Cum se măsoară lungimea etrierilor

Când călătoriți, este necesar să aliniați bine corpul pentru o mai mare siguranță și confort. Dar, din nefericire, este obișnuit să vedem călăreții care nu aliniază bine etrierii. Există multe chei pentru a face acest lucru în mod corespunzător, iar una dintre ele este de a măsura lungimea ei bine. În general, trebuie mai întâi să găsiți o bună măsură în timp ce stați în picioare și apoi continuați să ajustați o dată ce vă aflați pe cal. Acest lucru vă va permite să aveți extensia etrierilor și a posturii în mod corespunzător.

pași

Partea 1
Măsurați lungimea etrierilor în timp ce stați în picioare

Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 1
1
Asigurați-vă calul sau ponei. Înainte de a ajusta etrierii, legați ponei sau calul de un pol sau o bandă. Nu lăsați-l să se răcească în timp ce mutați ciururile în sus sau în jos.
 • Ca o alternativă, cereți-i pe cineva să țină calul în poziție în timp ce ajustează etrierii.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 2
  2
  Verificați dacă scaunul este bine fixat. Înainte de a măsura lungimea etrierilor, asigurați-vă că șaua este sigură. Dacă nu, nu veți avea măsurătorile corecte. Uitați-vă la poziția dvs. paralelă cu și perpendiculară pe cal, asigurându-vă că scaunul formează un pătrat sau că etrierii au aceeași lungime.
 • Dacă scaunul nu formează un pătrat, atașați-l pe spatele calului înainte de a începe cu etrierii.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 3
  3
  Măsurați benzile de etanșare cu brațele. Lungimea inițială a etrierului ar trebui să fie aceeași ca și brațul tău întins. Aceasta vă va permite să vă ocupați de aceasta și apoi să efectuați o măsurare mai precisă. Trageți fierul până când se află sub armpit, iar cureaua din piele are aceeași dimensiune ca și brațul. Dacă capătul de fier al etrierului nu ajunge la subsuoară atunci când atingeți scaunul cu degetele, atunci etrierii sunt prea scurți. Dacă banda este slăbită între axilă și degete, acestea sunt foarte lungi.
 • În timp ce măsurați, stați perpendicular pe cal și pe etrieri.
 • Dacă sunteți nou la călărie, încercați să folosiți etrieri mai scurți pentru a avea mai mult control.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea ansamblului Pasul 4
  4
  Reglați catarama pe cureaua de piele a picioarelor. Odată ce ați măsurat corect, trebuie să reglați lungimea prin plasarea cataramei în gaura corectă a benzii. Plasați catarama pe cureaua din piele și reglați-o până când brațul are o lungime corespunzătoare.
 • Cele mai multe catarame sunt plasate foarte aproape de șa, dar le puteți reduce în timp ce efectuați ajustări. Acest lucru vă va face mai ușor.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea ansamblului Pasul 5
  5
  Repetați procesul de cealaltă parte. Slăbiți etrierul de cealaltă parte pentru a avea aceeași lungime a brațului. Trageți fierul spre axilă. Măsurarea dintre șa și fundul fierului ar trebui să fie aceeași ca și între armpit și degetele mâinii.
 • Odată ce cele două etriere sunt strânse, priviți-le din partea din față a calului. Ele trebuie să aibă aceeași lungime.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 6
  6
  Țineți minte tipul de plimbare pe care o veți face. Lungimea etrierilor poate varia în funcție de tipul de călătorie. De exemplu, dacă aveți de gând să sari sau să faceți o ocolire, veți avea nevoie de etrieri mai scurți pentru a sta mai sus în șa.
 • Dacă aveți de gând să faceți o dresaj, o șa sau un stil de șa, lungimea etrierilor ar trebui să fie puțin mai lungă, deoarece călărețul stă înapoi în șa și își folosește complet picioarele pentru a îmblânzi calul.


 • Partea 2
  Măsurați lungimea etrierilor pe cal

  Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea ștuțului Pasul 7
  1
  Cereți ajutor Pentru a avea o măsurare cu adevărat precisă a etrierilor, ar fi mai bine ca cineva să vă ajute. Având un asistent vă va permite să vă stabiliți în șa pentru a afla care ar trebui să fie lungimea potrivită.
  • De asemenea, persoana vă poate ajuta să păstrați calul în timp ce efectuați ajustări sau urcați în scaun dacă aveți nevoie de el.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea ansamblului Pasul 8
  2
  Aliniați-vă în șa. După ce ați instalat pe scaun, asigurați-vă că urechile, umerii, șoldurile și tocurile sunt aliniate drept. Verificarea alinierii vă va ajuta să măsurați lungimea etrierilor bine.
 • Puneți picioarele în etrieri în timp ce vă așezați în linie. Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți în termeni generali dacă sunt în lungimea corectă sau nu.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 9
  3
  Evaluați lungimea atunci când aveți picioarele în afara etrierilor. Scoateți picioarele din etrieri. Întrebați-l pe asistentul tău să te asiguri că fundul picioarelor este la același nivel cu osul gleznei când picioarele tale sunt în afara etrierilor.
 • Poate fi greu să spui de cizme, așa că prietenul tău va trebui să atingă cu degetele să simtă unde este osul gleznei tale.
 • Dacă aveți de gând să faceți un tip de călătorie care necesită etrieri mai scurte sau mai lungi, păstrați acest lucru în minte. De exemplu, dacă aveți nevoie de etriere mai scurte pentru că veți sări, asigurați-vă că vă ating picioarele peste oasele gleznelor. Dacă doriți șuruburi mai lungi pentru rodeu sau antrenament, acestea trebuie să se alinieze sub osul gleznei.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea grătarului Pasul 10
  4
  Evaluați-vă poziția atunci când aveți picioarele în etrieri. Din nou, cu picioarele în etriere, ar trebui să vezi dacă talpa picioarelor tale se odihnește pe fier. Dacă da, călcâiele ar trebui să vă îndrepte și degetele înainte.
 • Din nou, asistentul dvs. va fi în cea mai bună poziție pentru a judeca dacă este cazul.
 • Dacă nu aveți un asistent, puteți sta în etrieri și puteți vedea cât spațiu este lăsat între dvs. și șa. Aceasta ar trebui să aibă dimensiunea unui pumn, dar este o măsură relativ inexactă.
 • Imaginea intitulată Măsură pentru lungimea scobiturii Pasul 11
  5
  Măsurați etrierii în timpul călătoriei. Ride în jurul corral sau pista și cereți-vă prietenului dvs. pentru a vedea alinierea ta. Spune-i să se uite la unghiul picioarelor tale când e perpendicular pe tine. Unghiul vârfului piciorului trebuie să fie egal cu unghiul umărului calului.
 • Trebuie să existe același unghi între coapsă și genunchi și partea inferioară a piciorului. Dacă nu, etrierii pot fi foarte lungi, creând un unghi drept în piciorul inferior.
 • sfaturi

  • Deși pare un proces lung, trebuie doar să o faceți o dată sau de două ori pentru a cunoaște senzația de lungime corectă a etrierilor.
  • Dacă șuruburile sunt prea scurte atunci când le potriviți în gaura inferioară a centurii de piele sau dacă sunt prea lungi în cea mai mare gaură, atunci trebuie să schimbați lungimea etrierilor.

  avertismente

  • Asigurați-vă că cataramele sunt bine fixate în găuri. În caz contrar, etrierii s-ar putea declanșa în timpul călătoriei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să călătorești (principii de bază)Cum să călătorești (principii de bază)
  Cum să coborâți de pe un calCum să coborâți de pe un cal
  Cum să călătorești în poziția a două puncteCum să călătorești în poziția a două puncte
  Cum să predați pasul lateral la un calCum să predați pasul lateral la un cal
  Cum să înveți un cal să se roteascăCum să înveți un cal să se rotească
  Cum să înveți un cal să se pleceCum să înveți un cal să se plece
  Cum să șezi un calCum să șezi un cal
  Cum să șadă și să pregătească un calCum să șadă și să pregătească un cal
  Cum să șadă pentru vestul montanCum să șadă pentru vestul montan
  Cum să antrenezi un cal pentru a sariCum să antrenezi un cal pentru a sari
  » » Cum se măsoară lungimea etrierilor

  © 2011—2020 ertare.com