de hrănire. Puteți îmbunătăți apetitul câinelui vostru, alimentând-l în același timp în fiecare zi. Cei mai în vârstă trebuie să mănânce de două ori pe zi sau după recomandările medicului veterinar. De exemplu, încercați să vă hraniți câinele mai vechi la ora 8:00 a.m. m. și din nou la ora 17:00. m.
  • Dacă câinele nu-și mănâncă imediat mâncarea, îl puteți lăsa să mănânce așa cum doriți.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai înaintat Pasul 5
  2
  Reduceți sandvișurile O modalitate de a crește apetitul câinelui dvs. mai vechi este de a reduce sandwich-urile. Reduceți cantitatea de gustări pe care le oferiți câinelui. Dacă îl alimentați cu resturile de pe masă, puteți încerca să le reduceți. Dacă reduceți cantitatea de gustări pe care câinele dvs. le mănâncă nu-și mărește apetitul, încercați să le îndepărtați complet.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 6
  3
  Nu vă hrăniți câinele lângă alte animale de companie. Uneori, un câine mai în vârstă va refuza să mănânce din cauza unei situații de hrană incomode, de exemplu, datorită prezenței altor animale de companie. Acest lucru este valabil mai ales dacă există un alt câine care este agresiv. Încercați să vă hrăniți într-un spațiu fără alți câini sau distrageri, cum ar fi într-o cameră confortabilă și închisă.
 • Metoda 3
  Încercați alte alimente  Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 7
  1
  Încercați să oferiți hrană pentru câini mai în vârstă animalului dvs. Pe măsură ce câinele vostru îmbătrânește, poate avea mai multe probleme în digerarea mâncării. Încercați să o hrăniți cu o hrană special creată pentru câinii mai în vârstă. Aceste formule adecvate vârstei sunt de obicei mai mari în fibre, ceea ce vă va îmbunătăți sănătatea gastrointestinală. Deci, acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea poftei de mâncare a animalului.
  • Treceți la noul aliment treptat timp de cinci zile, de exemplu, se poate prepara in prima zi, cu 20% din noi produse alimentare și 80% din masa anterioară.
  • A doua zi vă alimentează câinele cu 40% alimente noi și 60% alimente anterioare. A treia zi puteți să-l hrăniți cu 60% alimente noi și 40% alimente vechi.
  • În cea de-a patra zi, puteți alimenta câinele cu 80% alimente noi și 20% alimente vechi.
  • În a cincea zi, toate alimentele câinelui dvs. ar trebui să fie alimente noi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 8
  2
  Asigurați-vă că mâncarea câinelui este mai plăcută. O modalitate de a obține un câine mai în vârstă să mănânce mai mult este să adăugați ceva gustos la alimentele sale. De exemplu, puteți încerca să vărsați un bulion de pui în hrana pentru câini uscați. De asemenea, puteți încerca să adăugați o cantitate mică de alimente pentru câini conservate la alimente uscate.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 9
  3
  Pregătește cina pentru câinele tău. Efectuarea câinelui o masă ocazional îl poate face să mănânce. Mirosul de mâncare pregătit în bucătărie poate îmbunătăți apetitul unui câine mai în vârstă. Încercați să-i dați o masă de casă, care constă din piept de pui gătit și orez. De asemenea, îl puteți alimenta cu orz și cu miel fiert.
 • Evitati sa gatiti pentru animalele de companie mai mult de o dată pe săptămână, deoarece produsele alimentare de casă nu este nutritiv complet pentru un caine mai mare.
 • Metoda 4
  Efectuați modificări suplimentare

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 10
  1
  Puneți câinele înainte de cină. O modalitate excelenta de a imbunatati apetitul cainelui vostru este cresterea nivelului de activitate. Încercați să vă duceți câinele la o plimbare înainte de prânz. De asemenea, puteți participa la alte tipuri de activități cu câinele dvs., de exemplu, aruncați lucruri pentru el pentru a le găsi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 11
  2
  Vizitați medicul veterinar. Dacă nu puteți determina motivul pentru care câinele dvs. nu mănâncă sau dacă niciuna dintre sugestiile de mai sus nu are succes, faceți o întâlnire cu medicul veterinar. Cainii mai in varsta trebuie sa treaca printr-o verificare cu veterinarul la fiecare 6 luni. Sunați-l pe medicul veterinar, explicați-vă că câinele dvs. mai vechi are mai puțină apetit și programați o întâlnire pentru o verificare cât mai curând posibil.
 • Adresați-vă medicului veterinar pentru sugestii privind alimentele pentru animalele de companie care ar putea fi potrivite pentru a stimula apetitul câinelui dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea apetitului unui câine mai în vârstă Pasul 12
  3
  Luați în considerare stimulanții apetitului. Dacă v-ați epuizat opțiunile, apetitul stimulent prescris de către medicul veterinar vă poate ajuta să vă îmbunătățiți în vârstă apetitul câine. Înainte de a da un stimulent al poftei de mâncare, trebuie să se debaraseze toate cauzele medicale de scăderea apetitului cainelui. Aceste suplimente ar trebui să fie utilizate numai în ultimă instanță și cu o rețetă de la veterinar.
 • sfaturi

  • Încălziți hrana pentru animalele de companie în cuptorul cu microunde până când este cald, dar nu fierbinte. Când este încălzit, mâncarea poate elibera miros plăcut, care va încuraja câinele să mănânce.
  • Adăugați o lingură de alimente pentru copii cu aromă de carne deasupra mâncării normale a câinelui dvs. pentru al încuraja să mănânce.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți un câine cu anxietate de separareCum să ajuți un câine cu anxietate de separare
  Cum să ajuți un câine cu epilepsie caninăCum să ajuți un câine cu epilepsie canină
  Cum să ajuți un câine rănitCum să ajuți un câine rănit
  Cum se calculează vârsta câinilorCum se calculează vârsta câinilor
  Cum să controlați lingerea excesivă la câinii mai în vârstăCum să controlați lingerea excesivă la câinii mai în vârstă
  Cum să ai grijă de câinele tăuCum să ai grijă de câinele tău
  Cum se determină vârsta câineluiCum se determină vârsta câinelui
  Cum se determină vârsta unui câine prin intermediul dințilorCum se determină vârsta unui câine prin intermediul dinților
  Cum să determini rasa câinelui tăuCum să determini rasa câinelui tău
  Cum să determinați dacă un câine este deshidratatCum să determinați dacă un câine este deshidratat
  » » Cum de a îmbunătăți apetitul unui câine senior

  © 2011—2020 ertare.com