Cum să vă păstrați câinele curat și sănătos

Este firesc ca tu să ai grijă de câinele tău, astfel încât să rămână lângă tine de ani de zile. Vestea bună este că există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține câinele sănătos. Aflați cum să oferiți o dietă bună cu alimente de înaltă calitate, îngrijire veterinară preventivă și faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă oferi un mediu sănătos și iubitor.

pași

Partea 1
Mențineți o dietă bună

Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 1
1
Alimentați-l cu alimente de câine de înaltă calitate, bine echilibrate, plus premii. Aceasta ar trebui să fie principala sursă de nutriție pentru animalul dvs. de companie. Uită-te la primele cinci ingrediente enumerate pe eticheta ta de produse alimentare. Aceste ingrediente constituie majoritatea alimentelor. Carnea (nu produsele secundare din carne) și legumele ar trebui să fie primele ingrediente din alimentele pentru câini. Cele menționate în partea de jos a listei pot fi subproduse din carne și boabe.
 • Evitați aditivii alimentari obișnuiți din alimentele pentru câini, care pot dăuna sănătății animalului dvs. de companie. Unele dintre ele includ Etoxiquină, propilenglicol, BHT (hidroxitoluen butilat) și BHA (butilhidroxianisol), sirop de porumb și porumb și animală.
 • Ocazional, unii câini pot prezenta semne de sensibilitate sau intoleranță alimentară. Căutați următoarele semne: diaree, vărsături sau afecțiuni ale pielii. Lucrați împreună cu medicul veterinar pentru a determina ce ingrediente puteți și nu puteți mânca.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 2
  2
  Fiți atenți atunci când îl hrăniți cu alimente pentru oameni. Rețineți că anumite alimente umane pot dăuna sau ucide un câine. Corpul tau nu poate metaboliza întotdeauna alimente ca și oamenii, așa că asigurați-vă că cainele tau nu are acces la următoarele produse alimentare: struguri, stafide, ciocolata, fructele de avocado, aluat de drojdie, nuci, alcool, ceapă, usturoi , arpagicul și guma de mestecat fără zahăr (în special ingredientul xilitol). Toate acestea sunt toxice pentru câini.
 • Deși puteți să vă pregătiți hrana pentru câini, trebuie să lucrați cu un nutriționist de animale sau cu un medic veterinar instruit în hrana pentru animale de companie. Acest lucru va asigura că dieta câinelui dvs. este echilibrată în nutrienți.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 3
  3
  Păstrați greutatea câinelui la un nivel sănătos. Un câine este considerat supraponderal când cântărește cu 10-20% mai mult decât greutatea corporală ideală. Dacă sunteți supraponderali cu 20%, sunteți considerați obezi. Obezitatea poate scurta viața câinelui în 2 ani. Câinii obezi sunt expuși unui risc mai mare de a suferi de cancer, boli de inimă, diabet, osteoartrită și pietre vezicale urinare. Consultați un medic veterinar cu privire la greutatea ideală a animalului dvs. de companie și îl hrăniți corespunzător.
 • Majoritatea câinilor sunt supraponderali sau obezi, deoarece nu au suficientă exercițiu și nu primesc multă mâncare. Verificați pachetul de hrană al câinelui dvs. pentru a găsi indicații specifice privind dieta pe baza greutății ideale.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 4
  4
  Dă-ți câinii sănătos tratează. Ca la oameni, snacks-uri sau tratează poate adăuga o cantitate semnificativa de calorii la doza zilnica de calorii pentru un câine și, prin urmare, câinele poate câștiga în greutate. Oferiți tratamente de casă, în loc de cele cumpărate în magazin.
 • Dale tratează scăzut de calorii, cum ar fi morcovi, fasole verde conserve (scăzut de sodiu sau clătite pentru a îndepărta sarea adăugată) sau bucăți mici de cartofi fierte.
 • Imaginea intitulată Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 5
  5
  Oferiți câinelui dvs. o cantitate constantă de apă proaspătă. Cainii au nevoie de o cantitate mare de apa proaspata pentru ca organismul lor sa functioneze corect si sa digere alimente. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, deci schimbați-o cel puțin o dată pe zi. Curățați din când în când vasul sau găleata cu săpun și apă. Clătiți și uscați recipientul înainte de al umple cu apă proaspătă.
 • Bacteriile și algele pot crește în castron, în special în vreme caldă. Atunci când temperaturile sunt scăzute, ar trebui să împiedicați înghețarea vasului.
 • Partea 2
  Îmbrăcați-vă câinele

  Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 6
  1
  Mănâncă-ți câinele în mod regulat. Periați-vă haina pentru ao menține strălucitoare și sănătoasă. Acest lucru va promova, de asemenea, circulația sanguină bună. Verificați dacă pe piele se formează bucăți noi, bucăți sau chisturi și spuneți medicului veterinar. Probleme precum scabs, roșeață sau mâncărime ale pielii trebuie tratate de către medicul veterinar.
  • Timpul de îngrijire este, de asemenea, un moment bun pentru a verifica condițiile de piele, cum ar fi purici, căpușe și acarieni.
 • Imagine cu titlul Păstrați un câine în bună stare Pasul 7
  2
  Taie-ti unghiile. Deși câinele dvs. poate lua ceva timp pentru a vă obișnui cu acest lucru, tăierea unghiilor poate deveni parte a rutinei de îngrijire. Aveți grijă să nu tăiați "carnea vie", o parte a unghiei care conține vasele de sânge și nervii sensibili.
 • Dacă nu sunteți sigur cum să vă tăiați unghiile, cereți medicului veterinar să vă arate cum să faceți acest lucru corect.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 8
  3
  Periați dinții câinelui dvs. zilnic. Periajul vă permite să îndepărtați acumularea de plăci sau bacterii pe dinții câinelui. Aceasta este, de asemenea, o bună ocazie pentru a verifica gura pentru ulcere, dinți pierduți sau deteriorați sau orice altă problemă ciudată. Ar trebui să utilizați numai o pastă de dinți specială pentru câini. Fluorul din pasta de dinți umană este otrăvitor pentru câini și poate cauza o boală gravă.
 • Uneori, câinele dvs. va avea nevoie de medicul veterinar pentru a face o curățare dentară. Pentru aceasta, ele sedative în timp ce medicul veterinar efectuează o examinare aprofundată și curățare.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 9
  4
  Verifică-ți urechile. Acestea nu trebuie să miroasă sau să prezinte secreții. Partea interioară a urechii trebuie să fie albicioasă, dar câinii de culoare închisă pot avea urechi interioare închise la culoare. Întoarceți urechea pentru ao inspecta. Acesta nu trebuie să conțină murdărie, resturi sau paraziți, cum ar fi căpușe. Resturile de plante pot intra uneori în ureche. Trebuie să le eliminați cu atenție.
 • Dacă câinele are urechi flexibile, ar trebui să le verificați zilnic - dacă nu este cazul, faceți-o în mod regulat.
 • Imaginea intitulată Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 10
  5


  Curățați urechile câinelui. Folosiți un produs special pentru curățarea urechilor sau utilizați o soluție compusă din oțet jumătate alb și jumătate alcool izopropilic. Înmuiați o minge de vată în lichid și curățați ușor urechile animalului dvs. de companie. Dacă specimenul de bumbac are pete de sânge, opriți curățarea și consultați medicul veterinar.
 • Agitarea excesivă a capului, zgârierea sau atingerea urechii cu piciorul, prezentarea mirosurilor sau a secrețiilor neplăcute (ceros, lichid sau maro) nu este normală. Dacă credeți că câinele dvs. are otită sau o altă problemă a urechii, duceți-o la medicul veterinar.
 • Partea 3
  Ai grijă de câinele tău

  Imagine cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 11
  1
  Oferiți-i un adăpost. Majoritatea oamenilor cu câini aleg să le păstreze acasă cu familia. Dacă vă păstrați-l afară, vă rugăm să le dea o canisa izolată, un pat cald pentru vreme rece, umbră vreme caldă, mâncare și apă (care nu ingheata sau iaz). Nu lanțați-l niciodată, deoarece acest lucru ar putea cauza rănirea piciorului sau a gâtului.
  • Nu țineți câinele în aer liber dacă nu este adaptat condițiilor meteorologice extreme. Se consideră neglijentă menținerea unui câine în aer liber fără adăpost adecvat. Dacă nu o puteți proteja corect, păstrați-o înăuntru sau pur și simplu nu aveți un câine.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 12
  2
  Oferiți o mulțime de exerciții fizice. În funcție de rasa câinelui dvs., aceasta ar putea fi de la o plimbare de 10-15 minute pe zi până la o oră de jocuri în parc. Jocul distractiv de a prinde mingea sau frisbee poate fi, de asemenea, o provocare fizică distractivă pentru câinii foarte activi. Jocul sau mersul pe jos reprezintă o oportunitate excelentă de a dezvolta o legătură cu câinele dvs.
 • Exercitarea și jocul pot reduce comportamentul rău, cum ar fi spargerea lucrurilor în jurul casei, mestecarea necorespunzătoare și agresiunea. De asemenea, va menține controlul asupra greutății și sănătății câinelui.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 13
  3
  Să-ți socializezi câinele. Odată ce ați primit toate vaccinările necesare, le-ați socializa. Aceasta înseamnă să o prezentați cu atenție altor oameni, altor animale și câini și să vă confruntați cu situațiile din afara mediului imediat din casă. Obișnuiți să mergeți în mașină, să vă plimbați în cartier și în parcuri de câini sunt modalități excelente de a le prezenta oamenilor și altor câini.
 • Atâta timp cât câinele nu se simte înfricoșat sau amenințat, se va obișnui cu astfel de situații. Mai unic este situația socială la care vă expuneți câinele când este încă un catelus, mult mai bine.
 • Partea 4
  Furnizați asistență veterinară de rutină

  Imaginea intitulată Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 14
  1
  Du-l la veterinar. Programați examenele anuale, astfel încât câinele dvs. să poată fi supus testelor importante și vaccinărilor. Veterinarul dvs. va cunoaște bine câinele și vă poate spune dacă ceva nu este în regulă cu sănătatea sa. Examinările periodice pot preveni multe boli tratabile.
  • Dacă aveți un catelus, duceți-l la medicul veterinar la 6 săptămâni. Ei o vor verifica pentru probleme de hernie, inimă, plămân, ochi și urechi. De asemenea, acestea vă vor pune într-un program de deparazitare preventivă și veți administra vaccinuri importante și întăriri.
 • Imagine cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 15
  2
  Dă-l vaccinat. Vaccinul antirabic trebuie administrat în jurul vârstei de 12 săptămâni și este obligatoriu în multe zone. Ar putea să vă penalizeze sever dacă nu v-ați vaccinat câinele și nu ați mușcat o persoană sau un alt animal de companie. Luați în considerare vaccinarea împotriva bolii Lyme. Acest lucru cauzează dureri articulare, umflături, febră și posibil boli de rinichi fatale.
 • Cainii care isi petrec timpul in aer liber, care trăiesc în ferme sau Hunt, au un risc crescut pentru boala transmisă de căpușe.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 16
  3
  Luați în considerare spionarea sau sterilizarea câinelui. Sterilizarea sau castrarea pot reduce unele probleme comportamentale și pot reduce riscul anumitor tumori și infecții. Dacă sterilizați sau neutru câinele dvs., nu va trebui să vă faceți griji cu privire la căutarea sau căutarea unei case pentru pui nedorite.
 • De asemenea, este recomandabil să puneți un microcip în cazul în care câinele dvs. este pierdut vreodată.
 • Imaginea intitulată Păstrați un câine în stare bună de sănătate Pasul 17
  4
  Monitorizați și evitați răspândirea puricilor. Uita-te pentru următoarele semne de purici pe cainele tau: are pete intunecate din blană, ling și zgâria excesiv sau are cruste pe piele. Dacă ați găsit purici pe câine, aveți mai multe opțiuni. Mergeți la medicul veterinar pentru a vă oferi medicamente orale, pentru a vă spăla câinele cu șampon de purici și a pune un guler de purici.
 • Excesul de gulere și tratamentele lunare ale pielii sunt modalități bune de a preveni puricii. Consultați-vă medicul veterinar cu privire la o rutină obișnuită de prevenire a puricii.
 • Image cu titlul Păstrați un câine în bună stare de sănătate Pasul 18
  5
  Spune-i să vadă dacă are dirofilariasis canin. Este necesar să se efectueze un test de sânge anual pentru a verifica prezența acestei boli generalizate. Cancerul dirofilariasis este transmis prin mușcături de țânțari, deci este dificil de prevenit. În schimb, se administrează o tabletă lunară sau o injecție care durează până la 6 luni pentru a ucide organismele prezente în sânge.
 • Dacă câinele tău contractează această boală, există un tratament, dar este agresiv în el, este costisitor și poți lua luni să-l lupți.
 • sfaturi

  • Un număr mic de câini sunt obezi datorită condițiilor medicale. Obezitatea poate fi un semn de boală, în special hipotiroidism (funcționare defectuoasă a glandei tiroide) sau boala Cushing (supraproducție glandelor suprarenale). Câinii care sunt supraponderali din cauza acestor boli ar trebui să fie supravegheați de un medic veterinar și au dieted pentru a-și menține greutatea optimă.
  • Dacă observați câinele comportă ciudat (letargie, lipsa poftei de mâncare, neliniștite, achy), medicul veterinar imediat contactate.
  • Monitorizați câine informații cheie: nume, vârstă, rasă, descriere, numărul de licență și microcip și vaccinuri, precum și o fotografie a cainelui tau.
  • NICIODATĂ nu loviți, nu loviți sau aruncați lucruri la câinele dvs. Aceasta se va referi la pedeapsă și va fi neascultător sau teamă de tine.
  • Pe măsură ce câinele dvs. îmbătrânește, duceți-l la veterinar cel puțin de două ori pe an pentru examinare. Cainii mai in varsta sufera adesea de artrita si boli de inima, la fel ca si oamenii mai in varsta. Există tratamente eficiente și sigure care vă pot ajuta pe câinele dvs. mai în vârstă să ducă o viață confortabilă și rezonabilă.

  avertismente

  • Nu dați niciodată oasele fierte sau alimentele grase. Oasele pot rămâne blocate în tractul intestinal și acest lucru va necesita o intervenție chirurgicală scumpă pentru ao repara. Alimentele grase pot determina câinele dumneavoastră să sufere de un caz dureros de pancreatită și să ducă la intervenții veterinare costisitoare.
  • Nu-i dai mingi mici de jucat. Acestea pot rămâne blocați în trahena câinelui și îl sufocă.
  • Foarte tare oase, pietre și ramuri pot sparge sau deteriora dinții câinilor care sunt agenți de mestecat agresiv.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ușurați pielea uscată la câiniCum să ușurați pielea uscată la câini
  Cum să măriți apetitul la câiniCum să măriți apetitul la câini
  Cum să ajuți un câine înțepatCum să ajuți un câine înțepat
  Cum să ai grijă de câinele tăuCum să ai grijă de câinele tău
  Cum să ai grijă de un câine diabeticCum să ai grijă de un câine diabetic
  Cum să vindeci diareea la un câineCum să vindeci diareea la un câine
  Cum să determinați dacă câinele dvs. este alergic la orice produs alimentarCum să determinați dacă câinele dvs. este alergic la orice produs alimentar
  Cum de a alege hrana pentru pisiciCum de a alege hrana pentru pisici
  Cum sa alegi un aliment sanatos pentru cainiCum sa alegi un aliment sanatos pentru caini
  Cum sa intariti scaunele caineluiCum sa intariti scaunele cainelui
  » » Cum să vă păstrați câinele curat și sănătos

  © 2011—2020 ertare.com