Cum să păstrați gupurile sănătoase

Gupiile (Poecilia reticulata) sunt cele mai comune pești pentru acvarii de apă dulce, au modele și culori unice, ceea ce le face frumoase. Uneori, guppii mor imediat după cumpărarea lor fără nici un motiv aparent, în timp ce în alte cazuri, ei ajung la durata vieții. Fără o îngrijire sau o îngrijire adecvată, este aproape imposibil să păstrați sănătatea guppiilor acvariului. Iată câteva instrucțiuni care pot fi foarte utile în menținerea sănătății guppilor.

conținut

pași

Păstrați-guppy-sanatoase-pas-1.jpg" class ="imagine lightbox">
Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Pasul 1
1
Aveți grijă de acvariul care va servi ca acasă pentru peștii guppy. Prin curățarea rezervorului de gupițe din timp în timp, veți scăpa de cele mai multe dintre bolile și paraziți care le afectează. Schimbarea regulată a apei ar putea ajuta peștele să rămână mai mult timp fără boli care le afectează. Vă puteți imagina să trăiți pentru un moment într-un mediu murdar? De asemenea, guppii nu pot supraviețui în aceste condiții murdare. Deși este mai bine să schimbați apa din rezervor la fiecare 15 zile, asigurați-vă că o schimbați cel puțin atunci când apa începe să piardă claritate sau când devine mirositor.
 • Păstrați-guppy-Healthy-Step-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Step 2
  2
  Minimizează fluctuațiile calității apei. În timp ce guppii se pot adapta fluctuațiilor ușoare ale calității apei, încercați să faceți schimbări care nu sunt stresante pentru a menține sănătatea guppiilor. Alcalinitatea și temperatura apei sunt factori care pot fi luați în considerare. Temperatura perfectă pentru un acvariu de pește guppy este între 22,2 și 26,7 ° C (72 până la 80 ° F).
 • Păstrați-guppy-sanatoase-pas-3.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Pasul 3
  3
  Eliberați noii gupini într-un rezervor separat și păstrați-i sub observație mai mult de o lună. Când puneți guppii noi în interiorul unui rezervor de pește, este posibil ca aceștia să aibă bacterii și paraziți, care ar putea infecta celelalte pești din acvariu. Prin urmare, cea mai bună soluție este să le eliberați într-un rezervor separat și să le observați mai mult de o lună pentru a vedea dacă aduc cu ei agenți patogeni.
 • Păstrați-guppy-sanatoase-pas-4.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Pasul 4


  4
  Creați o atmosferă familiară pentru gupieni. Dacă vă puteți bucura de o fericire fericită, acest lucru se va reflecta și asupra sănătății dumneavoastră. Încercați să creați o atmosferă prietenoasă prin plasarea mai multor plante și oferind spațiu suficient. Dimensiunea rezervorului de pește nu ar trebui să fie prea mică, deoarece ar face peștele să se simtă incomod. Adăugarea de pietre colorate și corali zdrobiți ar putea face gupirile dvs. să se simtă mai în largul lor și, de asemenea, să vă facă acvariul atrăgător pentru ochi.
 • Păstrați-guppy-sanatoase-pas-5.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Pasul 5
  5
  Rețineți că mâncarea este un alt factor foarte important atunci când aveți grijă de un guppy. Puteți să le hrăniți de două sau de trei ori pe zi, dar asigurați-vă că nu le suprascrieți. Dați-le mâncarea preferată, care include alimente înghețate și fulgi. Asigurați-vă că faceți acest lucru, mai ales atunci când tinerii dvs. sunt în acvariu, deoarece, dacă există o lipsă sau lipsă de hrană, se știe că acești pești își mănâncă tinerii.
 • Păstrați-guppy-sanatoase-pas-6.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imagine cu titlul Păstrați Guppies Healthy Step 6
  6
  Verificați echipamentul. Acvarii sunt alcătuite din mai multe componente, cum ar fi pompele, filtrele etc., care sunt instalate pentru sprijinul vital al peștilor. Un eșec în oricare dintre aceste componente ar putea afecta foarte mult starea de sănătate a peștilor și, prin urmare, ar fi mai bine să curățați echipamentul din când în când.
 • Păstrați-guppy-sanatoase-pas-7.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulata Pastreaza Guppies Healthy Pasul 7
  7
  Măsurați pH-ul apei. PH-ul este măsura acidității sau alcalinității unei soluții. În cazul în care diferența dintre pH-ul apei și al apei crescătorului de la care ați cumpărat este mai mare de 0,3, peștele poate fi stresat. Dacă sunteți hotărât să cumpărați un guppy dintr-un rezervor de pește cu o diferență mare de pH, ridicați puțină apă din magazin și adăugați apă și până când peștele se obișnuiește cu pH-ul.
 • sfaturi

  • Pentru un acvariu care găzduiește guppii, un nivel de pH între 7,0 și 8,1 este considerat sănătos.
  • Dacă nu locuiți undeva unde temperatura nu coboară niciodată, chiar și noaptea, veți avea nevoie de un încălzitor în interiorul acvariului. De asemenea, trebuie să aveți un termometru pentru a monitoriza temperatura și asigurați-vă că este sigur pentru pești.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai grijă de peștele tăuCum să ai grijă de peștele tău
  Cum să ai grijă de corydorasCum să ai grijă de corydoras
  Cum să ai grijă de un neon tetraCum să ai grijă de un neon tetra
  Cum să aibă grijă de peștele de argintCum să aibă grijă de peștele de argint
  Cum să aibă grijă de peștii gripi pentru copiiCum să aibă grijă de peștii gripi pentru copii
  Cum să ai grijă de lebistesCum să ai grijă de lebistes
  Cum să crească plante de acvariu de apă dulceCum să crească plante de acvariu de apă dulce
  Cum de a vindeca boala la fața locului alb în goldfishCum de a vindeca boala la fața locului alb în goldfish
  Cum să vindeci pești tropicali cu boală petelor albe (ICH)Cum să vindeci pești tropicali cu boală petelor albe (ICH)
  Cum să vă bucurați de peștele dvs.Cum să vă bucurați de peștele dvs.
  » » Cum să păstrați gupurile sănătoase

  © 2011—2020 ertare.com