Cum să păstrați pisicile sănătoase

Dacă vă place pisica dvs., veți dori să-l păstrați sănătos. Pentru asta, ar trebui să ai grijă de blană, să le dai o întreținere unghiilor și picioarelor și să-ți supraveghezi obiceiurile pentru a-și face depozițiile. În cele din urmă, ar trebui să luați-o la un medic veterinar bun pentru a fi responsabil pentru examinarea posibilelor probleme și căutați lucruri pe care probabil că nu le observați.

pași

Metoda 1
Hrăniți pisica

Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 1
1
Oferiți proteine ​​animale de pisică. Pisicile au dificultăți în absorbția proteinelor derivate din plante. Verificați eticheta nutrițională pe alimentele pe care le oferiți pentru a vă asigura că conține carne. De asemenea, puteți oferi o cantitate mică de pui gătit, ton sau alimente pentru copii care conține carne.
 • Încălziți puțin mâncarea pisicilor înainte de a le oferi o aromă mai bună.
 • Dați pește numai ocazional, deoarece problemele de sănătate apar adesea la pisicile care consumă o cantitate mare de alimente.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 2
  2
  Oferiți o cantitate mai mare de mâncare unei pui mai tineri decât unei pisici mai vechi. De la vârsta de șase luni până la atingerea maturității, majoritatea pisicilor trebuie să se hrănească de două ori pe zi. După o pisică de un an, puteți reduce cantitatea de alimente pe care o oferiți.
 • Dacă pisica dvs. începe să sufere de supraponderali, este posibil să trebuiască să faceți anumite modificări în alimentele pe care le oferiți. Cu toate acestea, consultați medicul veterinar înainte de a efectua modificări drastice.
 • În cazul pisicilor adulte, este de obicei acceptabil să le hrăniți o dată pe zi. Cele mai multe pisici le place să mănânce, deci dacă puneți cantitatea necesară de alimente pe plăcuța pisicii, puteți mânca câteva pe parcursul zilei.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 3
  3
  Dă-ți pisica apei proaspete. Pune apă proaspătă în castronul pisicii în fiecare zi. Așezați vasul de apă de lângă placa de alimentare, astfel încât pisica să poată mânca și bea în același timp. În timp ce pisicile obțin cele mai multe lichide din mâncarea lor, vor bea apă pentru a încuraja digestia. La începutul fiecărei zile, aruncați apă și puneți apă proaspătă.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 4
  4
  Verificați mâncarea de pe pisică pentru a vedea dacă are conținut de taurină. Taurina este o parte importantă a sănătății ochilor pisicii. O dieta deficitară în acest acid organic poate provoca moartea sau orbirea la pisici. Cele mai multe alimente pentru pisici sunt fortificate cu taurină, dar dacă nu este cazul, luați un supliment și folosiți-l conform instrucțiunilor pentru a vă asigura că animalul dumneavoastră devine suficient.
 • Imaginea intitulată
  5
  Nu hrăniți pisica cu o cantitate mare de alimente uscate. Alimentele din pisici uscate tind să aibă un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce poate duce la diabet și obezitate. Pe de altă parte, alimentele de pisici umede au, de obicei, un conținut mai mare de proteine ​​slabe, ceea ce menține sănătatea pisicii dvs. În plus, acesta din urmă va ține pisica mai bine hidratată decât alimentele uscate.
 • Nu oferi pisicii ta hrană pentru câini.
 • Metoda 2
  Monitorizați programul pisicilor pentru a face depozițiile

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 6
  1
  Oferiți-vă pisicilor mai multe cutii de gunoi. Așezați o cutie de nisip în plus față de numărul de pisici pe care le aveți acasă. De exemplu, dacă aveți două pisici acasă, trebuie să plasați trei cutii de nisip.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 7
  2
  Alegeți locul potrivit pentru a plasa cutiile de nisip. Plasați-le într-un loc deschis, curat, liniștit, bine luminat, unde pisicile le pot vedea. Un colț liniștit al camerei de zi sau al unui loc lângă șemineu ar putea fi adecvat, în funcție de aspectul casei dvs.
 • Nu așezați cutiile de nisip în cazul în care pisica dvs. se simte prins sau prins în ambuscadă. Un dulap sau un capăt al unui coridor lung fără ieșire sunt locații inadecvate pentru a plasa o cutie de nisip.
 • De asemenea, nu așezați cutia de nisip într-un loc care poate fi accesat numai când urcați sau coborâți scările, ca în cazul unui subsol. Dacă aveți o pisică care de obicei urcă în sus și în jos pe scări, plasați o cutie de nisip pe fiecare etaj.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 8
  3
  Rămâi acordat pentru mișcări neobișnuite ale intestinului. De exemplu, dacă pisica dvs. urinează într-un loc neobișnuit în afara casetei de gunoi, duceți-o la medicul veterinar, deoarece ar putea fi bolnav și necesită tratament. În același mod, dacă pisica ta se oprește în a face necesitățile sale sau începe să le facă cu o frecvență mai mică, comunica imediat cu medicul veterinar. Infecțiile tractului urinar, constipația sau alte boli pot fi cauza unui comportament ciudat.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pasul 9
  4
  Goliți nisipurile săptămânal. În cazul în care cutia de gunoi nu este curată, pisica dvs. ar putea începe să se desfacă în altă parte și ar trebui să o evitați cu siguranță. Aveți grijă să goliți săptămânal întreaga nisip și să-i turnați conținutul în coșul de gunoi. Curățați cutia cu un dezinfectant nesetat și netoxic și umpleți-l din nou cu mai multă nisip.
 • Asigurați-vă că eliminați petele de pe cutie zilnic și îndepărtați reziduurile solide, cum ar fi fumul de țesătură și nisipul format din urină.
 • Metoda 3
  Mențineți sănătatea picioarelor pisicii

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 10
  1
  Păstrați picioarele pisicilor curate. Dacă pisica dvs. se deplasează pe o suprafață lipicioasă și murdară, ea nu numai că poate genera un dezastru, dar are și probleme atunci când se mișcă. Curățați picioarele pisicii dvs. cu o cârpă umedă. Dacă aș fi plantat ceva foarte dezgustător, ia în considerare posibilitatea spălării picioarelor într-un recipient mare, umplut cu puțină apă caldă. Masați ușor picioarele pentru a slăbi orice odihnă blocată.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aveți grijă de picioarele sensibile ale pisicii. Evitați pisica dvs. de mers pe suprafețe metalice fierbinți, cum ar fi cuptoare, sau pe cele care sunt foarte reci, cum ar fi trotuare înghețate. Dacă picioarele pisicilor văd uscate sau crăpate, consultați-vă medicul veterinar pentru a recomanda un hidratant și utilizați-l conform instrucțiunilor.
 • Imaginea intitulată
  3
  Verificați frecvent picioarele pisicilor pentru a vedea dacă există modificări. Dacă observați răni, umflături, fragmente sau tăieturi, investigați cauza. Îndepărtați orice obiecte străine, cum ar fi capsele sau spărturile, pe care pisica dvs. le-ar fi așezat în picioare. Dacă observați orice inflamație sau zonă, luați pisica la veterinar pentru examinare.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă 13
  4
  Căutați prezența părului iritant pe picioare. Pisicile cu păr lung pot avea părul dintre picioarele lor. Dacă observați că există o creștere a părului între picioare sau pisica dvs. care linge acea zonă în mod continuu, tăiați părul cu foarfece.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 14
  5
  Dă-i pisicii o răzuitoare și-l încurajează să o folosească. Pisicile au o cochilie exterioară pe ghearele lor și ghearele netede dedesubt. Pentru a elimina acea acoperire, de obicei se zgarie tot ce pot. Dacă pisica ta nu oferă o răzuitoare pe care să o poată folosi, el va folosi fețele de masă și canapeaua.
 • Oferiți o varietate de răzuitoare. Unele pisici cum ar fi busteni de lemn natural, în timp ce alții preferă lemn acoperit cu frânghie. Puneți mai multe dintre aceste raclete în toată casa pentru a oferi pisicii o varietate de opțiuni.
 • Dacă pulverizați răzuitorul cu un pic de catnip, pisica dvs. va fi interesată să-l scarpine. Puneți puțin în mână și aplicați-l pe baza răzuitorului sau frecați-l pe întreaga suprafață.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 15
  6
  Așezați răzuitorul într-un loc notoriu. Pe lângă scoaterea cochiliei exterioare de la ghearele lor, pisicile folosesc răzuitoare pentru a marca teritoriul lor. Pisicile își pot lăsa aroma în aceste obiecte pentru a indica alte animale care au intrat pe teritoriul lor. Prin urmare, este important să plasați răzuitorul într-un loc unde toți îl pot vedea.
 • De exemplu, puteți alege un loc aproape de camera de zi sau de bucătărie. Așezați răzuitorul în cel mai notoriu loc din casă.
 • De asemenea, este recomandabil să folosiți mai mulți scraperi.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 16
  7
  Îndepărtați în mod regulat cuiele pisicilor. Când pisica ta este relaxată sau somnoroasă, pune-o în poală și folosește o foarfecă pentru a tăia unghiile. Tăiați cu degetul cel mai adânc degetul pe unul dintre picioarele pisicii dvs. și apăsați apoi tamponul. Cuiul va ieși și puteți profita de finisarea capului alb și ascuțit.
 • Continuă să taie toate unghiile piciorului. Când terminați unul, continuați cu celălalt.
 • Dacă pisica devine anxietată sau neliniștită în timp ce vă tăiați unghiile, dați-i un sandwich înainte și după să-l calmeze și răsplătește-l pentru că a rămas în picioare.
 • De asemenea, puteți împărți sesiunea de tăiere a unghiilor în două sesiuni: tăiați unghiile pe picioarele din față într-o zi și cele două picioare posterioare într-o altă zi.
 • Nu tăiați partea roz a unghiei. Această parte este cunoscută ca matrice și conține multe nervi sensibili, precum și vasele de sânge. Aveți pulbere astringentă la îndemână în timp ce vă tăiați unghiile pisicii doar în cazul în care reușiți să tăiați matricea.
 • Utilizați foarfece speciale pentru a fi utilizate la pisici sau animale de casă și nu la cele ale oamenilor, deoarece pot provoca împărțirea unghiilor pisicilor. Puteți obține aceste foarfece speciale la magazinele de animale de companie.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 17
  8
  Nu luați ghearele pisicii. În timp ce poate fi tentant să scoateți ghearele pisicii pentru a vă proteja mobilierul, intervenția chirurgicală îndepărtează capetele pielii pisicilor. Procesul de recuperare poate fi foarte dureros pentru animalele de companie.
 • Căutați metode alternative, cum ar fi utilizarea foarfecelor convenționale și plasarea mai multor scraperi.
 • Metoda 4
  Aveți grijă de dinții pisicii dvs.

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 18
  1
  Verificați regulat gingiile și dinții pisicilor. Gingiile au o culoare roz sănătoasă, în timp ce dinții trebuie să fie albi. Dacă dinții pisicii sunt galbeni sau maro, înseamnă că au un conținut de tartru și placă. Trimiteți-l la tratamentele dentare menite să reducă placa și tartrul.
  • Dacă observați că pisica dvs. are notoriu respirație urâtă sau o decolorare considerabilă a gingiilor și dinților, duceți-o la medicul veterinar. Medicul veterinar poate efectua o curățare a gurii în cazul în care este necesar.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 19


  2
  Achiziționați o pastă de dinți pentru pisici. Puteti cumpara pasta de dinti special creata pentru pisici la un veterinar local. Aceste paste de dinți au multe arome precum puiul, ficatul și malțul. Alegeți una care credeți că va dori o pisică și, în cazul în care nu vă place, căutați un altul.
 • Imaginea intitulată
  3
  Asigurați-vă pastei de dinți gustul pisicii. Puneți o pastilă de dinți pe deget și lăsați pisica să o lingă. Faceți-o o dată pe zi pentru câteva zile pentru a permite pisicii dvs. să se obișnuiască cu gustul și textura pastă de dinți. Nu puneți degetul în gura animalului.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 21
  4
  Obțineți o periuță de dinți. Puteți folosi o periuță de dinți pentru copiii umani sau puteți obține una special concepută pentru pisicile care se vând la veterinarul local. De asemenea, puteți aplica pasta de dinți la gura pisicii folosind o bandă subțire de tifon.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 22
  5
  Obișnuiește-ți pisica să folosească pastă de dinți. Dacă pisica dvs. nu este dispusă să vă perie dinții, cereți-i unui prieten sau unui partener să-l țină liniștit, plasând cu grijă o mână pe piept și altul pe spate. Pentru câteva zile înainte de a vă spăla dinții, trageți-vă buzele în jos și faceți ca peria să intre în contact cu dinții și gingiile. Apoi răsplătește-ți pisica și repetă procesul de patru până la cinci zile.
 • Imaginea intitulată
  6
  Periați dinții pisicii. Alegeți un moment al zilei când tu și pisica ta sunteți relaxați. Așezați o mică pastilă de dinți pe o bandă de tifon sau pe capătul unei periuțe de dinți pentru pisică și loviți-o ușor prin dinții animalului de companie în mișcări circulare mici. Este necesară perierea întregii suprafețe a dinților până la scurt timp înainte de a ajunge la gingii. Apoi, dă-ți pisica o gustare delicioasă ca o răsplată.
 • Nu periați gingiile direct.
 • În timp ce periați dinții pisicii, verificați dacă există dinți deschiși. În cazul în care detectați orice, contactați medicul veterinar pentru a vă stabili o întâlnire.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 24
  7
  Luați pisica la veterinar. Medicul veterinar trebuie să examineze dinții pisicii dvs. cel puțin de două ori pe an în timpul controalelor regulate. Acest profesionist este special instruit să caute probleme în dinții pisicilor pe care probabil că nu le puteți observa.
 • Unii veterinari vă vor spăla dinții pisicilor, ca parte a unei rutine regulate de verificare. În cazul în care nu au sau nu doriți să vă periați dinții de pisică, puteți cere, de obicei, medicului veterinar să facă acest lucru în schimbul unei plăți suplimentare.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 25
  8
  Dă-ți pisicile oase crude. Când pisica ta mestecă oase crude ca gâtul sau aripile de pui brute, elimină tartrul din dinți. Carnea și măduva osoasă polonează în mod natural suprafața dinților pisicii când le mestecați.
 • Nu dați niciodată oasele fierte, probabil că au spărturi.
 • O pisica care trage un os brut prin casa probabil lasa urme de murdarie. Luați în considerare posibilitatea acordării acesteia doar atunci când vă aflați în străinătate.
 • Metoda 5
  Păstrați haină pentru pisică sănătoasă

  Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 26
  1
  Alegeți peria potrivită pentru pisica dvs. Unele perii sunt destinate pisicilor cu păr lung, în timp ce altele pentru pisici cu păr scurt. Dacă utilizați o perie greșită, nu veți putea să acoperiți toate blănurile animalelor de companie. În general, cu cât este mai lung părul pisicii dvs., cu atât este mai mare spațiul dintre perii periei. De asemenea, dacă părul unei pisici este foarte gros, va fi necesar să folosiți o perie cu fire mai rigide. Pe de altă parte, dacă animalul dvs. are părul mai moale, îl puteți piepți cu o perie cu păr mai moale.
  • Perii de perie sunt bune pentru majoritatea pisicilor.
  • În cazul pisicilor care au păr mediu sau lung, o perie cu fire de sârmă poate fi eficientă.
  • Dacă doriți să dezlănțuiți nodurile și încurcările în blana pisicii, folosiți o perie alunecoasă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Periați-vă pisica cel puțin o dată pe zi. Când vă periați haina pisicii, reduceți probabilitatea ca aceasta să se termine cu bile de păr în stomac. Periajul împiedică, de asemenea, părul pe care pisica dvs. se detașează să se termine în mobilier și podea. Dacă pisica dvs. este mai în vârstă sau dacă scade mai mult păr, este posibil să aveți nevoie să o spălați mai des.
 • Periați-vă pisica în direcția blănii. De exemplu, întotdeauna periați-o din spatele gâtului spre coadă.
 • Puneți peria într-o zonă a blănii pisicii. Dacă stratul pisicii dvs. este foarte gros, periați-l folosind mișcări scurte și lente. Dimpotrivă, dacă este mai scurtă, ea face mișcări lente și lungi.
 • Dacă pisica ta își pierde părul în cantități considerabile sau dacă pielea ta este iritată sau dură, ia-o la un medic veterinar.
 • Poate fi necesară perierea pisicilor cu părul lung de până la trei ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă 28
  3
  Periați-vă pisica cu blândețe și răbdare. Nu există nicio posibilitate clară de a vă răni accidental pisica, perindându-l foarte repede, mai ales atunci când doriți să anulați un nod sau o încurcătură. În timp ce majoritatea pisicilor se bucură de periaj, oamenii agitați au nevoie de un fel de mită. Dați pisicii dvs. un premiu sau o masă după ce l-ați periat pentru a-l lega de ceva pozitiv.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 29
  4
  Dă-ți pisica mâncare specială pentru el. Multe alimente pentru pisici sunt recomandate ca reductoare pentru bile de păr. Alimentele bogate în fibre din fibră de sânge vă vor ajuta animalul să facă părul să treacă prin tractul digestiv. Alimentele speciale pot, de asemenea, să reducă cantitatea de păr pe care pisica dvs. le depozitează și să vă mențină haină sănătoasă, reducând astfel nevoia de a-l îngrijora în mod constant.
 • Dă-i o mâncare specială pentru pisici așa cum ai face cu oricare alta. Cantitatea și frecvența cu care vă hrăniți pisica va depinde de vârsta, greutatea și sănătatea sa generală. Așezați-o pe o farfurie sau pe un bol mic în care pisica poate accesa pe teren.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 30
  5
  Utilizați un laxativ pentru mingi de păr. Laxativele pentru bilele de păr sunt medicamente specializate care vă pot ajuta pisica să elimine bilele de păr în scaunele lor. Cele mai multe laxative pot fi administrate la masă sau împreună cu o gustare. Respectați întotdeauna instrucțiunile atunci când utilizați oricare dintre acestea.
 • Există mai multe soluții naturale pentru a ajuta pisica dvs. să elimine bilele de păr. Puteți îmbunătăți capacitatea pisicii de a elimina prin eliminarea ghemotoacelor de par a da trei linguri de cereale ridicat în fibre, una sau două linguri de zahăr dovleac conserve, sau o jumătate de linguriță de Metamucil cu apă în combinație cu porțiunea lor obișnuită alimentele tale
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 31
  6
  Verificați frecvent murdăria de purici. Mizeria din mizerie (sângele uscat și excrementele lăsate de purici) se aseamănă puțin cu peticele mici de piper negru sau fulgi negri mici. Luați un prosop de hârtie sau o minge de bumbac și o umeziți. Îndepărtați ușor suprafața umedă pe pielea pisicii. Dacă adoptă o culoare maro roșcat, înseamnă că există murdărie de purici.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă 32
  7
  Scapa de purici daca gasiti o infestare. Dacă vedeți murdărie de purici, aspirați toată casa. Spălați toate hainele pe care le credeți că le-ar fi putut intra în contact cu puricii. Ia un spray de purici în întreaga casă și care previne ambele ouă și larve se nasc în scopul de a preveni puricii de a ajunge la maturitate prin pulverizare. Există mai multe modalități eficiente de a ucide purici adulți la pisici, una dintre cele mai usoare de a utiliza un produs de control al puricilor bază de rețetă.
 • Înainte de a administra un spray de purici sau de a efectua un tratament pentru covoare, consultați-vă medicul veterinar, deoarece unele dintre aceste metode ar putea fi neplăcute pentru animalul dvs. de companie.
 • Metoda 6
  Du-te la veterinar

  Imagine intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 33
  1
  Găsește un veterinar bun. Veterinarii sunt special instruiți pentru a identifica eventualele probleme cu pisica ta. A merge la o consultare este o parte importantă a menținerii sănătății pisicilor. Un medic veterinar care ia în serios starea de sănătate a animalului dvs. de companie are o zonă separată pentru câini și pisici, așa că căutați unul care să facă această practică. Luați pisica la veterinar cel puțin o dată pe an pentru o verificare, precum și de fiecare dată când bănuiți că ceva nu este în regulă cu animalul dvs. de companie.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă Pas 34
  2
  Sterilizați sau castrați pisica. Cele mai multe pisici sunt spayed între cinci și opt luni de vârstă. În funcție de pisica ta, poți să o spui sau să o cureți la vârsta de numai două luni. Pisicile se pot simți inconfortabil atunci când sunt în căldură și pisici, odată ce sunt sterilizate, sunt mai puțin susceptibile de a călători în afara căutând parteneri. Consultați-vă cu medicul veterinar pentru a vă spune când și cum să vă spateți sau să vă neutralizați pisica.
 • Sterilizați sau castrați pisica înainte de vârsta de un an. Se știe că pisicile care sunt spate sau sterilizate după acest timp devin mai agresive și mai puțin afective.
 • Mii de pisici sunt sacrificate în fiecare an. Prin urmare, sterilizarea sau sterilizarea animalului dvs. va împiedica creșterea populației.
 • Imagine cu titlul Păstrați o pisică sănătoasă pas 35
  3
  Verificați frecvent urechile pisicilor. În fiecare săptămână sau de fiecare dată când stați liniștit cu pisica, verificați-vă urechile pentru a vedea dacă există cerumen acumulat. Dacă observați o cantitate mare de ceară de urechi sau detectați un miros rău care vine de la urechi, pisica dvs. poate avea acarieni. În acest caz, contactați medicul veterinar.
 • Imaginea intitulată Păstrați o pisică sănătoasă pas 36
  4
  Asigurați-vă că ochii pisicii sunt sănătoși. Dacă observați o acumulare semnificativă de coajă în colțurile ochilor pisicii, curățați-o cu o bumbă umedă. Culoarea blândă a blândelor, ochii închise continuu, secreția sau o suprafață lăptoasă pe cornee trebuie să provoace îngrijorarea. Dacă observați oricare dintre aceste afecțiuni, contactați imediat medicul veterinar.
 • sfaturi

  • Îți atrage frecvent pisica.
  • Păstrarea pisicii dvs. în interior va reduce șansele de a vă prinde o boală sau de a vă răni.
  • Asigurați-vă că există un medic veterinar lângă casa dvs.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. este sănătoasă în momentul achiziționării. Dacă sunteți bolnav, puteți avea întotdeauna grijă de ea până când vă veți recupera.

  avertismente

  • Lista alimentelor periculoase pentru o pisică este extinsă, așa că verificați-o înainte de a cumpăra una sau să-i dați alimente de casă.
  • Hrănirea pisicii cu lapte de vacă poate provoca un stomac deranjat, așa că, dacă dai lapte, optează pentru lapte de capră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă ajutați pisica dacă a avut un avortCum să vă ajutați pisica dacă a avut un avort
  Cum să ajuți o pisică să nu vomiteCum să ajuți o pisică să nu vomite
  Cum să pensați o pisicăCum să pensați o pisică
  Cum sa cumperi un pisoiCum sa cumperi un pisoi
  Cum să ai grijă de o pisică MaineCum să ai grijă de o pisică Maine
  Cum să ai grijă de o pisică din HimalayaCum să ai grijă de o pisică din Himalaya
  Cum sa vindeci o pisica cu constipatieCum sa vindeci o pisica cu constipatie
  Cum de a decide dacă un siamez este pisica potrivită pentru tineCum de a decide dacă un siamez este pisica potrivită pentru tine
  Cum de a determina sexul unei pisiciCum de a determina sexul unei pisici
  Cum de a alege hrana pentru pisiciCum de a alege hrana pentru pisici
  » » Cum să păstrați pisicile sănătoase

  © 2011—2020 ertare.com