Cum să omori purici și căpușe la pisici

Ai observat că pisica ta își zgârie blana mai mult decât de obicei? Există niște creaturi mici care merg pe pielea ta? Dacă da, ar putea fi purici sau căpușe. Din păcate, dacă le-ați găsit în animalul dvs. de companie, este probabil că acestea sunt, de asemenea, acasă. Tratamentul este important, deoarece acești paraziți se hrănesc cu sângele și pot transmite bolilor dăunătoare pisicilor și oamenilor. Aflați cum să identificați purici și căpușe, apoi eliminați-le de la animalul dvs. de companie, curtea și casa dumneavoastră.

pași

Partea 1
Identificați și ucideți puricii pe pisica dvs.

Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 1
1
Aflați cum arată puricii Majoritatea oamenilor cred că puricele sunt microscopice, dar dacă vă uitați atent, le puteți vedea fără o lupă. Păducele adulți sunt foarte mici, cu o lungime mai mică de 3,1 mm (1/8 inch). Acestea sunt insecte roșcate maronii care nu au aripi, dar pot sări foarte mult.
 • Corpul puricilor este comprimat în zonele laterale, deci este mai larg de la spate la burtă decât este de la o parte la alta.
 • Imaginea intitulată Kill Bleas and Ticks on Cats Pasul 2
  2
  Căutați semne care indică prezența puricilor pe pisica voastră. Luați un pieptene subțire și pieptește blana pisicilor înainte și înapoi. Verificați pielea pentru a verifica mușcăturile de purici. Blefele trebuie să muste pentru a se hrăni cu sânge - prin urmare, muscatura lor va lăsa pielea rănită și înroșită. De asemenea, ar trebui să căutați deșeuri de purici sau fecale. După ce ați pieptănat pisica, agitați fulgii și picăturile de deșeuri din pieptene pe un prosop de hârtie albă și adăugați apă. Deșeurile de purici se vor transforma în maro roșcat, deoarece sunt făcute din sânge digerat. Acesta este un alt semn că pisica ta are purici.
 • Dacă nu sunteți sigur că pisica dvs. are purici, duceți-o la medicul veterinar. Medicul veterinar poate identifica puricii și poate prescrie tratamente pentru a elimina paraziții.
 • Verificați-vă pisica cu atenție dacă ați fost în aer liber sau în altă parte în cazul în care ar fi putut fi expuse la purici (o pepinieră, animale de companie o frizerie, casa unui prieten, un hotel, etc.).
 • Imaginea intitulată Kill fleasuri și căpușe pe pisici Pasul 3
  3
  Vorbiți cu medicul veterinar despre medicamentele împotriva puricii. Medicul veterinar vă va asigura că alegeți un produs sigur și eficient. De asemenea, trebuie să cumpărați medicamente pentru purici direct de la medicul veterinar, deoarece unele medicamente vândute în magazine de animale de companie pot fi periculoase pentru pisici. Există produse de actualitate pentru "zonele afectate" care elimină puricii, precum și medicamentele pe cale orală.
 • Spuneți medicului veterinar dacă în casă există copii mici sau femei însărcinate. Acesta este un factor important în determinarea celei mai sigure medicamente pentru animalul dvs. de companie și pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Killing Bleaches and Ticks on Cats Pasul 4
  4
  Alegeți un medicament pentru zonele afectate. Puteți să vă bazați pe multe opțiuni în rândul medicamentelor de medicină împotriva puricii. Multe dintre aceste medicamente lunare trebuie folosite pe tot parcursul anului ca tratament preventiv. Asigurați-vă că produsul pe care îl alegeți este potrivit pentru pisici și nu pentru câini. Pisicile pot deveni grav bolnavi (sau chiar mor) daca primesc un medicament pentru purici conceput pentru caini. Medicamentele pentru "zonele afectate" sunt aplicate direct pe pielea pisicii dvs. pentru a ucide purici rapid. Unele dintre medicamentele comune împotriva puricilor includ următoarele:
 • Dinotefuran și piriproxifen (cunoscut sub numele de Vectra): acest produs ucide doar puricii. Asigurați-vă că nu obțineți un produs care are un nume similar, Vectra 3D, care este destinat câinilor. Vectra 3D conține permetrin, care este dăunător pisicilor.
 • Fipronil și (S) -metopren (cunoscut sub numele de Frontline Plus pentru pisici): acest produs ucide larve și ouă de purici și purici adulți. De asemenea, ucide căpușe și păduchi de mestecat.
 • Imidacloprid și piriproxifen (cunoscut sub numele de Advantage II): acest produs ucide puricii în orice etapă a vieții lor. Asigurați-vă că nu obțineți un produs care are un nume similar, Advantix II, care este destinat câinilor. Acesta conține permetrin, care este dăunător pisicilor.
 • Selamectina (cunoscută sub numele de Revoluție): se aplică o dată pe lună pentru a ucide puricii adulți și ouăle lor. De asemenea, ucide căpușe, dirofilaria immitis, acarieni acarieni și acarieni sarcoptes. Rețineți că selamectinul nu este un produs certificat care ucide căpușe. Acest lucru are doar un succes parțial în unele căpușe și nu este eficient împotriva Ixodes, care este o specie care poartă boala Lyme. Dacă căpușele sunt principala dvs. preocupare, discutați cu un medic veterinar despre metodele cele mai eficiente de control, cum ar fi un guler Seresto sau Frontline.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 5
  5
  Luați în considerare utilizarea unui medicament oral anti-purice. Dacă încercați doar să eliminați puricii și nu căpușe, puteți lua în considerare administrarea medicamentelor pe cale orală, care pot fi disponibile în suspensii lichide sau comprimate. Produsele orale acționează de obicei rapid și nu lasă niciun reziduu pe blana pisicilor. Acestea pot fi obținute numai prin intermediul unui medic veterinar, care poate recomanda cel mai bun produs pentru pisica ta. Multe dintre aceste medicamente lunare trebuie folosite pe tot parcursul anului ca tratament preventiv. Aceste medicamente pot include următoarele:
 • Lufenuron (cunoscut sub denumirea de Program): acest produs se găsește în tablete, într-o suspensie orală sau injectabilă lichidă. Administrați acest medicament cu alimente o dată pe lună pentru a ucide ouăle și larvele puricilor.
 • Nitenpyram (cunoscut sub numele de Capstar): acest produs vine în pastile. Dați-i pisicii dvs. urmând instrucțiunile medicului veterinar de a ucide puricii adulți și ouăle lor.
 • Spinosad (cunoscut sub numele de Comfortis): acest produs vine în comprimate masticabile, pe care trebuie să le dați pisicii cu alimente o dată pe lună pentru a ucide puricii.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 6
  6
  Aplicați medicamentele corect în zonele afectate. În general, va trebui să țineți aplicatorul drept pentru a împiedica scurgerea și să îl deschideți conform instrucțiunilor. Deschideți blana de la gâtul pisicii (la baza craniului sau între lamele umărului) pentru a lăsa pielea expusă. În acest fel, pisica dvs. nu va putea linge medicamentul când este curățat. Întoarceți aplicatorul și strângeți-l pentru a aplica toate medicamentele într-un singur loc direct pe piele. Asigurați-vă că ajunge la piele și că nu este lăsată singură în blană. Verificați aplicatorul pentru a vă asigura că este gol.
 • Citiți întotdeauna eticheta produsului pentru instrucțiuni complete, deoarece acestea diferă pentru fiecare medicament.
 • Partea 2
  Identificați și ucideți căpușele din pisica dvs.

  Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 7
  1
  Rețineți cum arată căpușe. În timp ce diferite specii de căpușe au caracteristici diferite, cele mai multe căpușe au un corp în formă de oval și un cap mic. Acestea sunt de obicei roșcate maro, maro închis, negru sau gri. Ciclurile nu au, de obicei, o lungime mai mare de 6,3 mm (1/4 inch), iar unele specii pot fi mult mai mici. Rețineți că femeile hrănite complet pot crește semnificativ mărimea lor la 1,3 cm (1/2 inch) atunci când sunt pline de sânge.
  • Spre deosebire de purici, căpușele nu sunt insecte. Ciclurile sunt arahnide (cum ar fi păianjenii), deci adulții au 8 picioare. Cele mai tinere sau mai mici căpușe (larve) au 6 picioare.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 8
  2
  Căutați semnele care indică prezența căpușelor în pisica dvs. Ciclurile nu pot sări sau zboară, așa că merg pe corpul transportatorului. Atunci când o biciură mușcă pisica ta, ea va rămâne ferm atașată până când va fi terminată hrănirea. Nu veți putea vedea capul biciului în timp ce acesta se hrănește, ceea ce ar putea face dificilă diferențierea dacă este o bifă sau o pată neagră pe piele. Pentru a le diferenția, căutați picioarele căpușei. Cicatricele au tendința de a se acumula în zonele calde, protejate ale corpului pisicilor, cum ar fi între tampoanele picioarelor, urechile și axile. Cu toate acestea, ele pot fi găsite oriunde în corpul vostru.
 • Dacă nu sunteți sigur că insecta este o bifă, o puteți plasa într-o pungă de plastic complet sigilată și o puteți lua la medicul veterinar al pisicii.
 • Verificați-vă bine pisica dacă a fost în afara sau într-un alt loc în care ar fi putut fi expus la căpușe (câmpuri cu iarbă înaltă, hambare, fermă etc.).
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 9
  3
  Extrageți căpușele în mod corespunzător. Dacă observați o bifă pe pisica dvs., asigurați-vă că este într-adevăr una. Vedeți dacă are picioare pentru a vă asigura că este o bifă și nu doar o bucată pe pielea pisicii. Dacă este o bifă, puneți-o pe mănuși și țineți-o cu pensete fine, cât mai aproape de piele. Trageți încet, având grijă să nu întoarceți mâna. Trebuie să scoateți capul căpușei împreună cu corpul - în caz contrar, capul ar putea provoca o infecție. Puneți bifurca într-un mic recipient umplut cu alcool izopropilic pentru al ucide și păstra, în cazul în care doriți să îl arătați medicului veterinar.
 • Ar trebui să verificați pisica în fiecare zi, de la cap la coadă pentru a verifica căpușe dacă există o infestare a acestor animale sau în cazul în care pisica a fost explorarea locuită de căpușe (cum ar fi terenuri cu iarbă de mare) zone.
 • Imaginea intitulată Killing Bleaches and Ticks on Cats Pasul 10
  4
  Discutați cu medicul veterinar cu privire la medicamentele pentru căpușe. Medicul veterinar vă va asigura că alegeți un produs sigur și eficient. De asemenea, trebuie să cumpărați medicamente împotriva căpușelor direct la medicul veterinar, deoarece unele dintre medicamentele vândute la magazinele de animale de companie pot fi periculoase pentru pisici. Există medicamente de actualitate pentru "zonele afectate" pentru a ucide purici și căpușe, în timp ce nu există produse orale pentru căpușe.
 • Spuneți medicului veterinar dacă în casă există copii mici sau femei însărcinate. Acesta este un factor important în determinarea celei mai sigure medicamente pentru animalul dvs. de companie și pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 11
  5
  Alegeți un medicament pentru zonele afectate. Poți conta pe mai multe opțiuni în rândul medicamentelor cu efect topic. Multe dintre aceste medicamente lunare trebuie folosite pe tot parcursul anului ca tratament preventiv. Asigurați-vă că produsul pe care îl alegeți este potrivit pentru pisici și nu pentru câini. Pisicile pot deveni grav bolnavi (sau chiar mor) daca primesc un medicament pentru purici conceput pentru caini. Medicamentele pentru "zonele afectate" sunt aplicate direct pe pielea pisicii dvs. pentru a ucide purici rapid. Unele dintre medicamentele comune împotriva căpușelor includ următoarele:
 • Fipronil și (S) -metopren (cunoscut sub numele de Frontline Plus pentru pisici): aplicați acest produs o dată pe lună pentru a ucide larve și ouă de purici și purici adulți. De asemenea, ucide căpușe și păduchi de mestecat.
 • Selamectina (cunoscută sub numele de Revoluție): se aplică o dată pe lună pentru a ucide puricii adulți și ouăle lor. De asemenea, ucide căpușe, dirofilaria immitis, acarieni acarieni și acarieni de sarcopți, dar nu este un produs certificat pentru uciderea căpușelor. Acest lucru are doar un succes parțial în unele căpușe și nu este eficient împotriva Ixodes, care este o specie care poartă boala Lyme.
 • Imaginea intitulată Kill Bleas and Ticks on Cats Pasul 12
  6
  Aplicați medicamentele corect în zonele afectate. În general, va trebui să țineți aplicatorul drept pentru a împiedica scurgerea și să îl deschideți conform instrucțiunilor. Deschideți blana de la gâtul pisicii (la baza craniului sau între lamele umărului) pentru a lăsa pielea expusă. În acest fel, pisica dvs. nu va putea linge medicamentul când este curățat. Întoarceți aplicatorul și strângeți-l pentru a aplica toate medicamentele într-un singur loc direct pe piele. Asigurați-vă că ajunge la piele și că nu este lăsată singură în blană. Verificați aplicatorul pentru a vă asigura că este gol.
 • Citiți întotdeauna eticheta produsului pentru instrucțiuni complete, deoarece acestea diferă pentru fiecare medicament.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 13
  7


  Consultați medicul veterinar cu privire la celelalte opțiuni pentru controlul căpușelor. Medicul veterinar poate recomanda alte opțiuni pentru a vă menține pisica fără căpușe. O opțiune populară este colierul Seresto, fabricat de Bayer. Acest guler poate fi utilizat la pisoi mai vechi de 10 săptămâni și la pisici adulte. Ea respinge și ucide căpușe timp de până la 8 luni.
 • Există și alte mărci de guler de căpușe. Ar trebui să consultați un medic veterinar pentru a afla ce recomandați pentru pisica dumneavoastră.
 • Partea 3
  Eliminați puricii și căpușele din curtea dvs.

  Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 14
  1
  Păstrați curtea curată și uscată pentru a obține un control eficient al căpușelor. Ciclurile se dezvoltă în zone umede și umbrite și în spații cu iarbă înaltă. Tăiați frecvent iarba pentru a preveni infestarea cărnii. De asemenea, trebuie să tăiați toate tufișurile joase și să eliminați toate frunzele în descompunere. Acest lucru va elimina secțiunile ude și umbrite ale curții dvs., pe care purtarea de purici și căpușe adoră.
  • Efectuarea mediului înconjurător (curtea dumneavoastră) nelocuită pentru ei este esențială pentru a împiedica aderarea acestora la animalele de companie.
  • Păstrați grămezile de compost umede departe de casă și de zonele de joacă din exterior, cum ar fi nisipurile și punțile.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 15
  2
  Crearea de bariere împotriva căpușelor. Cicluri nu le place să traverseze căile acoperite cu așchii de lemn, mulci sau pietriș. Așezați aceste materiale pe drumurile de pe marginea curții, pentru a preveni apariția căpușelor de la dvs. și de acasă. Bariera trebuie să aibă o lățime de 91 cm (3 picioare).
 • Nu te lăsa la tentația de a lăsa grămezi de lemn pe marginile casei tale. În schimb, păstrați-le așezate în soare, deoarece zonele cu lemn dezordonat pot atrage căpușe.
 • Imaginea intitulată Kill Bleas and Ticks on Cats Pasul 16
  3
  Blocați trecerea animalelor nedorite în curte. Nu lăsați animalele cum ar fi pisicile stradale, rozătoarele și cerbii să intre în curtea ta. Aceste animale pot purta purici și căpușe în curtea ta. Pentru a le ține departe, plasați hrănitorii de păsări și grămezi de lemn departe de casa dvs., instalați un gard, blocați spații mici și plantați copaci și plante care păstrează caprioarele departe.
 • Plantele care pastreaza caprioarele includ caseta, bucatile de fluture, ginkgo si iasomia. Consultați grădinița locală pentru a avea mai multe idei de plante.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 17
  4
  Spray un insecticid de reglare a creșterii. Aceste substanțe modifică ciclul de viață al puricilor și le împiedică să se reproducă. Aceste insecticide sunt considerate sigure pentru oameni și animale de companie, dar sunt dăunătoare pentru pești. Aveți grijă dacă veți aplica regulatorul în apropierea sursei de apă.
 • Imaginea intitulată Killing Bleaches and Ticks on Cats Pasul 18
  5
  Ea împrăștie pământul de diatomee în curte. Puteți folosi acest produs natural în grădină pentru a ucide purici, căpușe sau alte insecte. Acest lucru deshidratează și le distruge trupurile după ce au ingerat praful. Aveți grijă atunci când o aplicați. Purtați întotdeauna mănuși și cumpărați pământ de diatomee de calitate alimentară. Împrăștiați-l în curte, unde ați văzut purici sau căpușe.
 • Evitați să atingeți cu mâinile pământul de diatomee, să îl ingerați sau să-l inhalați. Praful foarte fin este foarte ascuțit și vă poate irita pielea sau plămânii dacă îl inhalați. Dacă este folosit corect în exterior, nu va afecta oamenii sau animalele de companie.
 • Imaginea intitulată Killing Bleaches and Ticks on Cats Pasul 19
  6
  Utilizați pesticide dacă ați găsit o mulțime de purici sau căpușe în curtea ta. Pentru a determina dacă aveți purici în curtea dvs., puteți merge în ea cu șosete albe întinse până la genunchi. Dacă există purici, îi puteți vedea în șosete. Puteți apela un exterminator profesionist experimentat sau consultați medicul veterinar cu privire la pesticidele de mediu cele mai puțin costisitoare pe care le puteți obține. În cazul puricilor, va trebui să pulverizați zonele din curte în care animalul dvs. de companie se odihnește de obicei (cum ar fi o casă sau o casă de câine), sub capace și în apropierea fundațiilor. În cazul căpușelor, zonele umede și umbrite ale curții.
 • Dacă faceți o treabă bună de a vă vindeca animalele de companie și de a vă proteja curtea de purici și căpușe, probabil că nu este nevoie să pulverizați pesticidele în curtea dumneavoastră.
 • niciodată utilizați produse cu piretroizi, permetrin sau amitraz la pisici sau în curtea dumneavoastră. Aceste produse pot provoca reacții adverse severe la pisici, inclusiv la moarte.
 • Partea 4
  Eliminați puricii și căpușele din casa dvs.

  Imaginea intitulată Kill Bleas and Ticks on Cats Pasul 20
  1
  Aspirați cu atenție. Covoare, carpete și mobilier tapițat aspiră în fiecare zi pentru a elimina puricii, ouăle și larvele adulte. Nu uitați să aspirați covoarele aflate sub mobilier. Când aspirați mobilierul tapițat, îndepărtați pernele și aspirați toate zonele mobilei, inclusiv toate sloturile. Apoi puneți sacul de aspirator folosit într-o pungă de plastic închisă și aruncați-l într-un coș de gunoi pe stradă.
  • Majoritatea puricilor din casa ta se vor găsi în locurile în care animalele de companie dorm și se odihnesc. Concentrați-vă eforturile de curățenie în aceste zone. De asemenea, trebuie să curățați fisurile și canelurile în toate dulapurile și panourile la fiecare 1 sau 2 zile.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 21
  2
  Spălați țesăturile din casă și patul. Spălați lenjeria de pat și covoarele mici ale animalelor de companie o dată pe săptămână cu apă caldă și săpun. De asemenea, trebuie să spălați toate pernele, așternuturile pentru animale de companie și persoane și alte materiale în casă. Spălarea cu apă cât mai fierbinte va ucide ouăle puricilor.
 • Imaginea intitulată Kill Bleas and Ticks on Cats Pasul 22
  3
  Curățați covoarele cu o pulbere naturală naturală. Utilizați bicarbonat de sodiu, borax sau gel de silice și pulverizați-le pe toate covoarele sau covoarele din casa dumneavoastră. Aplicați pulberea pe fibrele covoarelor și lăsați-o să stea peste noapte. Pulberea va deshidrata puricii care trăiesc în fibre. Aspirați praful a doua zi și asigurați-vă că goliți rezervorul sau sacul de vacuum într-un recipient de pe stradă.
 • Țineți animalele de companie departe de covoare și covoare, în timp ce pe ele există praf. Îi permite să se apropie de covoare după ce le-au aspirat complet și au îndepărtat toată praful.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 23
  4
  Alegeți un insecticid. Căutați insecticide care conțin regulatori de creștere a insectelor, cum ar fi methoprene sau pyriproxyfen. Verificați eticheta pentru a vă asigura că produsul poate fi utilizat în case cu pisici. Dacă nu sunteți sigur, consultați un medic veterinar înainte de al utiliza. Rețineți că insecticidele prin pulverizare nu ucid puricele în nici un stadiu al vieții, astfel încât să puteți continua să vedeți puricii timp de 2 săptămâni după ce le aplicați. Continuați să sugeți în acest timp pentru a păstra un număr mic de purici.
 • Nu utilizați niciodată produse care conțin piretoide, permetrin sau amitraz. Acestea pot fi mortale pentru pisici.
 • Imaginea intitulată Kill Fleas and Ticks on Cats Pasul 24
  5
  Aplicați insecticidul. Păstrați toți oamenii și animalele de companie din cameră (inclusiv pisica, păsările sau reptilele). Acoperiți toate rezervoarele de pește cu o pungă de plastic și opriți aeratoarele. Pulverizați insecticidul direct pe zonele unde locuiește animalul dvs. de companie. De asemenea, puteți pulveriza pe covoare, covoare, mobilier, panouri și pervazuri. Nu uitați să-l pulverizați și pe covoarele care se află sub mobilier.
 • Păstrați toți membrii gospodăriei (inclusiv animalele de companie) departe de zonele pulverizate până când se usucă (de obicei în 24 de ore). Deschiderea ferestrelor sau pornirea aparatului de aer condiționat poate îmbunătăți timpul de ventilație și de uscare.
 • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe eticheta insecticidului pentru a găsi sfaturi suplimentare.
 • sfaturi

  • Citiți cu atenție etichetele produselor împotriva puricilor. Urmați instrucțiunile indicate.
  • Dacă cunoașteți limba engleză, consultați Green Paws (greenpaws.org), site-ul Consiliului de Apărare a Resurselor Naturale, pentru mai multe informații despre protejarea animalelor de companie de substanțele chimice nocive. Acest site oferă o fișă cu informații despre toxicitate, rapoarte de substanțe otrăvitoare pentru animalele de companie și o listă de buzunare cu substanțele chimice pe care ar trebui să le evitați.
  • Ține pisica în casă. Este foarte puțin probabil ca pisica dvs. să adere purice și căpușe dacă rămâne în interior.
  • Curățați cu exactitate toate mobilierul sau covorul tapitat folosit înainte de a le lua acasă, astfel încât să nu purtați purici pe ele.
  • Multe tipuri de căpușe nu trăiesc în interiorul casei dvs., dar nu face ciocul maro al câinilor.

  avertismente

  • Știți ce substanțe chimice ar trebui să evitați. Compuși organofosforici, cum ar fi tetraclorvinfos, sunt utilizați în unele medicamente anti-purice. Agenția pentru Protecția Mediului le-a desemnat ca "posibilă cancerigenă pentru oameni" și ar trebui evitată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)Cum se aplică Frontline (tratament pentru purici și căpușe)
  Cum să scapi de puricii mici de pisoi și de mame care alăpteazăCum să scapi de puricii mici de pisoi și de mame care alăptează
  Cum să scapi de puricii câinelui tăuCum să scapi de puricii câinelui tău
  Cum să scapi de puricii unei pisici foarte mici pentru a folosi unguente topiceCum să scapi de puricii unei pisici foarte mici pentru a folosi unguente topice
  Cum să eliminați puricii de la câineCum să eliminați puricii de la câine
  Cum să eliminați o infestare cu purici în casa dvs.Cum să eliminați o infestare cu purici în casa dvs.
  Cum să evitați căpușele la câiniCum să evitați căpușele la câini
  Cum să evitați mușcăturile de puriciCum să evitați mușcăturile de purici
  Cum sa faci cainele tau sa nu aiba puriciCum sa faci cainele tau sa nu aiba purici
  Cum de a face un remediu natural împotriva puricilor și căpușelor cu oțet de cidru de mereCum de a face un remediu natural împotriva puricilor și căpușelor cu oțet de cidru de mere
  » » Cum să omori purici și căpușe la pisici

  © 2011—2020 ertare.com