Cum să păstrați dinții câinilor sănătoși

Majoritatea proprietarilor nu-i pasă de igiena orală a câinilor și nu se opresc niciodată să-și verifice gura. Se estimează că doar 7% din populația câinilor din Statele Unite poate fi considerată sănătoasă atunci când vine vorba de sănătatea orală. Vestea bună este că câinii nu sunt la fel de predispuși să se destrame ca oamenii, dar, în ciuda convingerii populare că gurile câinilor sunt mai curate decât oamenii ", câinii încă mai pot dezvolta probleme cum ar fi tartrul, acumularea plăgii și gingivita. Pentru a vă menține câinele (și dinții) sănătoși și fericiți, începeți cu următoarea metodă.

pași

Partea 1
Periajul dinților câinelui

Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 1
1
Alegeți periuța de dinți corectă pentru câinele dvs. Înainte de a vă peria gura câinelui, va trebui să obțineți o periuță de dinți special creată pentru câini de la un magazin de animale de încredere sau de la medicul veterinar. Pensulele de dinți pentru câini sunt fabricate din materiale moi, care sunt curbate pentru a facilita perierea, facilitând perierea structurii dinților câinilor.
 • PetroDex, Nylabone și Petco au de obicei perii de calitate pentru câini (dacă aceste mărci nu sunt disponibile în țara dvs., consultați medicul veterinar pentru alte opțiuni).
 • Nu utilizați periuțe de dinți umane pentru a vă peria dinții câinelui, deoarece vă irită gingiile.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 2
  2
  Alegeți o pastă de dinți care este sigură pentru animalele de companie. Există o varietate de paste de dinți care sunt sigure pentru animalele de companie și care sunt de obicei disponibile la magazinele de animale de companie și clinicile veterinare. Paste de dinți de companie vin cu arome care sunt atractive pentru câini, cum ar fi pui sau fructe de mare.
 • Evitați să utilizați pastile de dinți pentru oameni în câinele dvs., deoarece conțin abrazivi și detergenți care produc spumă încât să nu înghită sau să înghită.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 3
  3
  Luați în considerare crearea propriului dvs. pastă de dinți. Puteți să faceți propriul dvs. pastă de dinți pentru câini utilizând bulion sau cuburi de bulion de pui, praf de copt și ulei de nucă de cocos. Pentru a face pasta de dinti:
 • Se dizolvă găleata de bulion de pui într-un castron, se adaugă puțină drojdie de copt, scorțișoară și ulei de nucă de cocos solid (nu se topește). Sucul de scorțișoară și scorțișoară vor acționa ca substanțe abrazive pentru a elimina placa și tartrul din dinții câinelui, în timp ce uleiul de nucă de cocos contribuie la combinarea tuturor ingredientelor.
 • Adăugați un pic la periuța de dinți pentru utilizare imediată și depozitați restul într-un recipient cu capac. Ar trebui să dureze o săptămână.
 • Cu toate acestea, nu permiteți câinelui să înghită pastă de dinți, deoarece poate provoca efecte adverse.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 4
  4
  Periați dinții câinelui după ce a făcut suficient exerciții fizice. Pentru inceput, majoritatea cainilor nu-i plac periajul dintilor, dar din fericire cu practica, poti face o experienta placuta atat pentru voi. Încercați să alegeți un moment în care câinele dvs. a făcut o mulțime de exerciții, astfel încât să fie obosit și mai dispus să rămână în continuare pentru procedură.
 • Este posibil ca, cel puțin inițial, să oferiți câinelui dvs. un stimulent să coopereze. Antrenează-l să asocieze dinte periaj cu recompense ca un premiu sau să se joace cu el.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 5
  5
  Vorbiți ușor în timp ce vă periați dinții câinelui și nu vă îngrijorați. Vorbește cu blândețe și cu blândețe câinelui tău, în timp ce își spală dinții, pentru că acest lucru îl ajută să-l păstreze calm.
 • Nu lăsați-l prea mult de câteva ori, fă-o timp de un minut sau două și opriți dacă câinele devine agitat.
 • Pe măsură ce câinele dvs. se obișnuiește să își perie dinții, puteți crește timpul de periere și o puteți face mai frecvent.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 6
  6
  Luați în considerare oferirea câinelui dvs. a unei clătiri sau gel de gură. Gelurile și gurile de clătire vor ajuta la prevenirea acumulării de plăci și bacterii. Clorhexidina este antisepticul anti-plachetar cel mai eficient, deoarece se leagă de țesuturile orale și de suprafața dinților și apoi se eliberează treptat în cavitatea bucală.
 • Clorhexidina este sigură pentru animalele de companie și rar provoacă probleme, deși are un gust amar dacă nu adăugați un ingredient care face ca gustul să fie mai plăcut pentru câine.
 • Clorhexidina se clătește prin aruncarea unui mic jet în gură pe ambele obraji. Gelul este aplicat prin împrăștierea acestuia pe dinți. Apoi, limba și buzele câinelui vor răspândi gelul și se vor clăti natural peste gură.
 • Partea 2
  Consolidați dinții câinelui cu masticabile

  Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 7
  1
  Fă-ți câinele să mestece o carne sau un sandwich cu anti-tartru în fiecare zi. Chewable premiile de mestecat pot fi utile zilnic, mai ales daca contin ingrediente anti-tartru. Deoarece carnea de mestecat este o activitate pe care majoritatea câinilor se bucură, nu va fi dificil să îi convingi să facă acest lucru.
  • Aceste tratamente pentru câini sunt ieftine și disponibile pe scară largă la cele mai multe magazine de animale de companie.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 8


  2
  Lăsați câinele să mestece jucării și oase sintetice. Există o varietate de jucării masticabile și oase sintetice special concepute pentru a întări dinții și gingiile câinelui. Doar asigurați-vă că dați câinilor dvs. obiecte sigure pentru a mesteca. Obiectele grele vă pot sparge dinții.
 • Adresați-vă medicului veterinar ce fel de jucării sunt cele mai bune pentru dinții câinelui dvs. Diferitele rase și mărimi de câini vor necesita jucării de diferite dimensiuni și forme.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 9
  3
  Evitați să vă dați oasele și mestecați-vă cățelului, ceea ce vă poate afecta gingiile și dinții. Câinii sunt carnivori, mestecați oase în natură. Cu toate acestea, nu este recomandat să vă oferiți câinilor picioare de carne de vită, oase naturale uscate sau produse din nylon greu de mestecat, deoarece acestea sunt foarte dure și nu imită efectul natural al câinelui de a rupe carnea unui cadavru. Aceste produse dure dau dinți rupți și dăunătoare gingiilor.
 • Dacă nu sunteți sigur ce să cumpărați pentru câinele dvs., consultați recenziile produselor, consultați colaboratorii magazinului preferat de animale de companie și adresați-vă medicului veterinar întrebări specifice despre produsele pe care doriți să le cumpărați.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 10
  4
  Creșteți interesul câinelui dvs. pentru a mesteca jucării care își întăresc dinții folosind unt de arahide. Amintiți-vă că jucăriile de mestecat vor fi benefice doar dacă câinele dvs. joacă frecvent și pe termen lung. Puteți crește dispoziția câinelui dvs. pentru a mesteca, umezind unt de arahide sau brânză de untură de aromă frumoasă pe produs.
 • În funcție de mărimea câinelui dvs., o lingură sau două, ar trebui să fie mai mult decât suficient.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 11
  5
  Aveți grijă ca jucăria pe care câinele dvs. o mestece să nu se rupă în bucăți mai mici. Câinii trebuie observați în timp ce mestecați o jucărie sau un tratament pentru câini, deoarece ei pot înghiți piesele mari, ceea ce duce la o varietate de afecțiuni ale sistemului digestiv.
 • Dacă observați că jucăria câinelui dvs. este ruptă, cel mai bine este să cumpărați unul nou. Câinele tău să mestece regulat două sau trei jucării, astfel încât acestea să dureze mai mult.
 • Partea 3
  Păstrați dinții câinilor dvs. sănătoși pe termen lung

  Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 12
  1
  Dă-i câinelui o dietă care nu-i dăunează dinții. Evitați hrănirea câinelui cu oase de pui sau oase lungi care se despică. Acestea nu oferă nici un beneficiu și pot provoca, de asemenea, constipație și alte probleme.
  • Consultați-vă medicul veterinar despre o dietă care echilibrează nevoile nutriționale, greutatea și igiena orală a câinelui. Nu va fi de ajuns să vă păstrați una în stare bună, va trebui să păstrați toate cele trei.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 13
  2
  Învață să recunoști semnele de leziuni dentare la câinele tău. Este important să fiți capabil să recunoașteți semnele de afectare dentară la câinele dvs., astfel încât să puteți ajunge la un medic veterinar cât mai curând posibil. Principalele semne ale leziunilor dentare sunt:
 • Respirație neplăcută
 • Dintr-unghiuri decolorate, acoperite cu tartru
 • Sângerarea gingiilor
 • Lipsa poftei de mâncare și reticența de a mânca alimente grele
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 14
  3
  Efectuați o verificare cu medicul veterinar timp de șase luni. La fel ca dumneavoastră, un profesionist ar trebui să verifice dinții câinilor la fiecare șase luni, chiar dacă sunt sănătoși. Medicul veterinar trebuie să includă un control dentar împreună cu un control general, în caz că nu îl includeți, cereți-i să o facă.
 • Deși câinele dvs. este mai puțin probabil decât să aveți cavități, mulți câini suferă de probleme dentare, cum ar fi respirația urâtă, dinții pierduți, durerea și infecția gingiilor și prizele dentare putrede. Este foarte important să știți că menținerea sănătății dentare și igiena orală a câinelui dvs. este necesară pentru a vă menține câinele sănătos și prietenos.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă câinele`s Teeth Healthy Step 15
  4
  Efectuați o curățare dentară pentru câinele dvs., dacă este necesar. În cazul în care câinele are o mulțime de plăci și tartru, poate fi necesar să aranjați o curățare cu medicul veterinar pentru a elimina această plăcuță. Medicul veterinar va folosi instrumente specializate pentru curățarea dinților câinelui.
 • Dacă este necesară o curățare dentară, este recomandabil să efectuați un test de sânge înainte de anestezie pentru a vă asigura că câinele dvs. nu are probleme secundare. Este o procedură rapidă și probabil o puteți face în aceeași zi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți speli câineleCum să-ți speli câinele
  Cum să vă spălați dinții câineluiCum să vă spălați dinții câinelui
  Cum să ai grijă de un câine micCum să ai grijă de un câine mic
  Cum să ai grijă de un Shih TzuCum să ai grijă de un Shih Tzu
  Cum să-i dai lui Benadryl cățelului tăuCum să-i dai lui Benadryl cățelului tău
  Cum se determină vârsta câineluiCum se determină vârsta câinelui
  Cum se determină vârsta unui câine prin intermediul dințilorCum se determină vârsta unui câine prin intermediul dinților
  Cum să evitați căderea dinților la câiniCum să evitați căderea dinților la câini
  Cum să eviți tusea în canițeCum să eviți tusea în canițe
  Cum sa freci intestinul unui caineCum sa freci intestinul unui caine
  » » Cum să păstrați dinții câinilor sănătoși

  © 2011—2020 ertare.com