Cum să țineți pisica tăcută atunci când există focuri de artificii

Dacă pisica dvs. este înspăimântată de focuri de artificii în ziua de Anul Nou sau alte date importante, acest lucru se poate întâmpla deoarece nu poate înțelege de unde vin aceste explozii zgomotoase. Prin urmare, dacă sunteți o parte a sufletului îl văd alerga, scâncești și să se ascundă sub capacele, puteți lua anumite măsuri pentru a vă ajuta să stai calm. Puteți chiar să-l ajutați să se obișnuiască cu sunetul, astfel încât, puțin câte puțin, să nu se simtă atât de înspăimântat, mai ales dacă este comun să ai focuri de artificii în locul în care locuiți.

pași

Partea 1
Păstrați-vă pisica în siguranță

Imaginea intitulată
1
Închideți ușile și ferestrele. Nu trebuie să lăsați ușile și ferestrele deschise în timp ce pisica dumneavoastră este într-o stare de tulburare mare, deoarece ar putea fugi și să scape. În multe dintre aceste cazuri, animalele de companie ajung să se piardă sau să se răzgândească.
 • Acest lucru va reduce, de asemenea ușor volumul sunetului focurilor de artificii din interiorul casei.
 • Imaginea intitulată Păstrați o calmă pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 2
  2
  Puneți pisica într-o cameră departe de zgomot. De exemplu, dacă focurile de artificii provin de la est și camera ta este cea de la capătul vestic al casei, ia-ți pisica acolo.
 • Pisica ta va fi îngrozită și nervoasă, așa că trebuie să fii foarte atent când îl luați în brațe. Cu toate acestea, în funcție de personalitatea dvs., aceasta ar putea fi de asemenea reconfortantă și vă va face să vă simțiți iubiți în acel moment de suferință.
 • Dacă pisica are o istorie de zgârietură atunci când este speriată, acoperiți-l cu un prosop sau cu o pătură pentru al ridica și discutați cu el cu blândețe, astfel încât el înțelege că vreți să-l ajutați.
 • Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 3
  3
  Nu încercați să vă țineți pisica. În aceste situații, nu trebuie să încercați să țineți pisica mai mult decât să o deplasați într-o cameră mai departe de zgomot decât dacă știți cu certitudine că este mai confortabil dacă o luați în brațe.
 • Rețineți că, dacă încercați să țineți pisica în timp ce este în panică, se poate zgâria, mușca și chiar se rănește prin întinderea unor mușchi sau prin lovirea capului pentru a scăpa.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați cuștile Dacă v-ați antrenat pisica să rămână în interiorul cușca lor și are negativă cu asociațiile ea, îl puteți folosi pentru a păstra în siguranță pe durata artificiilor, deoarece va împiedica să fugă, să scape de casa sau rănit ei înșiși aceleași sau altele.
 • De asemenea, dacă vă aflați în interiorul cuștii, vă puteți face să vă simțiți mai sigură și mai confortabilă. Puteți contribui la acest proces prin plasarea unei pături sau a unui prosop care are mirosul în ea împreună cu jucăria preferată sau cu un tratament.
 • Daca pisica ta nu-i place fiind în interiorul o cușcă, nu ar trebui să încercați să-l forțeze să vină doar în acel moment, pentru că tot ce vine obține o mai mare în panică.
 • Partea 2
  Păstrați-vă pisica calmă

  Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 5
  1
  Joacă muzică liniștitoare. Nu trebuie să încercați să le jucați la volum maxim, astfel încât focurile de artificii să nu fie auzite, ci doar la un volum suficient, astfel încât să poată fi auzite cu ușurință. Cel mai bun lucru pentru asta este muzica instrumentala de pian.
  • De asemenea, puteți porni televizorul pe un canal pe care în mod normal sintonizarías, dar un pic mai mult volum pentru a ajuta la compensarea zgomotul de artificii și să dea pisica sentimentul că nu este nimic neobișnuit.
 • Imaginea intitulată
  2
  Încercați remediile pe bază de plante. Există multe plante care ajută la ameliorarea stresului și, în plus, îi plac foarte mult pisicile. De exemplu, puteți încerca următoarele:
 • Catnip este un clasic. Aceasta planta calmeaza pisicile dau un sentiment ușor de beție, care ajută la reducerea stresului. Cu toate acestea, asigurați-vă că o dați în jur de 15 minute înainte de începerea focurilor de artificii, deoarece, datorită mecanismului său, va funcționa mai întâi ca stimulant înainte de a vă liniști pisica. Aveți posibilitatea să crească Catnip în casa ta să-l păstrați la îndemână în caz de nevoie sau de a obține infuzat cu jucăriile ei.
 • Valerianul comun are același efect cu catnipul, cu excepția faptului că provoacă somnolență, ceea ce reprezintă o opțiune excelentă pentru acest tip de situație.
 • Încercați flori deshidratate, cum ar fi musetelul, hameiul și remediul de urgență pentru flori Bach, toate acestea fiind sigure pentru pisici și le puteți obține online sau la magazinele de sănătate.
 • Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 7


  3
  Vorbește ușor pisicii tale pentru al liniști. Îi poți spune ceva de genul ăsta "Totul este bine, dragostea mea" sau "Calmează-te, totul este bine" cu o voce dulce și relaxată, mângâind-o ușor.
 • Dacă pisica ta este folosită la sunetul vocii tale și te iubeste, tot ceea ce spui va fi de ajuns să-l liniștești. De asemenea, puteți încerca să citiți ziarul sau un pasaj al romanului dvs. preferat. În general, important este să-l asigurați că veți rămâne cu el și că nu îl veți abandona.
 • Partea 3
  Pune-ți pisica la focuri de artificii

  Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 8
  1
  Creați videoclipuri de bună calitate cu focuri de artificii sau înregistrați unul singur. Pentru a obișnui pisica dvs. cu efectele sonore și vizuale ale focurilor de artificii, este mai bine să redați un videoclip.
  • Puteți obține videoclipuri prin căutarea online sau înregistrarea unuia singur ori de câte ori există focuri de artificii în apropierea casei dumneavoastră.
  • În mod ideal, calitatea sunetului videoclipurilor ar trebui să fie foarte bună, astfel încât exploziile să poată fi distincționate la intervale neregulate.
 • Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 9
  2
  Redați videoclipul la un volum redus. Cel mai bine este să o faceți pe televizor sau pe un alt dispozitiv care are un ecran mare, astfel încât pisica dvs. să le poată vedea și auzi bine, deși asigurați-vă că volumul nu este atât de ridicat încât să-l sperie.
 • Realizați din nou videoclipul timp de aproximativ 15 minute sau timpul în care focurile de artificii au loc în locul în care locuiți.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ridicați volumul Redați videoclipul o dată sau de două ori pe zi timp de mai multe zile, de fiecare dată când vă asigurați că creșteți volumul puțin mai mult.
 • Creșterea volumului trebuie să fie subtilă, astfel încât pisica dvs. să nu o simtă. Cu toate acestea, dacă știți că vor fi focuri de artificii în spațiul de câteva zile, puteți accelera procesul de pregătire un pic prin creșterea volumului puțin mai mult.
 • Imaginea intitulată Păstrați o calma pisică în timpul focurilor de artificii Pasul 11
  4
  Continuați să măriți volumul de fiecare dată când redați videoclipul. Amintiți-vă că nu ardeți difuzoarele, dar, în orice caz, volumul ar trebui să fie cât mai mare posibil, fără a vă prezenta un pericol pentru urechi.
 • Acest lucru se datorează faptului că sunetul trebuie să atingă un volum similar cu cel al adevăratelor focuri de artificii, astfel încât pisica dvs. să se obișnuiască cu aceasta.
 • Dacă pisica dvs. este speriată, puteți reduce volumul și puteți începe din nou acest proces în orice moment.
 • sfaturi

  • Dacă îți pasă foarte mult de nervozitatea pisicii tale din cauza focurilor de artificii, poți să-ți ceri medicului veterinar să prescrie un tranchilizant.
  • Daca pisica ta devine foarte nervos și acest lucru ar putea prezenta un risc de siguranță, ai putea lua într-un alt loc cu o zi înainte sau cu puțin timp înainte de începerea focuri de artificii (cum ar fi casa unui prieten sau un hotel pentru animale de companie).
  • Nu țineți pisica dvs. într-un loc unde știți că vor exista focuri de artificii, dacă nu aveți altă posibilitate. Cu toate acestea, dacă este cazul, asigurați-vă că îl luați în interiorul cuștii și acoperiți fundul cu un material moale, astfel încât să nu se piardă sau să se rănească.
  • După ce pisica sa calmat destul, este important jucați cu el.

  avertismente

  • Dacă pisica dvs. este foarte agitată sau înfricoșătoare, nu încercați să o ridicați în brațe, deoarece ar putea să vă zgâriați sau să vă mușcați, ceea ce, la rândul său, ar putea provoca infecții sau boli.

  Lucruri de care ai nevoie

  • jucării pentru pisici
  • camera închisă
  • Catnip
  • muzică liniștitoare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o racheta de focuri de artificii in MinecraftCum sa faci o racheta de focuri de artificii in Minecraft
  Cum se fac bombe de fumCum se fac bombe de fum
  Cum sa faci focuri de artificiiCum sa faci focuri de artificii
  Cum se face praf spumantCum se face praf spumant
  Cum sa faci un scandalosCum sa faci un scandalos
  Cum să faci un spectacol de artificiiCum să faci un spectacol de artificii
  Cum sa faci o bomba colorata de fumCum sa faci o bomba colorata de fum
  Cum să faci fotografii jello festiveCum să faci fotografii jello festive
  Cum să ajuți o pisică să nu vomiteCum să ajuți o pisică să nu vomite
  Cum să-ți disciplinezi pisiculCum să-ți disciplinezi pisicul
  » » Cum să țineți pisica tăcută atunci când există focuri de artificii

  © 2011—2020 ertare.com